Já se divím, že ještě právě někdo nevzal spravedlnost do vlastních rukou. Třeba matka… “jé von se vopil a pak spadnul z balkonu…” A s takovou ta doba přijde.
Já se divím, že ještě právě někdo nevzal spravedlnost do vlastních rukou. Třeba matka… “jé von se vopil a pak spadnul z balkonu…” A s takovou ta doba přijde.
To zvíře by v přirozeném prostředí pravděpodobně nikdy k piksle ledku nemělo přístup, resp. jeho druh k takovému množství ledku neměl přístup, takže nemá zakodované v instinktech, že se to nepapá. V přirozeném prostředí se to zvíře živí věcmi, které má v dosahu, a to je hlavně tráva, křoví… za minerály kolikrát zvířata musejí putovat. Zvíře v přirozeném prostředí se nikdy nenudí, nemá tedy zájem prozkoumávat nové zdroje potravy, shání si své přirozené zdroje.
Může být, že oné ovci něco chybělo, takže jí ledek chutnal, může být, že se nudila a ožírala, co bylo na dosah, ona neví, že teď jí to nevadí a pak ji to otráví. Ona neví, že v kádi je ledek, který nemá papat, a v kostce minerální liz, který má papat.
Kdybyste nalil fridex člověku do limonády, taky ho otrávíte. On neví, že je to fridex, a teď mu chutná, a pak ho otráví. A to je člověk považovaný za celkem chytré zvíře.
V mléku se tvoří kyselina mléčná?
A to mě zajímá. To jako že ve vemeni zkysne mléko? Po výkonu? Někdo věci znalý, to je možné? Já bych pochopila, že ze stresu může zvíře přestat mléko produkovat, že kvalita produkovaného mléka bude ovlivněna třeba infekcí, zánětem, ale když se zvíře zpotí?
S námi jely dvě holčiny s neodstavenými hříbaty jednou dost náročného Huberta, že byly zpocené nejen kobyly, ale i hříbata byla durch (nekomentuji). Z hříbat (obou) jsou teď dospělí koně, žádný problém. Pila během Huberta… a určitě to nebylo jedinkrát, kdy byly ty jejich matky zpocené a unavené - holčiny říkaly, že s hříbaty jezdí běžný provoz, že ten Hubert není žádný extra výkon pro ně…
Schválně by mě zajímalo, jak by se rozhodovalo, kdyby ten oný ty roky nepáchal na jedné oné, ale kdyby si za ty roky vystřídal pár desítek adeptek. Tak jestli by taky byla podmínka. Ale v CZ by se to dalo i čekat…
To je přece nesmysl, že když někdo spáchá vědomě a plánovaně trestný čin, tak se to bude pak posuzovat podle toho, jak moc velkou škodu napáchal. Snad pokud je to kvalifikováno jako znásilnění, má to mít nějakou dolní hranici sazby, ne? Pokud je tedy splněna skutková podstata, vůbec by se nemělo řešit, jaký následek byl nebo nebyl, začínalo by se na minimální sazbě (a až tedy podle rozsahu následků pak se pohybovat v té sazbě třeba).
Sazba za znásilnění je odnětí svobody na šest měsíců až pět let. Jsem se teď dočetla. No to je teda pecka.
