Aktuálně: 2 323 inzerátů269 868 diskuzních příspěvků19 343 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 19.01.2026, 08:38:41 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 19.01.2026, 08:34:32

jestli jsem si na ty prsty nesedla, abych na to nereagovala 🙂

jinak souhlas. Taky jistě bude nějaký fejsbůk Jorkšír v nouzi nebo něco, tam ti lidé jsou velice operativní.

Buggyra
Buggyra 19.01.2026, 06:33:58 xxx.xxx.198.226

To jsou videa od Toulaví vlci? Tažná kobyla a malá ponička a tuším tři (už jen dva?) psi belgik a vlčák? Sem tam mi vyskočí na ně příspěvek na fejsbůku, ale záměrně je nesleduji.

Buggyra
Buggyra 19.01.2026, 06:23:52 xxx.xxx.198.226

Tady budu za tu zlou ještírku, a holt budu slepice pouštět navolno i přes ty škody, co nadělají na fauně. Skutečně to dělám jen ze své pohodlnosti, protože bych musela postavit voliéru nepropustnou pro predátory, ukousnout koním výběhu, investovat do toho nemalé částky, navíc bych musela samozřejmě začít víc a pestřeji krmit, dodávat do voliéry slepicím zelené a tak dále.

Buggyra
Buggyra 17.01.2026, 11:04:21 xxx.xxx.198.226

hrnec mám dokonce přímo na místě. Jen když ho přiklopím, tak k tomu nepůjde vzduch. Na to se mi líbí ten vychytávek s tím bábovkáčem. Ale přivedl jste mne na myšlénku - podložit ten bábovkáč litinovou pánví, co se mi tam taky vyskytuje. Pánev je veliká dost, bábovkáč se vejde, převržení bábovkáč taky bude předcházet a jen plesknu na díru nahoře nějaký šuter (který tu díru uplně nezaplácne), aby zvědavkyně nedostaly úžeh

Buggyra
Buggyra 17.01.2026, 09:53:44 xxx.xxx.198.226

Pochopila jste to tak, že mám za to, že slepice nezabijí slepýše? To jsem to tedy nějak vadně formulovala.

Buggyra
Buggyra 17.01.2026, 09:49:51 xxx.xxx.198.226

Tak super, tak se opravím ještě jednou, peroxid slabý roztok je vhodný.

Buggyra
Buggyra 17.01.2026, 07:34:17 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 16.01.2026, 14:55:32

Jojo, v Hejnicích bývá v poslední době teploučko, protože jsou často vyhlašovány jako nejteplejší místo ČR - to vídám ve zprávách pořád 😂 My tu máme chladněji, ale pořád ještě se nám tu asi díky Turowu drží nějak teplejší počasí, než zbytku republiky…

Buggyra
Buggyra 17.01.2026, 07:15:33 xxx.xxx.198.226

Já tedy nejsem etický chovatel a výběh jsem slépkám stavěla primárně pro jejich ochranu. Vzhledem k tomu, kolik slepýšů zlikvidujeme každoročně při sekání trávy (sic), tak slepice navolno dle mého laického odhadu nebudou jejich primární metla. Také chováme ježky 🙂 

Buggyra
Buggyra 17.01.2026, 07:10:17 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 16.01.2026, 15:50:48

A vida, to jsem nevěděla, s tím opatrovnictvím, že to podléhá nějakému dozoru, děkuji.

Akorát mně teda AI tvrdí, že nejsou žádné stanovené kontroly, jejich lhůty. Pokud kontrolovali naposledy děvčata před rokem nebo dvěma, mohlo být všechno úplně jinak…

Buggyra
Buggyra 17.01.2026, 07:04:18 xxx.xxx.198.226

Už nad tím začínám uvažovat, dokonce bych na to měla i prostředky (bábovkovač litinový s dírou i ráfek od felicie), tak už jen pořídit svíce a můžu to rozjet 🙂 Ještě bych tedy ráda dala pod celou tu taškařici kus plechu, tak se musím porozhlédnout, ten zrovna nemám. Kdyby svíce přepadla… co eternitová taška střešní? Ta by nemusela hořet…? Máme veliké, budou tak 30x30 cm, tak by mohly stačit i na převrženou svíčku.

Buggyra
Buggyra 16.01.2026, 14:18:25 xxx.xxx.198.226

Skvělé, takže já zdůrazňuji, že ten peroxid musí být v takové koncentraci, aby nepoleptal 😀 Mám za to, že v lékárně vám prostě normálně prodají ten, co je určený přímo na rány, dokonce se na to třeba i zeptají - a je to.

Buggyra
Buggyra 16.01.2026, 12:36:19 xxx.xxx.198.226

Já jsem se nachystala na dnešní lekci s dětmi, že budu nechávat děti cvičit na koni, už mám úrazovku od té momentálně chodící nejmenší, takže i ta si sedne na velkého a rychlého koně (na cvičení jí ho holky kdyžtak povodí nebo podrží). Docela se na to těším. Jen škoda, že nepřijde ta moje dospělá holčina, ta by potřebovala taky pocvičit a pojezdit na lonži. Asi dostane příští týden holt individuálku.

