Někdy to ale může být pro chovatele těžké, vzít si zpět odchov. Nemusí mít podmínky na to, aby si i na přechodnou dobu vzal dalšího psa. Nechci obhajovat nikoho, nevím, o kterých chovatelích tu píšete, protože je logicky nejmenujete, jen si to prostě dokážu představit. Ale samozřejmě bych se velice snažila najít svému odchovu jiné páníky.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 07.12.2023, 09:34:03
Nesouhlasím.
Doktoři jsou nuceni sloužit tolik přesčasů, protože jinak by nebylo možné zajistit chod nemocnic, oddělení. Řešením by bylo zaměstnant více doktorů, ale kde je brát? Nejsou. A čím je zaplatit?
To, že doktor v noci během služby spí - no ano, když se nic neděje, spí. Ale je tam, když se něco děje, když má příjem, akutní zhoršení pacienta, atd. Dovedete si představit, že by tam nebyl a volali ho z domu? Blbost, že?
Zpovykaná honorace? Budete šťastná, když vám zachrání život.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 07.12.2023, 09:05:55
Peníze jsou jedna věc. Nevím, jaké mají mladí doktoři mzdy, do toho se pouštět nechci.
Druhá věc je, že jsou nuceni dělat přesčasy v rozporu se zákoníkem práce. Mnohdy jsou v práci nepřetržitě 36 a více hodin. Doktoři, na kterých přímo závisí život pacošů a každá chyba může být fatální. Nedivím se, že se jim toto nelíbí.
Ale výsluhy? Budou tedy ve služebním poměru, jako vojáci, policisté? No ne, to by se jim taky nelíbilo. Tak chtějí něco mezi - výhody služebního poměru bez nevýhod.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 06.12.2023, 12:10:18
No jistě - průkaz původu. Ale někteří “chovatelé” psů bez PP a roztodivných kříženců, tedy množitelé, to chápou jak jsem psala. Lze si toho všimnout v některých inzerátech.
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 06.12.2023, 11:30:22
To ne, to jsem nemyslela. Měla jsem na mysli jistou miniaturizaci.
Kdysi, když se zde samojed začal chovat, tedy koncem osmdesátých let, tu byly v podstatě dvě linie - vlk a medvěd. Rozdíl byl v robustnosti, typu srsti, typu hlavy,… časem se rozdíly setřely, jak se spojovali jedinci obou linií.
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 06.12.2023, 09:09:31
Thielli, já přece proti vašim holkám nic nemám. Respektuji, že to máme každá jinak a nemám s tím problém. Pudli jsou psi s úžasnou povahou a je jedno, v jakém jsou střihu, to na povahu nemá vliv. Jen jsem napsala, co se mi líbí. To snad není nic proti ničemu.
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 06.12.2023, 07:58:23
Thielli, mně se pudli líbí, ti královští. Ale nikdy jsem nenašla odvahu si ho pořídit právě kvůli péči o srst. Vím, že by se mi nechtělo věnovat tolik času a úsilí, které by si tak krásný pes zasloužil, aby vypadal jak má. Kudrnatá srst je vrozená, měli ji předci pudla stejně jako jiní, např. vodní španělé. Srst je třeba před úpravou natáhnout proto, aby se vůbec dal nějak tvarovat střih, ale to vy víte. I to, že střih, povolený střih ve standardu, může být svěží a sportovní, jen holt při jeho údržbě střiháním je potřeba mít srst nataženou. Je to opruz pro psa, ale někteří si to i užívají, je to individuální. Mně se líbí, když pes vypadá jak vypadat má podle standardu. Když pudl vypadá jako pudl, a ne jak curly coated retriever. Měla jsem černého ruského teriéra, ten se také upravuje střihem, a pokud se nechá zarůst nebo naopak “sjede” strojkem nakrátko, ztratí hodně ze své působivosti. Stejně tak knírač, když se neupraví. Proto si myslím, že taková plemena by si neměl pořizovat nikdo, kdo není předem smířen s tím, že bude třeba provádět úpravu srsti a s náročností takové úpravy.
Máme chodku, kde vystačíme s kartáčem a hřebenem. Předtím kavkazanky, chodku, samojeda, kde to bylo totéž. Třeba moje maminka nemá ráda, když psovi nevidí do očí, tak při výběru plemene byly předem vyloučeni psi jako černý ruský teriér (když jsem ho měla, tak nosil gumičku, aby mu do očí vidět bylo), briard, jihoruský ovčák, velký knírač, a další s dlouhou srstí v obličeji.
Odpověď na příspěvek uživatele Rapotačka z 05.12.2023, 21:57:34
Srovnáváte nesrovnatelné. Úprava srsti se snad nedá srovnat s přeúhlením u NO nebo s poměrně extrémně zkrácenou čenichovou partií. Akorát, že se vám ani jedno nelíbí.