Aktuálně: 2 471 inzerátů • 292 753 diskuzních příspěvků • 21 462 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 19.05.2026, 20:40:16 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele verun z 19.05.2026, 20:06:26

tož repelenty nevedu, mám někde nějaký litrový zbytek Endure a beru ho jen na akce, bude tak pět let starý…

Neostomosanem se musí to zvíře popatlat celé a já mám co dělat ustát už jen aplikaci té chlorhexidinové pěny plňasovi na hlavu, takže máčet celého koně (celou sebe) ne díky.

Ten spot on je ženiální výrobek, kápnu, promasíruju, odcházím. Zítra všenky off. Tak nějak si představuji user friendly přípravek 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 19.05.2026, 19:06:08 xxx.xxx.198.226

eh, přepsala… jak je o tom teď všude psáno, žejo. Stutox na hlodavce bych taky potřebovala. Sputop - skoro totéž 😅

⋮
Buggyra
Buggyra 19.05.2026, 11:58:41 xxx.xxx.198.226

Ke spaní pomáhá mléko obecně, protože obsahuje tryptofan 🙂 Podle všeho je i v kefíru 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 19.05.2026, 10:54:07 xxx.xxx.198.226

Naši ponyny teď poctivě makají, co víkend jsou nějaké závody, takže víkendy dostávají chudáci vážně do těla (spolu s přesuny a tak), v týdnu chodí dětičky, takže každý ponyny minimálně jednou týdně jde pod madla a poslední čtvrtek dojel ještě skokový trenér, takže chlapci jen kouleli vočima. V sobotu v Kolesách po soutěžích byli už nějací vážně přepadlí, musím jim začít dávat víc ovsa 😀 Kondičku krmnou mají skvělou, teď ještě poladit fyzičku 💪 Možná bych jim měla k slámě kromě sena namíchat i trochu vojtěšky, aby měli nějakou tu bílkovinu, hm. Možná spíš přidám vitmin s kvasnicemi? 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 19.05.2026, 07:53:57 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesakm z 18.05.2026, 18:41:10

Tak já mám pořád za to, že vlci se bojí lidí jako tvorů. Asi se nebudou bát jejich značky (ostatně to by pomalu nemohli migrovat Evropou, kdyby lidský pach byl překážka). Pokud uznají označené teritorium za území, kterému by se měli vyhýbat, nebude to nejspíš proto, že by se báli značky, ale spíš z toho důvodu, že nechtějí riskovat reálné setkání s jejím autorem. Si myslím osobně. A teď je otázka, zda pokud si ověří, že autor značky není poblíž, budou značku brát nějak vážně, když budou mít hlad.

⋮
Buggyra
Buggyra 19.05.2026, 07:44:41 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 18.05.2026, 22:22:02

No tak samozřejmě že zmizte. Ale viděl jste to video, co si ti dobří lidé balili na to mizení do ruksaku? Nula léků, nula doklady, ale hlavně chlast…  vždyť by nedolezli ani do toho evakuačního centra.

Těmi 72 hodinami se nemyslí pouze 72 hodin doma zamčený na záchodě 😀 Tím se myslí třeba taky 72 hodin v autě cestou do Francie na zacpaných dálnicích. Nebo 72 hodin v letištní hale. Nebo 72 hodin v cizí zemi v přeplněném azylovém centru. (Nebo 72 hodin v Buči ve sklepě.)

No ale jak výše píši, tak samozřejmě se tím nemyslí pouze válečná situace, a přesně jak v tom videu popisují, stačí prostě že vypadne elektrika. A dost hodně lidí bude nahraných i doma na tom záchodě. Možná my na venkově ne, ale tři dny v centru města bez PHM, bez platebních terminálů, bez splachování, bez semaforů…  A zkuste si představit, že tam nesedíte vy, ale vaše maminka… 

⋮
Buggyra
Buggyra 19.05.2026, 07:35:29 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 18.05.2026, 21:38:02

Tak tohle není jen situace dronová, ale třeba taky povodňová, kde se k některým obcím ta pomoc (pitná voda, desinfekce, generátor) fakt dostala až po třech dnech. Může zase spadnout drát, blackouty jsou zřejmě něco, co nás čeká a nemine, takže si říkám, že mít takový přehled, co by člověk těch prvních pár dní mohl potřebovat, a mít to jen tak bokem doma, nemusí být přímo od věci, hm 🙂 On stačí lokální výpadek a najednou není voda ve vodovodním řádu, a když nemáte vodu ani ve studni, což se teď stává čím dál více lidem, tak pak třeba den, než dojede cisterna, může leckoho zaskočit (a pokud jste koukala na video, tak jste viděla, co tak lidi jsou schopní považovat za klíčové k přežití, takže nějaká edukace v tomto směru je podle mě užitečná).

