Můžete popřemýšlet, zda by se nehodilo tou průhlednou stříškou zastřešit právě i to schodiště - že by to bylo odklápěcí, tj. schody by byly v suchu a neklouzaly, nemusel se uklízet sníh. Akorát teda když by byl sníh na tom odklopném zastřešení, tak to by se muselo vyřešit, kdyby tam chtěl člověk za sněhu lozit.
Jéžiš, vy nemáte rychlovarku nebo hrnec na plotnu? 😀 Bych si ještě udělala pořádnou koupel, my na chatě ještě pořád ohříváme vodu na koupání v prádelním hrnci (sprcha jde teda z bojleru, no, ale je malý, na koupání pro rodinu by nestačil).
Vy vlastně máte ty velké potíže s vodním kamenem, co? Aby to nebylo ještě tím…
Jako když budete mít ten polykarbonát a síť odundavací, tak klidně schody na půdu můžou vést ze slepičího výběhu a nebo klidně můžou tvořit střechu toho kurníku a nebo můžou být až za kurníkem, a výběh pro slepice může být taky klidně za kurníkem, podél kurníku i před kurníkem, tj. ten kurník přilepený k té zdi, jak říkáte. A když budete potřebovat na půdu něco objemnějšího, prostě odděláte plexisklo i síť a budete mít celou šířku uličky k dispozici (teda pomenšenou o ten kurník).
Napadá mě… Když prosvítíte ty vejce v nějaké té první fázi inkubace, nevím, kdy se to poprvé dělá, jestli třeba pátý den… A vyřadíte ty neoplozené - to by se mělo dát ještě sežrat, ne (a když ne já, tak slepice)? Co s tím kdo dělá?
Dohadovací majitele bych vyházela 😀 Letěli by jak vlaštovky. No a co, sedřené ručičky, vždyť by mě živil manžel, a když může investovat do takovéhle zahrady (to jsou ňáký milijóny), tak může investovat do pořádného zázemí pro koně, že by mi ručičky neupadly. Vymazleno pro moje hérečky a na ustájení čtyři cizí, to už by nic nestálo, jen sypalo 🙂
No dyk říkám, že já bych tam zahradu neměla. Bych tam měla výběh pro koně, způlky beztak vybetonovaný, a bylo by vyřízeno, žádná péče o zahradu netřeba 😀
Edit: jsem se koukla na fotky: tak to není zahrada ale magorozo… tam by mě se sekačkou nikdo nedostal, dejte mi pokoj! To je starostí, že bych mohla mít místo toho klidně nájemní stáj - a ještě by z toho byly prachy!
Na mě to dělá z popisu dojem, že ten had bude dobou dotazu o hladu už třeba dva měsíce… jakože opakovaně vyblitá potrava po 14 dnech (tj. proběhlo minimálně 2x) a teď 3 týdny odmítá… to mi dává minimálně 7 týdnů o hladu do doby dotazu… ☹️
Tak vy u toho zjevně stíháte zahradu, bazén, políčka. To já bych neměla, já bych měla jen koně 🙂 A když panáček může mít volnočasové aktivity (třeba tenis), tak já můžu taky (třeba koně) 🙂 Jenže já bych s mužem nejezdila na nějaké jeho obchodní cesty a výlety, já bych si sama jezdila po závodech a soustředěních, takže to by měl smolíkof v tomhle zase (sakra, jsem infikovaná zrzavirem 😀).
Tak to máte doma pěkně rozdělené, to by se mi líbilo, kdybych si žila v paláci jako princezna s obří zahradou jako vy, už by měl v baráku nakynožené herky a místo o zahradu bych se starala o ně 😛 Ale když mám teď těch 8 h na práci a stíhám i půl práce u herek, tak by nebyl problém stíhat celou (nadto dvoučlennou) domácnost a celou práci u herek, to by byl sen 🙂
Takovej vůl se ještě ale nenašel 🤣 ("žena - jezdkyně potřebuje k životu jen dvě zvířata: koně, a vola, který to bude platit")
A tohle jsem ale čekala od policie. Byli na místě. A nepřišlo jim vhodné řešit podnikání a to, co udělal ten syn. Počítám, že kdyby někdo ten podnět(y) dal, dočteme se o tom hned.
Právě. Předpokládám, že pro spolky je důležitější se postarat o zvířata, než ještě sepisovat udání, no a kdo jiný by do toho viděl, nikdo jiný u toho nebyl (detaily neznal), takže… úředníci z města, SVS, a policie to dělat nebudou, to by musel někdo vznést podezření na spáchání, ale evidentně nevznesl. Policie tam beztak byla jen proto, aby dozorovala ten průběh přemístění, aby pak nemohla majitelka vymáhat třeba ještě odškodnění (to by byl vážně gól), že to bylo neoprávněné a kdesi cosi.
Asi Kocourovi vánoční stromek nepořídím, protože bych musela pořídit stromek, pořídit ozdoby, ozdobit, pak uklízet, případně zachraňovat, toho se ráda zřeknu. Na svátky je Kocour doma sám, protože já jezdím k příbuzenstvu, takže na co strojit stromek.
Kocoura zvu na chodbu pravidelně, má otevřeno, když mám službu, když jdu zalévat na chodbu nebo na balkon kytky, když jdu pro něco do sklepa. Ale je to srábek, sejde se max. podívat z mezipatrového balkonu, co je nového, a pak zase šupem plížením do bytu. Když se mu bytové dveře nezabouchnou, tak si je umí už i silou otevřít, třeba proti průvanu. Někdy nedobře dovřu bytové dveře když jdu do práce (jsem pryč celý den), a najdu ho spořádaně doma i když dveře najdu pootevřené. A když zapomenu zavřít do ložnice/obýváku, tak je vidět, že si lehne na postel do peří, ale že by pochodoval po stole nebo po policích, šmejdil někde v koutech nebo skříních, to vůbec. Hodný kocourek.
Kabely mého taky nezajímaly. Má na hlodání balíkový provázek, to je asi zajímavější 🙂