Ano mají. Moje mělo i helmu, radši. Já si jen říkala, spíš jako Sardullah, že pes plavat umí a pak že většinou pes s chlupama nemá rád na sobě další vrstvy. Mohlo by mu v tom být i vedro?
Ano mají. Moje mělo i helmu, radši. Já si jen říkala, spíš jako Sardullah, že pes plavat umí a pak že většinou pes s chlupama nemá rád na sobě další vrstvy. Mohlo by mu v tom být i vedro?
šavlozubka:Jezdíme na vodu a jestli má jezdit s námi, tak tam je to za mě otázka bezpečnosti. Tak ať je na ni zvyklý.
Chápu. Sice jsem na vodě ještě psa s vestou neviděla, ale proč ne, že vezmu psa na vodu jsem už zvažovala, ale o vestě jsem popravdě nepřemýšlela. My ale ani na žádnou divokou vodu nejezdíme, jezdí s námi i poměrně malé děti.
Sarah01:Aha, tak to chápu. Nám se nepapírové feny taky hlásily, to zná asi každý majitel papírového a uchovněného psa, že se přihlásí kdejaký soused v obci. 😄
To znají i majitelé vořechů. Občas někdo zalituje, že nemůže mít Malina štěňata.
Vestu? Na co bude potřebovat vestu?
Kualalumpurhehe:Varaxi započala zajímavou debatu na ifauně. Měli bychom se tam o tom všichni pobavit a uzavřít to.
Pro mě se to uzavřelo před dvěma lety. Bylo napsáno, že naše diskuze nemají žádnou hodnotu a nikoho nezajímají a proto se s nimi končí. Jsem ráda, že to nebyl úplný konec a našli jsme hezké místo někde jinde. Je škoda, že sem nechodí všichni, které jsem byla zvyklá vídat na iFaune. To jsou věci, které se vrátit už nedají.
No a na Chovu nás přivítali z tak otevřenou náručí, že bych si sama vynadala do nevděčné chamradi, jít zas pryč.
efe:Na tahání určitě dlouhý postroj.
Tak to jediný víme. Na chození má Malina Manmat, tak jestli od stejné značky ten dlouhý….nebo něco od ZERO DC? Teď na to koukám, že nevypadají špatně. Nebo jsem koukala na Freemotion, že je nastavitelný, ale vypadá robustně.
Vahine:Doufám, že to pojede dobře i s těmito, bělouš má do 8 kil. Kočárek už je na cestě. Můžu pak dát vědět, kdyby někdo chtěl…
Tak jasný, u toho drobka zas na takových detailech nezáleží, tak ať dobře poslouží. Celkem mě zajímá, já se bude bělouš ochoten vozit.
My nyní řešíme postroj. Vytáhli jsme kola a zkoušeli, jak by to šlo s Malinou do kupy a ono jí to hrozně baví, jenže ze začátku moc tahá a ten , co má, je na to naprosto nevhodný. Jenže to je x typů, každý je ten nejúžasnější, tak to vybíráme už měsíc snad a furt jsme to nevymysleli.
Vahine:Kočárek pro bělouše…no jdu ho koupit…máte někdo zkušenosti? Líbí se mi tenhle…co si o tom myslíte?
Pro mě osobně by byly nepohodlné ty rukojeti. Asi bych koukala po klasickém madlu.
Vahine:Trickyvoo, jste mě rozsekala s tou úvahou Maliny o chůzi po zadních 🤣🤣🤣 příště opatrně simvás jo? 😉
Moje večerní venčení mi přineslo 100,-, někdo ztratil, já našla 🍀
Teď se mi to stává na můj vkus nějak často. Povolený vázy nebo co, ale někdy si nejsem jistá, jestli jsem vůbec blbě šlápla nebo mi prostě selhal kotník respektive vazy.
Moc hezký příběh 😂. Možná i ty koně se řehtali, jako ty koně 🤣.
Tak jestli jsou u nás klíšťata, tak jsme je dneska s Malinou vybraly. Já dneska na procházce prozkoumávala nové trasy. To zas bylo, a hele pěkná cesta, ta by mohla i někam vést, aha tak ona končí tady na oploceném pozemku, no ale ten by šel asi obejít, pak to krosnout přes tu louku, jo tak tu bažinu jsem z dálky neviděla, tak nevadí, nejsme z cukru a dá se to nějak přeskákat a vida, už jsme na silnici a tady můžu jít trasou o které už vím, kam vede a nebo zkusit tudle cestu, která by mohla vést do vesnice a tam by mě mohl vyzvednout muž. To je ale pěkná cesta, safra tady se nějak ztrácí, ale když budu držet směr, třeba jí zase najdu.. no jupí támhle je a ani jsme jí nehledaly dlouho a teď už to půjde jako po másle, jen tady přeskočím občas nějaký strom..tak jo, jsem vesnici a znova ztracená a znova nalezená cesta se rozdvojuje a v obou případech končí v oplocené zahradě a dole vidím jezdit mého muže v autě a nevím, jak se k němu dostat, tak mě navedl, že když půjdu přes louku, tak tam dal je asi cesta, na louce jsem šlápla do výmolu, podvrtla si trochu kotník, malounko upadla, Malina jen obrátila oči v sloup “už se zase válí, hlavně že furt machruje s tím chozením na zadních”, za loukou opravdu bylo něco jako cesta a šťastně jsme se shledali s mým mužem. No ale bylo to hezký, nevěřili byste, ale za celou dobu jsme nikoho nepotkaly, ale obávám se, že klíšťata jsme mohli posbírat celkem dost, hlavně Malina. Loni jsme jí dali bravecto a to celkem dost fungovalo, tak to musíme zas dát.
