Aktuálně: 2 746 inzerátů262 081 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 31.05.2025, 22:07:28 xxx.xxx.220.9
Horsana:

To nie je tucny kon 😇

protože ho nevidíte 🤪, jinak , to vám vaši koně v tom sadu nežerou stromy? moje kobyla je jako bobr, jak vidí strom, oholí mu kůru a přikusuje  větve…

Verun
Verun 31.05.2025, 22:03:32 xxx.xxx.220.9
Verun:

foto moje kobyla , platí za tlustou, je 14 na plné pastvě(vzrostlá tráva ) + cca seno v síti v boxe, které ani nesežere. (proto v síti aby ho neroztahala) tento měsíc byla 15x(nepravidelně )  v nějaké práci …. taky to není bůh ví co, ele je zaměstnaná..,. zadarmo to nemá. 

Obrázek

doupravím…je 14 dní na plné pastvě, dotáhla jsem to na 17x za měsíc(12x pod sedlo-6x ven, 6x jízdárna, 5x lonž) hejbat se zkrátka musíme obě

Verun
Verun 30.05.2025, 15:58:18 xxx:xxx.d7c6:97e9

Je dvojsedadlová😉. A ze předu je fakt sud.  Mě se na té fotce moc nelíbí, 🤔,ale co, jindy udělám lepčejší. Má aspoň znatelný kohoutek ,bylo to o horší. 

Verun
Verun 30.05.2025, 15:38:51 xxx.xxx.220.9

foto moje kobyla , platí za tlustou, je 14 na plné pastvě(vzrostlá tráva ) + cca seno v síti v boxe, které ani nesežere. (proto v síti aby ho neroztahala) tento měsíc byla 15x(nepravidelně )  v nějaké práci …. taky to není bůh ví co, ele je zaměstnaná..,. zadarmo to nemá. 

Obrázek
Verun
Verun 30.05.2025, 08:18:32 xxx.xxx.220.9
Aluška:

U nás nic moc, Mirďu chytly záda, jedna plotýnka malinko vylízá. Takže je už týden v ohrádce, jen vyčurat a vykakat. Mám půjčenej magnet, takže 2x denně magnetíme. Ve čtvrtek jdeme na první Bonharen do žíly, aby plotýnky nekalcifikovaly moc rychle, dnes jsem mojí vetce posílala rtg páteře z kliniky, asi aby posoudila jestli jen ten Bonharen vhodnej. 9.6. jdeme na fyzio, aby posiloval páteř. Z lítání za zajícema prej moc svalů okolo páteře nemá. Je za špršlema smutnej, že bych mu dala ledvinu, kdyby to šlo. Ale musíme vydržet. Teď baští gabapentin , Neuro Support a Geloren.

Loni jsem psině taky dopřála Bonharen, ale už tenkrát mě od toho vet zrazoval a letos mi to v Třeboni na klinice ortoped potvrdil, u psů se žádné zázraky nekonají….koňaři na něj nedají dopustit. A to psina dostala stejnou dávku, co koně. 6x6ml

Verun
Verun 29.05.2025, 21:55:56 xxx.xxx.220.9

Ona ta mrtvice- “poškození mozku ” může vyvolat ten epi záchvat.. 

Verun
Verun 29.05.2025, 21:08:22 xxx.xxx.220.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 29.05.2025, 20:42:29

Nebožka mi odešla podobně, po večerním vyvenčení epi záchvat- stála, začala zývat, palat po dechu, skácela se , pak typické křeče, moč, po záchvatu byla velmi dezorientovaná a agitovaná, dlouho trvalo než se uklidnila, v noci další záchvat ze spaní a ráno další…během 12 hodin 3x epi záchvat. Bylo jí 14,5 veta jsem si zavolala domu a vzhledem k věku a schvácenosti psa (úplně se změnila ve výrazu a celkově ) jsme se dohodli že léčba(tlumení epi záchvatů)  by nebyla už na místě.  Uspal jí hned. 