Trochu se lámu, že bych v sobotu šla na sobotní směnu, mám tady práce jak na kostele, ne a ne s tím hnout. Začínám dělat chyby, což je docela nepříjemné, protože tím lidem kolem sebe přidělávám práci. Je to na budku. Ještě že máme tu EU, jen díky ní mám zajištěnou práci na 1,5 úvazku a jen díky ní kdybych na týden ochořela, tak další týden tady pak můžu rovnou spát. Jen teda nevím, kdo by se staral o koně. Nová kolegyňka je pracovitá a snaží se, no spoustu věcí nemá zautomatizovaných, a nyní už smí dělat jen šest hodin týdně, aby to vyšlo do časového fondu té dohody o provedení práce, takže už ji toho mooc nenaučím. Bude tady dvakrát týdně na tři hodiny, nemá smysl, aby chodila na hodinu, to než svlíkne a navlíkne bundu, tak je čtvrtina toho času vniveč. Takže mi pomůže jen částečně. No, řekněme asi tak, jako ta děvčica, co mi chodila do zimy - ta ale dělala poslední dobou takové boty v té svojí práci, že jsem z ní měla osypky. Tahle se aspoň dojde nejdřív zeptat, než udělá nějakou blbost 🙂

Čeká mě vyúčtování dotací a žádosti o dotace nové, mě i účetní raní mrtvice, takže po víkendu mě nečekejte.

Buggyra
Buggyra 16.01.2026, 10:47:19 xxx.xxx.198.226

No to ten hypermangan taky. Záleží na koncentraci…

Buggyra
Buggyra 16.01.2026, 10:28:52 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 16.01.2026, 10:07:57

Mno jo, ale kteří úředníci to mohli zanedbat? Kdo je takhle s těmi lidmi v kontaktu? Paní byla v důchodu, daně žádné neodváděla, důchod jí chodil bezhotovostně, její dcera totéž, kdo by se o ně měl zajímat. Úředník na životní prostředí přijde na kontrolu jen na udání, že čudíte z komína. Sociálka přijde jen na udání, že se nestaráte (a když řeknete, že dcera bohužel je zdravotně horší a už je ležák, tak koho napadne, že je to kvůli tomu, že zanedbáváte péči?). Veterinář přijde pouze na udání, že máte psy v nevyhovujících podmínkách, ale kdo to ví, když psi nechodí ven. Nějak mě nenapadá, kdo ještě by se o tom mohl z úřednictva dozvědět, kdyby to někdo neudal. Když žily v bytě bez zavedené vody, tak je jasné, že to bylo něco soukromého, tj. ani obec na ně nemohla. A zase, zástupce obce tam poleze jen na udání.

Buggyra
Buggyra 16.01.2026, 09:33:33 xxx.xxx.198.226

Dáme si nějaké pranostiky:

V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. 
Leden jasný, roček krásný. 
V lednu málo vody - mnoho vína, mnoho vody - málo vína 
Když v lednu hrom se ozve, hojnost vína je v očekávání. 
Jestliže země v lednu měsíci otevřena jest a obzvláště když poslední větrové přitom bouří, tehdy panují rozličné nemoce. 
Když roste tráva v lednu, roste špatně v červnu. 
Mnoho sněhu v lednu, mnoho hřibů v srpnu. 
Co leden sněhem popráší, to únor s vichrem odnáší. 
Hojný sníh v lednu, málo vody v dubnu. 
Leden studený, duben zelený. 
Když není konec ledna studený, únor to dvakrát nahradí. 
Lednový déšť z pecnu odkrajuje. 
Lednová zima i na peci je znát. 
Lenivého tahá mráz za nos, před pilným smeká. 
Teplý leden, k nouzi krok jen jeden. 
Když v lednu včely vyletují, to nedobrý rok ohlašují. 
Jak vysoko v lednu leží sníh, tak vysoko tráva poroste. 
Je-li leden nejostřejší, bude roček nejplodněší. 
Holomrazy - úrody vrazi. 
Ryje-li krtek v lednu, končí zima v květnu. 
Než v lednu sedláka, to radši vlka na poli viděti 
Suchý leden, mokrý červen. 
V lednu moc sněhu, v červnu moc sena. 
Když je leden bílý, je sedlákovi milý 
Je-li teplo v lednu, sahá bída ke dnu.

https://www.pranostika.cz/leden.html

Buggyra
Buggyra 16.01.2026, 06:08:38 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 15.01.2026, 15:21:47

Dělá to na mě dojem, že i ona pečující osoba měla sníženou kognitivní schopnost. Ono stačí, že intelekt je na hranici, jak se tomu říká, retardace, a ten člověk už je velmi omezen v domýšlení následků, ztrácí souvislosti a situační orientaci…