Wikipedie: "Posun hranic trestní sazby I přes pevně stanovené hranice trestní sazby - u každé skutkové podstaty se však od nich soud může při ukládání trestu odchýlit a trest mimořádně uložit pod spodní hranicí nebo i nad horní hranicí trestní sazby. Zvýšení trestu je vždy omezeno, v případě snížení jen v některých případech. Snížení pak přichází do úvahy tehdy, pokud: [2]
by vzhledem k okolnostem případu nebo poměrům pachatele byla zákonná výměra nepřiměřeně přísná
pachatel nakonec napomohl trestnému činu zabránit nebo jde o tzv. spolupracujícího obviněného
pachatel jednal v právním omylu, kterého se mohl vyvarovat, nebo zcela nenaplnil podmínky tzv. okolností vylučujících protiprávnost
pachatel jednal ve stavu zmenšené příčetnosti, kterou si ale nepřivodil vlivem návykové látky, a je mu zároveň uloženo ochranné léčení
Naopak zvýšit trestní sazby lze, jestliže:[3]
pachatel znovu spáchal zvlášť závažný zločin
jde u úhrnného trestu o vícečinný souběh většího počtu trestných činů
pachatel byl členem organizované zločinecké skupiny"
A teď je otázka, zda se soudkyně měla přiklonit spíš k variantě “trest nepřiměřeně přísný vzhledem k okolnostem případu” a nebo k variantě “souběh většího počtu trestných činů”. Ehm ehm. Jestlipak by nešlo udělat o tom referendum.
Kdyby byli povinní ve vězení pracovat, argumenty se starostí o rodinu by neexistovaly. Propustila bych ho při starosti o rodinu jedině, kdyby daroval někomu z rodiny obě ledviny. A vykastrovaného.
Možná kvůli riziku zprůchodnění střevní stěny pro bakterie či jejich toxiny při snížení bariérové funkce střeva?
To já se těším, že jak doplatím byt (už jen pár let), tak budu mít na splácení zubů 🙂
Takže ještě musej holkykluci vydržet do splacení bejváku, a pak může být kejváků - každý rok pak můžu dát dva zuby - chci si nechat dělat ty závity do čelistí, kam se ten zub jen našroubuje. A až se ten zub opotřebuje, našroubuje se jiný. To bude pecka! (dokud budou držet čelisti)
ančovička:Při čtení vašich zážitků se mi také vraci moje zkušenosti 😀.. dvě osmy mi horko těžko vytáhla doktorka, s třetí osmičkou mě poslala na kliniku na resekci 😄..to byl teprv zážitek 👍🤦…mám ještě jednu..zatím zdravou...tak vám přeji,ať to brzy přestane bolet..😉
Díky, už nebolí. Včera jak to přišlo k sobě, tak to bolelo i tak míň, než když se ten zub ozval před vánocemi 🙂
Já jsem právě zubařce říkala, ať to vezme, dokud je ten zub celkem v kondici. Měla jsem vyhnilou rýhu v tom zubu od vršku až po konec kořenu, z vnější strany. Kdybych to nechala třeba ještě půl roku, už by mohl prohnít vedví, a to by pak mohlo být nepříjemné. Takhle to bylo lup lup, šel ven celý, bez úlomků, ani pak nic nečistila, já jsem spoko. Já mám jinak krom těch osmiček zuby komplet, naše rodina má zuby zdravé ťuk ťuk, až do vysokého věku, babička skorem v osmdesáti měla nasazovací “rovnátka” asi s 4 zubama, jinak svoje, takže já si můžu jen blahopřát.
Píchla mi normálně lokál, ale na cestě z ordinace se to se mnou trochu houpalo - asi teda od nervů, no 😀 Ale náhodou, posledně když mi brala jinou osmu a ještě spravovala zub vepředu, tak pravila, že mi opíchne jen tu osmu a musí to stačit i na ten zub vepředu, že kdyby mi píchla oba zuby, nemohla bych řídit 🙂 Tak asi dává nějaký dryjáček 🙂
Fakt je, že o zásahu jsem vůbec nevěděla, a nevím doteď.
Tak super, teďka od zubařky a myslela jsem, že už mám osmy venku, ale prý jen ty nahoře, tak jedna spodní dneska ven a teda ještě jedna nás bude čekat v budoucnu, ještě je prý dobrá 🙂
Znalecky jsem posoudila RTG své čelisti na obr. počítače a poznamenala, že by ta osma mohla jít dobře ven, že má kořeny pěkně scuklé do jednoho, a doktorka pozvedla obočí a pravila, zda nechci být zubařka, že za pět let můžu nastoupit k nim do ordinace, že tam mají místo 😀 Vtipka. Máti posléze poznamenala, že by mi mohli uznat třeba ročník základních studií z biologie a chemie, tak že bych mohla vystudovat i rychleji! Ty jsou vtipné, jedna jak druhá!
