Aktuálně: 2 746 inzerátů262 322 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 12.02.2024, 21:18:40 xxx.xxx.220.12

jj, já to četla,jen mi neleze, jak drtíte ty senné pelety, řízky  po 100g? … já si koupila v lidlshopu(káva, semena, byliny) a hned při prvním mletí mi umřel a to na semenci.nic těžkého na posekání, koukám teď po mlýnkách s větším zásobníkem a konickými mlecími kameny, když to zítra dopadne dobře a pomele ruční kávomlýnek(je umytý a suší se)tak uvidím, zda dám ještě šanci sekáčku nebo fakt mlýnku.Ale ručně se mi na furt nechce

Verun
Verun 12.02.2024, 17:30:45 xxx.xxx.220.12

Mě ty slepený chlupy blátem na koních strašně iritujou, mám pocit, že srst pak nefunguje, nehřeje. V sobotu jsem nechala kobylu nahatou, bylo teplo a aby se chlupy provětraly, mohla se pořádně podrbat ani se moc nezblátila a nemalé množství chlupů zůstane i na zemi..

Verun
Verun 12.02.2024, 17:15:45 xxx.xxx.220.12

Já dneska dělala pokusy, klasika mlýnek na mák s kličkou namele konopná semínka  úplně skvěle, ale trvá to, no a asi se mi to nechce opakovat(holka si mele denně kafe, to je taky mazec🤭)   , lněné ani boha, ze začátku se to tvářilo, že jo a pak nic, točíte a točíte a nic moc to nemele. takže tudy cesta nepovede, ještě by se dalo míchat konopné a lněné a mlít to dohromady, ale čas je mi  drahý , takže to chci zmechanizovat . Tak jsem zkusila ten choper u tyčáku a lněné  semínko se tomu jen zasmálo, že se hezky zatočilo. …

Zkusím ještě ruční mlýnek na kafe, takový ten vysoký mixer(většinou na jahodový koktei) už nemám, ten umřel na povidlech-pečených švestkách, ani s tím nehnul.  

Verun
Verun 11.02.2024, 17:42:57 xxx.xxx.220.12

V souvislosti s dotazem na mlýnek/sekáček, byl na mysli samozřejmě i “mixer”(každý tomu říkáme asi jinak), jenže když si koupíte mlýnek na kávu jsou to v podstatě dva-čtyři nože a elektromotorek a jmenuje se to mlýnek. mlýnek jako takový na olejnatá semínka by šel použít prý mlýnek na mák, ale ta olejnatost je na škodu, protože hmota nepostupuje a vrací se, proto je třeba v extrud. lnu i otruba, aby to šlo namlít.

https://www.planeo.cz/sencor-scg-3550ss

u odkazu koukněte na fotky,jsou tam nože…mlýnky jako takové opravdové, jsou v jiné cenové relaci. 

doma jsem samozřejmě vyzkoušela sekáček (nádobka s noži)  s tyčovým motorkem(dva druhy) a nic moc, efekt 50 na 50. Koupila jsem v Lidlu “mlýnek na kávu , oříšky” a hned při první akci umřel, ale namlel, teda abychom byli přesní  nasekal , tak bych ráda teda mlýnek na kávu a oříšky, ale s větší trvanlivostí . 

Jde mi o lněné semínko(prej se dá krmit i celé) a konopné semínko, takže v objemu okolo 100g od každého.

Verun
Verun 10.02.2024, 22:56:16 xxx.xxx.220.12

úplně klasicky mechanicky očistit, nebo dekovat

dneska jsem deku taky sundala, aby se chlupy provětraly, když bylo teplo, zítra budu taky škrabat bláto…asi . si myslím. 🙏snad ne…

Verun
Verun 10.02.2024, 21:56:26 xxx.xxx.220.12

No to když srazíte C5 prase (30-40kg sele), praskne jen nádržka ostřikovačů…..z čeho to lamborginy proboha dělají, že to nic nevydrží.😜

Verun
Verun 10.02.2024, 21:29:31 xxx.xxx.220.12
Terven:

Je to pod kůží, bradavičky ne, ty jsou jiný, nebožka Kokina je měla. Bradavička by šla rozškrabat, tohle těžko.

Jak dlouho to mà, je otázka, dcera jí ochmatlàvá pořád a tvrdí, že by si všimla. Ta souvislost s očkováním se nabízí, lokalita souhlasí 😃

Uvidíme,no…

Nějaká místní reakce tkáně na složky vakcíny, může být.  

Mě jednou nebožka měla po očko zimnici. Třásla se jako Nastěnka v lese. 

Verun
Verun 10.02.2024, 21:03:32 xxx.xxx.220.12

když  zavoláte přepravci zvířat, nebo na veterinární zprávu ve vaší oblasti, budete to mít z první ruky. 😉

Verun
Verun 10.02.2024, 20:13:08 xxx.xxx.220.12
Terven:

Díky…se přiznám, že kdyby mě na to neupozornila dcera, kdoví, jestli bych to vůbec našla. Vidět to není, pouhým hlazením hmatatelný taky ne. Dcera jí to vyhmátla, když ležela na boku, je psí fyzio, tak asi profi deformace 😁.

Pokud by to člověk cíleně nehledal, nenajde. U chlupatýho psa už vůbec. 

