Aktuálně: 2 327 inzerátů269 747 diskuzních příspěvků19 342 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 07.02.2026, 12:13:55 xxx.xxx.162.253
Daja:

🤣 jak píše bodlinka ano vše slyšíme i to co někdy slyšet ani nechceme, hmmm nevýhoda🤣. Tak ať slouží.

No asi Bobi nebude ve své kůži, musíme vydržet. Hlavně ať se hojí a je v klidu.

Přesně tak, slyšíme i to, co občas i slyšet nechceme. A co teprve takovej tinitus. Naštěstí už ho nemívám tak často, zato syn to má už doživotně asi. Daň za stres a přepracovanost. 

Sarah01
Sarah01 06.02.2026, 12:16:53 xxx.xxx.11.197
Granule:

Je to Wolfsblut. Pes na nich je už delší dobu, bohužel je fakt alergik a nemůžu moc experimentovat.  

Wolfsblut jsou dobrý. I když teda děsně drahý.

Sarah01
Sarah01 06.02.2026, 12:15:32 xxx.xxx.11.197
impact:

Za mě je anglický bulteriér nejpošahanější bull ze všech. 😂

Popravdě já se v těch bullech absolutně nevyznám 😄, to je ten klabonosý? 

Sarah01
Sarah01 06.02.2026, 11:40:42 xxx.xxx.11.197
impact:

Kdyby k sobě fena APBT nepustila svého chovatele, tak nejspíš okamžitě skončí. Absolutní neagresivita k lidem je velkou podmínkou.

Našla jsem to ve vlákně Přidržení feny u psa, psala to Plaka, snad jí nebude vadit, že kopíruju:

Známá měla kdysi krycího psa bullteriéra. Přijela fena na krytí (chov s PP), to bylo rodeo jak z filmu, málem je dokousala všechny. Čubu nějak zpacifikovali, k nakrytí došlo. Překvápko při porodu - majitelé feny se ani nemohli přiblížit k bedně a fena sežrala všechna štěňata.

Takže nakonec chov s PP dokonce.

Sarah01
Sarah01 06.02.2026, 11:31:31 xxx.xxx.11.197

Nepsal tady někdo o případu, že fena fena štěňata sežrala a nikoho k sobě nepustila? Ale mám teda pocit, že to bylo v souvislosti s odchovem bez PP. 🤔

Sarah01
Sarah01 06.02.2026, 11:29:58 xxx.xxx.11.197
Orionka:

Nečetla jsem ty sáhodlouhé dlouhé příspěvky týkající se příjmů a výdajů pro a proti, tak nevím, jestli někdo zmínil: mají statut uprchlíka, stanovenou dávku, žijí na UA a do ČR si jezdí 1x za měsíc pro peníze. Psali o třech případech. Kolik jich asi je ?.(Částky ve statisících)

Četla jsem o více případech a o milionech.

Sarah01
Sarah01 06.02.2026, 11:15:23 xxx.xxx.11.197

Já vám nebudu nadávat, chápu, ale nevím, jestli má tady někdo psa alergika. Stejně to budete muset vyzkoušet, protože každý pes je jiný a snese něco jinýho i při alergii. Kamarádka má GR alergika a nemůže jenom drůbež, hovězí snese.

Sarah01
Sarah01 06.02.2026, 07:45:11 xxx.xxx.11.197
impact:

Na tohle se Vás (ani mě, ani nikoho jinýho) ptát chovatelé APBT nebudou. 😁 Na druhou stranu to ale nejsou psi, co by běžně běhali po veřejnosti. Takže jich bych se úplně nebála. 

Já vím, že se ptát nebudou. A doufám, že potkávat je nebudu. Stačí mně, co si tady občas přečtu za zážitky. 

Sarah01
Sarah01 06.02.2026, 06:29:21 xxx.xxx.11.197
impact:

I pitbullů, bavíme-li se opravdu o APBT, není krytí feny přivázané na koze a s náhubkama vcelku nic neobvyklýho. 

Nic proti milovníkům bullů, ale jestli má smysl toto dál množit, nevím no.

