Prosím přesunout téma
https://www.chovzvirat.cz/diskuze/tema/17434-lama-na-chov/
do “Ostatní savci”.
Děkuji 🙂
Prosím přesunout téma
https://www.chovzvirat.cz/diskuze/tema/17434-lama-na-chov/
do “Ostatní savci”.
Děkuji 🙂
Já bych jim teda dala seno klidně dovnitř i ven. A pak teprve uvidíte, jak je to s těmi preferencemi 🙂 Musíte si uvědomit, že kůň se krmí podstatnou část dne (třeba 16 z 24 hodin). A když má krmení venku, tak tuhle dobu prostě bude trávit venku…
Horsano, ty trávicí potíže vám vážně nezávidím, to je vopruz. Já mám to ukrutné štěstí, že mám “kachní žaludek” a můj trávicí trakt sešrotuje všechno. Jediné, na čem se projevuje, jak kvalitní byla strava, je rychlost mojí chůze na záchod 😀 Ale jinak si mohu jen gratulovat. A snažím se jíst všechno, protože je mi naprosto jasné, že jednou nebudu moct. Třeba o sýry bych nerada přišla. A mám kamarádku, která je nemůže (tedy naštěstí jí to nevadí). Bílé pečivo by mi asi nechybělo (jím ho beztak pomálu), ale pečivo obecně, to by tedy chybělo hodně. Snad by to nahradily nějaké kukuřičné a rýžové náhražky… No a těstoviny, to by byl konec. Finanční. Protože bych musela kupovat rýžové nudle 🙂 Tak ať se vám trávení brzy hodí do pohody!
Já jsem naopak s lehce sníženými venkovními teplotami pookřála. Začala jsem zase jezdit pravidelně (3x týdně) na koni, takže už mě nebolí záda! To je radost 🙂 Nemusím se v práci na židli nakrůcat jak bajadéra.
No a včera jsem vzala naši stájovou holčičku (12 let, dva roky systematická výuka ježdění) na prvního Huberta na jednom z našich nikoli-hodných poníků, a holčička odjela Huberta jako profík, akorát vzhledem k její i poníkově kondici vynechali závěrečný dostih. Byla tam jediná na poníkovi, tak samozřejmě středem pozornosti a užívala si to - a reprezentovala báječně. A ponýšek byl vlastně také hodný a na konci toho měl plná kopýtka.
Ano, ano, Katku chci, je úžasná, děkuji! To jste ale oslovili správného človíčka 😍
Bylo by vhodné, aby vám jako nastupující ošetřovatelce v místě dal někdo základní instruktáž 🙂 A popsal povahy koní. Třeba jestli k nějakému nechodit, když žere, jestli některý pospíchá do výběhu, jak jsou naučení je pouštět (aby ve vchodu do výběhu nevystřelili i s vámi vlající na vodítku), jestli je k někomu potřeba zvláštní přístup.
A ve výběhu si umějí vzájemně hrát všichni, i dospělí, ale samozřejmě hlavní hráči jsou hříbata a mladí koně, no a stejně jako u lidí to většinou samcům vydrží trochu i do dospělosti, kobyly jsou většinou takové vážnější 🙂
Xerxova:stále rostou, tak dlouhou sezónu nepamatuji… Já už vyhlásila embargo na sběr - už se jenom kocháme. Zásoby dostatečné, tak proč je trhat.
To jsou stráně směr Máří či Ořešník?? Nejvíc hřibů jsem zažila v podobném kopci pod Poledníkem - a taky jsme je tam nechávali, neb jsme šli nalehko a nebyly kam dávat…
to jsou stráně Paličníku, strana natočená na jih, ve výhledu asi Cimbuří…
Já šla na houby kamarádce, já to nejím, a jsem jediná, která jí to nosí, kamarádka je na vozejku, tak už si nasbírat nemůže, ale zato má dost času to zpracovat, byla ráda 🙂
Už nám zase další praváci raší ve výběhu u koní…
Teď už jen 7 hybridek 🙂 6-7 vajec denně. Skoro roční a dvě nebo tři skoro dvouleté.
a ještě to svým houbařským výletem zaspamuju tady 🙂
Tak aby v těch krpálech Horsana nebyla sama, též jsem se vydala na své oblíbené houbosběratelské místo. Anžto jsem vyšplhala do příslušné partie lesa za snížené viditelnosti, pobral můj 2mpx foťák na telefonu tak akorát obrázky lesních duchů. No tak uvidíte, co tam vykoukáte.
