Aktuálně: 2 452 inzerátů • 292 677 diskuzních příspěvků • 21 442 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 26.05.2026, 07:40:25 xxx.xxx.198.226

Jestli najdu veta, který bude schopný to zajistit, tak jdu rovnou do té AW pasty. Pokud se to nepovede, tak pak můžu vymýšlet, co dál… Včera jsem měla podnětný rozhovor s veterinářkou, co se tím zabývá, a říkala, že to je nejúčinnější léčba.

⋮
Buggyra
Buggyra 26.05.2026, 07:31:36 xxx.xxx.198.226

Také jsem loni poprvé pomáhala nosit srnky z louky, ale u nás se seče později. Tak hádám mi zavolají až to bude aktuální. Já jsem byla s koněm, pomáhala jsem ta srnčata nahánět, když je nestihli lapit napoprvé a pískle zdrhalo 🙂 Doufám, že se mnou letos pojede ještě někdo, ať tam nejsem s koněm sama…

⋮
Buggyra
Buggyra 26.05.2026, 07:29:23 xxx.xxx.198.226

Já teď pravidelně chodím do práce pozdě. Spát jsem už nějak začala chodit dobře, to už jsem překlopila celkem statečně, že jdu spát v deset třeba (a ne o půlnoci, jak se to poslední dobou zvrhlo). Ale ráno se sice probudím v pět, ale prokrastinuji, povaluji se, od ničeho k ničemu se nedokopu, je to hrozný. Jenže mám v práci pár hodin mínus díky tomu. A měla bych naopak mít přesčasy. Tak jsem se hecla, že teď dojdu dvakrát po večerech do kanclu (jenže o to později půjdu spát a o to později se mi bude “chtít” vstávat)… no nějak se s tím poplácám. Potřebuji nutně dodělat určitou práci do konce měsíce…

⋮
Buggyra
Buggyra 25.05.2026, 14:34:46 xxx.xxx.198.226

No a samozřejmě pak ještě pár dalších “podezřelých” útvarů v obou podpažích… Ty naštěstí nic nedělají, ale jeden je pěkně vidět na tom protějším, vypadá to trochu jako kaštánek…

⋮
Buggyra
Buggyra 25.05.2026, 14:33:32 xxx.xxx.198.226

Mno ono se to právě rozjíždí samo. Různě si to “kvete” a mouchy na tom hodují vesele. Takže já bych to docela něčím patlala, ale raději něčím účinným. Samozřejmě sama do toho nešťourám. Ale on si ten nádor z toho nic nedělá a klidně si mokvá a roste a odpadá naprosto nezávisle na mém konání.

Ukažme si na něj…

Obrázek
⋮
Buggyra
Buggyra 25.05.2026, 14:26:25 xxx.xxx.198.226

To já taky! Kohout už je celkem ve střehu, mám tucha, že dítě ho netrefí vůbec a já možná na druhý pokus 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 25.05.2026, 13:37:03 xxx.xxx.198.226

Tak hlásím, že jsem viděla na jedné naší třešni dvě třešně. Jen tak když jsem letěla kolem… Tak možná (!) něco bude. U kamarádky je obsypáno a budeme mít od ní povolení na skácení celé plané třešně (asi se uzavařuju… musím koupit další mrazák!), tak snad letos třešně mít budu. Mám ráda třešně! A nějak se mi jich z domácích zdrojů nedostává… Loni nás nechali natrhat si na závodech z jejich třešňového sadu, to bylo úžasné.

Ani ne po měsíci odděleného obývání kurníku jsem odebrala novým mládkám a kohoutovi přepážku v kurníku, takže již mohou sdílet prostor se stárkami. Sem tam nějaká stárka uštědří výchovnou, zejména když se mládky snaží vejít do kurníku automatickými dvířky, ale kohout Darmožrout už běhá sem tam jako by se nechumelilo, a občas ho porovná jen Hnědka Norrisová, zejména, když jí leze po “jejích” holkách 🙂 Mládky všechny nesou jako o závod, stále malá vajíčka, tak jsem zvědavá, kdy se to začne lepšit. Všechny slépky již chodí na volno, večer se spolehlivě vracejí ke kurníku. Ráno už umějí automatickými dvířky skoro všechny, večer chodím ještě zavírat, některé to ještě nepochopily. Do července, kdy na týden odjedu, a nikdo jim tam večer služku dělat nebude, ještě času dost 🙂

Darmožrout se začal prsit na děti, které mi chodí ke koním, nakopávání nepomáhá, ale dala jsem holčičce do ruky mikinu, aby ji po něm mrskla, když si začne kohout vyskakovat, a to se kohout lekl, a dokud byl v tom překvapení, tak jsem ho chňapla drapla, a donesla jsem ho vykuleného dítěti pohladit. Jak je drapnutý, už jen blbě čumí a nic neříká 😀 A holky říkaly, že to zřejmě pomohlo, protože významně ubylo incidentů, kdy si na ně dovoluje. Teď si jich spíš nevšímá. Ale nějaká ta výchova ještě bude potřeba, hádám, aby se to ukotvilo. Od posledního blešáku mám podběrák 😈, takže když bude kohout machrovat, dostane dítě do ruky podběrák, přiklepne kohouta podběrákem, a zmučí ho 😂 a uvidíme, co Darmožrout na to. Zatím je hloupoučký mlaďoučký, tak by si to mohl vštípit. A když ne, hrnec mám velký dost. 