Verun
Verun 29.05.2025, 20:47:45 xxx.xxx.220.9

Na bulíky taky nic moc, máme 3x hurta, velikost na labradora . 😉 a stejně by to mohlo být lepší, ale lepší než nic…prostě nákup byl pokus/omyl…než si to nějak sedlo. Takové ty typické bulíkářské masivní postroje, co by udrželi i tank pod vrtulníkem, se mi nelíbí. 

Obrázek
Verun
Verun 28.05.2025, 21:23:33 xxx.xxx.220.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 28.05.2025, 21:08:19

Tlustý jsou a jestli byly přichvácený, ani hlt trávy…pokud nezměníte menežment tak ani za rok, práce … chceš se nažrat, tak mě budeš vozit, tak to praktikuju a je mi jedno jestli jí to na jízdárně(hale, kruhovce)  baví(je to hodina z jejího bezstarostnýho života)  nebo v terénu…

Dost mě mojí kobyly blaho vyčerpává, ale koukat se jak se pase je k nezaplacení. 

Verun
Verun 28.05.2025, 19:09:43 xxx.xxx.220.9

Záleží.jaké centrum je poškozeno…chodí?ovládá močení?

Verun
Verun 21.05.2025, 21:19:12 xxx.xxx.220.9
efe:

Toto jaro zdá se mi poněkud  nešťastným

Obrázek Obrázek

přišla jí hnáta do žentouru? 😲

Verun
Verun 21.05.2025, 21:13:54 xxx.xxx.220.9
Anonymní:

Víte proboha o co jde? Evidentně ne. Královská stráž. Jste tak hloupá že si myslíte že tam ten kůň stojí celej den? Nebo jak je mlácenej či co? Takovejchhle rádoby trpících videí natočíte kdykoli kdekoli tucty. Vzpamatujte se

no mě se to taky nelíbí , i kdyby hodinu, je to pro koně namáhavé stát hodinu s jezdcem na zádech…kdyby se pohyboval je to jiné , ale jen stát, zkuste si stoupnout a předpažit, jak to dlouho vydržíte… v krátkých  videích jich je spoustu a vždycky jsem si pomyslela, jestli je to nutné, zda by nemohli tu tradici jen naznačit , postát 15 minut v nějaký čas(třeba celou) , aby se vidělo jak to vypadalo a nehrotit to. 

PS: koně nic nahrávat neumí , to jste zase hloupý vy. 🤪polidšťujete si jejich stresové chování 

Verun
Verun 21.05.2025, 11:29:48 xxx:xxx.d054:4e4f
Arbora:

Nechcem nijako zľahčovať, ani plašiť, božechráň. Fena mala za sebou aj magnetickú rezonanciu. A asi 2-3 mesiace predtým, než to prasklo (9 rokov), zápal močáku, sono a krv a nič nenaznačovalo, že je ľadvina v hajzli. Ostatne aj teraz s jednou má relatívne dobré výsledky, zatiaľ nič extrémne zvýšené. Takže ani trebárs nebol dôvod na to, aby jej vyšli krvné testy nejako neštandardne. Len si spätne vravím, či jej nakoniec nerobil problém ten väčší obsah proteínu v kŕmnej dávke. 

Jj. Taky mě to napadlo.ze prostě moc masa a nebo prostě syrové je víc  “proteinové”. Buď na to nemá dost enzymů a to odbourávání z  metabolismu bílkovin  může být taky problemJá 30kilove dávám cca 30deka …a to byla i na půl kile.kdyz rostla.

Ale určitě bych se tím netrapila.a dala psovi co mu vyhovuje..taky mi jeden chovatel obřího plemene říkal.ze pes je skoro na bezmasé dietě.

Verun
Verun 20.05.2025, 23:04:33 xxx.xxx.220.9
Tenurri:

Jack vždycky dostane úplně hysterák, když kadí a ty stébla trávy se zaseknou napůl vevnitř a napůl venku.

mám připravený pytlík na ruce a pomáhám “porodit” , jemným tahem…jinak by jsme tam stáli dodnes. 