Fakt je to velikosti cca červený čočky 😁 čili nic hroznýho. Ale je divný, kde se to vzalo. Počítám, že pokud to nebude mizet, vet do toho šťourne a dá to pod mikroskop 🙂

A třeba to i už měla….má delší dobu, když to není tak na pohmat patrné,  já bych to nešťourala , jen pozorovala, zda to něco dělá. (bradavičky na kůži nebo tukové pod kůží?) 

Verun
Verun 10.02.2024, 12:04:14 xxx.xxx.220.12

Napište nám, jestli máte informace , co psi při závodě žerou…pravděpodobně nějaký tuk, zmrzlé maso? Prostě co si bere musher pro své psy k jídlu …

Verun
Verun 10.02.2024, 00:22:58 xxx.xxx.220.12
Jaden:

Když se jí to stalo, tak na tu nohu nedošlapovala, chodila po třech. Druhý den na ní začla lehce došlapovat. Teď to tak různě střídá, někdy na ní chvíli došlapuje, pak zas ne nebo jen trošku. Taky jí vytáčí do strany. Když stojí, tak je vidět, že má tu nohu mírně nadzvedlou. Ale moc jí to asi nebolí. Nijak si koleno nelíže a běhá klidně po třech. Při vyšetření na veterině měla pozitivní zásuvkový test.

https://www.metropolevet.cz/luxace-pately/

To, co je v textu zelené , můžete rozkliknout dál. 

Verun
Verun 10.02.2024, 00:02:49 xxx.xxx.220.12
Aluška:

Dneska mě díky lidožravý Bess málem trefilo....jakože jí už vyprošťovali hasiči z pod hromady klád uprostřed lesa, nebo že jsem přelízala dvoumetrovej plot abych jí vytáhla z čistícího jezírka u koupačáku někdy v lednu, napůl zmrzlou a tak dále, tak dneska to vyšperkovala. Chodíme venčit do lesíku přes potok k vedlejší vesnici. Za lesíkem vede dálnice, která je zařízlá ve svahu, oplocená a vede asi 30 m pod kopcem toho lesa. Venčíme tam denně několik let. Mirda si pohonil zajíce, prošli jsem les křížem krážem a točíme k domovu. Potkáme paní, co občas potkáváme a ona povídá, nechybí Vám pes ? Rozhlídnu se, koukám že Bess není a říkám jí, to je v pohodě, ona trefí domů. Často se pejsci zdrží nějakým čucháním a pak mě na cestě domů doběhnou. Ona povídá, ale já jí viděla, jak prolezla plotem u dálnice, seběhla z 30ti metrovýho srázu a jde podél dálnice směrem na Budějovice. Chvilku jsem na ní koukala jak jojo a když mi to zopakovala podruhý, utíkala jsem k dálnici. Ostatní koukali, kam jdu, domů že je to na druhou stranu. Přiběhla jsem k plotu, koukám dolů a nic nevidím. Popoběhla jsem ještě kus podél plotu, dálnice se tam mírně stáčí a za zatáčkou fakt vidím z tý vejšky prťavou Bess, jak peláší odtokovou stokou podél dálnice. Nechápala jsem. Volala jsem, pískala, kolem svištěly kamiony. Po chvíli mě asi uslyšela a podívala se nahoru, otočila se a běžela zpátky. Volám na ní, ať leze nahoru do kopce, ať jí nic nepřejede. Až když mě napadlo hrábnout do kapsy a ukazovat dobrůtky, tak se začala šplhat nahoru k plotu. Když dorazila a já jí chytla za flígr a okem v plotě protáhla zpátky na pole, pěkně jsem se rozklepala. Když jsem se zvedla, tak jsem zjistila, že mám nohavici od tepláků obalenou bodlákama. Než jsem ty blbý bodláky sundala, stihla jsem se natolik uklidnit, že jsem Bessču už nechtěla přetrhnout vejpůl...............a zrovna nemám doma žádnou čokoládu na nervy .... Zobrazovat míň

Obrázek

Mi to teda na lajk nepřišlo…jeden pes vám honí zajíce, když teď už můžou být “nakladený” mladý a o druhém nemáte páru, kde je …jen kdyby  napsal nějaký anonym že se mu pes ztratil u dálnice , už by to schytal. ☹️

Verun
Verun 08.02.2024, 22:09:46 xxx.xxx.220.12

A nebyla jste na technický-emise ? Oni tam to auto na sucho tak protůrujou, mám po tom taky svítilo grilovaný kuře …odpojit baterku? 

Verun
Verun 08.02.2024, 21:12:31 xxx.xxx.220.12
Fikovnice:

Neverende, právě jsem mluvila s manželem sestřenice. Je do aut blázen. Autu logicky škodí krátké trasy, ale potvrdil mi i tu nutnost občas jet na vyšší otáčky a třeba na nižší rychlostní stupeň. Důvody mi říkal, já je úspěšně pozapomněla!😀 Snad, aby se zabránilo karbonaci a ještě další důvod mi říkal (a to jsem opět tabula rasa😂). A zdůrazňoval, že ale ne při volnoběhu.

Tomu manžel říká vyhnat pavouky z vejfuku, takže na dvojku 80😂, ale my jsme diesel.

Verun
Verun 08.02.2024, 20:33:29 xxx.xxx.220.12

Jo a chutnat  nebude ani sekačkám, křoviňákům a motorovkám…všecko se zkurví.

Verun
Verun 08.02.2024, 19:53:10 xxx.xxx.220.12

Asi bych to úplně nenazývala tmavým palominem. Máte genetiku?  Koník má pravděpodobně “stříbrný faktor” . Je čokoládový.😇