Já jsem dnes venčila dopoledne, když nepršelo a mám dovolenou. Bowie dostal postroj a už to docela šlo, i na volno, naučil se od ostatních přivolání na píšťalku.
Já jsem dnes venčila dopoledne, když nepršelo a mám dovolenou. Bowie dostal postroj a už to docela šlo, i na volno, naučil se od ostatních přivolání na píšťalku.
Daja:U nás stále chčije i teď nad ránem, fakt Jesenicko nemusí zalívat.
U nás na Bruntálsku taky. Jen bych potřebovala už posekat trávník a nejde to, nestačí uschnout.
U nás prší každý den a docela dost, nemusím vůbec zalívat. A trávník, který jsem vysela asi před 2 týdny, už leze. 😎🥳
Neviděl jste někdo toho Sbormistra? Stojí to za to jít na něj do kina?
Sardullah:Ještě abych se vrátila k tématu, ten poměr kostí a masa.
Za prvé bych chtěla zdůraznit, že při barfu neplatí zaklínadlo granulí, že každá krmná dávka musí být vyvážená (vím, že nám, co krmíme maso, je to jasný, ale tak nevím, kdo všechno bude tohle vlákno číst), z mého pohledu by to mělo být tak nějak vyvážené v horizontu třeba týdne, 14ti dnů.
No a teda když se budu bavit o kostech (samozřejmě a ideálně masitých - obalených masem, ne holé kosti), tak se nic neděje, když nějaký den nebudou vůbec a nějaký den zase víc než obvykle…jako jasně, vždycky je nejlepší přiměřeně, přiměřeně, aby pes třeba s přemíry kostí neměl třeba zácpu.
Normální krmný den je teda u mě cca 250g nějakého kuřecího dílu a 500g masa..svaloviny nebo svaloviny v kombinaci s vnitřnostmi…ale jsou dny…třeba 1x, 2x týdně, kdy krmím celé kuře…resp. moji psi ve váhové kategorii 50+ dostanou k večeři půlku kuřete…pyrenejka vcelku, lehne si k tomu a zpracuje to, berňákovi to musím naporcovat, ten se k pojídání takhle “velké kořisti” moc nemá. V tyhle dny teda potom nemají kuřecí díl k obědu, ale krmím nějaké maso bez kostí.
Já bych chtěla dodat k té vyváženosti….že jsou granule vyvážené, je podle mě nesmysl, protože každý pes v nich dostane to samé, i když má třeba úplně jinou potřebu té vyváženosti. Vidím to i na hovňousech, když náhodou ty granule někdy musím dát. Každý pes je má jiné, Cherry má dokonce občas i náběh na průjem.
Já mám všežravce. 😄 Sežerou prostě všechno, co jim dám do misky. Někdy i něco, co tam nedám, ale zůstane to někde ležet. 😂
Je mně to líto, že vám odešla hnědulka tak brzo. ☹️ Čtu to až teď.
Kůň je moc hezká. Přeju vám hodně krásných společných zážitků. 🍀
efe:Tak to by zapadla! Ale dalšího dementka už nedám, už takhle mám z těch třech nervy v kýblu.
Jo a hele, jste další, kdo přejmenoval Vasila na Borise - náhoda? 😂
Rus jako Rus. 😂
Arosek:Hele ja ze suplikovyho mrazaku vyndala ty supliky a cpu tam salamy jen tak. A vejde se vetsina krom tu a tam nestandartniho kousku 🙂
Co se mi nevejde jsou ty bile salamy, ta jsou vetsi jak je to 1,5 kg. Ale ty cpu do pultaku …
Dík, zkusím. 👍 Potřebuju tam nacpat 40 kg. 😄
Vzala jsem teď na zkoušku tu Hovězí směs a Hovězí maso s droby. Jako není to úplně špatný, cena byla za 2 kg 91,30 a 76,60, což si myslím, že jde…ale připadá mně to tak najemno namletý, že vůbec netuším, co v tom vlastně je. Ale bobky jsou fajn, to jo. Hrubomleté je za 80,40 kilo, což ve mně vzbuzuje otázky proč. 🤔 Od Pošváře mně stálo kilo 79 a líbilo se mně teda víc. Jen prostě mají blbý balení, ten salám se mně do šuplíkovýho mrazáku nevejde.
kometa:Třeba já.
Poptala jsem se a zadavatelce odpověděla.
Jo, já vlastně vím, jen mě to hned nenapadlo. 👍
Zrzavci:Julča ví, co frčí.
👍😂
Jsou pěkný, ale u nás by kačenky nepřežily.
bambule:Zlatý polomáčený …..
Jj, lehla si na levou. 😀
Arosek:Ferda je po operaci, streva srovnany, zaludek prisitej. Oboji zda se funguje. Je cela bolava a jeste moc nevi jak si lehnout, ale pomalu se to lepsi. Takze verim ze bude ok!
Zatim jsem kolem stromu dala ohradku, o vikendu to shrabu a odvezu do kontejneru na BRO. U nas na kompost to dat nemuzu, tam si skacou jak do samosky
Hlavně, že už je to v pohodě. Přeju rychlý a pohodový hojení. 🍀
Mně pro 3 psy 33 - 37 kg to vyjde na měsíc na cca 3 tisíce se vším všudy, i doplňky.
My jsme dnes byli u rybníka, vzali jsme i Bowieho. Fotit jsem nestihla, měla jsem co dělat, abych ho udržela na vodítku, evidentně na něm moc neumí, ruce mám samý puchýř. Ale mám fotku Julinky, kdy se ještě cestou tam sprasila v kaluži. 😂
Někde jsem na FB jsem četla, že v Rumunsku to začíná být ještě horší a tam je teda lidi normálně krmí. Pak se nemůžou divit…
Vůbec netuším, kdo je tady z jižních Čech 🤔
efe:Máte letos někdo špendlíky? Mně vždycky rodily jak šílený a letos nic ☹️
Nemám, už jsem letos začala i stříhat větve, když tam nic není.