Sarah01
Sarah01 06.02.2026, 06:28:36 xxx.xxx.11.197
impact:

Já pořád přemýšlím, kam o víkendu vyrazit. Jestli někam nahoru, kde bude ještě beztak ledovka a nebo zůstat někde dole, kde bude beztak břečka. 😂

Ale máme novou (možná staronovou? ví bůh..) členku smečky, tak si dáme něco nenáročnýho. 🥰

Obrázek

Nevím teda, jak úplně nahoře, ale tady v podhůří Jeseníků už ledovka není, spíš teda ta břečka.

Sarah01
Sarah01 06.02.2026, 06:24:37 xxx.xxx.11.197
kometa:

Mně ne. 😉Ale nemůžu kvůli krční a bederní páteři.

Jj, na krční páteř je spaní na břiše hodně blbý. Občas se mi to taky povede, ani o tom nevím a pak mně bolí celý den za krkem.

Sarah01
Sarah01 05.02.2026, 19:36:35 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Spím na boku, neumím spát na zádech. Ano, i mě se stane, že usnu na zádech u telky, ale myslím, že poměrně rychle se sesunu na bok, hlavně hned po tom, co zachrápu právě😜Vlastně spím ve stabilizované poloze doslova a stane se mi, že se stočím na břicho - což taky není dobře, valchuju si jak prsa, tak hubu👎Někdy si na ní ráno objevím takové rýhy vytlačené(ze zmuchlaného polštáře) že mi tam trčí ještě v poledne🤔

Ty rýhy jdou v pohodě rozmasírovat, stává se mně to občas taky a zkusila jsem obličejovou masáž a fakt to pomáhá. 

Jinak někde jsem četla a tvrdil to nějaký doktor, že na levém boku se spát nemá. Ale já teda občas spím na tom, na kterým to zrovna jde. 🙂

Sarah01
Sarah01 05.02.2026, 14:58:40 xxx.xxx.162.253
sutrik:

Myslím, že spousta bulíků to má jinak. Je jim jedno, jestli potkají psa, fenu.

Minulý týden jsem se o tom bavila s mojí veterinářkou, když byla Bonnie na očkování. Vyprávěla mi, že známá měla chov pitbulů. Její chovný pes fenu, která byla v nejlepším, přijela na připouštění, místo připuštění zabil.

Tak to je masakr teda. A to si člověk napříč FB přečte spoustu příspěvků, že záleží na výchově. A prd.

Sarah01
Sarah01 05.02.2026, 14:43:50 xxx.xxx.162.253
Buggyra:

Taky by mě bolely, ale mám proleželou matraci, takže kyčli mám pěkně propadlou, což je super. Myslím, že na to existují i nějaké podložky, aby to bylo pohodlné?

Už jsem na nějaké koukala, budu si muset koupit, už se to nedá.

Sarah01
Sarah01 05.02.2026, 11:22:56 xxx.xxx.11.197
Doron:

No, to je holt člověk už musí pustit., taky jsem to párkrát udělala a dobrý nakonec.

Myslím, že kdyby opravdu šlo o zdraví nebo o život,určitě by člověk bojoval. Já jsem jednou použila kabelku, měla okovaný rohy, roztočila jsem ji a ty údery byly úplně přesný jako bych byla v minulým životě nějaký práče.🤣

Zbraň ani taser nebo pepřák taky nenosím, nejsem tak organizovaná abych to uměla mít po ruce, možná to přehodnotím.

Jinak jsme zase potkali toho pána se štětináčem, co mu Gučka nabančil, a on nás tentokrát obešel, to jsem teda byla překvapená, nečekala jsem, že je schopný změny. 

Proběhlo to v úplném poklidu.

Jsem si úplně představila, jak točíte tou kabelkou v sebeobraně. 😂

Sarah01
Sarah01 05.02.2026, 11:21:05 xxx.xxx.11.197
lesnizinka:

Na chrápání? No to přece víme všichni - spaní na boku. Já spím, na zádech neumím, ale pokud tak usnu, občas, 100% zachrápu taky a myslím, že to asi všichni😉

Napsala Bobííí, teď👍 Byla 2dny na JIP, psát nemohla. Od včera už chodí, ale bolí to prý jak čert🙄Ale, že vydrží, musí😉A má prý dobrý tlak😀

Já na boku spím výjimečně právě, bolí mně kyčle.

