Máte někdo zkušenost s tímto onemocněním,(hypertyreózou), u kočky? Začal nám hodně hubnout skoro 14letý kocourek, jinak hodně žere a spí. Od malička jsme u něj řešili už spoustu zdravotních problémů, kamarádi si dělají legraci, že zdravotní péče o něj stála víc, než moje auto, já odpovídám, že to bude tím, že mám levný auto🤣. Dnes jsem to konzultovala s jeho MVDr a jsme na pondělí domluveni na krve a tuto možnost mi řekl, že je hodně pravděpodobná. Byla bych ráda, bylo by to asi to nejlepší ze všech dalších možností. Máte někdo čičinu se stejnou diagnózou?
»
Odpověď na příspěvek uživatele
J5 z 16.01.2025, 10:00:57
Ale na barzoje není nikdy pozdě, je to skoro kočka, akorát větší, pohybu jim stačí méně než loveckým psům a to výrazně a po vytryskání hup na gauč a nechat se hýčkat. K tomu být důsledný a spravedlivý a je pohoda.😉
No ono to zní opravdu jako komedie, ale po dvou dnech mě napadlo, zavolat chovatelce, jak na štěňata volala, a ono to fungovalo🤣, je ale pravda, že se chrt česky naučil bleskově, já německy neumím dodnes.
Jo a když sou bráchové a ze začátku komunikují jen mezi sebou tak to jsem na to čučela jak tele na nový vrata. To bylo: chlapečci domů, papání…. a Satáně na to Kejný, ty tady něco takového vidíš? Já taky ne, běžííímééé se mordovaaat.
A předchozí barzoj byl z Německa, po dvou dnech zoufalství jsem pochopila, že je mezi námi jazyková bariéra 🤣.
Jj, je to krása, u barzojíků i čičin to taky krásně funguje, někdy si připadám, jak v Bradavicích a že mám doma ty, jejichž jméno se nesmí vyslovit nahlas . Chlap potom nadává, když o nich mluvíš, tak nejmenuj, oni pak čekají, přidávají se do dialogu a je tady cirkus. A já na to, ale oni si řekli už před tím takže já za to nemůžu.
Kdysi, když jsem měla dalmatina tak tam mi to jako telepatie už fakt připadalo. Když byl starší, tak typická vycházka : jdeme a já ho chci přivolat, podívám se na něj, taky kouká a moc dobře ví, cobudu chtít, i já na něm vidím, jestli si myslí, ale jo poslechnu nebo jen mi ten povel pěkně dej, nebuď zhnilá . Opačně to samý, většinou jsem plnila jeho přání jen když kouknul, když jsem ho chtěla zlobit, tak jsem říkala, vím co chceš, ale ty víš, jak dát přání najevo, tak se snaž.
Ona je to občas Sofiina volba, jak mi říkala chovatelka, neměla ho tam nechávat - tlumili ho sedativy jak se posléze dozvěděla a pes za úplně rozsypal, když si ho vyzvedávala nebyl schopen dojít do auta, ale zas na druhou stranu, kdyby ho tam nenechala a psík zemřel, tak by si to vyčítala dodnes a, že mu to reálně hrozilo. Jde o to, jak moc intenzivní je jejich péče a jestli ji nejsme schopni suplovat doma. Ale zas na druhou stranu, pokud je dr empatický tak je schopen poradit. A není to jen u zvířat, ale i u lidí, věříme odborníkům a často je to spíš ke škodě. Smutné, naštěstí jsou i lidí na svých místech a ti si zaslouží můj obdiv.
Kecají, na ARO vás pustí většinou taky. Ale kde není vůle chtít, hledá se důvod proč to nejde. Držím pěsti a chlupatci všechny packy. Myslím na vás 👍👍🍀🍀🍀,naše chovatelka si s psincákem přes svátky taky užila svoje. Přivezli si ho z tmTriocacibu z Prahy. Mladý pes, roční, dokonce skončil na kyslíku a hospitalizován. Nakonec to dopadlo dobře. Ale psychika, že je bez smečky a jinde, ho tak semlela, že to bylo o prsa vietnamské cvičenky a to byl na klinice, která je fakt dobrá. Taky jim, ale asi začínají vládnout peníze.
