Včera poprvé naskákaly k večeru do kurníku všechny slepice, mladé, staré 🙂
Takže odteď už je nechávám osudu a ať se o své bezpečí prostřednictvím automatických dvířek starají samy. Trvalo to měsíc a kousek postupného začleňování a výchovy, také jsem trochu zvedla ty padací části dvířek, aby se tam bachratky černoprdelnice (ISA Sussex) pohodlně vešly. Holubí lohmanky by se protáhly i půlkou dvířek, kdyby na to přišlo 😄
Teď ještě odhalím, kam mi mrchy zanášejí (musím si na to vzít o víkendu chvilku a sledovat je), a budu mít opět bezúdržbové slepice 🙂
Darmožrout řve jako protržený v kteroukoli denní dobu, prý se uklidnil ohledně vyskakování si na členy stáje, ale to řvaní je hrozné, kamarádce takhle kohouti neřvou, a to jsou dva. Tenhle vydá, zdá se, za čtyři. Hodilo by se ho nějak přiškrtit nebo něco… Kde jsou srostlice, když je člověk potřebuje… no nic 🙂
Zdá se mi, že peří na kuřecím křidélku mu dorůstá, každopádně ty kraje těch pahýlů jsou už pokryté. Letky mu asi teď ještě nedorostou, ale aspoň už nevypadá tak vykuchaně, když tím mává 😏
Mládky chodí za Darmožroutem a jak na ně zakuká, tak hned letí, co jim našel dobrého. Stárky ohrnují zobáky a tam jede každá za sebe, maximálně si dojdou pokvokat s Hnědkou, co zase ten mladej blb vymyslel. Hnědka tradičně kraluje a kohout ji obchází obloukem a dívá se u toho jinam… Hnědka říká, že kohouti jsou dobří jen na to jedno, ale doma by to nechtěla. 😂
Teď už odklikávám “nahlásit” poslední týden asi u čtvrtého prodeje léků.
Co kdyby se nahlášený inzerát hned zneviditelnil a zůstal neviditelný do smazání nebo autorizace adminem? Šlo by to? Myslíte, že by toho někdo začal zneužívat? Netuším, jak to může být náročné, takovou funkci nastavit…
Dobré by na tom bylo, že když si admini odskočí na týden na dovču, nahlášené inzeráty by se po dobu nepřítomnosti nehromadily a nelákaly.
Tak proč zrovna pro dobro psů na celém světě? Třeba pro vlastní dobro.
Třeba se mu neozve zájemce, který by byl jinak pro toho psa dobrý parťák. Znám lidi, kteří jsou v tomhle zásadoví a na inzerát bez ceny nereagují, protože jim to pije krev. A jsou to lidi z celého spektra společnosti (nebo celého spektra mojí bubliny řekněme). Uvedením ceny předá informaci ten chovatel všem, kteří si přečtou inzerát, neuvedením ceny ji předá jen těm, kteří zavolají a zeptají se “za kolik”. A zásadový chovatel třeba budoucí majitele, co se zeptají “za kolik” vůbec nezařadí do výběru, protože jemu to také přijde jako že těm majitelům jde jen “o peníze” a nikoli o psa, protože se prvně nezeptali na povahu a zdraví.
No samozřejmě chovatel, který má celý vrh zamluvený už při oznámení plánovaného spojení nemusí vyvěšovat ceny do inzerátů, protože nedává inzeráty. Ale o takových chovatelích se tu nebavíme, že.
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 02.06.2026, 14:24:31
Nemám na to úplně kapacitu. Něco si dohledávám, když mě to zajímá, ale mě vlastně sudetské krajanské sdružení vůbec nezajímá. Vyjadřuji se pouze všeobecně k tomu, zda má zahraniční občanský spolek právo si udělat dýchánek u nás v rámci kulturní akce. A já jsem plně pro, samozřejmě za předpokladu, že neporušují zákon a dobré mravy. Pokud jsem se někde vyjádřila konkrétně k nějakým jejich výrokům nebo tak, tak spíš tak na základě zde vyřčeného. Mně to celé přijde nějaké hrozně vyšroubované, kolem toho sjezdu. Zajímá mě to spíš z toho důvodu, že co za tím asi je, že do toho všichni tak šijou.
