Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 12.05.2026, 13:49:43
Četla jsem od poloviny a uznávám, že jsem to jako prolítla, tak jsem asi tu černou kaňku na tom recyklačním procesu přehlédla? Kobalt se z toho recyklátu také bude dát získávat, to jsem se dočetla. Není tak, že čím víc recyklátu, tím méně potřeba těžit?
No je to jedlé bejlí, tak jedovaté to nebude, jen teda bych se asi bála té koncentrace těch “ochucujících” látek, některé mohou mít různé funkční vlastnosti, které nemusejí být ve větších koncentracích pro každého výhodné (hřebíček a skořice zahřívají apod.).
Já jsem teď pila ty odvary z libečku, je to hnusný, hnusný, hnusný, ale je to “měkké” bejlí, skoro takový salát, tak se toho tak nebojím… To asi ten bobkový list by taky nemusel být problém, když je to list. Já bych třeba viděla dobrý kmín, ale zase ne samotný odvar, ale třeba ta kmínová polévka…
Jsem laik, jen tak přemýšlím nahlas 🙂
Tuk na břiše, haha, tak se ještě zeptej, jak ta paní na reha vypadala - podle toho bych se řídila, jestli to tak doporučuje 😄
Hlavně pokud už nějaké tyhle odvary, tak by to chtělo vědět zdravé a přínosné dávkování a případné vedlejší účinky, které to s sebou může nést. Ne jen tak hodit pytlík skořice do konvice a děj se vůle páně.
Víte co, kdyby v tom pívu nebyl alkohol, tak bych si uměla představit, to i zkusit, pro ty další benefity. Ale alkohol je toxin a to je pro mě poslední důvod to ani nezkoušet.
AI mi spočítala, že jedna becherovka 0,7 l vyjde jako šest 12stupňových piv, to bych zhltla bechera za týden, to už je slušný. Mně poslední lahev bechera drží poloprázdná doma už pár let, dám si lok dvakrát do roka, když potřebuji zmlátit šutr v žaludku nebo vypálit červa…
Naši chlapečci vydělali na vozících akcích letos už pár tisíc 🙂 (čarodky) Na seno na celý rok mají vyděláno s dalekou rezervou, protože sežerou za rok dohromady tři balíky 😀 Mít ponyny se vyplatí!
Co se týče rašplí po hlavě, mám vyřešeno, kovář přijechá dnes a od včera večer kontinuální deštíky, takže my máme měkko, tomu jsem ráda, protože už jsem měla náhradní plán těm velkým na nohy navlékat pytle od granulí s vodou…uf 😀
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 11.05.2026, 19:44:55
Tak hlavně aby tihle následovníci s tím něco pozitivního udělali a nikoli, že si ještě přisadí a pošlou tu loďku dolů rychleji. Jak to známe na vlastní voči.
Včera jsem se hecla, a protože jak já se nedostanu do sedla, tak ani černý v posledku moc nechodil a hlavně nepokračoval ve svém vozatajském vzdělávání, tak jsem vyřešila obé jedním vrzem a vsedla jsem na kůň a na provázek jsem vzala takovou tu ošklivou žlutou varhánkovanou trubku, co se používá na novostavbách jako svod od okapu než tam nainstalují kovovou trubku. Tahle trubka dělá na kamínkách a asfaltu strašné zvuky. A jala jsem se malého černého koníčka trápit tím, že první půlku procházky figurant táhl tuhle strašlivou koněžroucí trubku před konýškem, který na to poulil voči, že jsem je viděla i zezadu ze sedla - a druhou půlku (té dvacetiminutové) procházky jsem převzala provázek od trubky já a to nebohé zvířátko muselo tu hroznou věc táhnout samo a ta roura vydávající všechny ty kravály (druhá půlka procházky je po asfaltu) ho pronásledovala až domů. Byl hrozně statečný a dokonce místy i byl ochotný jít krokem (voči stále vypoulené, zadek stažený tak, že se mi ocas motal do třmenů 😂…). Byl moc zlatý a myslím, že tohle bude dobrý způsob, jak ho bezpečně otupit na všechny možné ruchy od věcí, které jsou za ním 🙂 Tak mám radost, že jsme se někam pohnuli. Měla jsem celkem děs, co se bude dít, až s ním půjdu na procházku s pneumatikou (ze země), protože to by se taky někde mohl sebrat a odcválat v dál. Ale když na něm sedím, tak můžu potenciální problém vyřešit tím, že břemeno pustím 😀Čímž eliminuji hlavní stresor. Takže našeho milého čeká v nejbližší budoucnosti takovéhle krásné nové otahávání 🙂
