Aktuálně: 2 784 inzerátů261 426 diskuzních příspěvků19 165 uživatelů

Příspěvky uživatele

Ivus

Ivus
Ivus 17.02.2025, 17:49:43 xxx.xxx.113.99
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 16.02.2025, 12:20:18

Jéé, tam jsem vyrůstala, než mě to odválo na Kysuce 👍

Ivus
Ivus 23.01.2025, 09:49:45 xxx.xxx.113.99
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 23.01.2025, 08:52:40

Ty ohař kříženci to byli asi ESP - evropský sanovi psi. Vypadají jako kříženci, ale jsou úplně super.

Jednoho měla moje švagrová, běhala s ním canicross. Teda napřed běhala s mojí borderkou, ale když s ní byla na mistrovství ČR a skončila na bedně, tak se nad ní (švagrovou) musheři slitovali a půjčili jí na příští závod fenku ESP (Majdu, po štěňatech, neměla natrénováno, jen pár tréninků co daly spolu) a od té doby se do ní zamilovala a nakonec si jí nechala a pak běhala už jen s ní.

Narozdíl od mojí bordery vážně táhla, jako hodně a nelehala si do louží. Měla výdrž a sílu jako severský psi a rychlost jako ohaři 👍

Ivus
Ivus 22.01.2025, 15:36:30 xxx.xxx.113.99

Mě zajímá jak brzdí 🤔. Jako chápu, že na tom vozíku má nějakou brzdu, ale zajímalo by mě jestli třeba přibržďuje, když jede z kopce, aby nevjel do těch pejsků před sebou a pak jak prostě zastaví. Chápu, že psi mají povel pro zastavení, ale mají třeba povel na zpomalení? Na rovině - na jak dlouhém úseku to je schopen jezdec úplně zastavit?

Ivus
Ivus 21.01.2025, 16:05:46 xxx.xxx.113.99

Souhas s nojo. 

Ještě doplním, kyšku taky můžete přecedit (případně zahřát a přecedit) a máte výborný kozí tvaroh.

Ivus
Ivus 19.01.2025, 20:14:44 xxx.xxx.113.99
»
Odpověď na příspěvek uživatele Petra z 16.01.2025, 18:10:13

Petro, k tomu broušení zubů - moje borderka je měla (špičáky) obroušené asi do půlky, možná i vic, vážně, nepřeháním. U nás za to mohly tenisáky, ty na tenis. Je v nich něco tvrdého, co způsobuje, že se s tím dobře hraje tenis, ale zuby to ničí.

Ona byla magor a ten tenisák vždycky držela v tlamě a čuměla a vždycky to přežvejkla a furt čuměla… Každopádně jsem jí je úplně přestala dovolovat, přestala házet, dala pryč z domu… No ona je stejně vždycky našla, pokaždé když jsme šli kolem tenisových kurtů tak zaběhla do křoví a přinesla nový tenisák a už ho zase zvejkala. 

Jako ono to normálním psům nevadí, teď třeba už tenisáky zase mám, jako aby to pes přinesl je v pohodě. Ale pokud to fakt zvejka tak doporučuji rozhodně nahradit nějakýma tenisakama pro psy. V nich ta tvrdost není. 

Obrázek
Ivus
Ivus 19.01.2025, 13:50:06 xxx.xxx.113.99

U nás sluníčko a sníh, přišly mi psí postroje, tak už tři dny mě na běžkách vozí foxterieři. Každý sám dobrý, ale oba spolu zatím nic moc. Malá se zastaví a velký s ní smýkne. Ještě to budeme muset trochu potrénovat… 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Ivus
Ivus 15.01.2025, 14:03:22 xxx.xxx.113.99

Lupusu, chci se zeptat, kde trénujete se psy tahání na běžkách? Chodíte s nimi ‘do stopy’? Jako nemyslím přímo tu bezkarskou stopu, ale to urolbované vedle stopy, kde se bruslí?

Já přemýšlím, kam je vezmu tahat. Každým dnem mi mají přijít postroje. Zatím chodíme v terénu a na volno, takže nikdo nenadává, že šlapou do stopy, když to je jenom moje soukromá stopa. Ale zase pokud je zapřáhnu mimo stopu, tak v hlubokém sněhu mají problémy sami sebe vyhrabat a nepředpokládám, že by mě ještě dokázali táhnout 🤔 

Obrázek Obrázek Obrázek
Ivus
Ivus 14.01.2025, 09:36:22 xxx.xxx.113.99

My jsme jednu dobu na cvičák brali jen párečky na kolečka, a to jsme jinak BARFovaly, ale pro páreček borderka i přes plot skočí. 

