Aktuálně: 2 324 inzerátů269 891 diskuzních příspěvků19 344 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 10.09.2025, 16:40:36 xxx.xxx.162.253
fata:

Reagovala jsem na inzerát trpasličího jezevčíka a co mě zarazilo, byla cena 6000kč.  Nabídka je ze Šumperka. A dnes mi přišla podivná odpověď, nabídka dovozu z Itálie. Prostě podvod jako Brno…a když už jsem u toho Brna, v inzerci je tatáž nabídka za 6 tis. z Brna a tady už něco smrdí. Máte někdo zkušenost? Samozřejmě nemám v úmyslu už reagovat. Na uvedeném tel. čísle to nikdo nezvedá.

Klidně jim napište, už jsme to my zdejší zkoušeli několikrát. Napíšou vám, že pes přiletí letadlem nebo ho přiveze kurýr a vy musíte zaplatit různý poplatky. Když napíšete, že si pro něj přijedete, tak už se neozvou. 

Sarah01
Sarah01 10.09.2025, 13:45:18 xxx.xxx.11.197
trojAAAcko:

Já taky prokazatelně nikoho neznám a jen jednou jsem četl o vývařovně u Vietnamců (to bylo myslím ve Varech). Jenže třeba v Plzni to dost lidí ví a je to i cítit kolikrát i na ulici. Je docela zajímavost jak jsem zmiňoval ty restaurace tak jedna vietnamská je asi 50m od mého bytu. Jídlo se pohybuje kolem 110-120Kč (pomalu v centru krajského města), restaurace snad permanentně prázdná - ano, jezdí tam dost rozvážkové služby, ale stejně by mě zajímalo jak asi 6 lidí s několikma dětmi uživí tak dobře taková restaurace, že mají novou X7 od BMW a Volvo XC90 když obecně gastro je tak v tragickým stavu. Buď gastro v tak hrozném stavu není a nebo mají příjem ještě z něčeho. 😀 Je to samozřejmě jen teorie, ale vůbec bych se nedivil kdyby za těmi dveřmi vaří něco dalšího než jen moje smažené nudle s kuřecím masem, ale v restauraci jsem zatím nic necítil kromě nudlí. 😀

U nás mají jedni Vietnamci restauraci i klub a na velice slušné úrovni, jídlo tam nejde pod 200, chodím tam tak jednou ročně. 😀

Sarah01
Sarah01 10.09.2025, 13:30:28 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Z čeho usuzujete, že pro 50+ je běžné umět ovládat počítač?

Ta kolegyňka, co mi nastoupila do práce, to neuměla. Třiadvacetiletá žába. Jsem se jí ptala, jestli měli počítače na střední. Tak že jo, ale od školy to už zapomněla. Když ten počítač vypínala, tak nechala všechna okna minimalizovaná a zmáčkla čudlík.

Kolegyně uklízečka o počítači ví, že na tom hraje její syn. Padesát jí ani není.

Máme šedesátiletého pokrývače, který si nechává účetnictví o třech papírech za měsíc draze zpracovávat účetní, protože on není schopný si ani přečíst e-mail. Povinnost mít datovku ho dostala málem do hrobu.

Jojo, takových lidí je spousta. Možná by bylo lepší, kdyby hráli ty hry, naučili by se snad i to ostatní. 😀

Sarah01
Sarah01 10.09.2025, 13:14:27 xxx.xxx.11.197
trojAAAcko:

Většina jich je slušných a normálně pracujících.

Můžete říct odhadované (/názorové) procento? Neurčitý číslovky nemám rád. 😀

Z toho co vím třeba z Plzně tak přes 20% Vietnamců (resp. jen večerky) v tich drogách jedou. Neberu v potaz vietnamské restaurace - tam si myslím, že je to lepší zázemí na vývařovnu takže možná to procento by bylo větší. 😀

Tak pokud jde o procenta, musela bych napsat 100%, protože já nikoho takovýho z této komunity tady u nás neznám, kdo by byl prokazatelně odsouzenej za drogy. Zato u jiné komunity už je to prokázaný a i se to všeobecně ví, že se tam vaří.

Sarah01
Sarah01 10.09.2025, 10:58:29 xxx.xxx.11.197
Janae:

Většina vietnamských vesnických večerek je jen prádelna černých peněz, vietnamští migranti  jsou napojení na mafii, která jim zaplatí cestu do Česka a pak za to chce služby. Pro běžného Vietnamce je cesta do ČR dost drahá a pokud tady nemá rodinu, tak prostě spadne pod křídla mafie, která ovládá naší drogou sféru. Zrovna toto je komunita, která je naoko hodně pracovitá a v ČR oblíbená, ale přitom páchá tu nejhorší trestnou činnost. 

