Aluška:u mladých na Yukonu dnes, níž už ten teploměr nejde ….
😲 😯😯
Aluška:u mladých na Yukonu dnes, níž už ten teploměr nejde ….
😲 😯😯
Bobca:a nejde tam dát paměťovou kartu? Já mám na malé Nokii 32GB přidané úložiště..
Zkusím se podívat. To mě nenapadlo, díky.
Díky moc za tip, potřebuju totiž něco podobnýho. Aby to dobře fotilo a mělo to velkou paměť a já ty fotky nemusela pořád stahovat do PC. Od roku 2020 mám Xiaomi Poco, manžel mi ho dal na Vánoce, tehdy paměť neřešil, spíš velikost, abych ho měla jako místo tabletu, který mně tehdy už chcípnul. No, myslím, že velikostně nejsou ty ostatní telefony o moc menší, ale prostě chybí ta paměť, nemůžu tam mít nainstalovaný žádný aplikace, zabírá to moc místa, a některé prostě potřebuju.
Coudas:Koupila jsem si nový telefon, nemám ještě ani přepnutí klávesnici, tak na tom ani neumím psát. Ze starého jsem mazala fotky, tak je mi trošku…Byl ještě pejsek, od jara noví tři koně, stavba ještě bez kopnutí… Nový mám, protože starý je moc velký, a malé telefony jsou drahé, tak jsem se praštila přes kapsu, ale měl by dělat pěkné fotky. Na telefonování mám dúchodcovský, tlačítkové véčko.Tak včera na stavbě proběhla zkouška, a druhá fotka, když jsme se už za tmy vrátili domů.
Moc hezké fotky. Můžu se zeptat, jaký je to telefon? Asi budu taky potřebovat nový. Pěkné fotky dělá jabko, ale tolik peněz se mně právě dávat nechce.
biaca:Právě, že zdarma to není, je placeno z nesmyslných koncesionářských poplatku. A pokud jde o nezávislost TV - tak rozhodně si nepředstavuji tak, že místo AZ kvízu bude přenos jmenování Babiše premiérem.
A nejen to, ředitel ČT má plat cca 4 mil. ročně, zatímco řadoví zaměstnanci (tím nemyslím redaktory a reportéry) mají s bídou 16 tis. měsíčně. Jo, máme kapitalismus, to chápu, ale toto jsou opravdu naše peníze, o kterých si nerozhodujeme.
Varaxi:Já předpokládám, že JP to myslel jako vtip. 🙂
Možný to je, ale neznám bohužel jeho humor, no. 🙂 I když s těma 50 kg už má možná pravdu.
Věrka teda na pohled určitě nemá 120 kilo, takže kdyby zhubla 80, bude z ní anorektička.
biaca:K Ratolestem, já si myslím, že seriál by spíše vystupňovaný do krajnosti, a silně divákovi podsouval co si má myslet, nikdo není černý a bilý. Negativní postavy vystupňovany do krajnosti viz. synek hlavních hrdinů, křesťanská rodina, nebo ta učitelka. a pozivní zase naopak např. ten dobrovolný romský pomocní Policie, slepá dívka jdoucí si za svým snem s nevděčnými rodiči apod. Z toho důvodu se mi seriál moc nelíbil, jelikož divák si nemohl na postavy udělat vlastní názor, ale byl jim podsunut tvůrci.
Ano, proto jsem psala, že to na mě působilo tak trochu jako masírka.
Zrzavci:Úplně a do plnejch. Je to moc krásný vánoční dárek.
Tak to moc gratuluju a mám radost s vámi. 👍🎉🎉🎉
Zrzavci:A řekněte mi někdo, proč se musí na ty instituce tak tlačit, aby něco dělaly? Bába řekne- proč jste mě neinformovali?? Boha jeho , pět let měla na stole co? nebo u toho stolu neseděla ona? měla a seděla. až se musí stát něco takhle hroznýho, až se musí tlačit ze všech stran, až to musí celý za ně někdo navíc zorganizovat!!!! Opravdu od a až do zet a oni nevědí?? Neznají zákon?? Ani neví!! co má správně dělat, jaký kroky…... a tohle člověk živí z daní!!
Takže se to konečně pohlo?
Mně se hodně stává, že nepoznávám lidi z bývalého bydliště. Před 21 lety jsme asi 16 let bydleli v městečku v paneláku cca 10 km odtud, nikdy se mně tam nelíbilo. A když občas někde tady potkám někoho odtamtud, tak je mně povědomý, i mně dojde, že ho asi znám z bývalýho bydliště, ale kdo to přesně je a jméno si absolutně nevybavím.
kometa:ale tam bývají některé seriály a filmy k dispozici jen po určitou dobu
Nebo naopak. Že tam jsou až po určité době. Jako třeba Stardance 2024.