⋮
Buggyra
Buggyra 18.05.2026, 11:07:16 xxx.xxx.198.226

CzeXperiment má nové video, tentokrát o připravenosti na krize, evakuační zavazadlo, potřeby pro prvních 72 hodin, navazují na kampaň s letáčky, kterou připravil stát na začátku roku. Evakuační zavazadlo plně vybavené a nebo připravené k sestavení uživatelem mají v nabídce na e-shopu. Mě tato témata zajímají, bylo to velmi poučné 🙂 je to první díl k tomu tématu, těším se na další.

https://www.youtube.com/watch?v=XiH6ZYQVlyA

⋮
Buggyra
Buggyra 18.05.2026, 08:48:17 xxx.xxx.198.226

Já mám zase plesnivého plnokrevníka, úspěšně s tím bojuju chlorhexidinem. A pak teda jsem při návštěvě veta/kováře/zubaře v jednom, jak jsem oblézala našeho staříka, objevila všenky. Tak si gratuluji k loňskému zavlečení příživníků hříbětem, to se fakt vyplatilo. Takže krom týdenního píchání bonharenu objednávám u místních vetů ještě kůru Stutoxu pro všechny svěřence a asi budu muset udělat i nějaký arpalitový detox (nebo spíš tox) v sedlovně a čištění. Musím počkat s deinsekcí až po víkendových závodech, kdy nebudou procházet sedlovnou děti…

⋮
Buggyra
Buggyra 18.05.2026, 07:08:59 xxx.xxx.198.226

Tak, jsme dost bohatí na to, abychom si Ruskou ropu koupili oklikou s přirážkou odjinud, tak jak jinak než “bohatá” byste to nazvala? 😀 Kdybychom byli chudí, už dávno jezdí na fosil jen záchranka přeci.

⋮
Buggyra
Buggyra 18.05.2026, 06:42:05 xxx.xxx.198.226

Teď mi doktor v rozboru krve našel chybějící vit. D, a napsal mi ho ve Vigantolu, tak jsem zvědavá, jaký to na mě bude mít vliv. Nějaká porucha močových cest stále trvá, sem tam naznačí i pohl. cesty, že by se přidaly zánětem, to vždy utluču zdatně v začátku. Na různá cvičení nechodím už asi 14 dní, takže se nedivím, že mě zase bolí žebro (ale těžko říct, zda na to cvičení mají až takový vliv, bolí si to podle nálady).

V sobotu v Kolesách poprchávalo, ale bylo celkem teplo, jen teda vstávačka ráno ve 4 a příjezd domů v půl desáté mě opravdu nenadchly, v neděli ráno ještě na blešák do Držkova, a pak už jen padnout za vlast a spali jsme oba nějaké 4 hodiny a nepřišlo mi, že bych se stihla dospat. Včera taky teda byla ráno i večer děsná klendra, takže ještě trochu nastuzení, no, dělám co můžu, abych se nevyléčila, že.

Ale jinak naše odchovankyně holčička vybojovala 2. místo v trailu na ruce ze 40 startujících, no je úžasná, šikovná, skvělá, oslavovali jsme 🙂 My ostatní jsme tam jeli/šli první starty, takže jsme byli všichni poslední či ex equo šestí, ale jako trénink to bylo dobré 🙂

Dneska v práci doženu co stihnu a mám cuky zítra vyhlásit sick day a na všechno se vykváknout.

⋮
Buggyra
Buggyra 15.05.2026, 14:55:47 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 15.05.2026, 14:19:10

Tak samosebou, mrtví krajané by se jim těžko osvobozovali od jha nespravedlivé vlády.

1) Jen mi teda povězte, proč to ta RF neudělá, když může? Jak si to vysvětlujete? Vidíte, že jsem naprosto nevědomá, tož mi to můžete nyní názorně vysvětlit. 

2) A nebo můžete říct, že je marné mi to vysvětlovat, protože to je ztráta času, protože jsem indoktrinovaná a propagandou již dávno zabetonovaná ve svých přesvědčeních.

