Aktuálně: 2 323 inzerátů269 719 diskuzních příspěvků19 342 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 11.01.2026, 23:59:07 xxx.xxx.162.253

Na ČSFD si každý může přečíst, o čem to vlastně je. Je to v podstatě krimi a jo, je to o utlačování menšin, ale právě proto je ten film dobře hodnocený, protože na to upozorňuje. O přírodě je to trochu taky a taky o zimě a sněhu. 😉 Viděla jsem ho myslím 3x a podívám se zase. Jsem toho názoru, že je dobře, když se o různých problémech mluví a točí se o nich filmy.

Sarah01
Sarah01 11.01.2026, 21:05:46 xxx.xxx.162.253

Na iVysílání je k dispozici film Wind River, koukněte, doporučuju. 👍

Sarah01
Sarah01 11.01.2026, 15:06:36 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 11.01.2026, 14:40:47

Ony jsou nejhorší fyzický tresty kombinovaný s psychickým až týráním. Já jsem třeba cca v 16 nebo 17 už toho měla dost, tak jsem začala dělat naschvály, i když jsem věděla, že dostanu nařezáno. A mohli mě fakt třeba zabít, mně to bylo jedno. Mlátit dítě v takovým věku už není normální.

Sarah01
Sarah01 11.01.2026, 14:09:46 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 10.01.2026, 09:54:57

Taky si nemyslím, že by se děti měly vychovávat fyzickými tresty, jde to i bez toho.  Mě rodiče mlátili teda fest a musím říct, že hlavně s otcem ty vztahy nejsou v pořádku a pokazil si to i s vnoučaty. Vždy vyžadoval absolutní poslušnost a všechno muselo být podle něho. Dnes je mu 77 let a zůstal úplně sám, všechny lidi od sebe vyhnal. Taková výchova není dobrá už kvůli tomu, že bez výhrad člověk všechny autority poslouchá, protože je tak naučenej. Mám jen štěstí, že se mně nikdy nic hroznýho nestalo. Ale třeba například kdyby mě jako malou holku někdo cizí lákal do auta nebo mně řekl, že s ním musím jít, tak bych určitě šla. Dlouho jsem neuměla říkat NE, musela jsem se všechno naučit až jako dospělá ženská. Býval u nás třeba praktickej doktor, kterej se vyžíval v tom, že když k němu přišla mladá holka s čímkoliv, vždy požadoval vysvléct úplně donaha. Holka o rok mladší než já mu vrazila facku. Já bych to tehdy nedokázala, byla jsem naučená, že starší lidi se musejí poslouchat. Svoje děti už jsem se samozřejmě snažila vychovávat jinak, ale přesto taková výchova na člověku zanechá následky a občas, když si neví rady, tak prostě děcku vlepí facku. My jsme jako děti se sestrou musely i klečet v koutě, když jsme něco provedly. Třeba celé odpoledne. Že to je to výchovný nesmysl, je nasnadě. Moje teta vychovávala děti úplně jinak, nemůžu teda říct, jestli “moderně” nebo ne, to klečení v koutě vždycky považovala za zbytečné ponižování, a z jejích dětí vyrostli normální sebevědomí zdraví lidi.

Jinak samozřejmě rozjívené neukázněné děti v restauracích a na jiných místech mně taky vadí a zvlášť teď, když moji jsou dospělí a já už bych taky trochu chtěla mít klid. Dnes se rodiny s dětmi o nic nechtějí připravit, takže na zámcích a hradech člověk z prohlídky často nic nemá a jednou se nám to stalo i v nějaké jeskyni, kam si mladá rodinka vzala malé miminko, které celou dobu prořvalo a my neslyšeli vůbec nic. To mně fakt připadá krajně neohleduplné. Netvrdím, že mají sedět doma na zadku, ale mají si vybrat takové cíle, kde nikoho dalšího nebudou obtěžovat, a do jeskyně třeba jít, až bude dítě větší.

Sarah01
Sarah01 11.01.2026, 13:34:56 xxx.xxx.162.253

Já teda striktně proti EO nejsem. Dá se přece použít jen zvukový signál a je to rozhodně lepší, než když má psa třeba přejet auto. Ale je fakt, že notoričtí zdrhači a psi, kteří vůbec neposlouchají, by neměli být vůbec vypuštěni z vodítka. Tady u nás potkávám paní, která má obrovskýho středoasiata, na vodítku ho vůbec nevodí, pes má jen EO a i když je třeba jen 5 metrů od paničky a nechce jít, tak dostane plnou dávku. Jako neznám tyhlety psy a nevím, jak je to s poslušností, ale toto mně zrovna OK nepřijde.

