Pokuty nevím, ale odškodnění zaplatili. Na Vítkově se za to dokončil vodovod.
Pokuty nevím, ale odškodnění zaplatili. Na Vítkově se za to dokončil vodovod.
Já bych rovinu brala na kolo. Tolik km, kolik jsem najela v ČB, to bych tady zdechla už na polovině. Ale představa, že se takovou krajinou potácím na koni je hrozná. Já potřebuji vyjet za barák a nevidět přes pole až do druhé vesnice. Ideálně vůbec nevidět žádnou vesnici 😂
On je rozdíl “nějaké kopčeky” a Lužické hory, které jsou tady kousek… to jsou prostě jiné kopce, jiná krajina. Údolíčka s pár chalupami se tu zařezávají hluboko mezi těch pár louček, pokud tu má někdo políčko, sotva na něm uplichtí pár brambor. Příbram je samé rovinaté pole, bohaté statky, rovné cesty, obzor rovný až kam, jen když se člověk otočí k těm Brdům, tak je tam nějaký ten kopeček. Chtěla jsem tím říct, že v tamté krajině bych fungovat nemohla, je to prostě něco jiného než potřebuji. Mám to vyzkoušené, bydlela jsem několik let v Českých Budějovicích, nejde to. A to kolem ČB se taky dá dojít celkem nedaleko k zvlněné krajině… ale nestačilo.
Ták, makat, makat, až se z nich bude kouřit.
Oni jejich politici to totiž na půdě EU umějí prosadit. A pak oni na to mají, platit EU pokuty (povolenky). A nám náhrady. Třeba se to jejich politikům k něčemu hodí. Naši chlapci také koukají hlavně co jim z toho kápne. A tady z toho zdá se nic…
Kdyby tě ta myšlenka bytového návrháře nějak zaujala, dej vědět, mohla bych se zkusit podívat, jestli v okolí není nějaká na to zaměřená škola (třeba by stačila nějaká střední stavebka) nebo jestli by to s někým nešlo domluvit 🙂
Já jsem teda pro budování všech dostupných zdrojů energie. Ani by mi nevadilo dotěžit to uhlí. Ale rozhodně nejsem ani proti větrníkům, větrníky a uhlí a foto a JE, každé má svoje pro a proti, každé nese nějakou uhlíkovou nebo lidskoprávní nebo životněprostřeďovou stopu, no energie prostě bude potřeba čím dál více, to je jisté.
No ony ty v současnosti stavěné bloky budou mít životnost určitě nižší než 100 let, takže to vlastně úplně fajnově vyjde. A získá nám to čas na stavbu alternativních zdrojů a vyřešení ukládání energie.
Jako dlouhodobý cíl jistě je, využívat energii Slunce 24/7 podle toho, kde se zrovna nachází, a posílat ji na Zem z nějaké oběžné dráhy. Ale na to si ještě počkáme. No vývoj jde rychle, třeba za 100 let to tady na pohodu bude.
Havárie jaderky se nějak nebojím. To už spíš že na ni někdo hodí bombu.
Západ potřebuje kvalitní otroky. A tato země jich má dostatek – a na konci války další statisíce z Ukrajiny krajinu, v níž se už Češi téměř nerodí, snadno doplní. Je to levnější, než drahé roboty.
No kéž by. Ten, kdo tohle psal, zaspal dobu. Dneska je robot mnohem levnější než člověk, člověka musíte krmit, zařídit mu spaní, zdroj vody, životní prostředí, tralala, robota přišroubujete, přivedete elektriku a robot maká 24/7 bez nároků na nic, když se rozbije, hodíte ze skály, nemusíte mu zajišťovat důchod a infrastrukturu.
Fakt bych ráda, kdyby si tu jakékoli mocnosti udělaly zase ty montovny a potřebovaly do nich lidi. Tady to spíš bohužel vypadá na to, že příští megatovárna bude přísně automatizovaná a k řízení bude potřeba deset lidí sakumprdum. A my ostatní budeme těm deseti tak akorát leštit boty, aby nám hodili pár drobků.
A vlastně tohle všechno nás vůbec nemusí zajímat, protože brzy nebudeme muset řešit žádné starosti, jak dí věštba, ehm.. jak pravil prorok N.
No o snahách použít to na vyvolání deště víme, je to vědecky podložená metoda, je to kua drahý a nějak to úplně nenese spolehlivé výsledky (jakože osít můžete, asi z toho i zaprší, ale musíte mít sakra štěstí, aby zapršelo přímo tam, kde potřebujete).
