Dnes je dost častá odpověď “Co je vám po tom, starejte se o sebe, já si můžu dělat, co chci.” A na všechno.
Dnes je dost častá odpověď “Co je vám po tom, starejte se o sebe, já si můžu dělat, co chci.” A na všechno.
assil:No ale ten bod 3 je pro majitele, co nechtějí uchovnit, spíš teda dost nevýhodný a nemají za to žádnou kompenzaci.
Rozumný člověk by to spíš nepodepsal.
Jak už zmíněno výše, dostanou slevu z kupní ceny štěněte. Ale přesto znám případy, kdy na to požadovali majitelé další peníze. Ono je to docela důležité pro chovatele, aby věděl, jestli se to konkrétní spojení zdravotně “povedlo” a jestli potomky pustit dál do chovu. To je právě to, co množitelé bez PP nedělají a je jim to úplně putna. 😊
Aluška:Bobééééék 😀 , měkčí ale drží tvar. Baští jenom vařený kuře s rejží a mrkví. Odpo ukážu vetce, až půjdem na injekci. Injekci nechce, hodně štípe. Ale musí to vydržet.
To by člověk neveřil, jaká je někdy radost z obyčejnýho 💩😀👍
Buggyra:Já čaj z krabky v celofánu okamžitě přendavám do uzavíratelné nádoby, protože aby nevyčpěl 🙂 Takže krabku i celofán strašně zmasakruju, taky proto, že krabka jde ihned do papírového odpadu. Estetické to ale asi, pravda, není 😀
Já musím mít vodu čajem jen ovoněnou a lehce obarvenou, louhuji ten Earl Grey asi deset sekund, vymáchám ho v tom hrnku a odložím na další kolo (dva až tři hrnky na jeden sáček) - nesnáším ty hořké dochutě v tom, když se to louhuje déle. Zato tu vůni miluju, takže ovoněné to být musí 🙂 No a provázky teda potřebuju, protože za ty to v tom čaji máchám, že. No a taky se mi nestane, že by mi spadl do čaje, když ho za něj držím. Déle louhovat nechávám jeden sáček čaje pouze v 3/4litrové konvici, když ho dělám víc. A tam jen do doby, než je obarveno rovnoměrně v objemu, pak zase vytahuji. Že by sáček ležel ve vodě třeba deset minut, no to ani náhodou.
Já jak u kterýho čaje. Zelený vytahuju skoro hned, černý taky, ale třeba zázvorový (to vlastně není čaj, že jo) v hrníčku nechávám. Syn je fajnšmekr do čajů, pije teda zásadně jenom sypané a jak tak pozoruju, některé čaje jsou na opakované zalití. Mě ta piplačka se sypanými čaji nebaví, radši mám sáčkové, ale je teda fakt, že chutnají často úplně jinak.
janaa:Hele,já to ve smlouvě taky mám,ale upřímně si myslím,že to naprosto nevymahatelné. Kdysi mi říkal právník,že nikdo se nemůže vzdát (i podpisem smlouvy) svých budoucích práv. Jinými slovy, nikdo mě nemůže přinutit vzdát se svého práva nakládat se svou zakoupenou “věcí”, tedy práva se rozhodnout,jestli odchovávat nebo neodchovávat štěňata. A to i za předpokladu, že jsem to podepsala
Já jsem zrovna nedávno četla kupní smlouvu známé množky s PP, tam se neručí vůbec za nic, budoucnost psa je naopak vůbec nezajímá, o té tam není ani slovo. Kupní smlouva přece ale nemůže být nadřazená občanskému zákoníku. 🤔
Bobca:Buggyro,až budeš doma otvírat novou krabičku čaje,zabalenou v celofánu,a zkusíš pak použít perforovanou část na otevření….tak si vzpomeň,že tě u toho někdo natáčel🤭🤗
Já si už po zkušenostech na to beru vždycky nůž, horší je to potopení toho papírku na šňůrce, občas ho zapomenu podržet. 🙂
kometa:A je to právně vymahatelné? Navíc by se o tom chovatelka musela dozvědět. Přece nemůže lustrovat všechny inzeráty na všech serverech.