Sarah01
Sarah01 10.01.2026, 19:24:53 xxx.xxx.162.253
Kilian:

..velká gratulace 🌺

Děkuju. Největší radost jsem stejně měla z toho, že jsem se po Vánocích setkala s přáteli a známými od plemena, které jsem naposled viděla někdy v létě. A že jsem na výstavu vytáhla kamarádku, která je začátečník a její pejsek získal V2, res. CAC. I když systém posuzování paní rozhodčí, kterou jsem zažila úplně poprvé, jsem vůbec nepochopila a nebyla jsem jediná. 😄

Sarah01
Sarah01 10.01.2026, 18:50:50 xxx.xxx.162.253

My jsme dnes byli na výstavě v Brně, teda já s Dráčkem. Cesta byla trošku dobrodružná, hlavně když jsme na tom sněhu potkávali auta na letních pneu, ale my horalové jsme to zvládli. Dráček získal V2, poprvé ve třídě veteránů. Moje odchovy Bailey V4 a Becky VD.

Obrázek Obrázek
Sarah01
Sarah01 09.01.2026, 13:43:32 xxx.xxx.11.197
Sardullah:

Nevim, kterej ročník je poslední, ale třeba moje děti už to nezažily…ne že bych jim byla furt za zadelí, ale už to byla “jiná” doba a taky bych jim spoustu těch bejkáren, co jsem dělala já, nedovolila, protože to už si člověk uvědomoval, jak to bylo nebezpečný…pořád si myslím, že to bylo dáno tím, že za nás sposta “vymožeností” třeba jen ty počítače a tak nebyly… 

Jako upřímně jsem opravdu vděčná osudu, že jsem vyrostla v té době, kdy nebyly žádné sociální sítě, mobily, internet, protože mi přijde, že díky tomu jsem si to dětství fakt užila.

Mně ti starší tvrdí, že nejvíc si užívali období, kdy se nám narodil ten nejmladší a já neměla tolik času je kontrolovat a hlídat, občas jsem jim i leccos dovolila. Třeba aby si jeli na kole zaplavat na přehradu. A nedávno mně kluk prozradil, že se tehdy málem utopil. Dcera ležela na dece se sluchátkama v uších a on chudák bojoval ve vodě. Kdybych se to dozvěděla tenkrát, tak mě asi klepne. 

Sarah01
Sarah01 09.01.2026, 13:12:03 xxx.xxx.11.197
Zrzavci:

Kterej ročník je vlastně poslední, kdo zažil pořádný dětství?

Moje děti ročníky 88 a 89 tvrdí, že ony ještě jo, chodily ven od jistého věku bez dozoru a taky se navyváděly. Něco jsem se dozvěděla až nedávno. 🙂

Sarah01
Sarah01 09.01.2026, 13:09:21 xxx.xxx.11.197
Zrzavci:

No jo, no, 37,5 je ale nejúčinnější teplota. Jste doma, nemusíte psát písemku, ale žádný velký vomezení nemáte 😀

Pak už jsem to zkoušela jinak, ale k dokonalosti už jsem to nepřivedla. 😄

Sarah01
Sarah01 09.01.2026, 13:06:10 xxx.xxx.11.197
lesnizinka:

To jsem tuším slyšela od vícero lidí😛 I se divím, že nás to nenapadlo všechny🤔😀

Děti napadají různý vylomeniny a zvlášť to, o čem jim rodiče řeknou To nikdy nedělej!, tak to chtějí zrovna vyzkoušet. 😄

Sarah01
Sarah01 09.01.2026, 13:04:21 xxx.xxx.11.197
Zrzavci:

Sarah! Bože - teploměr přece - to víme od ZŠ, patří do čaje pouze při teplotě čaje 37,5°C😂 Pak to plní velký přání. 😀 to vám měl někdo říct.

Njn, ten čaj je při teplotě 37,5 vlastně už studený. 

Sarah01
Sarah01 09.01.2026, 12:59:11 xxx.xxx.11.197
lesnizinka:

Rtuť…myslím, že v každé rodině, se minimáně tři tuťové teploměry rozbily😏 Ano, chvíli sme si s rtuťí hráli, taťka jen říkal: opatrně, rtuť je jedovatá. Teď, po tomhle článku jsem si to tedy vyhledala. Z rtuťi jsou jedovaté výpary a to pro lidi, co s ní denně pracují, ne kapka z teploměru😉Otrava rtutí při požití - rtuť se trávícím traktem nevstřebává, hrozí jen posrání😛

Já jednou jako dítě chtěla zkusit, jak moc horký je čaj. 😂 Teploměr samozřejmě praskl a rtuť se do čaje vylila. Samozřejmě jsem ho nepila.