Abych vám ušetřila drahocenný čas, můžete zvolit pouze za 2) a dál se tím nezabývat 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 15.05.2026, 14:17:15 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 15.05.2026, 14:12:46

Že vám není líto času na takový bezobsažný komentář, který míří akorát k tomu, abyste snížila hodnotu mého příspěvku 🙃

A jinak ne - není, já si to chtěla zjistit pro sebe, abych věděla, o čem teda ten anonym hovoří. A třeba to takto pomůže i někomu jinému 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 15.05.2026, 14:13:56 xxx.xxx.198.226

Aha, no vida, a mně se občas zdrcne v bábovce žloutek, protože ho neopatrně smíchám s olejem, případně dalšími ingrediencemi, tak to se klidně mohlo stát i u těch rozmrzlých a já si toho nevšimla, já tu bábovku pak upeču klidně i s tím zdrclým žloutkem, na chuti to pak poznat není 😀 No a v amuletě nebo palačince je to asi jedno.

⋮
Buggyra
Buggyra 15.05.2026, 14:10:21 xxx.xxx.198.226

O dřevěných zbraních v zákopech jsem asi nic neslyšela (něco mi to ale říká…). Ale o odvezeném vybavení domácností po návratu Ukrajinců do znovudobytých území jsem něco postřehla. No nicméně ať je to jakkoli, takové “drobnosti” jsou dílem jednotlivců a nikoli účelem války, to je asi jasné každému.

⋮
Buggyra
Buggyra 15.05.2026, 13:59:18 xxx.xxx.198.226

Moje životní úroveň se pořád zlepšuje, děkuji za optání. Můj dluh za bydlení se stále absolutně i relativně snižuje a moje úspory a hodnota mého majetku (v absolutních číslech) raketově vzrůstá. Je to fantastické, doporučuji.

No a dynamicky se rozvíjející Rusko svým obyvatelům vypíná internet… ale zato má novou skvělou balistickou střelu schopnou doletět na jedno natankování až na Měsíc, opravdu třesu tlapičkou, jak jim ta životní úroveň stoupá, vlastně stoupá doslova mimo atmosféru. Všechny palce hore.

Nevím, jak vy, anonyme, ale já bych tam fakt bydlet nechtěla. Kdyby mi dal někdo na výběr budoucnost v životněúrovňově zaostávajících Čechách nebo zářně pokrokovém Rusku, tak mám celkem jasnou volbu. 

A pokud vy se budoucnosti v naší krásné zemi bojíte a naopak vývoj HDP na obyvatele v Rusku ve vás vyvolává hlasité nadšení, tak se vsadím, že Ruská federace vám vízum vystaví. Tak nerada bych vás zdržovala, že.

⋮
Buggyra
Buggyra 15.05.2026, 11:53:42 xxx.xxx.198.226

Pračky nekradlo Rusko, ale vojáci. Ti budou rabovat tak nějak průběžně asi pořád, dokud bude v Rusku nižší životní úroveň.

Rusko tak spíš hádám jde po území a lidech, prostě rozšiřování moci, sféry vlivu. Prachy jako takové ho až tak nezajímají, ti, kdo o tom rozhodují, mají prachů dost.

⋮
Buggyra
Buggyra 15.05.2026, 11:12:11 xxx.xxx.198.226

Tak jestli máte poblíž nějaký azyl, můžete se zkusit domluvit, že byste vzali nového králíka jen na zkoušku a uvidí se. Ale nejsem si jistá, zda mu druhý králík nahradí hlazení, jestli si králíci nějakou vzájemnou péči o srst dělají a nebo jestli se spolu i mazlí…? To by mě taky docela zajímalo.

⋮
Buggyra
Buggyra 15.05.2026, 10:26:21 xxx.xxx.198.226

Proč je to zase tučným písmem? Blbě se to čte…

⋮
Buggyra
Buggyra 15.05.2026, 10:16:54 xxx.xxx.198.226

V třídílném dokumentu, co vysílali na Prima Zoom před lety to také ten výzkumník zkoušel, ale značkoval si jen tábor nebo jiné takové malé místo, tam to vlci také respektovali. Ale on s těmi vlky chodil všude a oni ho potom tak nějak vzali jako součást okolí a přestali si ho všímat. 

Myslím, že to bylo toto https://www.svetmyslivosti.cz/zpravy/monitor-tisku/2797-snezni-vluci-a-ja-tv-magazin