Aktuálně: 2 502 inzerátů • 292 950 diskuzních příspěvků • 21 477 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 12.02.2024, 09:56:18 xxx.xxx.198.226

Pardon, Fikovnice, za to přeskakování vy/ty, nějak mi to nejde sjednotit … 😇

⋮
Buggyra
Buggyra 12.02.2024, 09:54:49 xxx.xxx.198.226

lesnizinka: jak tak stříháte ten plot… nechystáte se pořídit si plotostřih? Mám z popisu nějak pocit, že to ťapáte nůžkama na větve :-O Plotostřih je fajn, vy byste užila nějaký profesionální, žádné Parksidy z Lidlu. S tím Parksidem jsem stříhala kamarádce plot a uvařila jsem ho. A to ten plůtek z ptačího zobu je metr široký a asi dvacet metrů dlouhý jen…

Tím plotostřihem se pak dá i ten živý plot uříznout, pokud to nejsou kmeny (u vás, jak to tak poslouchám, asi budou). Ale tak tam vlítnete motorovkou, kmeny pomlátíte, a zbytek zahladíte tím plotostřihem.

Fikovnice, já to rozšířím mezi koňákama, jestli barák pronajmete na dovolené s koňmi, a budete mít co dělat, abyste našla pár dní v sezoně, kdy byste si tam zajela sama, páč budete mít furt plno 😀

Až bude počásko (taky kvůli tobě), tak se domluvíme na nějakou tu moji návštěvu, a můžeme zajet na chalupu a provětrat a když budeš posedávat na sesli a vyprávět si se mnou, abych tam nebyla na tej zahradě sama, tak ti tam i něco posekám a poklidím 🙂 A půjdeme spolu na houby! 

Barák prodej, nic ti nebrání tam na hřbitov zajet, setkat se se sousedy, příbuznýma.
A to je ale fakt, moje macecha držela leta velký třígenerační dům, který chátral a ztrácel na hodnotě, měla ho prodat, když její tatínek dožil, ale ona právě z nostalgie, jezdila tam jednou dvakrát do roka, takže zahrada zarostla, plot spadnul, omítka zvlhla. No měla co dělat to slušně prodat, protože léta přibývala a ona vlastně taky neměla, kdo by to po ní zdědil (já - haha, celá žhavá, já si myslím na mobilheim o jedné místnosti, a spadl by mi do klína strašidelný zámek, díky nechci..). Nakonec jí došlo, že je to pro ni akorát koule na noze a jak si představovala, že na důchod se tam nastěhuje, tak když ten důchod uhodil, najednou viděla, že by na to nestačila, ani jen ten barák provozovat, sama… A řešit třeba nájemníky, předtím zrekonstruovat, no myslím, že učinila dobře. No na hřbitov v oné vsi macechu vozíme střídavě otec a já, podle toho, kdo je zrovna po ruce, tak jim tam čtyřikrát do roka zajede šoupnout novou výzdobu, omést desku a tak. (a ehm vybrat z popelnice u hřbitova vyházené květináče a truhlíky, které mi pak dává 😀) No ale jestli nejsou vaši rodičové pohřbení na hřbitově, anébrž někde na parcele, tak to pak chápu, to by se muselo najmout hrobové místo a pozůstatky přeložit, a to není sranda. - jo, už to čtu… no to je další věc právě.

Dokonce ani hospoda tam není!😂
No ale to je mezera na trhu! A co takhle nabídnout barák k nájmu na hospodu - za údržbu? Toho by se tam některý bodrý usedlík mohl chytit, a v baráku by bylo hned živo! Já si myslím, že i ti chalupáři by tam rádi zaskočili. A kdyby byl ochotný pan hospodský ze zásob i prodat, co komu zrovna chybí v kuchyni a zapomněl koupit ve městě, tak si myslím, že by tam měl živo celou sezonu! Ve dvoře by mohla být odložena děcka a zvířata… A když bys tam zajela na víkend, měla bys tam fůru lidí na vybavování a ještě by ti všichni byli vděční!

Ad dědictví: dejte nějakému kočičímu depozitu. Nebo nějaké církvi. Já jsem o tom zrovna hovořila nedávno s máti, a tak jsme se shodly (a širší rodina by se s námi též shodla), že vlastně všechno můžu odkázat Boromejkám. Ony pro naši rodinu, několik generací, udělaly mnoho dobrého, a je to řád, není to člověk, kterému to z ruky jednou vypadne, takže je tam jistota nějaké kontinuity, i kdyby to prodaly a peníze dobře využily, pořád fajn kšeft. Nebo záchranná stanice volně žijících zvířat by se tam vyjímala. No a když ne staré lidi, tak co třeba startovací bydlení pro děti z děcáku?