Co mě mrzí, že mu chovatelka zastřihla křidýlko asi moc moc, takže mu zatím vůbec nedorůstá peří (po měsíci by se už něco objevovat mělo…) - tak až ho příště lapnem, musím se podívat. Je směšné, když se kohout natřásá a máchá křídly, jak je jedno křídlo normální a druhé vypadá jako na kuřeti z Kauflandu  😄

⋮
Buggyra
Buggyra 25.05.2026, 12:23:20 xxx.xxx.198.226

Udělala bych pitvu. To, že ostatní tyto stavy nějak zjevně nemají, ještě neznamená, že je vše v pořádku. Mě by zajímalo, co jí bylo.

⋮
Buggyra
Buggyra 25.05.2026, 10:35:37 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 25.05.2026, 09:56:24

Tak to jsem hned klidnější, když to někdo věděl předem. To si pak ti rodiče nemají na co stěžovat, když si to vlastně ve volbách vybrali, no řekněte. To jim muselo být naprosto jasné, co se bude dít, když tam dosadili, co tam dosadili. Tak pak je vše v pořádku a já se tímto přestávám rozčilovat, a pokud bude někdo chtít podepsat na to konto třeba nějakou petici nebo se bude jinak angažovat za práva rodičů a dětí, tak se mu vysměji a poukáži na to, že to měli přeci vědět, když si tam volí Aspen absolventy.

⋮
Buggyra
Buggyra 25.05.2026, 10:30:48 xxx.xxx.198.226

Napište mi prosím tu vet, klidně do SZ. Nemám problém si ji objednat extra, ať mi to zhodnotí a klidně zaléčí. Děkuji mnohokrát

⋮
Buggyra
Buggyra 25.05.2026, 09:42:12 xxx.xxx.198.226

aj

To teda budu muset asi někoho zkusit splašit, to mi ten mladý neobjedná, ten má svých problémů dost… Mno jo, tak zkusím na fejsbůku. Možná ten vet bude chtít osobně i ten sarkoid vidět, odebrat… mnojo… je mi jasné, že tak jednoduché to nebude! To bych měla málo starostí 😂

⋮
Buggyra
Buggyra 25.05.2026, 09:23:16 xxx.xxx.198.226

Tak logika by napovídala, že se přeorientovali na jinou potravu nebo využívají jiný zdroj, a proto se zobák neobrušuje jak bylo zvykem.

⋮
Buggyra
Buggyra 25.05.2026, 09:19:17 xxx.xxx.198.226

Já chci taky právě AW pastu, ale můj vet ji asi neumí objednat, budou mi na objednání té pasty z GB stačit výsledky rozborů toho sarkoidu tady z nějaké laboratoře? Nebo se musí nějak vzorek posílat do GB? Já jsem ani neměla v úmyslu nic jiného zkoušet, chtěla jsem po vetovi rovnou vyřídit tu pastu, páč jsem z minula měla o tom cos zjištěno, jenže na to je potřeba nejprve určit, že je to sarkoid a že je příslušného typu, a tenhle vet mladý, nemá zkušenosti, moc se mi na to netvářil, tak že si zjistí informace (nezjistil). Vzorek nakonec odebrat zapomněl, ale přijede ještě v červnu, tak ho chci vzít pod krkem, abychom to dotáhli. Mně ty sarkoidy nevadí, ale mohly by se rozšířit někam, kde by vadit mohly nebo nedejbůh přenést, ani pomyslet, máme toho imunodeficitentního staříka… musím sem dát fotky hromadné genocidy všenek po aplikaci spot onu…

⋮
Buggyra
Buggyra 25.05.2026, 08:21:54 xxx.xxx.198.226

Zkusím to černému matlat na sarkoid… tím snad nic nepokazím. Jaké máte ozkoušené poměry? Díky

⋮
Buggyra
Buggyra 25.05.2026, 07:19:08 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 24.05.2026, 17:53:44

Tak to je skutečně skandál a asi bych žádala veškerá data z těch dotazníků neobnovitelně smazat. To je něco neuvěřitelného. Tohle je zrovna věc, kterou by mohla řešit nějaká komise EU a dohlédnout velmi pečlivě na výmaz. Spolu s nějakým zástupcem škol a rodičovstva. Naprosto neuvěřitelné.

⋮
Buggyra
Buggyra 25.05.2026, 07:08:01 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 24.05.2026, 08:56:17

Odkud to prosím máte?

EDIT: už vidím, že z nějakého videa na YT… chce to po mně nějaké přihlášení, tak se na to asi nepodívám.

⋮
Buggyra
Buggyra 25.05.2026, 06:53:13 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 22.05.2026, 15:37:04

Až řeknete “už”, tak já si to rozhodně už nepřečtu. Nejspíš už budu placatá, až vy se dozvíte, že se něco děje.

⋮
Buggyra
Buggyra 22.05.2026, 13:19:27 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 22.05.2026, 13:15:07

Dík, tak já počkám, až řeknete 😉