Já psům vždycky vystříhávám chlupy mezi prsty a trochu to pomůže. Dnes jsem někde na FB na videu viděla nějaké návleky na packy, aby se ty hrudky nedělaly, nebyla to klasická botička, ale zatím jsem to na žádným e-shopu nenašla.
Ha, super, že jste to Dájo natočila, ono je potřeba, aby to i ten vet slyšel. Mě osobně to úplně nepřijde jako kašel. Kašel nebývá jen jedno zachrchlání(tedy podle lidí to beru) Tohle mi přijde víc jako trachea, či to měkké patro o to víc, že se mu to stává ve spánku, kdy se všechno povolí. Ale je tam zase plno ale, třeba jak s tím souvisí, že pomůže čerstvý vzduch? Že by mu vlivem suchého vzduchu doma společně s měkkým patrem ,,zaskočila slina"? To jen tak uvažuju, možná úplně mimo, no jsem zvědavá na ten výsledek, pupína malého…❤️
Pes kašle jinak, než člověk. Když mně poprvé pes chytil na výstavě psincák, tak jsem si nejdřív myslela, že má něco v krku a snaží se to vydávit. Ale tohleto na videu mně přijde jiný, trochu podobný jako, když měla fena vodu na plicích. Ale nejsem veterinář a houby tomu rozumím.
já slyšela o tom “nabarveném ptáčeti”,a cíleně se nedívala..O tom druhém nevím,ale vyhýbám se nějakým citovým..Já neviděla ani “Gumpa”..
Na to Nabarvené ptáče jsem se taky cíleně nedívala. Možná někdy. Chlapce v pruhovaném pyžamu jsem viděla, je to taky natočené podle knihy a stát se to opravdu nemohlo. Prozrazovat ale zápletku a konec nebudu. Nevím, jestli to hraje na city, asi jo, protože hlavními hrdiny jsou děti. Na Gumpa se klidně podívej, já jsem ho i četla.
Jenže ten příběh není skutečný (nepíšu o 68., ale už od začátku). Ten masakr studentů na Strahově. Poptejte se, ještě žijí pamětníci. Ta policie tam nastupovala jak římské legie. Je to natočené na efekt a zcela lživě. Jako americká detektivka, právě bez historického podkladu, by to bylo dobré.
Takových filmů ale je…třeba Chlapec v pruhovaném pyžamu nebo Nabarvené ptáče, ty nejsou podle skutečnosti vůbec nebo jen velmi vzdáleně, ale nikomu to nevadí.
Jediné řešení je naprostý zákaz prodeje pyrotechniky mimo specializované prodejny. A tam prodávat jen na OP a ŽL nebo jiný doklad, opravňující kupujícího k nákupu. Pokuty a mapa koleček nemá smysl.
Já myslím, že časem k tomu dojde. Letos zase utržený ruce, vážné zranění v obličeji, záchranáři v Praze prý vyjížděli víc než na Silvestra v minulém roce.
Slepice, husy ani tak ne, až později spíše pižmovky, prasata, králici. Nutrie měl jeden chlápek vedle ve vsi a vedle ve vsi měli jedny lidi krávu. Rozhodně ani zdaleka to nebylo, že co barák tak hospodářské zvíře. 70. a 80..léta.
Přesně tak, husy u nás v rodině měla jen babička, zatímco prase všechny domácnosti, na konci zimy to byla jedna zabijačka za druhou.
Film je inspirován skutečnými příběhem, na ČSFD má velmi vysoké hodnocení. Do kina jsem neměla příležitost se dostat, tak jsem ráda, že se můžu podívat na iVysílání. Když už ty poplatky platím, že jo. 😁
Myslim si, ze bude zalezet i na postoji kazde obce. Byla jsem kousek od Brna, v cervene zone - a teda vyrazne lepsi, ani na pulce ten randal nebyl - v porovnani s ostatnimi roky. Primo kolem nebouchal nikdo, kus dal centralizovane odpaliste. Ale tady je v cele obci presne definovane kdy a kde se muze odpalovat. Nezalezi jen na zonach. Za me - super. V pul jedne uplny klid. V pul druhe uz jsme v pohode vsechny psy znovu vencili.
A jsem optimista - ono to pomalu, za par let - uplne prejde, ta chut neco odpalovat. Ted myslim celkove nastaveni spolecnosti, ne jednotlivcu…
Já v to doufám, že to časem přestane úplně. Docela mě překvapilo, že sousedi vedle nic, vlastně celá ulice vlevo od nás vůbec nic. Dnes si i majitelka stáje u nás v obci pochvalovala, že byl klid a ne jak jiné roky. Ta poznámka okolí Brna se týkala Bukovinky u Křtin, tam vyloženě děcka běhala už v 10 v té nové čtvrti a házela petardy do oken, kamarádka má kvůli obchůdku venkovní kameru.
Já jsem zaznamenala zlepšení určitě, bouchalo to jen o půlnoci kousek naproti u jednoho baráku v zahradě, jinak nikde, aspoň jsem neslyšela. Ale vím od známých kolem Brna nebo Prostějova, že to tam lidi pojali jako protest proti zákazům a běhaly tam s rachejtlema i děti. Myslím, že klid bude, až se to úplně přestane prodávat.
Já teda musím říct, že jak mám “ beznámrazovou” tak si už ani neumím představit, že odmrazuju mrazák… resp. minulej měsíc jsem odmrazovala mamce a je to vopruz.
To určitě ne, na to si dávám pozor. A je to Philco, myslela jsem si, že je to kvalitní značka. Asi ne. Mám starší Bosch a tu odmrazuju jen kvůli mrazáku tak jednou za dva roky.
Ještě, že máme tu AI, jinak teda nevím jak donutit kluky pózovat. Jsou přešťastní a lítají, ikdyž křídla nemají🤣. Přejeme vám všem, hodně zdraví, štěstí, lásky, dobrých lidiček kolem, úspěchů a prostě dokonalou smečku. Pac a pusu na to🍾🍾🍾