Aktuálně: 2 451 inzerátů • 292 672 diskuzních příspěvků • 21 429 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 15.06.2026, 10:26:03 xxx.xxx.198.226

To by mělo být asi naplňování cíle rozvoje daného plemene. Takže u některých třeba odstranění nějaké genetické zátěže, u některých napravení chyb vzniklých při neregulovaném chovu (různé placaté čumáky, vady chrupu, vady postoje), u některých je to naopak rozvoj nebo udržení nějakých vloh (společenští, pracovní psi)… To bych si tak představovala.

⋮
Buggyra
Buggyra 15.06.2026, 10:21:23 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 15.06.2026, 09:56:51

A vy myslíte, že registrované chovky se drží nějakého chovatelského záměru, protože jsou registrované? A že všem oněm registrovaným chovatelům jde o blaho plemene a nikoli o peníze? Však tady máme krásný příklad, štěně je nemocné, a chovatelka pokud reagovala na potíže odchovu, tak zřejmě mizerně, protože kdyby komunikovala jen trochu vstřícně a zodpovědně, asi nebude hojně kolovat po sockách. Navíc když holky píšou, že koluje po sockách už kolik let - tak kolik let chová zřejmě mrzáky. Registrované nebo neregistrované, tady je to pro mě zhola jedno.

⋮
Buggyra
Buggyra 15.06.2026, 10:15:53 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 15.06.2026, 09:34:36

Jop, taky jsem jednomu rozmluvila pořídit si psa do kotce na zahradu jen tak, že co když ten pes bude štěkat a výt v kotci celou dobu, jak se tam bude nudit. Nejúčinnější věta “umíš si představit, co by tomu řekli sousedi?!”.

A proč by se ten pes nemohl probíhat celé dny po zahradě, čmuchat a lovit mouchy? No protože by zdupal trávník podél plotů 🙈 A proč by nemohl bydlet jinak s rodinou v domě? Protože chlupy a bahnité ťapky.

Nakonec snad psa zavrhnul. Uf.

⋮
Buggyra
Buggyra 15.06.2026, 07:24:52 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 13.06.2026, 17:07:44

Zrovna včera jsem koňovi na závodech říkala: hele, koukej jak ten koníček slečně pěkně skáče, dává si pozor na nožičky, a jak je slečna na něj naštvaná, když tu překážku porazil, vem si ponaučení, no já vím, že nevezmeš a bidýlka jim stejně rozhážeš, no… 😀

(ne, opravdu si nemyslím, že by mi kůň rozuměl nebo mě byť i jen vnímal, když si tam něco švitořím u něj na zádech…)

⋮
Buggyra
Buggyra 15.06.2026, 07:19:20 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 13.06.2026, 15:46:49

Chtěla jsem podotknout, že se moc těším, pokud kdy budu mít psa, jak sem budu chodit pro rady, až ho nebudu v něčem zvládat… to bude k popukání, těším se na dobré rady typu “vy jste si psa pořizovat neměla” 😀

No a k tomu vodění psa na šňůře, jsem holt psychicky připravená, v případě, že nepůjde jinak, vodit prostě psa na šňůře celoživotně. Jako se musí se závodními chrty nebo s husky, tak já takhle budu třeba chodit s nějakým vořechem, ačkoli budu mít vroucné přání, aby pes neodbíhal za zvěří, ale člověk míní a pánbu se směje.

⋮
Buggyra
Buggyra 15.06.2026, 06:48:39 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 14.06.2026, 14:47:49

prostě stalo se stalo, tak už to holt odchovaj

Jenže takoví odchovanci většinou stojí pár korun nebo zadarmo do dobrých rukou a nikoli desetitisíce. Tam je pak vidět celkem zásadní rozdíl, zda to někdo dělá pro výdělek a nebo šlo skutečně o “omyl”.

⋮
Buggyra
Buggyra 12.06.2026, 12:35:13 xxx.xxx.198.226

Fiona: A čemu vlastně říkáte šereda? 😀 Mně se třeba moc nelíbí psíci s knírem (no… knírač, žejo, ale ten jorkšír taky nic moc), prostě jak se mu na tom drží voda a slinty a všechno, do čeho ten čumák strčí (briardi prominou). Takže takového psa bych si nevybrala, na druhou stranu pokud by mi přistál doma, prostě bych to vyřešila nůžkama/strojkem (a lidi si můžou … jít do Příbrami) a taky bych to nějak ustála.

Jinak teď jsem měla tu čest s boloňákem (tuším) - a došla jsem k názoru, že mi vadí placaté čumáky. Prostě to, jak ten pes dýchá, já jsem měla celou dobu pocit, že je to pro něj hrozně namáhavé. Stejný pocit mám z mopsů a buldočků. Tak asi placatý čumák bych nechtěla, to vážně ne… Ani ty vypoulené oči mě moc neoslovují, zejména když tu někdo psal, že tomu psovi může v rozčilení i vypadnout z lebky, to by mě trefilo 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 12.06.2026, 12:25:11 xxx.xxx.198.226

Měli jsme labradorku, černou. Já bych ráda flata. To mi tady rozmluvili, že flat s PP prolezlý všemi chorobami, kříženci zrovna tak. Jasně, že mám preference.

Když bych si mohla vybírat, co nakoupím k jídlu, celý rok bych žrala melouny dokola kol. Ale takhle prostě vlezu do penáče a vezmu, co mají na regále, a že výběr zeleniny a ovoce tam mají dost tristní, když člověk nechce prodat ledvinu.

