Aktuálně: 2 341 inzerátů269 698 diskuzních příspěvků19 342 uživatelů

Příspěvky uživatele

Dublinbarzoj

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 16.01.2025, 17:44:02 xxx.xxx.153.254

Máte  někdo zkušenost s tímto onemocněním,(hypertyreózou), u kočky? Začal nám  hodně hubnout skoro 14letý kocourek, jinak hodně žere a spí. Od malička jsme u něj  řešili už  spoustu zdravotních problémů,  kamarádi si dělají  legraci, že zdravotní  péče o něj stála víc,  než moje auto, já odpovídám,  že to bude tím, že  mám levný auto🤣. Dnes jsem to konzultovala s jeho MVDr a jsme na pondělí domluveni na krve a tuto možnost  mi řekl,  že  je hodně pravděpodobná. Byla bych ráda, bylo by to asi to nejlepší ze všech dalších možností.  Máte někdo  čičinu se stejnou diagnózou? 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 16.01.2025, 17:24:21 xxx.xxx.153.254
»
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 16.01.2025, 10:00:57

Ale na barzoje není nikdy pozdě,  je to skoro kočka, akorát  větší,  pohybu jim stačí méně než loveckým psům a to výrazně a po vytryskání hup na gauč a nechat se hýčkat. K tomu být důsledný a spravedlivý a je pohoda.😉

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 16.01.2025, 09:01:42 xxx.xxx.153.254

No ono to zní opravdu jako komedie, ale po dvou dnech mě napadlo, zavolat chovatelce,  jak na štěňata volala, a ono to fungovalo🤣, je ale pravda,  že se chrt česky naučil bleskově, já německy neumím dodnes.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 16.01.2025, 07:26:16 xxx.xxx.153.254

Jo a když sou bráchové a ze začátku komunikují jen mezi sebou tak to jsem na to čučela jak tele na nový vrata. To bylo:  chlapečci domů, papání….   a Satáně na to Kejný, ty tady něco takového vidíš? Já taky ne, běžííímééé se mordovaaat.

A předchozí barzoj byl z Německa,  po dvou dnech zoufalství jsem  pochopila, že  je mezi námi jazyková bariéra 🤣. 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 16.01.2025, 06:35:55 xxx.xxx.153.254

Jj, je to krása, u barzojíků i čičin to taky krásně funguje, někdy si připadám, jak v Bradavicích a že mám doma ty, jejichž jméno se nesmí vyslovit nahlas . Chlap potom nadává, když   o nich mluvíš,  tak nejmenuj, oni pak čekají,  přidávají se do dialogu a je tady cirkus. A já na to, ale oni si řekli  už před tím takže já za to nemůžu.

Kdysi, když jsem měla dalmatina tak tam mi to jako telepatie už  fakt připadalo.   Když byl starší, tak typická vycházka : jdeme a já ho chci přivolat,  podívám se na něj,  taky kouká a moc dobře  ví, cobudu chtít, i já  na něm vidím,  jestli si myslí, ale jo poslechnu nebo jen mi ten povel pěkně dej, nebuď zhnilá . Opačně to samý,  většinou jsem plnila jeho přání jen když kouknul, když jsem ho chtěla zlobit, tak jsem  říkala, vím co chceš,  ale ty víš,  jak dát přání najevo, tak se snaž. 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 15.01.2025, 08:26:36 xxx.xxx.153.254

Ona je to občas Sofiina volba, jak mi říkala chovatelka, neměla  ho tam nechávat - tlumili ho sedativy jak se posléze dozvěděla   a pes za úplně rozsypal, když  si ho vyzvedávala nebyl schopen  dojít do auta, ale zas na druhou stranu, kdyby ho tam nenechala a psík zemřel, tak by si to vyčítala dodnes a, že  mu to reálně hrozilo.   Jde o to, jak moc intenzivní  je jejich péče a jestli ji nejsme schopni suplovat doma. Ale zas na druhou stranu, pokud je dr empatický tak je schopen poradit. A není  to jen u zvířat, ale i u lidí,  věříme odborníkům a často je to spíš ke škodě. Smutné, naštěstí jsou i lidí na svých místech a ti si zaslouží můj obdiv. 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 15.01.2025, 07:17:10 xxx.xxx.153.254

Kecají, na ARO vás pustí většinou taky. Ale kde není vůle chtít, hledá se důvod proč  to nejde. Držím  pěsti a chlupatci všechny  packy.  Myslím na vás 👍👍🍀🍀🍀,naše chovatelka si s psincákem přes svátky  taky užila svoje. Přivezli si ho z tmTriocacibu z Prahy. Mladý pes, roční, dokonce skončil na kyslíku a hospitalizován. Nakonec to dopadlo dobře. Ale psychika, že   je bez smečky a jinde,  ho tak semlela, že to bylo o prsa vietnamské cvičenky a to byl na klinice, která  je fakt dobrá. Taky jim, ale asi začínají vládnout peníze. 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 14.01.2025, 20:29:51 xxx.xxx.153.254

