Aktuálně: 2 760 inzerátů261 267 diskuzních příspěvků19 163 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 07.12.2025, 09:49:19 xxx.xxx.220.9
hmn:

Miluji slovenštinu
měla jsem ráda slovenské pondělky
chybí mi tato řeč
slovenský dabing byl kvalitní
a jsem vděčná za díla (třeba film Láska hory přenáší, či jak se to jmenuje - tam to bylo cca půl na půl), kde nechají slovenštinu spolu s češtinou, radost poslouchat…..

mě utkvěl Tisíciročná včela…

Verun
Verun 07.12.2025, 09:20:59 xxx.xxx.220.9
Xerxova:

taky se zatím spíš přikláním k nějaké té “neviditelné tkáni” typu vazy, šlachy. A mám podezření na oblast tlapky. Protože koleno ohýbá, lehá si i v době kulhání do “předpisového” lehu se skrčenými koleny…  A nebo ta záda - ale tam mě překvapuje, že se stav nehorší - přeci jen jsou mu čtyři - a první kulhání jsme řešili už u dorostence… a je to více méně neměnné. Takže zatím opatrně ťukám na dřevo - aby nám to vydrželo a je mi jedno, že nevíme, co pajdání způsobuje - neboť to zatím psisko nelimituje a radost z pohybu mu to nebere.

Dneska skoro dvě hodiny v lese - sněhu už maličko jen místy, zato si užil lovení švagrové a švagra, nošení větví, trýskání lesem… ale tváří se spokojeně a odlehčuje minimálně. Na to, jak pajdal ve středu je to paráda

Artroza v kloubech prstů není vyjímka..

Verun
Verun 06.12.2025, 10:21:25 xxx.xxx.220.9

My jsme s kulháním taky pořád stejně…po poslední menisektomii mohu používá stejně málo,ale.aspoň na ni šlape a i někdy běhá 😁…fobie z dlažby stále…má to prostě od strachu z bolesti,asi…teď je týden na práškách(jako každý měsíc)…až je doberem asi si dojdeme pro tabletku na měsíc … +to CBD ve větším než malém množství. 

Verun
Verun 06.12.2025, 10:13:59 xxx.xxx.220.9
Xerxova:

vítejte v klubu… Taky RTG neukázaly vůbec nic. Většinu času Yoda je pohybově úplně v pohodě - má krásný dlouhý klus, je nesmírně obratný v terénu, nemá problém s uléháním ani vstáváním. Po hodně dlouhém výletu a vždy jeho součástí musí být šílený trysk (pokud jde celou dobu na vodítku, tak se to nestane) odlehčuje po následném klidu pravou zadní. Ale jakmile udělá dva tři kroky - už na něm není nic vidět - opět používá krásný klus, a vůbec nekulhá. Druhý den je v pohodě. Výjimečně - tak dvakrát za rok kulhá po klidu hodně - prvních pár kroků po klidu na nohu nedošlápne - a trvá déle, než se rozejde. Ale když déle, tak třeba dvacet metrů… pak opět jde zcela normálně. Pak druhý den (krátká vodítková procházka - ale někdy si to proloží běháním po zahradě - nemá striktní klidový režim) jen lehce odlehčuje po klidu a brzy je zase v plné kondici.

Přiznám se, že tomu rychlému kolísání z kulhání do normálna nerozumím. Na bolest zatím nikdy nic nedostal (nevidím důvod) - občas (2x za rok) nasadíme GAG. Poslední velké kulhání proběhlo ve středu - přemrzlý hluboký sníh a nadšený pes v ne zcela snadném terénu… Dnes chceme vyrazit do lesa (včera už pohoda), tak jsem zvědavá, jak bude vypadat po klidu na pelechu dneska.

Nohu neohne.kdyz zrovna kulhá? Co luxace pately?

Verun
Verun 01.12.2025, 17:22:34 xxx.xxx.116.186

A jak sedí velikosti….chtěla bych jezdecký kabát a nevím jestli L nebo XL.  Ono to L je někdy hodně hubený.😎

Verun
Verun 01.12.2025, 16:51:57 xxx.xxx.116.186

Nikoho nerozporuju…

Bydlím také na sídlišti ve vysoké koncentraci psů…teď při sněhu žluto všude…taky toho moc nenachodime,fena není polykač kilometrů….fena jede furt nosem u země.je to zábava.komunikace s okolím.sledovani novinek v okruhu procházky, ,zjišťování stavu ostatních psů, někdy se zastaví na delší dobu a vyšetřuje místo pečlivěji.  Feny zjišťují přitomnost samců,nebo v jaké fázi cyklu jsou jiné feny.Psi obecně z moči poznají i submisivní  nebo sebevědomé jedince,je to pro ně důležité spojení s okolím,prostředím kde žijí, Chodíme několik okruhů, a myslím,že tam močí stále ti stejní psi,co bydlí v okolí.cca okolo 5 stabilnich,co vím,že tam bydlí . Jestli tudy projde pes z jiného okruhu je víc pravděpodobné,než úplně nový cizí pes.Oni vám ani městem pravidelně neprojdou desítky cizích psů (jsou to ti stejní co bydlí v okolí).jen čuraj na stejná místa a třeba u nás v podloubí se to deštěm neopláchne.proto to tak vypadá…🙈. Pak tu jsou potkani,nemam iluze,že taky neochcávají  kde co(bakteriální infekce.leptospiry)….spíš se ale koncentrují okolo popelnic a děr, kanálů na sídlišti. 

