»
Odpověď na příspěvek uživatele
Varaxi z 11.06.2026, 13:47:35
Mě by tohle taky zajímalo. Upřímně ale opravdu upřímně, protože není tak dávno, co mě tu jedna z prispěvovatelek označila za množírnu.
Jestli to ještě zadavatelka čte, mohla byste mi prosím odpovědět?
Co přesně štěněti je? Píšete, že je nemocný, ale nepíšete, co konkrétně.
V jakém věku jste si ho brala a kdy se nemoc projevila? Při odběru vypadalo zdravé?
Píšete, že štěně je čipované. Je i naočkované? Předpokládám tedy, že někdy ve věku 6-8 týdnů bylo u veterináře na čipování. Očekávala bych, že spolu s tím dostalo i první vakcínu (psinka, parvoviroza). Je možné, že by veterinář nepoznal, že čipuje/očkuje nemocné štěně? Naše štěňata paní veterinářka kontrolovala, poslouchala srdíčka, kontrolovala pupíky, koule. Máte záznamy o odčervení (kdy a čím)?
Jak jste vlastně přišla na to, že se jedná o množírnu? (To jméno tady na diskusi bylo už probírané i před vámi, takže o tom nepochybuji, jen by mě upřímně zajímalo, jak jste na to přišla vy. Až zpětně, nebo už při odběru?) Říkáte, že při odběru jste viděla psí rodiče i sourozence (pokud to tedy byli oni) - jak vypadali? Vypadali zdravě, šťastně, spokojeně, sebevědomě? Nebo jste měla pocit, že jsou nemocní, nešťastní, vylekaní…?
Jak se paní prodávající chovala ke svým psům (ne k vašemu štěněti ale k jeho mamince)?
Co máte ohledně budoucích vad v kupní smlouvě? (Např. Já jsem v jedné smlouvě měla povinnost se štěnětem zajít na veterinu během prvního týdne na kontrolu a na očkování a případě, že by byl problém, mohla jsem štěně vrátit.)
A pro ostatní ještě dotaz - pokud veterinář čipuje nějaká možná nemocná štěňata stále jedné paní každých pár měsíců, není mu to podezřelé? Případně pokud k němu berou na očkování i ty rodiče… Má nějakou možnost veterinář nahlásit někam podezření na množírnu?