Více méně jakoukoliv  se stříbrem,  měli jsme i tu výše uvedenou i jiné, podívám se do zprávy, co dr Fichtel konkrétně doporučil a ještě  případně dopíšu, ale na co hodně poukazoval byl ten curaprox, prý kartáčky testovali a tento byl zdaleka nejlepší a i ten Elmex. Můžu pohledat i případné  rentgeny a zubní  kartu pokud vás  to zajímá, jen to nebude hned

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 14.01.2025, 18:00:25 xxx.xxx.153.254

Můj barzojík měl  kaz na stoličce,  MVDr Fichtel ve spolupráci   s paní  doktorkou z Vyškovské kliniky mu zub zachránili a při  rentgenech komplet chrupu objevili také počínající paradentozu. Jak mi potom pan doktor vysvětlil,  jediná obrana 2x denně čistit zuby speciální pastou se stříbrem,  nejměkčím kartáčkem od curaprox a 2x týdně masáž prstem s kapkou gelu od elmexu,  ale s tím opatrně, má hodně fluoru. Ale jak pan dr řekl, ještě žádného psa neotrávil a pomáhá má vyzkoušeno. Je to jak u lidí,  čistit, čistit a čistit.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 14.01.2025, 17:23:05 xxx.xxx.153.254

Pokud je čilý a v pohodě,  neplašila bych se, naše nalezenkyně Mia se nám  pos… 1x měsíčně,  je totiž  všetečka, pořád  někam leze, něco odlizuje…, dostane enterozoogel a za den dva pohoda

Obrázek Obrázek Obrázek
Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 14.01.2025, 13:04:34 xxx.xxx.153.254

Jak ty děti chovatelsky  ovlivňujem🤣. Moje dcera, když byla malá zas chodila na očkování proti blechám a klíšťatům, protože blechy a klíšťata jsou potvory a každý hafík to ví. (Že smotala dohromady očkování na encefalitidu a antiparazitika co dostávali chlupatci se doktorovi vysvětlit muselo posléze).  

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 14.01.2025, 11:57:07 xxx.xxx.153.254

Ze spousty plemen  se teď  dělají chůvičky,  canisterapeuti, lidi je mají  místo mimin….a bohužel  tím trpí  OBĚ strany.  Mám teď  blízko k barzojům a nějak se u nich tento nešvar začíná  rozmáhat, přitom  je to špatně,  jsou to tvrdí rusové,  velcí, silní, schopni samostatně pracovat, ale s velkým smečkovým pudem, už taky pár psů, díky  tomu špatně dopadlo. Pes je šelma, smečka je úplně  něco jiného než  jednotlivec a dítě nemá  nikdy autoritu, může být milováno, ale když  je průser, tak instinkt vítězí. 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 14.01.2025, 09:55:46 xxx.xxx.153.254

Naši kluci jsou jak správnej chrt spíš kočka než pes, takže odměny moc nefungují, prostě musí chtít, naštěstí se nám podařilo, že chtějí kvůli nám, prostě někdy je největší motivace samotný páneček, jídlo a hračky je slabota, ale správná pochvala je top. Ne vždy musí  být odměna hmatatelná. Jak už psaly víš co psík to jiný případ.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 11.01.2025, 19:01:01 xxx.xxx.153.254
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 11.01.2025, 15:37:12

Moc hezký,  ten huňatej kožich a ocas . Je vidět,  že  je tady hromada milovníků kočičáků, když   jsou všichni tak vymazlení  

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 09.01.2025, 13:58:21 xxx.xxx.153.254
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 09.01.2025, 11:25:41

Ježíš,  úplně   v živých  barvách to vidím 🙈. My máme takovou polokatastrofu většího bráchu.  Zajímavé   stejně geny, stejná výchova,  stejný život   a Satánek je takový mamánek  a Kejný - urvaná lokomotiva (tak ho titulovali na poslední výstavě 🤣). My mu říkáme ty náš autisto.  Ikdyž  teď  krásně  spinká a sbírá   síly🤣

Obrázek
Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 09.01.2025, 11:15:31 xxx.xxx.153.254

Ježíš jak já vás chápu.  Ono stačí,  když  si kluci hrají, a lítají  vzduchem oni, drny,kamarádi  …., občas omylem sejme jeden druhého nebo moji maličkost( potom koukají jak puci, proč ležím,  když jsem chvíli předtím stála). Nedávno to jednomu uklouzlo a zastavil se až   o auto , naštěstí naše, druhé Štěstí bylo to že pes vydržel plechy se opraví🤣 Ono 30 - 50 nebo víc rozvášněných kg je děsnej mazec.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 08.01.2025, 13:59:06 xxx.xxx.153.254

Nemají, Tali je taky letitá, ale já  tam zas v neděli jedu a zkusím s Brunem( to je ten malej ušatej), udělat  výměnu.  Neteř  dostala k vánocům váš  kalendář,  tak bude  mít pochopení 😉