Ad chlap: nabrnkněte si mladého a bujarého 🙂 Ten tam ještě něco podělá… Spousta mladíků teď na seznamce hledá zkušenější dámy (já o tom něco vím 😜), a jsou ochotní přiložit ruku i k nějakému tomu venkovnímu dílu.

Ad roztržky v rodinách kvůli majetku: já sourozenců nemaje nemám jaksi se s kým roztrhat, ale rodiče se několikrát vyjádřili, že svůj majetek věnují na dobročinnost, tak nad tím nedumám, a ať si to udělají, jak chtějí. Já se mám dobře, život jsem si zajistila sama dle svého, a více mi netřeba, jen vyhrát Sportku/Eurojackpot 🤣

Canka: potřebovala bych nějaky jeep sakra na takovýhle akce ještě že máte koně - a zatahané? Pokud ano, tak snadná pomoc, takové autí vytáhne i ta menší koby 🙂 No a jinak je nejlevnější řešení elektrický naviják na dálkové ovládání. Cvaknete do tažného oka na autě, na druhé straně zaháknete za strom, připojíte na autobaterii, stisknete navíjení, a ono vám to pomůže auto vyprostit. Stojí to pár tisícovek 🙂 Jinak když je výběh rozmoklý, tak tyhle věci prostě vozím v kolečku… a to mám jeep. Jenže si nechci rozjezdit rýhy po výběhu, tam pak nic neroste.

Asi všechno, kdo to dočetl, má pochvalu 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 12.02.2024, 08:56:23 xxx.xxx.198.226
Fikovnice:

Buggyro, víš to, že platí moje nabídka, že kdyby bylo třeba, seženu Ti RHB v Brně? Znám jednu fyzio (sídlí na onkole na Žluťáku, ale nemá jen onko pacoše) a považuji ji za nejlepší, se kterou jsem se v životě potkala.

Díky díky, já zatím chválabohu žádnou RHB nepotřebuji. Jsem jak Jura! Ale že si toho vážím a že chci, aby u toho zůstalo, no a s novým rovným sedlem jsem zjistila, že jsem křivá, jsem si domluvila rovnačku. Navíc, když rovná i toho koně (na toho bys mi asi RHB nesehnala, a navíc tu dvojku, co za to dám, bych dala jen za cestu tam a zpět…). 🙂 Jsi hodná.

Rovnačka mi náhodou teď ukázala, jak si tu křivou pánev můžu rovnat průběžně i sama, tak to ozkouším, schválně jestli to bude v tom sedle znát. To mě dost zajímá.

⋮
Buggyra
Buggyra 12.02.2024, 08:14:29 xxx.xxx.198.226

uf, pardubický. Doufám, že se to vyhne mému oblíbenému podniku na výrobu vajec Kosičky, chystám se tam v březnu zakoupit slípky…

⋮
Buggyra
Buggyra 12.02.2024, 08:13:30 xxx.xxx.198.226

Chystám se s octavkou do Auto Koutek, to bude zase srandy kopec, až to tam přivezu 🙂 Potřebuji řešit věci, které mi garážmistr ve vsi neumí pořešit, tak musím poladit rozpočet, páč čekám výměnu půlky auta 😀

Ale teď jsme byli s dodávkou ve Strojservisu v Horních Počernicích (Pha) a mohu vřele doporučit, oprava rychlá a spolehlivá, uvidíme, jestli to auto bude jezdit ještě za půl roku, ale zatím se to jeví nadějně 🙂 Jen teda cena práce 1500,-/hod. Tralala. Nicméně umějí opravu složitého celku do pár dní, tady na vsi musíme týden čekat, než nám vůbec garážník dá termín na přistavení auta…

⋮
Buggyra
Buggyra 12.02.2024, 07:39:08 xxx.xxx.198.226
Fikovnice:

Buggyro, jenže u mě se zvířata mají jak v bavlnce ;-), nemyslím, že by mu ve stravě chybělo zrovna béčko. A asi by to nevyřešily kortikoidy. 

To je ale jedno, na to už nikdy nikdo nepřijde. Ještě, že se to spravilo!👍

No, ptala ses na nápady, tohle mě napadlo. Nevím, zda může dojít k náhlé depleci B protože třeba hormony, mikrobio rovnováha, nějaká krátkodobá dysfunkce orgánu? A podaly se nejen korti, ale i B, jsi psala, takže mě napadlo, že to mohlo být ono, ty korti mohly mít vliv třeba na nějakou tu vnitřní kaskádu, která to spotřebovávala, já jsem lajka, takže co já vím, byl to jen nápad. 

Klidně mu mohla vylítnout plotna a následný otok se zánětem to tam uskřinul a korti tu reakci potlačily, takže se to zase zprovoznilo. Taky nápad.

No a jasně, autoimunita, někde nějaký nádorek nebo tuková boule, který si tělo vyložilo jako třídního nepřítele a kobercový nálet vzal s sebou i nějakou neurodráhu.

Mi umíral kocour a doktorka řekla “to on měl asi od narození zapouzdřenou nějakou infekci v játrech a teď se mu to otevřelo a rozjelo” a vytáhla ho z hrobu. Taky ví bůh, co mu bylo, jen víme, že něco s játry a že to vyřešila asi zřejmě ATB.

⋮
Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 11:59:17 xxx.xxx.198.226

No, oni ti amíci to prostě dovedli jako obvykle ad absurdum, takže jsou to v podstatě kopie ušlechtilých koní 🙂 Zajímalo by mě, jestli se těm US minihorsům zmenšily i zuby a nebo jich mají prostě míň, protože hlavy a žuchvy mají taky menší… tam se standardní zuby prostě vejít nemůžou.

O problémech malých koní se zuby vím, ale v článku, co jsem četla, se to týkalo i poníků, proto jsem začala k nám zvát zubařku, co má výbavu na poníky a zkušenosti. Teď už jsou poníci dospělí, tak už nečekám potíže, ale v růstu jsem nechávala kontrolovat průběžně, páč jsem chtěla prevenci.

Může být (ohledně dispozic ke schvácení), ti ušlechtilí koně mají jinak nastavené aktivity, hodně toho “vyběhají” a vynervují, zatímco buřtíci prakoně se jen tak převalují, aby náhodou neudělali pohyb navíc 😀 

⋮
Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 11:18:26 xxx.xxx.198.226

Já mám sobotu ráno, takže pak si můžu dovolit celý víkend lenošit, no a v práci nedělám NIC, resp. dělám hlavou, tak není problém, a to už je ta mobilita po tom dni klidu lepší. No a v pondělí ani nemám odpo nikoho na lekce, takže tam jen dojdu nasypat krmení a zase jdu, takže až v úterý na mě dolehne tíha reality. 🙂

Uf, moje fyzio mě stojí přes 1000 za ošetření, ale má v tom i cesťák, a vláčí se s lehátkem po schodech do 4. patra, tak ani nepípnu 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 11:00:22 xxx.xxx.198.226

Já proti geneticky modifikovaným organismům ničehož nemám. Resp. mám toho proti nim asi tolik jako proti standardnímu šlechtění 🙂  

⋮
Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 10:56:06 xxx.xxx.198.226
kometa:

Ono nejde o úsporu vápníku z peří, ale o eztrémní zmasilost, kterou ta kostra nemůže unést.

Prostě my jsme to tak vyšlechtili, aby to bylo ekonomicky co nejvýhodnější - co nejrychlejší růst při co nejmenší spotřebě krmiva.

Stačí se podívat, jak proporcionálně vypadá divoké prase a pratur - a jak masná plemena prasat a skotu- i když ta se zatím ještě unesou. Jenom plemenní samci odcházejí předčasně na nohy a některé krávy se bez císaře neotelí.

To se ví 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 10:53:46 xxx.xxx.198.226

Já jsem moc zvědavá na svoje výsledky teď, protože to bude dva měsíce po prvním životním rovnání, kamarádka si vše pečlivě zapsala, takže ví, co kde bylo, a tak se nemůžu dočkat, jestli se to projevilo. Já jsem poctivě pět dní držela potom tělesný klid, tak tam by chyba být bývala neměla. - mimochodem, to si neumím představit, kdybych měla co měsíc dornovku, jak bych vždy týden aktivity vypustila….

K báječnému pocitu vám vřele blahopřeji, to je radost, že 🙂 Mě poslední asi tři týdny ničehož nezabolelo, to už se mi dlouho nestalo, teda samozřejmě občas jsem si blbě lehla nebo usnula s hlavou nedobře podepřenou, tak to jsem ráno cítila, ale rychle rozhýbala.

⋮
Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 10:49:54 xxx.xxx.198.226

Tak oni ti američtí jsou fakt jako zmenšeniny koní, tj. i ty žíně mají řidší, stavba těla a poměry (třeba hlavy k tělu) odpovídají spíš ušlechtilejším koním, proto vypadají tak subtilně i třeba při stejné kohoutkové výšce 🙂 Ti standardní, tím jsou asi myšleni s evropským původem, ti spíš připomínají poníky, jako ta vaše Lady 🙂 (ale to vy víte jistě líp než já)

⋮
Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 10:29:46 xxx.xxx.198.226
balu:

Jako nevyjádřit svůj názor tady na diskuzi, protože vám se nelíbí? 

nn, “deklasovat” znamená (jistě víte, tak jen podotek) doslovně ponižovat, snižovat její hodnotu (té práce, co dělají pro ty postižené psy) - ale já mám za to, že to jste neudělala 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 10:27:05 xxx.xxx.198.226

Tak ne, tohle byla akce jen pro minísky, my jezdíme na akce se sportovní částí otevřenou i pro další kategorie malých koní, tady jsme tedy nebyli 🙂 My máme SHP.

⋮
Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 10:23:55 xxx.xxx.198.226

Mně zítra také dorazí na odpoledne brigádník, po upršeném a prošedivělém týdnu bude zítra konečně odpo sluníčko. Já budu po dopolední dornovce, takže jsem s brigádníkem na rozdíl od údernice žínky domluvena, že on bude makat, a já budu sedět u barelu s ohýnkem a pálit odpadní dřevo, co se mi tu nakupilo z rozpadlých palet. Takhle se mi to líbí! 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 10:14:31 xxx.xxx.198.226

Jestli u toho šampionátu byly i sportovní soutěže, tak jsme tam byli taky 🙂

Paní tam onehdá měla hřebečka v sulce a ten pištěl jako píšťala, poskakoval jak na perkách, hrozný zvíře. Naši poklidní praponě na to koukali jak na zjevení a zpotili se jen z toho sledování, kolikatě marně vynaložené energie ten pišťuch vydal.

⋮
Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 09:56:28 xxx.xxx.198.226

o víkendu si navážu kuřici a připravenou ji tam pak jen pověsím

Obrázek
⋮
Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 09:09:15 xxx.xxx.198.226

Sarah, u automatu je to v pohodě, ten si to kontroluje sám. Tam leda byste mu zadala nějaké omezení řazení, tak pak je dobré kontrolovat, aby se nepřetáčel, ale to nepředpokládám, že využíváte.

Vyšší otáčky na volnoběh jsou lépe, než nízké, o tom žádná, samozřejmě nesmí se to auto samo vytáčet. Může to být zrovna tak regulérní závada (něco zanesené, nedoléhající, apod.) jako třeba individualita toho konkrétního auta (seřízení chodu, softwarová mapa). Pokud by to mělo ovlivnit životnost toho auta, snad by vás na to nějaký ten servisák okolo upozornil, tedy v závislosti na tom, jak jsou pánové fundovaní (nejsou… většina jsou mechanizátoři zemědělských strojů, kteří utekli z JZD). Být vámi neřeším.

Ono taky jestli to bylo na těch emisích studené, tak to klidně mohlo mít vyšší otáčky zcela v souladu s provozem. Páč ne vždy si panáček na emisích pohlídá, aby to auto mělo provozní teplotu, resp. aby olej a katík (a další kurvítka) měly provozní teplotu.

⋮
Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 08:58:19 xxx.xxx.198.226

No jezdíme na poníkyády taky s účastí minikoní, a jsou to velmi ukecaná zvířata, o tom žádná. A hřebečci co toho navykládají takhle na výstavě!

⋮
Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 08:38:03 xxx.xxx.198.226
Fikovnice:

Ne, to nedělám… Jezdím více než 30 let…denně.

Zkusím zjistit, jak to bylo myšleno, ale jak jsem psala, opakovaně mi bylo řečeno, že čas od času jít do vysokých otáček, ať už na volnoběh anebo risknout rychlejší jízdu s vysokými otáčkami.

Na volnoběh nééé, teda já tak nějak intuitivně mám zafixováno, že to nedělá dobře, bez zátěže. Edit: jo, čtu, že už ti to taky někdo řek…

Není třeba jezdit rychle, stačí na nízký převodový stupeň, abys jela ve vysokých otáčkách. Jeď po městě na dvojku (s ohřátým autem!) a budeš mít vytočeno až až. Prostě o převod níž než jsi zvyklá, auto bude řvát a budeš mít “protaženo”. A vůbec to nemusí být rychle. Dost na tom, že čéka znervozňuje řev (ehm… zvýšený ševel, v tvém případě) toho motoru, ještě si trhat nervy nějakými rychlostmi.