Ale že by nějaká tajná skupina ovládala celosvětové počasí a způsobovala ještě tak záplavy, ale dokonce zemětřesení? A jak by komu finančně pomohlo zemětřesení v Turecku nebo Pákistánu, to by mě teda náramně zajímalo.
Jé, ta je fakt dobrá! Tu si musím pustit častěji 🙂 Taková bývávala Bobo…
Mno… když má průjem, dá se usuzovat na něco ovlivňujícího trávicí trakt. A to je tak všechno. Neuvádíte, jak žere, pije, jak je stará, jestli jsou nějaké další příznaky… prohlížel jste jí nohy, prohmatal břicho?
Tak snad k veterinárnímu lékaři. Nejlépe nějakému, který má zkušenosti s drůbeží.
Můžete ještě projet choroby tady https://zverolekarka.com/category/clanky/nemoci-ptaku/nemoci-drubeze/ ale spíš bych se obrátila na nějakého toho odborníka.
Kdo jim platí?
To je správný úderný přístup, pochvala před nastoupenou jednotkou.
A svetr, svetr si vemte. Druhý nebo třetí. Ale pozor! Nesmí být z umělé hmoty! Recyklace plastů je taky zátěž životního prostředí. Jedině fair trade bavlna nebo vlna to smí být. No samozřejmě ideálně bavlna vypěstovaná v Čechách, protože to nejelo kontejnerem kdoví odkud.
To pak dostanete i medajli. 💪
Bobčo, jestli bychom se ti neměli složit na bytového architekta. Maceše udělal z kůči garsonky v Holešovicích luxusní byteček, prosvětlený, s chytrým nábytkem (stolek se sklápí ke stěně, postel se snadno překlopí na gauč, pod tím úložný prostor otevíratelný nohou…)… Nějaký takový čičmunda by určitě s tím, co máš, a co se dá posehnat v nábytkové bance a v “barvy - laky” uměl udělat hodně muziky 🙂 Minimálně nějaká jiná (neříkám záměrně nová) podlaha by tomu mohla pomoci. Třeba nějaké levné lino. Takové to lino s tím “kobercovým” podkladem vespod by ti mohlo dost zaizolovat místnost a ve finále by mohlo i ušetřit nějakou kajdu. Teď, když už skáčeš přes kaluže, mohla by sis tam vrznout i nějaký “nový” koberec třeba 🙂 Natřít skříňky na lince. Nebo třeba babička u mě v bytě si nechávala vyměnit jen dvířka od té historické linky, a to teda prokouklo neskutečně. Střeva jsou ze sedmdesátek, ale ta dvířka na lince z masivu udělala dost parády 🙂 Tomu bytovému architektovi dáš rozpočet a on ti v rámci toho rozpočtu umí vymyslet. A třeba by byla možná i spolupráce s nějakou školou/studentem v rámci závěrečné práce, že by to bylo za materiál apod.
P. S. hlavně když nezapomeneš svůj pin k platební kartě ;-) Telefon by snad na tebe doktor mohl mít uložený…
děkuji - ale vsadím se, že chemtrails na obloze kvůli tomu nezmizí. A nádržka na ovlivňování počasí v každém letadle zůstane a tajné skupiny budou stále operovat.
A zajímá mě, jestli slábnoucí Golfský proud je teda ten správný mořský proud, který se po vypnutí ovladačů počasí obnoví, a nebo ten špatný mořský proud, který teď konečně po vypnutí ovladačů zmizí a bude nastolena ta pravá přírodní rovnováha.
Jen teda doufám, že se nevrátí ty zasněžené zimy, kdy v říjnu napadlo a v březnu roztálo. To bych jako fakt nerada.
řízení počasí a osévání mraků
Proč to dělají?
Mno jo… chlap má nějaké zázemí u Příbrami a já u Benešova. Ale ani jedno se mi moc nelíbí na žití. Příbram placka a Bene plný lufťáků a satelitů. No líná huba holý neštěstí, že. Zkusit se to muselo 🙂
Brno se mi taky nechce, jinak už bych měla velkostatek se sadem od Fikovnice…
Mám zatím nakoukanou jen asi čtvrtinu, ale je to dobrý
hele, a nestaví se ty nové bloky náhodou proto, že ty staré dosluhují?