Verun
Verun 20.05.2025, 23:02:40 xxx.xxx.220.9
efe:

Eliška žere trávu úplně obsesivně… celou procházku škube tu dlouho ostřinu a žvejká. V zimě žvejkala i tu suchou stařinu. Přikládám to tomu, že se do půl roku věku nedostala ven a tráva je něco vzácnýho. Občas toho má plnej bobek, ale tak co, vyčistí si střívka. Když už to přehání, tak koriguju. Je zajímavý, že na zahradě jí ta tráva nezajímá.

bulina v zimě žere suchý listí- dubový. jj taky si myslím, že to někdy přehání, tak jí sjedu, že by už stačilo….pomáhá na chvilku, prostě se tím zeleným musí napchat a zapít vodou z louže. 🙃

Verun
Verun 20.05.2025, 22:34:52 xxx.xxx.220.9

Marcelamax: Jsem si tak k večeru na vyjížďce přemýšlela o tom vašem problému. Jako Sardullah bych se asi na to prostě vyprdla a krmila tím, co psina snese. A teď proč to PSOVSKÉ UPRAVENÉ snese? 😏 a PSOVSKÉ SYROVÉ ne. (vnitřně  prokleplá je a psala jste , že nekrmíte masem v lidské kvalitě- z Kaufu třeba, tedy kupujete v psích ešopech) Hm, na to bych se asi zaměřila, a že to druhém psu nevadí ? , má jiné trávení, víc , míň enzymů  a.t.d. dosaďte co chcete) 

Moje bulina sežere všecko, má k dispozici všecko- maso syrové, vařené, s kostma, svalovinu, pečivo, ovoce zeleninu, granule, levné kočičí konzervy-z psích má průser. 🙄a kočičí jsou levnější…něco vyžebrá, samozřejmě že “zdravé” to není, ale já se taky nežinýruju…

Veše fena teda taky dá všechno, krom tedy masa z barfšopu. Co zkusit jinou kvalitu masa, náročné to vůbec není- spíš výhoda, že je furt kam pro všechny šáhnout, koupím kuřata na akci, naporcuju do mrazáku- stehna/ prsa, kostru rozmlátím sekáčkem psovi s nějakou přílohou(musím hned jinak by chtěl manžel vývar😉) , a postupně vytahuju pro nás , pro psa, nebo kupuju obden, občas nějaká sleva na žaludky, kuřecí skelety… vaše fena je poloviční oproti mojí, to nebude drahé a stejně si furt myslím, že barfšopy jsou předražený, i řezník má kuř. skelety (masité) za dvacku kilo…vepřová srdce, jazyky, držky(to se manžel vždycky těší na polívčičku a ono 💩) do stovky za kilo. v Kaufu věčně akce na vepřový bok, žebra, kolena…i syrová makrela se dá koupit ve slevě. pokud máte mrazák mají i akční mražená velká balení kuř. čtvrtek …

Zkusila bych to vyměnit. Nebudu rozebírat kvalitu barfšopovýho masa, nekupuju, tak nevím jak o vypadá teď , kdysi hodně dávno jo a bylo to prostě “maso pro psa”…. 

PS: manželovi ublíženo nebylo, polívčičku má vždycky(pes má krky, manžel krkovou kuřecí, pes má žaludky, manžel drůbkovou …a tak dále. )

Verun
Verun 20.05.2025, 09:48:39 xxx.xxx.220.9

Jak začne rašit tráva, bulina se pase jako srnka, a pak to taky kadí jako… ta tráva projde celá . Dělá strašný zvuky, když to na sucho polyká, ale očividně jí to je jedno, já bych už blila, polknout tak dlouhou trávu.…vybírá si pěkné široké listy… dřív se i někdy  hned poblila, teď už většinou ne. …

Verun
Verun 20.05.2025, 09:34:43 xxx.xxx.220.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 20.05.2025, 08:14:56

…hnědou odznakovou, nejaktuálnější , jarní….

Obrázek