Však přesně proti zapomenutí jsou tyhle akce pořádány. Nebo jsem to pochopila špatně? Sejdeme se, zavzpomínáme a nebo si připomeneme, jak to tenkrát bylo z dobových materiálů, a na závěr si řekneme, že tohle už nedopustíme. Nebo? Zaznělo na té akci něco jiného? Já tam nebyla. Ale byla jsem na jiných akcích a místech.
Ono dát uspat nebo nechat uhynout psa, který stál flašku piva bylo asi tak nějak zapomenutelnější než “dali jsme za něj tisíce, tak pár stovek tu a pár stovek tam nás nezabije, ajéje, ono to bude stát víc než pár stovek”…
No to já dělám víc knedlíků, protože je pak hodím do mrazáku a ujídám postupně 🙂 No samozřejmě se mi taky při vaření nevejdou všechny najednou do hrnce, takže u toho taky trávím mnoho času ;-) Takže na to si čas prostě musím najít. Pro dvě porce knedlíků se s tím patlat nebudu. Já mám obecně málo času na spoustu věcí, když ráno jdu z domu v 6 a večer se vracím v 9.
Jé, efe, já myslela, že jdete do nějaké domácí práce, jakože třeba vlastní podnikání nebo něco, kde fakt nebudete muset do zaměstnání 🙂 Tak snad nová šichta bude i dlouhodobě tak dobrá, jaký je začátek 🙂 Blahopřeji a přeji již jen pohodu na pracovišti 🙂
U nás to vypadá, že česnek zcela nezhynul, něco se v truhlících chabého natřásá, ale jsou to jen takové zbytky… Naděje jsem již vzdala, cibule bude na druhou stranu výstavní (a to jsem česneky záměrně dala do zcela nových záhonů, aby tam nebyla nějaká choroba.. holt poučení, příště zase podzimní sadba).
Neměla jsem foťák včera ve skleníku (foliovníku), jako ostatně nikdy, ale už mi rostou papriky (jako plody), okurky se také zvětšují (asi poprvé v životě budu mít fakt hadovky), saláty (ty zbylé čtyři ze čtyřiceti) vyskočily a jsou obří, melouny šplhají neskutečně, snad 10 cm za den. Vypadá to, že jsem najela na dobrý systém zalévání jednou za dva dny, protože se mi povedlo zachránit všechny zvadlé rostliny až na dvě - tuším dýně, takže žádná škoda. Cukety nakvétají, každá asi dvacet květů, takže ceny do závodů o prázdninách mám hádám vyřešené 😂
Koupím dnes ještě další hromadu melounů a nevím, co bych ještě tak do toho skleníku foukla, mám osazenou čtvrtinu… Možná prostě vezmu, co mi pod ruku přijde… Odpoledne musím jet do zahradnictví.
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 01.06.2026, 16:38:00
Taky dělám tvarohové. Ale na dvacet minut to není. Nevím, jak to připravujete vy, ale zmatlat těsto zvládnu za pět minut, rozválet a nakrájet za pět minut, ale ovoce do těsta potom balím půl hodiny. Dávám tenoučké minimum těsta a hodně ovoce 🙂
To je vina lidí co reprezentují systém, nikoli určité vize a myšlenek.
Naprostý souhlas, a plně v souladu je s tím, že podporuji akce na uctění památky a smiřování národů (myšlenky) a nepodporuji jednotlivce, což jsou lidé, kterým se nedá věřit. Netřeba shazovat myšlenku pro to, kdo ji prezentuje. Proti mnohým myšlenkám a pokrokovým názorům Marxe a Lenina nic nemám (chich, zkuste něco podobného říct o Hitlerovi…), ale proti způsobům, jakými jednotlivci jejich některé myšlenky vytržené z kontextu uváděli do praxe, rozhodně ano.
Cha, tak už mám mrazák. Pěkně šuplíkový, abych horní plochu nemusela nechávat volnou 😀 To bude zamražené zeleniny a masa - a vůbec! Třeba mošt loňský pomalu dopíjím, a to jen díky tomu, že jsem ho zamrazila. Lepší než nějaké šťávy z koncentrátu. No samozřejmě loňské ovoce zamražené je netknuté, ostatně jako vždycky, mně se víc vyplatí zavařovat než zamražovat. Chtěla jsem dělat ovocné knedlíky, no ale kdy, KDY…
Mládež toho tady moc neukřičí, populace stárne, mládež ve volbách hravě převálcují před-/důchodci, kterých bude poměrově víc. I kdyby dal stát volby od 15.