Nesmysl, ti lidi tady často žijí už z dob, kdy tu pracovali za minulýho režimu, a dnes už podnikají jejich děti. Většina jich je slušných a normálně pracujících. Zrovna u nás na malým okresním městě ovládá drogovou sféru úplně jiná komunita.

Sarah01
Sarah01 10.09.2025, 10:45:43 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

No ale asi nechcete vyhostit vietnamce, kteří vám prodávají ve vsi a jejich dcerku, která nastoupila právě na gympl…

Tak já předpokládám, že ti trestnou činnost nepáchají a normálně pracují. 🙂 Aspoň tedy jak je znám.

Sarah01
Sarah01 10.09.2025, 09:56:40 xxx.xxx.11.197
Sardullah:

No tady pak je ještě další problém…ty ženský, který mají potřebnou kvalifikaci a praxi mi nenastoupí, protože si představujou trochu jiný peníze, než co my nabízíme…takže já potřebuju někoho, kdo umí dobře provozně s počítačem a ideálně má zkušenost s nějakým účetním programem….zbytek jí naučim, ale musí se chtít učit…nemám problém se podělit o můj balíček vědomostí😎, ale když je ten můj balíček příjímámjako nevyžádaná zásilka, tak to je potom těžký.

Jak mi říkal můj manžel…"a co jsi si myslela, když si příjmala mladou holku, ta si to k vám přišla za ty prachy odsedět".

No a zase s ženskými v mém věku..50+  co se mi hlásily, tak tam byl zase problém s počítačem…když nemají dobrou uživatelskou úroveň, tak to je pro mě pasodoblé…nemůžu učit vše od základů…prostě když dotyčná neumí ani zkopírovat a vložit, tak může být i snaživá, ale na tohle já nemám čas ani prostor učit to od píky.

Hm, blbý, přitom si myslím, že mezi 50+  musejí být lidi, kteří PC ovládají perfektně. 🤔Pravda, ti asi práci už mají. 

Sarah01
Sarah01 10.09.2025, 09:18:10 xxx.xxx.11.197

Taky jsme tady jednu takovou měli, dělala kvalitu, ačkoliv ji nevystudovala, ale na přijímacím řízení se uměla skvěle “prodat”. Odešla před dvěma lety po cca dvou letech a od té doby už má třetí zaměstnání. A to není úplně mladá holka, už má děti školou povinné. Ono to teda nebude úplně věkem, i mezi mladýma se najdou lidi, kteří umějí a mají i výbornou pracovní morálku.

Sarah01
Sarah01 10.09.2025, 08:55:15 xxx.xxx.11.197
Markéta:

Vím že výpadek byl někdy na přelomu roku. Spadáme pod ČMKJ a obávám se, že po tom hovoru nemá ani smysl psát mail - paní, co má naše plemeno není moc sdílná…

To máte stejnou paní, jak my. 😊 Zkusila bych znovu zavolat a bohužel se trochu ponížit a slušně požádat p. Dvořákovou, zda by se na to mohla znovu podívat a že jí velice děkuji. Mně se teď u druhýho vrhu stalo to, že paní moje podklady někde zahrabala a když jsem jí volala, kde to vázne, řekla mně, že tam nic nemá, ať to pošlu znovu. Pracně jsem sháněla znovu krycí list a všechno jsem poslala znovu. Cca za týden jsem se dotazovala, zda vše v pořádku dorazilo, a paní se na mě v telefonu hned obořila, proč to posílám znovu, když to tam má. 😂 Takže asi tak. Za týden jsem to měla doma, byly to PP už na nových formulářích, a štěňata odešla do nových rodin už s nimi. Ono to jde, když se chce.

Sarah01
Sarah01 10.09.2025, 08:44:10 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Já si taky myslím, že je úplně jedno, jak to tady dopadne 🙂

EDIT: teda beru zpět, úplně jedno to zase není, nesmí se do čela s rozhodovací silou dostat nějaká šílená strana alá “vyhostíme všechny cizince”, “bohatým vyvlastníme a rozdáme chudým” nebo “pojďte se kamarádit s Putinem a západu naplivat do obličeje”.

Vyhostila bych ty cizince,  kteří tady páchají trestnou činnost, a to už nafurt, žádný že jen na 6 let a podobně. Myslím si, že s našimi grázly máme práce a výdajů dost.

Sarah01
Sarah01 09.09.2025, 20:42:39 xxx.xxx.162.253
Orionka:

Zřejmě jsou to příběhy přejímané z jiných koutů světa, neuměle přesazené do našeho prostředí s tím, že nemají o ČR ponětí. A poměrech a zákonech.