Já bych zkoušela lepší pamlsky. 

A nebo pískací hračku, teď máme psa, který když se zapíská na hračku, tak přiběhne odkudkoliv 

Ivus
Ivus 08.01.2025, 15:32:23 xxx.xxx.113.99

U nás dneska zase sněží, včera pršelo, takže všechno roztálo a dneska začínáme na novo. Pořád psům slibuji, že až nasněží pořádně, tak budeme chodit na běžky a konečně se proběhnou tak, že nám nebudou stačit, ale zatím to na to nevypadá 😐

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Ivus
Ivus 01.01.2025, 09:27:39 xxx.xxx.113.99

U nás se včera venčilo přes den, vyrazili jsme na návštěvu na opačný konec vesnice, šlo se přes les, přes nějaké vrcholky 8km tam, tam gulášek, pak přes les 8km zpátky, abychom stihli na setmění zavřít drůbežáky a podojit a pak psi padli a nakonec jsme ani nešli na půlnoc na náš soukromý vrcholek koukat na ohňostroje, protože všichni měli dost. 

Dessynka má dneska první narozeniny, tak silvestr zažila poprvé, takže když to začalo o půlnoci bouchat tak na to trochu zavrčela, otočila se na druhý bok a spala dál. 

Obrázek Obrázek Obrázek
Ivus
Ivus 26.12.2024, 13:06:26 xxx.xxx.113.99

U nás sníh trochu leží a dneska je krásný výhled na Malou Fatru. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Ivus
Ivus 18.12.2024, 18:42:37 xxx.xxx.113.99

Ještě doplním, že sestřenka má taky malé dítě, a ta holčička se psů taky bála. 

Poprvé když jsem se s ní potkala, tak se běžela schovat k tatínkovi. Pak jsme jí dali psa do kočárku na panenky a říkali, že to je roboticky pejsek, druhý den ho opatrně krmila granulkama lžičkou (on se rád krmil lžičkou, kdo by se ohybal do misky, že jo) 

A letos jsme jí nakecali, že moje štěně foxteriera je Sky z tlapkové patroly a maminka jí nemohla večer odtáhnout domů, protože si prý potřebuje pejska hladit… 

Obrázek
Ivus
Ivus 18.12.2024, 18:35:28 xxx.xxx.113.99

Tak já se přiznám, že naopak nechápu lidi, co podporují malé děti v bezduvodne panické hrůze se psů.

Mám příklad i v rodině - moje sestra se sama bojí psů, říkala že moje ex-fenka byla jediný pes na světě, kterého se nebála. Má 5letou dcerku. Letos jsme se potkaly u dědy a já jsem měla nové malé štěně, na místě bylo několik dětí, s mými psy si všechny hrály, mám fakt hodné psy, zvyklé i na miminka, dokonce i na novorozence, vždy byli opatrní a citlivi… Přesto když pejsek přišel do místnosti, kde byla neteř se sestrou, sestra jí vždy vzala do náručí. Když jsme šli i s ostatními dětmi a psy ven, sestra dcerku celou procházku musela nést, protože byla (hlavně dcerka) v panice z mých psů… Říkala jsem, proč jí na ně nenaučí, když se moje štěně něčeho panicky bojí, třeba vysavače, ukážu hele nekouše to, dej si piškot a druhý piškot si dej vedle vysavače a hele třetí piškot leží na vysavači, vidíš že ti vysavač nic neudělal… Proč proboha podobně nevychovavaji matky své děti. Chápu, že ne každý pes je pro dítě bezpečný na takový vycvik, ale pokud toho psa znáte, víte že je s dětmi v pohodě, proč dítěti nepomoci ke kvalitnejsimu životu bez neamyslneho strachu… Naopak pokud matka křičí na každého pejskare drzte si toho psa! Tak se nedivím, že se dítě bojí víc a víc, pouze ho tím utvrzuji v tom, že ta chlupatá kulička je opravdu nebezpečná 

Ivus
Ivus 10.12.2024, 16:19:32 xxx.xxx.113.99

Foxteroři taky žerou králičí bobky a ještě úplně nejradši měli mlezivove hovínka z Vasila (to byl náš malý býček) - jen takové ty úplně oranžové, dokud Vasil pil ještě mlezivo. To se o ně mohli poprat, velkej dokonce chodil kontrolovat, kdy to z něj zase vypadne 😀

Malá zase žere i králičí vnitřnosti, když zabíjím králíky, takže myslím, že to prostě k té přirozené stravě patří. 

Obrázek Obrázek