Nám teď prší třetí den (s přestávkami - bouřky) a skvělé, skvělé. Radost veliká, je tu posečeno, tak se těším, jak se ty porosty v dešti vzpamatují.
V pondělí jsem mezi kapkami deště dotáhla pod jeden okap nádrž na vodu, tak se mi teď plní - bude na týden vody 🙂
No a to snad dozalévám z té nádrže u foliovníku a budu moci zase vozit z vod. řadu 🙂 K foliovníku pak posadím tu malou nádrž, už jsem vymyslela, že ji budu vozit na provozní káře, která je ve výběhu k dispozici, a holt ji tam nechám na té káře stát. Možná by tam šla z té káry (je to plato) i sesunout, no uvidíme.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 30.06.2026, 15:34:32
říkám, že ta mechanická by byla lepší, no… já elektronice obecně nějak moc nevěřím
Nejspolehlivější zavírání branky máme momentálně u koní - k brance je přivázaný provázek, vede na sloup ke kovovému oku, kde je provlečen, a na druhém konci visí asi dvoukilový kámen 😀 Vůbec se nemusíme bát, že by to otevřel vítr nebo kůň nebo se to nedovřelo. Pes by to samozřejmě zvládnul, protože má drápky a šikovné prstíčky a tlamičku, ale to by vyřešilo těžší závaží a pojistná západka.
Jasně, bude to vyžadovat údržbu, no, co nevyžaduje.
Já budu mít nějaký systém s protizávažím a zajišťovací klapkou, případně elektrická vrata, ale mechanická by byla samozřejmě lepší - něco jako měl farmář v prasátku Babe.
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 30.06.2026, 11:36:02
Vy si pořád představujete, že u nás stihne proběhnout snad nějaká mobilizace nebo branná povinnost… Ne, přistane jedna tečka na okres a bude vyřízeno. Je uplně jedno, kolik ze svých daní dávám na zbrojení nebo neziskovky nebo uprchlická centra.
Nemám fintu, prostě nastrkám jahody do sklínky, prosypu cukrem, zaleju vroucí vodou, nepřibarvuji, zavařím, vyřízeno. Je to mňamka 🙂 Možná to vařím krátce, tak jahody nerozvařím, vařím v malých skleničkách. Někdo dává asi kyselinu citronovou kvůli barvě a konzistenci, já ráda sladké 🙂
To je šílené. Ještě že u nás prší občas. Teď mají všichni posekáno a usušeno a přišly bouřky akorát včas, aby se tráva pěkně vzpamatovala a udělal se nějaký pokryv půdy, kdyby přišlo sucho po senách, tak končíme, druhá seč by nebyla… To teda ještě neznamená, že nějaká druhá bude… ale naděje je vyšší.
V kanclu u nohou 24° C a já už zase přemýšlím, že si natáhnu punčochy. Fakt citelně se ochladilo a včera jsme s holčičkou jely na vyjížďku až v osm večer, když přestalo pršet, bylo to úžasné 🙂
já nerada ovocné čaje, takže to u mě neklapne, to už spíš zavařeninu jako takovou jsem si říkala, zda nezkusit. Zkoušel někdo mix třešní a jahod? Jahody jestli letos budu kupovat, tak minimum, mám z loňska, v zimě jsem skoro neujedla. I když jahody taky budu spíš kompotovat, z loňska mám právě zavařeninu… Tak možná mix třešní a něčeho jiného do zavařeniny? Borůvky? Je to moc zhůvěřilé? 😀