Už jsem zmiňovala, že od Rudolfova poháru mám s novými kuřicemi i kohouta? Darmožrouta. Jménem. Jen řve, sexuálně obtěžuje slepice, a řve. Ale hezky si jich hledí, je na ně hodný, volá je k dobrým věcem (a ony ho poslouchají) a vypadá to, že je bude bránit a lišce skočí do huby první (což je asi hlavní, proč ho mám, protože kuřata od hybridek nečekám). Když chytám prchlé vězenkyně a ony vydávají skřeky, tak on hned bublá a běží je bránit a vyskakuje na pletivo a rád by mě srovnal. Jednou když jsem mu dávala slepici zpátky do voliéry (dávám vždy tak, aby slepice byla mezi jím a mojí rukou), tak si vyčíhnul nestřeženou chvilku, a ďobl mě do ruky. Tak jsem po něm skočila a přidržela ho u země, že tohle si teda na mě dovolovat nebude… bojovnost tím naštěstí neztratil, jen si na mě dává větší pozor, a protože mu tam uprchlice vracím denně, začíná si zvykat a už jen podrážděně pozoruje 🙂 Jinak vypadá, že bude hodný. Včera k večeru jsem nové nájemnice s kohoutem poprvé pustila z jejich voliéry do prostoru (už umějí večer chodit domů, tak jsem si mohla troufnout), hned se rozběhly po širém okolí (až jsem měla chvilku strach). Kohout se začal procházet vůkol jako by mu to patřilo, a to zbystřihla Hnědka Norrisová a jala se vysvětlovat, kdo bude kohoutem na tomhle dvorku. Kohoutek je zatím mladý a nezkušený, takže podlehl, a na zbytek odpoledne se Hnědce vyhýbal zdálky, ta ho srovnala… Ona si ho přes pletivo už nějaký ten týden měřila… Tak se to dalo čekat. Ale dohodli si to - já pán, ty pán, když mi nebudeš votravovat moje slepice, tak si tě nebudu všímat, Hnědka si svých holek nevšímala a Darmožrout si svoje zezačátku tak nějak pohlídával, ale pak mu přišlo, že zašly daleko od kurníku, tak se sám vrátil do voliéry a odtamtud zase řval, jak se smrákalo. Kupodivu když byl na Hnědčím, tak držel zobák 😂 Tak mám po odpolednách co pozorovat, je to zábava. Kuřice snášejí od druhého dne, kdy jsem je přivezla, no zatím jen jedna trochu začala zvětšovat vajíčka, tak je musím co nejrychleji dostat mimo tu voliérku, kde nemají zase tolik zajímavého jídla a trávy, aby se jim začalo tělo přizpůsobovat, zatím je nosnicové granule a pšenice ad libitum nepřesvědčily. Teď už se budou moci na odpoledne pouštět, tak to bude veselejší, nacpou si teřichy travkou 🙂 Včera jsem taky při vracení slepic do voliéry musela chytit Darmožrouta, to byl nesmírně překvapený (byl ve slepé uličce, domů bych ho musela nějak nahnat a vysvětlit mu to by bylo náročné), ale jak jsem si ho dala pod rameno, tak se uklidnil a říkal, že vlastně dobrý. Když jsem ho pak posadila do voliéry, ani nijak nenadával. Při pobytu venku si nás lidí nijak nevšímal, tak uvidíme, co až budou chodit kolem děti 🙂 Snad bude dobrý. Jinak mám pro něj samozřejmě náhradní plán, já se s ním vychovávat nebudu, kohoutů je všude dost, kdyby mě to nevyléčilo 🙂
My včera k véče palačinky 😀 K obědu u stánku langoš (ale děláme i doma - a lepší). Min víkend medailonky z panenky, pepřová omáčka, americké brambory. Já si pravidelně dělávám špagety s protlakem a cibulkou. Máti zase těstoviny se slaninou a cibulkou. Chleba s pomazánkami (vajíčková, česneková, rozhuda), chleba ve vajíčku. No a rizoto s kuřetem a zeleninou, to jsou asi ty nudličky 😀 Ale někdy taky čočku s vejcem/párkem a cibulkou a okurkou nebo kyselým zelím. A nebo tenhle víkend jsme přišli na to, že nám došly konzervy s fazolemi (nebo fazolemi a kukuřicí), které ohříváme s vídeňským párkem nebo klobáskou. 🙂 Jak já ráda říkám, já jídlo nevařím, já jen připravuji.