Ano, však to se nevylučuje. Oni to tam prostě někdy dají a je u toho napsáno řekněme Dostupné do 12. 12. 2025. Takže se to tam točí a zůstávají tam jen takový ty “ležáky”. Koukala jsem, že už i některý vánoční pohádky, který jsem měla ráda, zmizely. Občas tam aktuálně dají něco pěkného, když někdo umře, třeba teď ta Zlatovláska s Jorgou Kotrbovou.
kometa:Ale to není seriál pro zklamaný životem
To jsem ani nemyslela. Jenom jsem chtěla napsat, že stále se dají najít kvalitní seriály.
Za mě byla postava toho Honzy typický psychopat - bez emocí, manipulativní, sobecký. Vrozená záležitost, výchova s tím nic neudělá.
Zahrál ho skvěle.
Jo, asi tak, taky mě to napadlo, výchova už nezmohla nic. Jako hrozný pomyšlení, že bych měla takový dítě, fakt že jo.
lesnizinka:Ratolesti, jak už jsem psala jsem nesledovala, téma dětí mě nezajímá, netýká se mě. Ale co jste teď o tom načrtly mi připomnělo včerejší článek. Za mě zajímavý a veskrze pravdivý. Nikdo se tím doteď nezaobíral. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-dva-roky-bolesti-jak-se-z-nadaneho-kluka-stane-vrah-premysli-rodice-majdy-293497#utm_content=freshnews&utm_term=rodina%20vraha%20z%20univerzity&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz
Četla jsem to dnes ráno a je to asi těžký pro všechny rodiče, i pro tu matku na druhé straně.
Zrzavci:Já jsem to pak sledovat přestala, protože bych se vztekla. Někdo tam umřel, ne? A ten spratek v tom pokračoval dál s tím, že jako wocogo?
Jaký je rozdíl mezi tím, kdyby totéž dělal sousedův syn a jeho chováním by moje dítě bylo v ohrožení?? a já bych nejradši toho jejich synáčka ubezdušila? A když totéž dělá moje dítě někomu jinému?????Bez milosti by jel a bez milosti bych já jela na policii, protože bych nechtěla mít na svědomí to, že to někomu jinému zase ublíží.
Přesně a ještě na to úmrtí toho kluka řekl, že to teda neměl brát, když mu to nedělá dobře, tvl. Jako jo, byl to jen seriál, ale podle skutečných událostí a případů. Nevíme samozřejmě, co všechno předcházelo tomu, že z něj vyrostl takový hajzlík. Sama nevím, jestli bych vlastní dítě dokázala udat, ale zase vím určitě, že pokud by vinou mýho dítěte někdo umřel, žít jen tak bych s tím nedokázala, něco bych udělat musela.
Kilian:..jinak za mně mimiserie Pustina…ale nevím už jestli to šlo na Čt1 nebo kde..
Jo, bylo to kdysi na ČT. Na i Vysílání jsem to nenašla, ale tam bývají některé seriály a filmy k dispozici jen po určitou dobu. Nafurt jsou tam k dispozici jen nějaké starší filmy a hlavně takové ty studiové pohádky, které se třeba mně vůbec nelíbí.
Já z auta nebo do auta nezdravím nikoho, protože jsem taky jednak slepá a druhak si hledím cesty a do aut fakt nekoukám. Maximálně jen když vyjíždím od baráku, tak to snad a ještě jen sousedy, aby neřekli, že nezdravím. 😀
Kukulín:Srovnávat Srdce z produkce italské TV RAI s Esmeraldou je hodně vypovídající.
No tak podle toho popisu, o co tam jde, je to pro mě prostě úplně stejné jako Ordinace, Esmeralda, Rosalinda, Divoký anděl atd. atd. Každý člověk je jiný a já to taky bez urážení protějšku respektuju.
kometa:Ale ty stupidní seriály pro zklamané životem mě fakt nebaví.
Zaznamenala jste Ratolesti?
Ano, ty jsem cíleně sledovala. Ale to není seriál pro zklamaný životem, tam řadím ty seriálu typu Srdce, Esmeralda a tak. 😀
I když mně to chvílema přišlo jako taková masírka, tak celkově ten seriál hodnotím velice dobře, hlavně tu linku hlavních hrdinů s jejich synem, distributorem trávy. Na csfd to má průměrný hodnocení, většina tam vyzdvihuje hlavně to udání rodičů na vlastního syna, to by prý ve skutečnosti nikdo neudělal. Jako těžko říct, že jo, hodně jsem nad tím přemýšlela a ten kluk byl prostě na facku, holt asi špatná výchova, možná se tak narodil, kdoví. Takových podobných případů v reálu je a často se rodiče dětí úplně zřeknou. Co bych dělala já, vůbec netuším.
Vánoční od Tommyho