Jste hodná, že jste se ozvala, vím že vás tu pár ze se severní Moravy je.

Ano, jsme tu myslím tři,  kdyžtak ať se hlásí, na koho jsem zapomněla. 😊

Sarah01
Sarah01 09.09.2025, 19:57:59 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Bože, jenom ne ježky…nechci zas celý podzim v noci několikrát vybíhat ven, protože Gina ty ježky venku slyší a tak dělám noční bojovky, nechci furt lovit ježky a někam je odnášet kvůlivá psům…Matěj není zakapanej proti klíšťatům a blechám a ani nebude a při představě, že chytne od ježka blechy😴

Já taky ježky nechci, nemůžu pak Julču dostat domů. 😊

Sarah01
Sarah01 09.09.2025, 14:22:50 xxx.xxx.11.197
Markéta:

Dobrý den,

mám trochu jiný dotaz - setkali jste se někdo s tím, že vám plemenná kniha “schválně” zdržuje vystavení PP? Po tel. dotazu, kdy nám doručí PP, je nejdřív řečeno, že snad do 14 dnů. Volala jsem po dalších 3 týdnech a dověděla se: “až to bude, tak to bude, třeba v únoru”. Je mi celkem nepříjemný odpovídat majitelům štěňat, že stále nemám, a že to nemám jak ovlivnit…

Nevím teda, jaký máte plemeno, ale u nás se jednu dobu stávalo, že PP chodily až skoro v půlroce věku štěňat. Mně přišly brzo, ještě před odchodem štěňat do nových rodin, ale přidala jsem paní do obálky úplateček. 😉

Sarah01
Sarah01 09.09.2025, 13:57:50 xxx.xxx.11.197
efe:

No jako máte můj obdiv… já mám “jen” tři a je to záhul. I když on je velký rozdíl vychovat si to od malička a převzít dospělce s už zažitými neduhy - a že každej z nich minimálně jeden má…

Taky si myslím, že tři mně zatím stačí. 😀

Sarah01
Sarah01 09.09.2025, 13:45:38 xxx.xxx.11.197
orionka-2:

Tak Španělsko je asi jiný kraj, jiný mrav. Ale objevují se na internetu i jiné prapodivné věci…. Krimi příběh z Jeseníků - hrozných to a nebezpečných hor ( Bohužel jsem tam nikdy nebyla, ale představuji si je jinak ). V 90. letech tam zmizel mladý pár, narazil ve starém lomu na nelegální pilu, kde zpracovávali na černo kácené dřevo, které pašovali do Polska. Ten gang byl velmi nebezpečný. Místní o tom věděli, ale orgány nekonaly. Celé hory tehdy prohledali, ale po páru se zem slehla. Vykopali je zavražděné až po 14. letech. Pokládala jsem to za hodně divné, ale ne nemožné. A ejhle, další podobný pár zmizel tou dobou v nebezpečném Adršpachu…..a mladá dívka na Šumavě…..( to už jsem ani nečetla ) - divoké 90. byly ještě mnohem divočejší !!

To je smyšlená historka, na youtube jsou o tom videa, jedno tvrdí, že se to stalo v roce 1992, druhé že v roce 1995 a ve videích je plno nesrovnalostí. Ani pamětníci neví o tom, že by se tady něco takového stalo. Známá je vražda 7 lidí z roku 1967 nějakým Josefem Svobodou ve Vlčicích u Jeseníku a nebo zmizelá Karolínka Planá. Přímo v Bruntálu se staly dvě vraždy, bylo to v roce 2004, čerpadlářka a servírka, stalo se to během 2 týdnů, oba pachatelé dopadeni a odsouzeni. Jeseníky nejsou o nic nebezpečnější než Krkonoše nebo jiné naše hory.

Sarah01
Sarah01 09.09.2025, 11:50:31 xxx.xxx.11.197
Dublinbarzoj:

Čtyřka roste🤣😍, pořád  si ještě  nejsem 100% jistá, jestli to je dobrý nápad nebo sebevražedné mise.

Obrázek Obrázek Obrázek

Už se z něj klube barzoj, tady už Kelišovi není podobnej ani omylem. 😉

Sarah01
Sarah01 08.09.2025, 11:27:12 xxx.xxx.217.40

Mně napsal na messenger jeden spoluobčan, já že cena je 30 tisíc a on na to, že to má na dva nájmy. 😄 

A jedna moje známá, která se angažuje v hnutí Extinction Rebellion, tvrdí, že všechna zvířata by měla zadarmo. Na to jsem odvětila, že až bude zdarma veterina, čipy, elektřina, krmivo, voda atd., tak klidně budu dávat zadarmo.

