reklamička?
reklamička?
Tak… neříkám, že je to nejlevnější 😀 Vy máte ale asi i certifikát přepravce, tak si to můžete přes ty hranice přehodit sama. Zatímco tazatel nejspíš ne.
Těžko říct, nevidíme ho celý. A je jasné, že když se jde pouštět, tak slepice jsou nasyslené u dveří a číhají, kdy se to otevře. Jsou čisté, to si v tom kurníku evidentně neskáčou ani nekálí po hlavách 🙂
Já pozoruji našeho bílého, který se v největším hnusu zválí tak, že má chlupy do blátěných trojúhelníků po celém těle, hlavně teda ale na bedrech, abych si to užila, a zjevně mu to v jeho 24 letech vůbec nevadí. Já byla už tolikrát přesvědčená, že musí promrznout, prochladnout, když má chlupy slepené v celých plotnách… ale prej pohoda.
A tady přispěvatelka říká, že je její kůň dekovaný, tak na potřebných místech ta srst funguje bez problémů, a jestli má kaštany na hřívě a ohonu, tak to by mě fááákt netrápilo 🙂 Ale já jsem já a jiní lidé to budou mít jinak 🙂
No jo, jen do mě… achjo, držím jim palce 🙂
Proč bych dělala mouku? Já to melu nahrubo pro koně a pro slepice 😀 Mixéry dostávám darem a víc než tisíc bych za to nedala.
Jé, no ti ryzáčci s těmi naleštěnými postroji, ti jsou úžasní! A kravička! Dětičky šikovný 🙂
Aha, děkuji, tak to se mi skutečně hodit nebude 🙂
Ale už vidím, kde jste hledal souvislost 🙂
No tak předně je to magisterský program, takže musíte mít bakalářský stupeň vzdělání (to jen tak pro jistotu, kdyby to nebylo jasné), a za druhé proč se nepodívat přímo ke zdroji, kde se zřejmě dozvíte odpověď bez čekání 🙂
No ale jinak kompletní a správné informace jsou pochopitelně na stránkách státní veterinární správy, tam se nespletete. Dost možná má tuto problematiku zpracovanou i web jezdci.cz někde na stránkách, tam jsem s překvapením zaregistrovala v poslední době docela užitečné informace.
Nejjednodušší je objednat si na tu dopravu zkušeného mezinárodního přepravce a nechat vše na něm. Takový etablovaný přepravce si také za svou práci ručí a pokud by vyvstal problém, bude si odpovídat i za jeho řešení.
A je potřeba toho koně každý den čistit? Když jdu jezdit jednou za 14 dní, tak koně vyčistím jednou za 14 dní, a může si chodit třeba jako koule bláta…
Pokud se mu ty kaštany drží na těch delších chlupech, může být řešení inkriminovaná místa ostříhat. Třeba rousy, zastřihnout konec žíní, zastřihnout (oholit) dlouhé chlupy pod břichem…
Na hřívu a ohon se dá aplikovat kondicionér s nějakým olejem, to taky pomáhá.
bohemia.gall:Ne. Fakt o tom jako žena nevíte nic?
Prosímvás, můžete rozvést, co jste myslel tou otázkou? Já jsem ji asi nepochopila…
Jo a taky mě baňkovala dornovkářka na těch zádech - to byla docela sranda 🙂
když jste teďkonc po té Dornovce v oslabení, že Vás jako trumfnu prací
Já jsem se, oslabena dornovkou, postavila ruče k barelu na pálení bordelu a pálila jsem nějaké odpadní dřevo a makal za mě brigádník. Obstaral koně, nasekal řepu, nakrájel jablka, dopoledne jsem stihla ještě před ošetřením vymístovat slepice, opravit hřad, vyprášit kurník křemelinou. Brigádník vyčistil výběh od větví a ještě posbíral nějaké na cestě a uchránili jsme společně jeden oplůtek před zničením kmenem, který nám visí nad ohradou. Kmen budu muset sanovat motorovkou, až budu uschopněna. Pak také rozebral nějaké rozpadlé kavalety, z kterých kříže využiji na budoucí kavalety, ale bidla jdou na spálení. A já jsem také pracovala hlavou, vymyslela jsem, kam budeme pokračovat s vyvážením hnoje, když jsme naplnili kapacitu současného místa - snad holky budou souhlasit 🙂
Jinak si na práce u koní musím sepsat úkolníček, abych si je začala pomalu systematicky připravovat, když čekám brigádníka, a ne, že se tam objevíme a najednou nevím, co bychom dělali. Musím mít zrevidované ocelové úhelníky, hřebíky, vruty, nabitou aku na nářadí a tak. Tenhle brigádník je nějaký výkonný…
Jo, vykvetla mi kytka. Asi se chystá zesnout. Co je to za kytku?
kometa:Jasně. Ale teď někoho takového sehnat - člověka na rodičovské, aktivního nudícího se důchodce, studenty? Což není nereálné, ale zase další starosti.
Asi jsem v tomhle ohledu pesimista. Po osmi letech vedení jezdeckého klubu. Ale ten musel šlapat celoročně, což bylo horší.
