Já chci aby tady z Chovu zvířat nějakému zastánci vlk sežral někoho z rodiny třeba.
Trochu blbá sranda, nemyslíte?
Já chci aby tady z Chovu zvířat nějakému zastánci vlk sežral někoho z rodiny třeba.
Trochu blbá sranda, nemyslíte?
Vysvětlovala jsem “škodu” jako hospodářsko-ekonomický pojem. Na vlcích samozřejmě státu také žádná škoda nevzniká, vlk není ekonomicky aktivní položka. Naopak vlk může škodu státu způsobit. Stejně tak jelen může státu škodu způsobit. Ale dokud není jelen soukromým majetkem třeba v oboře, tak pokud se tak nestane v rozporu s legislativou (př. lov bez povolení), není zabití jelena škodou pro stát. Myslivci mají nějakým způsobem regulované právo hospodařit, takže ani oni nejsou původci škod, pokud postupují ovšem podle regulí.
Někde jsem tu zaslechla, že hydrolyzát bílkovin by měl být nealergenní tak nějak všeobecně, tak by pro alergiky mělo stačit nějaké krmivo s hyrdrolyzovanou jakoukoli bílkovinou, ne? Asi je potřeba dát pozor, aby bylo hydrolyzované vše a nebyla tam třeba sojová bílkovina v nativní podobě a podobně…
Bojím se, že všechno levnější bude bez tyček a bude to “hadr”. Mně se s král. pletivem pracuje dobře, protože drží tvar. Stačí ho rozvalit na zemi a pak jen zvednout a navěsit na tyčky. Zatímco takové ty různé levné síťky, to je měkké, muchlá se to, musí se to vypínat, při dobré motivaci to pes nadzdvihne a podleze, zatímco králičí připíchnete tyčkou k zemi a hotovo. Ty sítě na tyčkách pro slepice a pro kozy/ovce (my máme ty ovčí, i s el. lankem) ještě tak jsem schopná snést, protože jsou na nich přidělané ty tyčky, takže když dobře zapíchnu tyčku, je to napnuté nahoře i dole. Ale musí být tyčky integrované. No ale já se s těma sítěma potýkám třeba jednou za měsíc…
Jinak levnějších sítí je habakuk, jen to jsou právě takové hadérky, mně by se s tím patlat nechtělo: https://www.megaknihy.cz/kvetinace-truhliky-a-obaly/4500588-biogrod-sit-proti-ptakum-2x10m.html (tuhle střihnete podélně napůl a máte metr na deset metrů) Taky nemají UV stabilitu…
https://www.springos.cz/pletiva/4746-pletivo-pvc-1m-x-25m-oka-16x16-mm-springos-an0007.html
https://www.swisshobby.cz/stinici-tkanina-90/
(my máme tuhle kozí síťku, s tou se mi pracuje dobře, naučila jsem se ji skládat tak, aby mě to nena***ralo: https://www.ketris.cz/sit-pro-ovce-vyska-90-cm-delka-50-m-jednoduchy-hrot-oranzova_z2325/ )
Ono stejně nic jiného na měkké tkáně než “klid na boxe / klid na pastvině s delším průběhem” není, tak i když budete vědět, tak je otázka, zda to bude řešitelné jinak.
Tak veta spíš jen tak pro jistotu, aby to nebyl třeba spadlý otok z vyššího místa, aby to nebylo něco s kostmi, klouby a tak…
Mladýmu teď taky teklo pár dní z očí, obou. Já si toho nevšímala, nevypadalo to zaníceně, neřeším. Teď zapršelo a oči čisté.
Kdybychom nebyli na akci, ani si toho tečení nevšimnu, ale že jsem to musela utřít před nasednutím a po nasednutí to tam bylo zpátky, tak mě to trklo. A právě jsem to začala na to konto trochu sledovat a po umytí “prachu” zmizelo. Takže to považuji za průvodní jev toho sucha a prachu.
No tak samozřejmě, taky na to máme jiné povely, že ano. (lehni vs. hajinky)
Jinak ale od hříbat (a že momentálně hříbata máme) jedeme v režimu, že dle prostředí jsme přísnější a volnější, normálně do toho ti koně vplují, naprosto přirozeně to vstřebají. Ve výběhu navolno mají daleko volnější režim než ve výběhu na vodítku, na vodítku venku mají zase přísnější režim, než ve výběhu, a vůbec nejstriktnější jsem, když se kolem pohybují cizí koně, a to se stává i ve výběhu “doma”, páč pořádáme závody. Takže jiná situace - jiný přístup. Na to teda jiné povely nemáme. A hříbata žádní rutinéři teda ještě nejsou.
Spousta lidí má ke svému psovi přece i jiný přístup, když jsou doma sami s rodinou a když je doma návštěva. To je dokonce stejné prostředí a jiná situace, a je vhodné na to psa připravovat od štěněte. Neříkám, že všichni lidi to tak mají, ale spousta, i běžných “uživatelů” ano 🙂
Jsem mladá, jsem mladá! 😀 Taky mám holá okna…
Já jsem sepsala elaborát ve stylu “proč pořád nasazuješ na Nguyena a dáváš ho za příklad všeho zlého, když jsou ve třídě daleko horší, takoví, kteří ohrožují kolektiv a šikanují ostatní děti, (a navíc Nguyenovi se rozvádějí rodiče)”. Pokud na třídních schůzkách budete řešit stále Nguyena a jeho vyrušování v hodinách, tak se nebude řešit Jeník, který na záchodech utrhnul umyvadlo, krade v šatnách, navádí děti k lezení z oken a v tělocvičně tuhle prořezal všechny míče. No ale řešit Jeníka je samozřejmě méně pohodlné, jednak Jeník je už gauner “ve velkém” a procházelo mu to díky jeho rodičům moc dlouho (a jak to vedení školy chce omluvit), za druhé Jeník má přeci dobré známky.