Sarah01
Sarah01 08.09.2025, 11:08:51 xxx.xxx.217.40
Buggyra:

70 milionů je tam na škody třetím osobám - to když nabouráte vlastní vinou cisternu s petrolejem, ona shoří, a vezme s sebou půl parkoviště dalších aut. Nedejbože i nějaký život, to je pak nevyčíslitelné a rodina pozůstalých se může na pojišťovně slušně pohojit. Takže proto tam jsou takový částky na povinnym ručení, to je v cajku, tak to má být. Vyplacení těch milinů je potom řízeno legislativou a jsou na to nějaké závazné předpisy (nevím, zda i ohledně výše náhrad).

Vy jste čerpala z havarijka (to samozřejmě nemá limit 70 melounů, ale nějaké max. statisíce podle stáří vozu a připojištění), tam se cukají, a to chápu, to se jim fakt nevyplatíte 😀 Lepší jsou ti, co nehavarují a nebo pak nečerpají z pojistky.

Co se týče výpovědi ze strany pojišťovny, tak já tam teda nějakou výpovědní lhůtu mám, to samozřejmě pro případ, že bych si musela hledat jiné povinné ručení. Vzhledem k tomu, že je to legislativou nařízená záležitost, tak tady si pojišťovna tak úplně nemůže dělat, co chce, ale nevím, co vám to vlastně vypověděli a za jakých podmínek…

Jo, já chápu, na jaký škody je uzavřená tak vysoká částka a nerozporuju to, stát se může všelicos, že jo. Na to havarijko jsem měla limit 220 tisíc, to jsem nevyčerpala. Tehdy mně v pojišťovně paní řekla, že mně prostě na další pojistný období zvednou splátku. 11. 8. přišel dopis o výpovědi pojistné smlouvy k 19. 9. , ještě jsem si zašla na pobočku a tam mně paní řekla, že se jim prostě nevyplatím. 😄 Novou smlouvu by mně uzavřeli jen na povinný ručení. Což mně ale vzhledem ke stáří mýho auta paní nedoporučila, doporučila mně jít ke konkurenci. Což jsem udělala a novou smlouvu už mám. A jen doufám, že ty miliony nikdy čerpat nebudu. 🙏 Protože třeba by mě pak už nechtěl nikdo pojistit. 😄 Ne, vážně, nechci aby to vypadalo tak, že jezdím jak pirát silnic, stalo se to u obchoďáku, což se stává dost často, mýmu známýmu se to stalo i v Rakousku, dceři u Kauflandu, prostě na těch parkovištích ty přednosti a parkování a vůbec. Já jinak jezdím hodně opatrně a občas fakt hodně koukám, že i v obcích se běžně jezdí osmdesátkou a 50 jedu jenom já.

Sarah01
Sarah01 08.09.2025, 08:09:36 xxx.xxx.162.253
Buggyra:

Počkat, to teda uhradili tu škodu a pak vypověděli smlouvu? To můžou, no.

Jestli vypověděli smlouvu a ještě neuhradili tu opravu, tak to by mrkali, jak bych jim to osolila.

Jo, škodu uhradili a smlouvu vypověděli asi měsíc po tom. Mně je jasný, že můžou, mají to v podmínkách. Ale proč teda nasazují ty limity tak vysoko, když člověk těch 70 milionů do té pojistky za celý život vložit přece není schopen. Ve mě to prostě vzbuzuje pochybnosti, že pokud by se fakt něco vážného nedej bože stalo, tak jestli by ty miliony vyplatili. A taky je rozdíl, když vypoví smlouvu pojišťovna a když to udělá pojištěný. Pojišťovna ji může vypovědět kdykoliv a žádná výpovědní lhůta neběží, peníze se nevracejí. Pojištěný musí platit ještě další 3 měsíce a pak navíc zaplatí pokutu. 

Sarah01
Sarah01 07.09.2025, 23:46:55 xxx.xxx.162.253
ančovička:

Sardullah, Vy nemáte děti?. proč mám z  Vaší odpovědi pocit, že vůbec netušíte, jaké potřeby takové dítě má ohledně   hygieny, o ostatní práci ani nemluvím…a kocour čůrá do postele🤦…existuje hierarchie hodnot..

Tak vy byste se kocoura co nejrychleji zbavila, zatímco jiní tady by hledali nějaké řešení, jak situaci vzládnout, když už ten kocour doma je. Já teda kočku nemám a ani bych ji mít nemohla a nechtěla. Mám psy a i kdyby mně 💩 na hlavu, tak je pryč nikdy nedám.