Více méně jakoukoliv se stříbrem, měli jsme i tu výše uvedenou i jiné, podívám se do zprávy, co dr Fichtel konkrétně doporučil a ještě případně dopíšu, ale na co hodně poukazoval byl ten curaprox, prý kartáčky testovali a tento byl zdaleka nejlepší a i ten Elmex. Můžu pohledat i případné rentgeny a zubní kartu pokud vás to zajímá, jen to nebude hned
Můj barzojík měl kaz na stoličce, MVDr Fichtel ve spolupráci s paní doktorkou z Vyškovské kliniky mu zub zachránili a při rentgenech komplet chrupu objevili také počínající paradentozu. Jak mi potom pan doktor vysvětlil, jediná obrana 2x denně čistit zuby speciální pastou se stříbrem, nejměkčím kartáčkem od curaprox a 2x týdně masáž prstem s kapkou gelu od elmexu, ale s tím opatrně, má hodně fluoru. Ale jak pan dr řekl, ještě žádného psa neotrávil a pomáhá má vyzkoušeno. Je to jak u lidí, čistit, čistit a čistit.
Pokud je čilý a v pohodě, neplašila bych se, naše nalezenkyně Mia se nám pos… 1x měsíčně, je totiž všetečka, pořád někam leze, něco odlizuje…, dostane enterozoogel a za den dva pohoda
Jak ty děti chovatelsky ovlivňujem🤣. Moje dcera, když byla malá zas chodila na očkování proti blechám a klíšťatům, protože blechy a klíšťata jsou potvory a každý hafík to ví. (Že smotala dohromady očkování na encefalitidu a antiparazitika co dostávali chlupatci se doktorovi vysvětlit muselo posléze).
Ze spousty plemen se teď dělají chůvičky, canisterapeuti, lidi je mají místo mimin….a bohužel tím trpí OBĚ strany. Mám teď blízko k barzojům a nějak se u nich tento nešvar začíná rozmáhat, přitom je to špatně, jsou to tvrdí rusové, velcí, silní, schopni samostatně pracovat, ale s velkým smečkovým pudem, už taky pár psů, díky tomu špatně dopadlo. Pes je šelma, smečka je úplně něco jiného než jednotlivec a dítě nemá nikdy autoritu, může být milováno, ale když je průser, tak instinkt vítězí.
Naši kluci jsou jak správnej chrt spíš kočka než pes, takže odměny moc nefungují, prostě musí chtít, naštěstí se nám podařilo, že chtějí kvůli nám, prostě někdy je největší motivace samotný páneček, jídlo a hračky je slabota, ale správná pochvala je top. Ne vždy musí být odměna hmatatelná. Jak už psaly víš co psík to jiný případ.
»
Orionka z 11.01.2025, 15:37:12
Moc hezký, ten huňatej kožich a ocas . Je vidět, že je tady hromada milovníků kočičáků, když jsou všichni tak vymazlení
Mourek není medvídek, ale medvěd jako hrom a krasavec👍
»
Zrzavci z 09.01.2025, 11:25:41
Ježíš, úplně v živých barvách to vidím 🙈. My máme takovou polokatastrofu většího bráchu. Zajímavé stejně geny, stejná výchova, stejný život a Satánek je takový mamánek a Kejný - urvaná lokomotiva (tak ho titulovali na poslední výstavě 🤣). My mu říkáme ty náš autisto. Ikdyž teď krásně spinká a sbírá síly🤣
Ježíš jak já vás chápu. Ono stačí, když si kluci hrají, a lítají vzduchem oni, drny,kamarádi …., občas omylem sejme jeden druhého nebo moji maličkost( potom koukají jak puci, proč ležím, když jsem chvíli předtím stála). Nedávno to jednomu uklouzlo a zastavil se až o auto , naštěstí naše, druhé Štěstí bylo to že pes vydržel plechy se opraví🤣 Ono 30 - 50 nebo víc rozvášněných kg je děsnej mazec.
Za chvíli se najde i vižla a budeme mít celou smečku👍
Dalších 15cm nového sněhu a chlapečci blažení.
Nemají, Tali je taky letitá, ale já tam zas v neděli jedu a zkusím s Brunem( to je ten malej ušatej), udělat výměnu. Neteř dostala k vánocům váš kalendář, tak bude mít pochopení 😉