Já právě myslím, že ten (inv.) důchodce může být dobrá trefa. Však kdo nalévá v takových těch stáncích u fotbalových hřišť… Nám dělá na koupališti v budce leta důchodcovský pár. A nebo někdo, kdo shání zrovna takovou sezonní práci, tady si taky zrovna u toho koupaliště najímá budku každý rok nějaký nadšenec, co tam prodává párky, pizzu z mrazáku, ledňáčky a limču 🙂 To, co tyhle lidi zpravidla pálí nejvíc, je nájemné…
Sago, já jsem vůbec z té dornovkářky nestihla vytáhnout nějaké zhodnocení - my kámošíme, a tak jsme se bavily o jejích kolezích, o zvířatech, o dítěti, o koních… no konec 😀 Ale vím, že mi na páteři rovnala jen asi dva obratle a jen o ždibíček, minule to tam rvala že mě to až pálilo, a teď jen tak pomasírovala, takže paráda 🙂 Myslím si, že mnohem lepší. Zkusím se jí zeptat na nějaké postřehy přes fejsbůk - ale musí na to najít čas, chi chi 🙂
Rovnala mi hodně tu křivou pánev, to si myslím rovnala úplně stejně jako prve, a říkala, že takhle pravou kyčel výš než levou má hodně lidí, většina že je takhle křivá (asi že většina jsou taky praváci, to dá rozum). A já si říkala, že je to zajímavé, a asi i z toho důvodu jsem v těch bazarových sedlech neměla nikdy problém se porovnat, protože zřejmě byla křivá od těch všech lidí (a od nasedání, to křiví sedlo úplně stejně), takže mi nepřišlo nikdy, že bych na koni seděla křivě… Takže to na mě vyskočilo až s fungl novým sedlem, no. (no a taky samozřejmě u těch starých klasicky vytahaný nalézací třmen na levé straně, i když jsme přehazovali a já jsem si taky řemeny dírkovala podle svého pocitu a ne absolutně podle toho, aby byly stejné… na novém sedle jsem si dala i nové řemeny) Hádám většina jezdecké populace v CZ se o své křivosti třeba nikdy nedozví 😀 Nicméně mi ukázala, jak si mohu tu kyčel porovnat sama i mezi ošetřeními a to plánuji tak jednou za 14 dní zkusit, nějak si to naplánovat, abych pak měla aspoň den dva pohov potom, aby si to postupně sedalo do správné polohy… Ještě to s ní zkonzultuji, abych to nějak nepokonila. - včera jsem si to tak prohlížela v zrcadle, a přijde mi, že mi tu kyčel hodila ještě trochu níž než levou, asi aby to mělo větší efekt? A nebo jsem to tak rozchodila, že se to tak usadilo, zeptám se, zajímá mě to.
No a víte co, to odpoledne po rovnání jsem šla s brigádníkem jen obejít domů delší cestou, a po cestě mě tak neskutečně rozbolela šlapka od pravé nohy! Asi tím, jak jsem měla najednou tu nohu “delší” (🎵mám jednu nohu dlouhou! 🎶), chi chi 🙂 Tak jsem úplně zůstala čučet.
No a od neděle dopo mě bolí levé rameno. Včera jsem si na noc na něj dala BoT bederní chránič, nějak jsem to napasovala, a ráno MNOHEM lepší. Snad jsem si je jen přeležela.
Ale koně mi pochválila (!), jednak přibral (juchů, chlubfotka dole, už se mu silueta na stehnech nezužuje, má je pěkně rovná směrem dolů 🙂) a za druhé on se jí stavěl po dobu celého ošetření do drezurního postoje na všechny čtyři, říkala, že takhle rovně stát ho ještě za ty roky neviděla, tak prý kdo mi jezdí - no jsem říkala, že nikdo, páč na to nemám čas 🙄 A že ať se nebojí, jen co jezdit začnu (sezona klepe na dveře), tak toho koně zase zkřivím k obrazu svému, aby bylo co rovnat 😂
Však ta hospoda stačí přes sezonu. V zimě kdo by tam na baráku taky co dělal, to leda třeba o víkendech, aby se tam zatopilo a tak. Dalo by se k tomu nabídnout něco dál, jako třeba ve dvoře udělat zabijačku, nějakou vesnickou zábavu, dožínky, něco na dušičky, nějaký masopust v předjaří, velikonoční akci, předvánoční akci, víc netřeba 🙂
pochvala kometě před nastoupenou jednotkou 👍
Používám léta poděděné smoothie makery, to je asi stejné jako ten mixér na videu nade mnou. Nějaký ten otočný z TV produktu po pár letech odešel, teď mám jiný z TV produktu, tomu se už udrbaly 3 hnací pacičky ze 4, a furt jede (třetí, čtvrtý? rok), až nepojede, šup do smetí, a koupím zase něco šuntoidního za pár stovek.
Pak jsem taky koupila za tři stovky kafemlejnek od tescomy a taky dává už pár let. Ale ty smoothie makery mají nádobku na půl litru, zatímco ten kafemlejnek má objem na dvě deci, takže namlít len na týden mi zabere zbytečně moc času.
melu: len, konopí, ostropestřec, ořechy, kosti, skořápky pro slepice.