Sarah01
Sarah01 09.01.2026, 12:15:47 xxx.xxx.11.197
Daja:

Nene jen ať tady u nás a u Vás sněží, konečně sníh a mráz. Tady ráno bylo -14 stupňů, jupí👏.

Njn, letošní zimu protopíme majlant. Ale příroda bude spokojená. 

Sarah01
Sarah01 09.01.2026, 12:13:18 xxx.xxx.11.197
Zrzavci:

nebyly to petardy ze supermarketu,

no a to navíc! Já jsem to nijak nečetla, takže podrobnosti nevím.

ta slušná část lidí, pochopila, došlo jí to, uvědomila si to,  vzala to za své, ta druhá, bezohledná, to pálila za jakoukoliv cenu  a leckdy natruc.

Podle toho, co zaznělo ve sdělovacích prostředcích, tak to byla pyrotechnika kategorie F4. Všude se uvádí, že je na to potřeba nějaké osvědčení, ale…dá se to objednat na e-shopech a je otázka, jak moc to osvědčení e-shop vyžaduje a jestli to jde zfalšovat. A nebo jestli to třeba lze koupit legálně někde v zahraničí, třeba v Polsku.

Sarah01
Sarah01 09.01.2026, 10:58:04 xxx.xxx.11.197

U nás na východě zatím nic a už nechci, pěkně si to na západě nechte. 😀

Sarah01
Sarah01 09.01.2026, 10:56:45 xxx.xxx.11.197
Bobca:

Já včera byla na tom ušním…Nic nenašla,a já stejně na to ucho slyším míň..Dělali mi audio,sestra v té kabince říkala že na levém o 16% a na pravém o 12% slabší,jak před 4 rokama..Doktorka,že je to stejné….už si tam nemám nic dávat..Je to lepší,to jo,už tam nešumí,ale chvíli slyším,chvíli né..lupe tam ještě,když smrkám-není většinou co..ale na kašel mě to nutí.v krku škrábe..Prý,jestli nemám reflux(žáha mě pálí tak jednou za půl roku)..Musím sito vyguglit,nebo ví o tom někdo něco??

Jó, a z dětství a školy obecně,mám hodně malé střípky vzpomínek…spíš žádné..

Reflux má dnes docela dost lidí, já ho mám taky, i dcera a další z rodiny. Prostě špatně funguje jícnový svěrač a projevuje se to vracením obsahu žaludku do jícnu a pálením žáhy. Někdy je to dost nepříjemný. Já si na to občas beru Omeprazol, běžný přípravky proti pálení žáhy, třeba tablety Rennie mně nepomáhají, vadí mně ta mentolová příchuť. Měla by se dodržovat nějaká dietní pravidla, ale ne vždy si to člověk hned uvědomí, když ho ta žáha zrovna nepálí. Já třeba nemůžu jíst větší množství ořechů, těstovin, brambor a pečiva, i co se týká hlavního jídla k obědu, tak jen menší porce.

Sarah01
Sarah01 09.01.2026, 10:35:03 xxx.xxx.11.197
Varaxi:

Jasné, to chápu. Taky jsem na tom s časem stejně. 🙂 

S Vámi se mi dobře povídá. Mám Vás ráda. Teda - neznám Vás osobně, tak těžko říct, ale mám ráda, jak se projevujete. Jste prostě milá. 

Jé, děkuju, to potěšilo. 😊

Nad tím dotazem paní majitelce e-shopu se budu muset víc zamyslet, tak si na to musím vyhradit víc času a nějak diplomaticky to zformulovat. Teď mám v hlavě úplně jiný věci, a to hlavně to, jak se v pořádku a bez nervů dostat zítra do Brna, už od včera z toho mám osypky, uf. 🙄

Sarah01
Sarah01 09.01.2026, 10:32:36 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Vtip je v tom, že takto smýšlející lidi vůbec v obchodech, kde si nemohou ověřit původ nití, nenakupují. Takže otázka “jak ověřit” je položená špatně. Nakupuje se tam, kde je už ověřeno. A jinde ne.

Ano, to já vím, že se nakupuje tam, kde už je ověřeno. Ale jak se teda ověřuje předtím, než do toho obchodu poprvé vlezu? Já taky nenakoupím všude jen proto, že si řeknu, že to holt zkusím. Jo, nejjednodušší je asi se přímo zeptat, taky to někdy dělám. Některý e-shopy to mají vyvěšený přímo na stránce, o tom už tady byla řeč, ale některý to tutlají až tak, že není šance to zjistit.