No právě. A navíc se ti majitelé můžou domluvit se sousedem od vedle a ani to nemusí nikde na internetu být zveřejněno. To je moje noční můra. Člověk si myslí, že vybere výborné majitele, ale už za rok může být všechno jinak.
Buggyra:Zaměstnavatel FB blokuje ;-)
Tak doma. 🙂
Buggyra:Co tam je, co tam je??? Já se na FB podívat nemůžu! 😀
Pokud je to veřejný příspěvek, tak se podívat můžete. 😉
😲👍
A morče je pořád v pohodě? Myslím psychicky.
Určitě dejte vědět, jak jste pořídili.
Arosek:Jeste jsem zapomela dodat, ze pokud se agresor preci jen pokusi skrze mne projit, proste ho odchytnu a poslu (vetsinou vzduchem) panickovi ktery se nestara.
Ale to chce trochu cviku. Nicmene podle me lepsi odlovit psa co jde kolem, nez hrabnout do propukle rvacky. Tam to chce cviku mnohem vic, jinak to pak vetsinou dost boli …
Kdyby to byl nějaký menší pes, tak by to snad šlo, ale nějak si neumím představit odchytit nějaký rozzuřený tele. Naštěstí jsme teda zatím žádný bez dozoru nepotkali a doufám, že u toho nadále zůstane. 🙏
Chingis:
Ta podmínka mně připadá neadekvátní, finanční náhrada OK. To tvrzení majitele zastřeleného psa je takové klasické těch lidí, kteří svého psa nezvládají „Bylo to normální setkání psů ve volném prostředí. ", něco podobnýho jako On nic nedělá.
JanaJanaJanaJana:Prý je to v poho, vysvětlovala mi to kolegyně, když kupovala jezevce s PP a že znala pána i rodiče psa…množka to teda nebyla. Papíráka prej nepotřebuje. Ale to těmhle lidem nedochází, že i tímhle množky nepřímo podporují.
Asi jste chtěla napsat bez PP?
Jo, lidem to dost často přijde v pohodě, je jim líto zaplatit za psa, ale za mobil klidně dají 30 tisíc. Není to nepřímá podpora, ale přímá, protože ta množka má další prachy na reprodukci a nic danit nemusí, resp. nedělá to.
Aluška:Tak to vypadá na pořádnej zánět tlustého střeva
To jsem si myslela, když jsem viděla tu fotku. Neříkal vet, z čeho by to mohlo být?
Držím moc palce, ať je Mirda brzo v pořádku. 🍀
Určitě k veterináři, než ho to začne pořádně bolet.
Tak u nás už sněží a je -1. Oproti včerejšku, kdy bylo kolem 20, velký skok zpátky do zimy.
Sardullah:když se bělouš zapomene a civí, stačí říct otázku “Ty žebráš?”
No tak víme jak to je…život se psem…90% času trávíme pozorováním, co ten druhý jí.
Takže pokud jím a pes si všimne a začne na mě civět, tak v případě, že je to “vhodné” i pro psa, tak já rovnou řeknu, co jím a zeptám se, jestli chce ochutnat….a když to není vhodné, tak řeknu “zlato, to není pro pejsky” a je vyřešeno, pes zruší zírací režim a jde si po svých.
Jé, tak to bych taky chtěla, moji by loudili, i kdybych jim do toho dala utrejch. 😄
Zrušili výstavu psů v Komárom tento víkend, příští týden má být EDS v Brně, tak se taky čeká, jestli to vůbec bude.
assil:Ve všední den jsou děti ve škole, zajděte do lesa někdy navečeru nebo o víkendu. 😀
No, já jsem zase v práci, takže chodím zásadně vždy navečer nebo o víkendu. 🙂 Denně.