Pokutu může dostat jen ten, koho identifikují jako majitele dotyčného psa. A když nebude pes v registru, tj. nebude majitel zapsán, tak si můžou osoby tvrdit, co chtějí, třeba že psa u nich má strýček z Ameriky a že mysleli, že očkovaný a zapsaný je, protože bla bla. Kdo bude hledat svědky a domáhat se spravedlnosti, když už teď jsou příslušní úředníci bezzubí?
Vražedné pobřeží, Miami Vice, MacGyver, Pobřežní hlídka, KnightRider, samá akce 🙂 Tenkrát jsem ještě měla čas koukat na TV…
Šéfredaktor Aeronetu napsal recenzi na film? To bude asi hit.
Zatímco mainstreamový Hollywood a evropská kinematografie dotovaná ze státních peněz točí politicky korektní snímky ignorující realitu, Boll využil svůj béčkový, syrový styl k tomu, aby prorazil největší tabu současnosti. A navíc, závěr filmu obsahuje výzvu všem současným politikům, výzvu k zastavení migrace a likvidace Edomu. Pokud nedojde k zastavení migrace, odhodlaní jedinci vezmou spravedlnost do svých rukou.
Tak to se máme na co těšit.
Tak uvidíme, co bude první, jestli válka a nebo Očista…
Klasická metoda v devadesátkách na našich cvičácích, kde se jel dril a obrany…. ta byla úplně jiná 😀
To je fakt, to já tak taky vnímám, protože přesně na to kouká moje důchodka. Ale ona dělala pošťačku a recepční. Moje jiné důchodky, bývalé účetní nebo technické obory, ty na takovéhle úžasnosti nekoukají, nic jim to neříká. Ale shodně všechny můžou Rosamundu Pilcher (jestli to píšu správně), to já zatím taky nemůžu, třeba tam ještě dorostu.
To zase já se dvojího přístupu nebojím, koně velice dobře chápou, kdy jsou jen tak na špacíru, kdy jsou na výstavě nebo závodech a kdy slouží jako dopravní prostředek pro přemístění z bodu do bodu. Pokaždé mám jiné nároky na poslušnost, provádění pokynů. Pesy to také uměly, ve městě se muselo poslouchat jinak než na louce, na silnici se muselo poslouchat jinak než na lesní cestě. Tohle si myslím umějí zvířata velice dobře rozlišovat.
Stonky mají taky léta praxe a odříkání - ony na zlomu zesílí, aby to ustály…
Tak vy míváte psa na lajně, Sardullah, tak kam by před vámi asi tak zdrhnul 🙂 Nebo Matýsek taky zobe dobrůtky? Ale tomu stačí naznačit a poslechne, viďte 🙂
Na Lovce duchů jsem koukávala, ale tak na prvních pět řad, pak už se to začalo moc motat. Někdy bych to zase skoukla, ale to až nebudu v pracovním procesu, takže abych si nechala obrazovku nainstalovat na náhrobek…
Pro mě je důchodcovská Taková normální rodinka podle Fan Vavřincové, ovšem na to se vždy podívám velmi ráda a je to minisérie (jak by se dneska řeklo), takže si to pouštívám tak jednou do roka 🙂 S macechou pak koukáme na “Na kolejích čeká vrah”, my tak říkáme všem detektivkám z toho období, mně to splývá jedno s druhým, asi jsou to hlavně příběhy z prostředí “města pražského”.
Mám tam natahané dráty jako podporu - tsss léta praxe a odříkání!
Fascinuje mě, že vám leží na sérdci pár set tisíc tady a pár set tisíc tam z našich daní, ale prošustrované miliony a miliardy na neoprávněných dotacích, na vytunelovaných stavbách, na podvodech ve sportech a podobně, to tu rozhodně není zmiňováno tak pravidelně jako že nějaký Ukrajinec někde ukradl rohlík. Co ty miliony, co nastrkáme do lékařského vzdělání lidí, kteří pak odhopkají do zahraničí? Já děkuji prozřetelnosti, že se u nás usadilo pár Ukrajinců, jinak nemám ani zubaře ani obvoďáka. Mohla bych si jít cvrnkat do parku. Znáte odhady toho, o kolik podvodem Češi připravují stát pravidelně na různých dávkách? Odhady se pohybují na 5-10 % celkově vyplacených dávek. To jsou teprve hausnumera.
A kancléř hradu pak dostane mimořádnou odměnu dva miliony, a to už raději mlčím, mlčím.
Snad těm holkám nezávidíte.
A Orionka uhodila hřebíček na hlavičku. Tohle padá na hlavu neschopnosti našeho aparátu si věci ověřovat. Resp. vlastně schopnosti - kdyby to chlapci policisté nedohledali, děvy by jistě připravily stát o mnohem víc a na podobné případy by se neupozornilo.
Nebojte, vše se vynahradí na nevyplacených invalidních důchodech a příspěvcích na péči u znevýhodněných osob, kterým stát nepřiznal vyšší stupeň závislosti 🥰