Tak přijdu do útulku a vezmu, co bude 🙂 Já mám ráda nakonec všechnu zeleninu, snad kromě kedluben…

Dva asi nedám 😀 Aby mu nebylo smutno, bude mít hejno koček.

⋮
Buggyra
Buggyra 12.06.2026, 12:03:49 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 12.06.2026, 11:53:17

Akorát u toho druhého jsou fakt děsivé ty jeho oči 😀 Jako tohle na mě koukat ráno ještě za tmy po probuzení, tak z té postele vyskočím až ke stropu 😂

⋮
Buggyra
Buggyra 12.06.2026, 11:36:38 xxx.xxx.198.226

Já mám ráda větší psy, na druhou stranu mě hrozně láká postarat se o menšího starouška, protože vláčet se vyčůrat v náručí z baráku s dvacetikilovým psem nechci, na třetí stranu by mě lákalo taky udělat maličkého sporťáka z čivavoida nebo jorkmuta a na čtvrtou se mi velmi pozdává povaha pastevců a naprosto odlišná povaha retrívrů… takže… Jediné, z čeho mám vítr, jsou lovečtí teriéři a psi od výroby nesnášenliví k jiným psům/zvířatům. Takže u toho křížence se stafordem bych třeba dost váhala. No ale zase třeba kříženec zlaťáka a belgičáka, tam snad není co pokazit - jen teda že to bude potřebovat aktivity 🙂

Takže můj tajný plán je prostě nakráčet do nejbližšího útulku a pohovořit s dámami, co by mi jako začátečníkovi s nějakými danými podmínkami ze svého sortimentu nabídly, a když nic, tak půjdu o útulek dál… a ono se někde něco milého najde 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 12.06.2026, 11:30:06 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 12.06.2026, 10:31:35

Vám je vážně úplně jedno

Ne, mně je to jedno do značné míry.

Do takové, že si vezmu klidně tohle https://zvirata.bazos.cz/inzerat/219945780/daruji-cerneho-retrivra.php
nebo tohle https://zvirata.bazos.cz/inzerat/219905628/daruji-pejska.php
nebo tohle https://zvirata.bazos.cz/inzerat/219892656/daruji-nemeckeho-ovcaka.php
nebo tohle https://zvirata.bazos.cz/inzerat/219813780/daruji-psa-staford-s-labradorem.php
a tak dále https://zvirata.bazos.cz/inzerat/219786204/daruji-psa.php

⋮
Buggyra
Buggyra 12.06.2026, 09:13:12 xxx.xxx.198.226

Cikánské tance se mi hrozně líbí, hned bych se šla natřásat také - je to jedna z mála disciplín, kde by nevadila šíře mého majestátu. 😂

⋮
Buggyra
Buggyra 12.06.2026, 09:12:00 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 12.06.2026, 08:50:32

Já souhlas. Také nehodlám za psa, u kterého je mi do značné míry jedno, jak bude vypadat a co bude zač, dávat víc než pár tisíc. Mně přijde i pět zbytečně moc. Právě proto, že z útulku ho dostanu za všimné. A nebo na bazoši klidně zadarmo, když se lidi zbavují.

⋮
Buggyra
Buggyra 12.06.2026, 09:06:06 xxx.xxx.198.226

Horsano, objevil se tu případ, že zřejmě má kobyla v močovém měchýři kámen (močové kameny), nevím, zda to zjistili sonem nebo RTG nebo jak, zjišťovalo se po krvi v moči. Pokud by šlo o močové kameny, umíte kdyžtak u vás odoperovat? Nějak méně invazivně by se dalo (endoskopicky)? Děkuji

⋮
Buggyra
Buggyra 12.06.2026, 08:37:59 xxx.xxx.198.226

Já netrpělivě čekám, až poníci konečně shodí zimní srst (ještě jim to bude trvat, zase se ochladilo…), abych zjistila, jestli jsou jim vidět žebra… No tlustšímu určitě ne… a hubenějšího pouštíme občas na dožírku k velkým koním, aby se pospravil.

Plnokrevník trochu přibral, jsou puštění na nové pastvině, tráva po karpy, tak mu to svědčí. Pastvina je v pěkném prďáku, tak snad i lehce podporuje nasvalování 🙂 Ale prší, je zima, až jsem zapřemýšlela, zda nedat na noc deku… chjo. Ale tu musím zazáplatovat a opatřit novým nátěrem proti promokání… A ještě asi tak deset dalších musím spravit. Kdy to budu dělat, nevím.

Jinak trávu máme, my pastviny rotujeme. Tuhle zavolala známá, že soused od ní nasušil seno a nikdo to seno nechce, že koňáci všichni v první řadě zjišťují, jestli je v balíkách, a jak slyší, že si to musí pohrabat, tak všichni od toho ruce pryč. Tož jsem nahodila hrábě vidle a jela si to naložit, ještě že mi pomohl muž od známé, protože bych tam byla do tmy, sena plný přívěs na koně (takový dobrý kulatý balík by toho byl), takže pětistovka v kapse, tak se mi to líbí. Budeme mít 14 dní co do krmelce 🙂 Na pastvě jsou koně jen přes den, na noc se nechávají v základním výběhu, nevím proč, asi aby tu pastvu moc nezdecimovali…?

⋮
Buggyra
Buggyra 12.06.2026, 07:58:17 xxx.xxx.198.226

Máme se na co těšit… Tony a jeho video o dezinformacích, trollích farmách: