ahááá, vidím, že musím přijet v době zrání třešní!!! 😊
ahááá, vidím, že musím přijet v době zrání třešní!!! 😊
Fikovnice:Ano, je to můj vlastní squat🤣…ale je to natolik squat, až se sem stydím pozvat Sarah…🤫
Ale mně to vadit nebude! Já jsem drsňák 🙂
Po čtvrt roce jsem se dokopala uklidit hromadu oblečení z koutu pokoje… Vždycky tohotýdenní svršky tam mrsknu a jsem líná je rozvěsit do skříně na ramínka, a pak je to boj na dvě hodiny, když se odhodlám… Vyplašila jsem u toho chudáky moly, ti už počítali s tím, že do té skříně nikdy nepolezu!
Existují taky zcela oficiální zpětné hypotéky, tj. prodám dům/byt za měsíční rentu do doby mého dožití (nebo jinou formu plnění). Pokud to takto prodá člověk solidní instituci, jako je banka, tak je celkem jistota, že to bude fungovat. Do dožití zůstává majitelem nemovitosti (poté se nemovitost vydraží), pouze s ní nemůže nakládat.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Zp%C4%9Btn%C3%A1_hypot%C3%A9ka
https://equichannel.cz/clanky/zdravi-a-veterinarni-pece/s-konem-na-cestach
tak nevím…
Časté diskuze se vedou o termínu „za komerčním účelem“. Proto Ministerstvo zemědělství ČR vydalo výklad, co je v případě koní, ale i jiných zvířat, za komerční účel považováno. Zjednodušeně řečeno, pokud pojedete s vlastním koněm v rámci území republiky na dovolenou, průkaz potřebovat nebudete. Pokud ale pojedete například na závody, kde dobré umístění s sebou zpravidla nese zvýšení finanční či chovné hodnoty koně, nebo pokud do svého přepravníku přiberete cizího koně (automaticky se předpokládá, že za úplatu), vyloží si kontrolní orgány přepravu vždy jako komerční. Jestliže se chystáte s koněm do zahraničí, potom je dobré mít průkaz vždy, a to i v případě, že cizím státem pouze projíždíte. Zvláště mimo EU se předpisy jednotlivých zemí mohou od těch našich výrazně lišit.
…
Při cestě do zahraničí přichází vedle povinnosti vlastnit průkaz dopravce i povinnost vyřídit další dokumenty…
No ale teď byla známá na školení v Pze a říkala, že školitel do nich hustil, že certifikát musejí mít i když si vezou toho poníka vzadu v dodávce na pony games.
No ale… být školitelem, tak taky dělám na všechny bububu, aby mi nahnali další rybičky do sítě, no né? 😀 Však z toho sypou zlatky.
Tak policie nemůže, a na tom se shodnem, a já si to myslím také. A přesně proto říkám, že by mi to v první řadě museli dokázat. No nedokázali by. Mno ale vysvětlujte to lidu.
Ono totiž aby vás mohli kontrolovat ohledně veterinárních náležitostí, musela by vás zastavit policie spolu s veterinární správou (veterinář vás nemůže legitimovat, policie nemůže kontrolovat veterinární osvědčení). A to se fakt stává minimálně, a stává se to hlavně na soustřeďovacích střediscích, kde jsou tyhlencty překladiště na dálkové transporty zvířat. Koním se to nestává, protože ty málokdy vezete v kamionu po třiceti a málokdy je vykládáte na takovémhle centru, většinou máte po cestě domluvené ustájení, když jedete tak daleko, že by to koně nemohli jet najednou.
No asi jako když u nás nesmíte řídit bez řidičáku 🙂
Výpis z katastru by předpokládám mohl stačit 🙂 Mimochodem při vkladu do katastru jste tam nejspíš kopii smlouvy dávala (já jo, ověřenou vyžadovali), tak by ji tam i mohli mít.
Fikovnice: 🙂 No ale zníš pozitivně, tak dobrý, ne? 🙂
správně
Horsana:Njn….ako došiel vypaľovač k farbe tmavý ryšiak neviem…
chtěl vám udělat radost, že máte konečně to ryšavé hříbě! Si to tady přečet…
Já si i říkala, že právě bych Boromejkám odkázala za to, že se o mě na stáří postarají - já při svém štěstí a životním stylu stopro nebudu mít nikoho, kdo by se postaral 🙂
Jj, Kocour si takhle zjara taky rád zahouká. 🙂
Fikovnice:Jo a psávala jsem to sem, ale jednak je to spíš do Veselého okénka a druhak už je to strašně monotónní:
Včera mail od sekretářky:"Jani, přednostka ruší zítřejší (tedy dnešní) schůzi starších pedagogů!"😂
Měly se tam řešit nepravosti, které se u nás dějou a zasahují (nejen) mě.
Bohužel jsem se OPĚT nechala vytočit, a napsala jí (té hlavní), že jsem ani nic jiného nečekala… No nic. Já už se musím fakt jen smát!!!😂
To je ta schůzka, co sis kvůli ní přehazovala zkoušky? No uf.
Díky za fotky, odmítla jsem kliknout na odkaz. Nevím, zda by se tahle laboratoř mým děvčatům líbila.
Kmi:Existují i levné šunty co mají vyměnitelné součástky, to se životnost hodně prodlouží. Už jsme vyměňovali nože a gumové zuby v náhonu.
to asi upe nebudou ty z TV products 😀 Ty jsou z čajny a vymyšlené tak, aby když kiksnou, se s nimi nedalo už nic.
Ale fakt je, že když nebudu líná, tak ten hnací element, z kterého už jsem 3 zuby ze 4 upajcla, nahradím třeba dřevěným a nebo z jiného matroše (šlo by jistě udělat i plechové) a můžu jet dalších pár let, dokud mi hnací element nerozseká zespoda disk s noži 🙂 Popřemýšlím nad tím, až se to rozpadne.
Fikovnice:Prosím odkaz na druhý odstavec…🙏
Jé, si to hoď do googlu a hned se to na tebe vysype 🙂 dala jsem “RNA obelisk” a v jednom z prvních odkazů byl článek na Oslu ;-)
No a na druhou stranu jsem si přečtla o nově objevených RNA obeliscích, co máme v puse a v zadku a hned mě napadlo, co asi tyto neznámé RNA struktury říkaly na RNA vakcíny.
Asi tolik, jako co návod na použití pračky v sekretáři říká na přítomnost návodu na aplikaci laku na vlasy ve skříňce pod umyvadlem.
No to by v zákoně definované být mělo, ale… ekonomická činnost je i prodej koně a někdo se s vámi bude hádat, že když si vezete svého koně na lesní ligu v horní dolní, tak mu zvyšujete hodnotu. Se mnou se hádali (no ale jen na internetu), celkem zaníceně. Já mám za to, že by mi tu ekonomickou činnost v případě převozu mého vlastního (ehm, no, rodinného) koně museli prokázat, a že když převoz platím já, startovné platím já, akorát na tom tratím, kůň je starý, s koňmi neobchoduji, neživím se ježděním na koni, netrénuji za peníze, a tak dále, tak v tu chvíli to ekonomická činnost není, ale dotyčný kontrolující shodný názor mít nemusí. A hned někdo vyprávěl, jak si koupili v zahraničí koně (v DE), vezli ho přes hranice, a německý někdo (nevím, jestli celník, policie, úředník…) je zastavil a kontroloval doklady, a kdyby neměli certifikát přepravce, nepustili by je dál (jestli měli i schválené vozidlo atd. to už nevím). Ale je to samozřejmě JPP (jedna pani povidala).
Já si svého koně vozím s tím, že prostě ekonomickou činnost neprovádím, a ať mi to někdo zkusí prokázat. Ale zatím mě skutečně nikdo nekontroloval, a že nejezdím přes hranice, nejspíš ani nikdy nebude.
No, to záleží na výkladu. Musíte obhájit, že ten převoz není v rámci ekonomické nebo obchodní činnosti, no a teď je otázka, jak si který orgán vyloží, že ten kůň se nakupoval. Nicméně která cesta přes hranice bude pod 50 (60) km. A nad tuto vzdálenost už nutno splňovat kdejakou podmínku.
Takže teoreticky není potřebný. Prakticky… stačí když to auto nebude řídit majitel zvířete, protože na to nemá řidičák - a už to je ekonomická činnost, páč to asi neveze zadarmo.