OT: 🙂 jestli narážíte na to, že jsem napsala, že v terénu nesesedám protože nenastoupím, tak ano nastoupím z něčeho jako každý , ale to by to něco muselo být poblíž…, když jedete loukou, motáte se cestama mezi polma a nikde nic, to si rozmyslíte…přes třmen taky za mlada, bohužel bolest v hýždi a nemožnost se do nohy vzepřít při nasedacím úkonu mi to už nedovolí a to si ho můžu i prodloužit a je to stejně peklo, na druhou stranu jsem bohužel nemehlo. TAKŽE NESESEDÁM. doma nasedám ze schůdků. a v sedle jsem si jistější, že svou kobylu ukočíruju, mám pocit že z ruky se mi může vytrhnout a tradá? nevím, nemám zkušenost. v terénu jsem nikdy radši nespadla, ředím krev a dávám si na sebe pozor.
co je pro koně odměna(ať žrádlo nebo naše rozhodnutí ) rozhoduje vždy kůň a ano obecně koně jsou tvorové, co rádi šetří energií.
můžete si myslet, že jen tak vemete z ohrady koně na procházku, bude to fajn, a on druhý den když vás uvidí odejde pryč, já můžu mít pocit, že to pro něj nebyla žádná práce, ale on to může cítit jinak. byla to pro něj odměna nebo trest?
pozitivkou se nezabývám, ale vím o ní, něco používám, aniž bych věděla