Je teda pravda, že práci bych měla zajištěnou, fyzicky nenáročnou, vděčnou… A vajíček, bonboniér… bych měla asi stálý přísun 😀
Doktorka mě připíchla na mou žádost tak, že jsem se celou cestu zpátky do práce smála jako magor. Prý “paní chce mejdan, bude mejdan!” 🤣 Tak jsem vysmátá, že jsem si v kanclu i zapomněla rozsvítit 🥳
Bobčo, ručník je dobrý nápad. Já mám i pár plonkových obalů na polštáře, do toho bych mohla ten stroj i zavřít.
Jo, jen 800,- - já chtěla koupit něco za 500,-, ale v tu dobu nic v inzerci pěkného jiného nebylo. No stál krapet víc s dopravou, jela jsem si pro něj do Liberce, asi 30 km. Ale je bezva 🙂 Prodával ho hošík, co nevěděl, kde to má vršek a kde spodek, říkal, že ho zkoušela nějaká jeho kamarádka, jestli je to funkční, a prý je, tak jsem si ověřila, že funkční to je, tak paráda. A ty funkce pochopitelně ani nevyužiju… třeba šití knoflíků… Já je šiju dratví, aby to něco vydrželo, tu by ten stroj nepobral.
Já jen držím palce (už jsou modrý) na toho 19.1.!
Slepice jsem teda taky nečetla, zajímavé.
Vždyť ten někdo (asi Bodlinka) říkal, že u koček a psů nejsou, takže žádné překvapení.
No tak podle zběžné lustrace na googlu roupy můžou mít plazi, obojživelníci, přežvýkavci nebo nějaké opice, ale zdá se, že prase ani kočka a pes ne 😀
kometa:může mít prase roupy?
Znám jenom roupy u lidí nebo u koní.
Já ještě u koček, páč kocour je měl taky. Bodlinka nebo kdo říkal, že je ale od kočky nemůžu chytit, tak třeba u kočky byli jen tak na návštěvě, třeba je kočka chytla ode mě.
Ty lišky jsou čím dál drzejší, normálně ztrácejí plachost! To tady jaktěživo nebylo, naši předci dobře věděli, co dělají, když je potírali. Já bych to střílela… Normálně za bílýho dne, vedle baráku, jde na slepice, neuvěřitelný. Na kočky už útoky byly - jen počkejte, až pokouše dítě… Flintu na ně, na mrchy, však beztak už tady v těch zbytcích přírody není pro ně místo, když se tu tak roztahujeme.
(tak nějak to bylo, snad jsem na nic nezapomněla)
Jo, vlastně: Určitě nám je tady někdo vypouští z umělých chovů, protože taková drzost, to nemůže být přirozené chování.
No jasně, může to být svrab, taky plíseň, kvasinková infekce, bakteriální infekce, a taky to může být jen zástupná reakce na svědění nebo bolest konečníku, ocasu, hýždí (tj. může mít prase roupy? nemá osinu v zadku? nemělo omrzlinu? atd.).
Kolik teď vydělávají nájemní zneživotnitelé nekomfortních osob? Že bych hodila nějaký meloušek…
Jasně, tak je lepší, když neodpoví a jen vysvětlí, že to všichni, co mají psa doma, dělají blbě.
Rada je třeba i to, že poradíte, jak to skloubit, aby mohl pes trávit čas doma s rodinou.
Všichni tu přece myslí na dobro toho psa. Pokud i zadavatel, tak nemůže výše uvedené názory považovat za ošklivé - nebo..? Já jsem tu zaregistrovala hlavně vysvětlující komentáře a protože zadavatel nic bližšího nepopsal, tak nějaké ty spekulace, nic hrozného.
Teda… ještě mu to nevysvětlila Rapotačka. Ta to vždycky rozčísne z jedné vody na čisto 😀