Jediné co psinu nenechávám nikdy  dělat ,je , v létě pít z misek u obchodů,hospod.,u veta. 

Výstava je jinej level…ale není každý den.

Verun
Verun 01.12.2025, 14:03:01 xxx.xxx.116.186

To nejsou jablka ale duběnky…z dubů okolo rybníka.,proste teda jako záhada .jo?.můžu požádat manzela o nainstalování fotopasti.

Verun
Verun 01.12.2025, 13:48:26 xxx.xxx.116.186

Jen takové pozamyšleni… Psi mají nebo nemají olizovat moč?…(jakobsův orgán.detailnější než nos,feromony) jasně že můžou jen nasávat běžný pach,ale asi to někdy nestačí…tak si omočí jazyk a hned zná  odpovědi,je to způsob komunikace….dělá mi to i moje fena…cvaká zubama… značkuje.je to u fen běžné ,že olizují i víc než psi.

Verun
Verun 30.11.2025, 20:52:30 xxx.xxx.220.9
Xerxova:

děti to být nemohly??

To by okolo toho stromu bylo naťapáno…a co by za plotem na soukromém pozemku dělaly cizí děti?🤷

Stačí že tam lezou cizí srnky🤣,sežraly mi hladkolistou pertžel,loni růžičkovou kapustu…sfině rezatý.teď teda šedivý (citově zabarvený sfině) 

Verun
Verun 30.11.2025, 19:51:07 xxx.xxx.220.9

U nás byla místama mlha jako mlíko…ale na fotce to tak nevynikne.

Nevíte kdo si takto ověsil mladou hrušku duběnkama?dám to ještě na ptáky…

Obrázek Obrázek Obrázek
Verun
Verun 30.11.2025, 14:02:00 xxx.xxx.220.9

Nemůže se dostat na kočičinec? Nebo že to kočka udělala vedle a on to sežral…

Verun
Verun 29.11.2025, 12:01:51 xxx.xxx.116.186

Nekrmí vám ho někdo tajně? Sem tam něco šoupne…jestli je dietář? 🤔pamlsky taky můžou být bakteriálně kontaminované…já teď koupila vepřové uši.a divně smrdí…obzvláště jedno.kde je větší záušek.bulí prdel si to ale přebere….a nebo na ranní blití jeden rohlíček…hrst granulek…

Verun
Verun 28.11.2025, 23:04:35 xxx.xxx.220.9

Pokud není nějaký vnitřní problém, problém s krmením  , co třeba stres?  Jestli vy toho psa moc neřešíte… co žere(co, kolik čeho, kdy a jak) , jak se chová… trocha uvolněné moráky  bez cvičení, bez sledování, co zrovna doma dělá, ale být spíš  důsledný .  (když pošlu psa na místo, udělá to a nebudu ho lákat na pamlsek, rozumíme si) vztah se mezi váma se psem se nezhroutí, jen ujasní a zbytečné pochybování, nejistota, stres nebudou zasahovat do soužití se psem, že se mu zrychlí peristaltika… 

PS: zkoušela jste vzit  kákulu na rozbor? domluvit s vetem pro příště, jestli by se z toho dalo něco “vyčíst” . 

Verun
Verun 27.11.2025, 11:30:18 xxx.xxx.220.9

myslím neukapkává , jako že to nemůže téct, sice ze začátku odčurává  normálně, ale aniž by několikrát normálně  proudem odčural se to zastaví a jen kape nebo se staví na čurání a nic…( nebo je vyprázdněný po několika odčuráních  a jen ždíme) , ne že by to netěsnilo… 

Ještě mám v podvědomí, jsem to řešila u mojí maminky, noční chození na wc z důvodu “srdeční nedostatečnosti” . 

Verun
Verun 26.11.2025, 17:27:38 xxx.xxx.116.186

Nebo psa zkusit na veterině vycévkovat.

Jestli má vet sono.šla bych rovnou s nevyčůraným psem a chtěla ho,třeba si to i telefonicky dopředu domluvila…(jinak budete zase odkázána na jiný den)

Verun
Verun 26.11.2025, 17:26:44 xxx.xxx.116.186
Sarah01:

Dobře, díky, zkusím tu moč ráno nějak chytnout, ať s tím jdu už rovnou zítra.

Zkuste naběračku….třeba na delší násadě…

Verun
Verun 25.11.2025, 17:29:34 xxx.xxx.116.186
Buggyra:

Dostala jsem jiřky sponzoringem, jsou zasazené v kyblících, letos dělaly dekoraci k jízdárně, příští rok budou dělat dekoraci všude. Jestli přežijou zimu. Páč ty kyblíky promrzaj. Ale říkal zahradník, že je v těch kyblíkách můžu nechat. Tak to jsem teda velmi zvědavá. 

Problém jiřek je, že kvetou až v pozdním létě a tak. Já dělám závody od dubna. No ale když k nim na jaro píchnu macešky, tak jiřky navážou na ně, až macechy odkvetou.

Zmrznou…měla.jsem loni Jiřinky a kany v kalfasu a zmrzly hned při listopadu.letos jsem nestihla vyndat gladioly z velkého květináče…taky budou na …a asi i fík.ten je v buňce.