1) to je jakože houba. Velká. 2) takhle velká 3) taky houba 4) trochu kopeček. Když jdete dolů, radši kloužete po pr**li…. 5) tady tudy, co vidíte pod úrovní terénu ty koruny vzrostlých buků, tudy jsem “přišla” (rozuměj přišplhala)
Tak jsem včera byla na houbách na svém oblíbeném ozlomnohu a ozlomkrk místě. Pochvalovala jsem si, jakou mám kondici, když jsem do toho kopce šplhala (to se nedá jít, to se musí šplhat), a pak jsem vzhlédla, a zjistila jsem, že vlastně zatím jsem urazila tak třetinu výškových metrů a vlastně spíš pořád jdu po rovině. Tak to bylo takové neradostné zjištění. Holt si téměř po půl roce už nepamatuju, co je to za krpál.
Samozřejmě když vyrazíte ve 3 z práce a ve 4 jste u lesa a v 5 se dotarabíte na místo sběru, váš 2mpx foťák na mobilu už toho moc nepobere… tak spíš umělecké dojmové foto 🙂
To mi nejdřív budou muset říct moje holky, jestli se jim to líbí 🙂
Varaxi:No však jo, fíkovnice to udělala správně. Ten inzerát je na hlavu, ale není nezákonný, tak ho dala sem.
Jen na přímý dotaz přímo odpovídám, že ač je ten inzerát tragédie, tak na rovinu - půlka inzerátů je tohoto typu. A nelegální to není. Tak je to na kupujícím, jestli mu takové zvíře stojí za ty peníze. Informací o množírnách je všude milion.
To bylo vysvětlení spíš pro pohotového admina, aby tu neztrácel čas - mno a taky případně pro další diskutující, že tohle téma upe není myšlené k nahlašování problematických inzerátů adminům.
Zrzavci:A můžu dotaz - nejsou ale ty její kukaně taky nízký?
No proto píše, ať se s ní zájemce domluví na indivindy parametrech 🙂
P. S. na psí diskusi na iF bylo tuším takové téma "Inzerce - co to tam zas je…" - přímo pro psy
Nutno si uvědomit, že toto téma nejspíš nebylo založeno (jakkoli do hlavy autorovi nevidím) za účelem upozorňování na vyloženě nezákonné jednání. Pouze za účelem upozornění na to, jak by inzerát “neměl vypadat”, případně zavádějící informace, případně řekněme neadekvátní cena.
Inzeráty, které jsou v rozporu se zákonem, porušují dle mého názoru i pravidla webu, a takové se patří nahlásit adminům k odstranění.
ááá, děkuji za kontakt, každá kačka ušetřená dobrá 🙂 Paní se zdá velmi flexibilní.
Ano, moje zcela nebio a neeko kamarádka dává slepicím KKS jen po určitá období, nikoli celoročně, a zásadně nikoli adlibitně. Protože slepice přeci potřebují od toho snášení odpočívat a KKS je “nutí” do snášení hlava nehlava, protože je nadupaná hormony. Ale svítí jim, to jo. Večer.
celkem 48 hodin-pouštím to 2-3 hodiny denně,jsem vycucla 28 litrů vody
😲😲😲
Třeba záněty svalů, šlach, po námaze, na to nepomohou ATB, přeci, logicky. Zánět spojivek po absolvování výletu po zasněžených horách. Kloubní záněty - oteklé klouby…
Problém je, že asi zatím není jak to testovat. Třeba PSSM u amíků a plnokrevníků testovat do značné míry jde, a tak i eliminovat postižené jedince z chovu, ale zatím asi není známá genová sekvence, která kóduje “slabý” kolagen. Takže je šance si do chovu zanést přenašeče toho genu, i když jsou fenotypově v pořádku. Začít šlechtit znova je prozatím tedy nepraktické.