My se chystáme v létě na dovolenou do Itálie bez psa. Mužovi šlo o to, aby dcera si užila pláže a moře. Malina vedro hůř snáší a na koupání jí taky neužije. Až nám půjde jen o ty scenérie, jeli bychom takhle pěkně na jaře, doufám, že by s námi už i mohla. Jak s námi byla loni v Rakousku, tak to prostě bylo super. Asi bych i víc toho psa prosazovala, ale sama mám pochybnosti, zda by to pro ni bylo to pravé.
Mě moje rodiče moc nepodceňovali, jen jednou mi přišlo kouzelný, když jsem s nimi jela na dovolenou a moje máma měla nemocný kyčelní klouby. Tak táta na nádraží táhl svůj kufr, já rychle vyběhla schody se svým a pak honem seběhla schody a vyběhla schody s mamčiným a moje mamka jen pak žasla, jak jsem děsně silná 😂.
O to víc mě vždycky pobaví, když někam jedeme a rodiče mého muže se nás ptají zda máme pas, peníze, prostě sled otázek, které říká dospělý dětem. Jednou dítětem navždy dítětem 😀.
A ještě fotky z pěšího výletu. Šly jsme na kopci, kde udělali spousta nových zřejmě cyklistických tras, které ale ještě cyklisti neobjevili, tak jsme tam vůbec nikoho nepotkali.
My venčili Malinu u kola. Neskutečně jí to bavilo. Jen z počátku moc tahá, nedokáže krotit nadšení. Tak budeme asi muset pořídit postroj do tahu. První den tahala jak šílená, druhý den už méně. Dělali jsme hodně pauz, aby se neuštvala, což jsem se pak se smála, že jsme trasu jeli malém tak rychle jako kdybych jí šla pěšky.
Sardullah:My teď neprocházkujeme… od středy do pátku jsem hlídala psího vnoučka a se třemi psy to nedám, tak jsme jen na zahradě. Na víkend si ho mladí odvezli, protože jsem musela do práce a dnes večer ho zase přivezou .
Vnouček vypadá hodně vysmátě 😀.
janaa:Nebudu řešit,kdo byl nebo nebyl v právu,protože pravdu neznám. Z článku a vyjádření odvolacího soudu mi vyplývá,že kdyby se odvolala i druhá strana (střelec),tak by to odvolací soud vrátil,resp. třest snížil,protože on se domnívá,že byl na hranici krajní nouze. V principu jde o to,zda zastřelná ovčačka byla známá profláknutá agresorka nebo ne. A obecně jde o to, že všichni tady ví, víme, že i když někde lítá pes,co prokazatelně napadá nebo i zabíjí jiné psy,nikdo s tím nic nedělá. Výsledek je,že na procházky s pistolí bude chodit lidí víc a víc
Celkem dobře si vybavuji tu bezmoc, když dva psi šli celkem tvrdě po Malině a široko daleko žádný majitel a upřímně jsem cítila i vztek na ty majitele, protože mít míň mrštného a menšího psa, tak jsem o něj asi letos přišla. Předloni naháněl Malinu vlčák, pán tvrdil, že si jen hraje, ale já viděla podle řeči těla, že loví a taky Malině natrhl kůži na zádech a ano, ani se pak nedivím, že někdo reaguje jako ten pán. Ono je pak člověku houby platný, až bude stát nad zakousnutým psem, že to jejich nikdy neudělal a nebo , že mu pořád říká, že to nemá dělat.
Ta má asi mrzení, že ten sud neunese 😂.
Jinak si myslím, že zůstala chuděrka nepochopena. Určitě vám to nosila domů, aby jste se mohla kochat i doma 😄.
Sarah01:Kašlete na to, přece se nebudeme hádat o tři pampelišky. Já je doma na zahradě likviduju, i když venku netrhám nic, ani medvědí česnek. 😀
Na zahradě je taky rvu, stejně mi přijde, že vyrýpnu pampelišku a vyrostou místo ní tři další. Kdybych zahradu nechala svému osudu, tak to tam vyhraje na celé čáře břečťan a kopřivy….Dcera se teď učí bylinky a já zjistila, že mi skoro všechny rostou na zahradě. Chybí mi jen petrklíč, který tam taky byl a zmizel. Minulý týden muž vertikutoval trávník a hned přiletlo spoustu ptáčků s děkovnými transparenty a zkouší tam něco sezobnout. Je to radost, ty rostlinky a zvířena.
Tak pampelišky jsou v pohodě, asi bych taky byla schopná dát Malině za ucho sedmikrásku, ale spíš jí k těm kytkám posílám sednout. No jiné dekorace jako sobí věci, čepice a pod. taky moc nejsem a tuhle jsem měla osypky, když v jednom dokumentu nosily nějaké paničky pejsky a chovaly se k nim jako k miminům. Ti psi snad měli i WC v těch kabelkách.