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 11.05.2026, 12:28:52
Děkuji vřele za radu, ale já pivo nepozřu, nechutná mi, nevoní mi (to je možná ještě horší)… Játra v cajku, ale fakt nejsem schopná. Možná bych mohla zkusit nějaký radler s nějakou ohlušující příchutí, třeba citron limeta… jestli to stojí na tom chmelu a ne na tom kvašenym ječmeni, hm?
Co se pH týče, tak naopak ten UroPerfekt, který jsem dostala v lékárně, měl za úkol okyselovat (a taky že pěkně kyselý byl) - aby se snížila zásaditost moči a potenciální dráždivost na trakt. Tak nevím.
Naškubu kopřivy a budu si dělat kopřivový čaj. Tím nic nezkazím.
Odpověď na příspěvek uživatele Lenacia z 11.05.2026, 10:35:28
jojo, já už začala také v práci hromadně propadat, taky než bych luštila dokument v AJ, tak si ho nechám raději translátorem přeložit a obecně se pokouším svoje mozkové buňky zpohodlnět, a tomu, že místo “noc” říkám “zima” a místo “léto” říkám “den”, tomu se už nikdo v mém okolí vůbec nediví, mozek mi hnije zdatně…
Akorát teda když se potřebuji AI na něco zeptat, tak se zpravidla nezeptám “napiš mi, proč to a to”, ale ptám se "jaká fakta víme o tom a tom" a nechám si vypsat zdroje, kde si to pak raději ještě očíhnu. Nekladu teda zavádějící otázky. A navíc moje AI má vypnutou paměť na předchozí konverzace, takže každá otázka s čistým štítem, nezatížená tím, co jsem si vyhledávala dříve.
Ale obchodní e-mail si ráda nechám nakoncipovat, protože AI tam uvede různé ustálené obraty, které mě na první dobrou nenapadnou, já si z těch jejích tří příkladů pak zkompiluji nějakou svou osobitou verzi, která mi jede “přes pusu”, určitě neriskuji ctrlC a ctrlV. Ale to jsem dělala i dříve, akorát jsem to nezadávala AI, ale do googlu jsem dala dotaz “obchodní korespondence - odpověď na reklamaci” například, a google mi už nějaké příklady vyjel. Tak ta AI je jen rychlejší a přívětivější a nemusím obcházet firemní blokaci některých webů.
Děkuji! Já si chci v budoucnu právě zkusit pořídit ovečky domů, právě že na výpas, není mi líto si pro plemeno zajet. Chovat sama nechci, ovce jsou levné, jednodušší je koupit, vykrmit a picnout. Takže přesně jak říkáte. Já bych to zkoušela nakládat do mléka, aby to vyčichlo, skopové mi také zavání, bohužel. Ten guláš zní dobře 🙂 To udělá pomalý hrnec za mě 😀(podobný plán mám i pro kozenky)
No, koumes, to já jsem. To mi takhle rupla perka ke koním podél kotníku, obě boty, asi dobrej oddíl. Ale jinak jsou ty boty v cajku (hlavně nemají díru v podrážce), tak mi bylo líto je vyhodit. Tak s pocitem, že dělám marnou práci a za měsíc stejně vyhodím jsem podél těch prasklin vycvakala průbojníkem dírky a dírkami prošněrovala černou stuhu a zavázala okrasnou mašličku. Ty boty nosím takhle prasklé už půl roku, prasklina se nezvětšuje a k mému nehynoucímu úžasu ty díry vyseklé v té holé gumě se ještě nepotrhaly.
Zatímco perka, která jsem měla doma jako “parádnější”, protože ještě udržela tvar i vodu (venku), mi v sobotu zahlásila mokrým palcem, že dosloužila, a již jsou uložena v kontejneru… chjo.
Budu muset zase na bazoš a sehnat teda záložní perka 🙂
Cha, tak jsem úspěšně přeléčila min. týden zánět moč. cest antibiotiky, čtvrteční testy čisté. Dneska u doktora preventivka a hlásím, že od včera večer zase pálí při močení, tak doktor říká, asi máte písek v ledvinách, měli jsme tam nějaké zvýšené hodnoty k tomu, tu máte nějaké bylinky na vylučování a hodně pijte, za měsíc přijďte zase s močí na kontrolu. Tak se mám na co těšit.
Cha, tak jsem úspěšně přeléčila min. týden zánět moč. cest antibiotiky, čtvrteční testy čisté. Dneska u doktora preventivka a hlásím, že od včera večer zase pálí při močení, tak doktor říká, asi máte písek v ledvinách, měli jsme tam nějaké zvýšené hodnoty k tomu, tu máte nějaké bylinky na vylučování a hodně pijte, za měsíc přijďte zase s močí na kontrolu. Tak se mám na co těšit.