Sarah01
Sarah01 05.02.2026, 10:17:30 xxx.xxx.11.197
assil:

Jo, ale z toho transparentního úctu kam posílali peníze dárci. Myslela jsem to tak, že dárci by posílali rovnou hmotné dary třeba podle nějakého seznamu, tak se to dělá, že se to objedná v ehopu a nechá rovnou poslat tam.

Jo, takhle, tak to by asi bylo lepší, to máte pravdu.

Sarah01
Sarah01 05.02.2026, 10:16:23 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Však snad nikdo neřekl, že je to v pořádku.

Ještě jednou: To je samozřejmě pravda, ale není to argument na shariganovo “zvířata v lidské péči se mohou mít klidně lépe než v přírodě”. To je jednoduše také pravda, proti tomu nelze namítat tím, že příroda je přirozená. Příroda může být přirozená a zároveň se v ní mohou mít zvířata hůř než v lidské péči.

Vaše víra, že divoká zvířata by se neměla lépe v lidské péči, nevyvrací shariganovu tezi, že divoká zvířata se v lidské péči mohou mít lépe než v přírodě.

A o nic jiného mi nešlo. Dědka s labutěmi vůbec nekomentuji, vypíchla jsem si jen a pouze tuto myšlenku.

Já prostě nevěřím, že by divokým zvířatům v přírodě bylo paušálně všem a vždy lépe než v lidské péči, a jistě by se našla některá empirická data pro oporu tohoto názoru.

Však já vám to neberu. Vy si myslíte toto, já zase něco jiného, no, to už tak bývá. Já jsem ten příspěvek brala jako celek, nevytrhávám věty z kontextu a obecně to ani nemám ráda. A prostě jak už zaznělo výš, chápu, že toho dědka asi nikdo neobhajujete, ale… zní to, jako kdyby jo.

Sarah01
Sarah01 05.02.2026, 09:20:09 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Inu, vám by se nelíbilo, kdyby vám někdo kecal do života, protože si umíte představit, že by to mohlo fungovat jinak. Jako dítěti vám nevadilo, že vám někdo kecá do života, protože jste si neuměla představit, že to může být jinak (myšleno generálně, samozřejmě vám vadilo, že musíte vynést koš, ale nevadilo vám, že bydlíte v domě/bytě vašich rodičů, prostě to tak bylo).

To zvíře si neuvědomuje stejně jako my. Nemůžeme se ho zeptat. A proto jako hlavní měřítko jeho pohody beru empirická data. Ta jsou jediná objektivní. A jak správně říkáte, na pocity zvířete ani člověka se nedá spolehnout, proto se obracím k údajům.

Je to asi jako rozdíl mezi tím, kdy dítě krmíte zeleninou a fastfoodem. To dítě bude rozhodně spokojenější subjektivně na fastfoodu. Ale to neznamená, že je to pro něj dobré, a data nám to mohou potvrdit.

Nevím no, ale za dítě je rodič zodpovědný, to je něco úplně jiného. Nevím, jestli se úplně chápeme. To zvíře si to asi neuvědomuje, do hlavy mu ale nikdo nevidí, takže houby víme, jak to má postavené. Já prostě rozlišuju zvířata divoká a zvířata domácí, takže srovnávat labutě, srnky, žáby atd. se psy, kočkami, kozami, ovcemi, krávami mně prostě přijde mimo. Ta domácí zvířata jsme k sobě kdysi připoutali (jestli to bylo dobře nebo ne, už není jaksi na místě řešit, prostě tu jsou) a proto se o ně postarat musíme, je to naše povinnost. U divokých zvířat beru pomoc takovou, aby jim nebylo v té jejich přírodě ublíženo a když už tak pomoct a co nejdřív vypustit. Ale proč je tahat domů jen proto, že si myslím, že u mě jim bude líp? Často mně to přijde už jako rozežranost……chci lišku, chci lva, tygra, teď labuť, co to bude příště? Takže prostě nesouhlasím s tím, aby se ty labutě chytaly a někam odvážely a prodávaly. Dovoz exotických zvířat už je zakázán a že nám z Prahy bude odvážet labutě někdo kdovíkam, to je v pořádku? Já myslím, že ne.