Ono nám těch “obyčejných věcí” ovšem tak nějak ubývá a pokud je nějakým způsobem neoceníme, aby si lidi uvědomili, že to není samozřejmost, přijdeme o ně, a to už nikdo z lidí nevrátí. Oceány, půdu a zásoby sladké vody máme jen jedny. Pokud budeme chtít, aby se lidi chytli za nos a přestali tyto zdroje neomezeně drancovat, aniž by dopřáli přírodě čas se nadechnout a zdroje obnovit, musíme to nějak zdanit nebo jinak znevýhodnit (přes ty prachy je to nejsnazší, říká se tomu “ocenění ekosystémových služeb”). Když to neuděláme, budou lidi jednou zase dost překvapení. My to nezažijeme, ale lidstvo v budoucnu bude mlátit hlavou do zdi, jaktože to právě teď někdo nezarazil. Takže správné lidské přemýšlení je “po nás potopa, nás to nezajímá, proč bychom se měli uskromňovat, ať se uskromňují ti a ti…”, ale na tohle lidstvo dojede a mně to vůbec vadit nebude, já jsem ráda, že nám ty přírodní zdroje nedaní, neomezuje se zábor zemědělské nebo jaké další půdy, ochrana přírody se omezuje sem tam na zákaz těžby, a to protože si ráda žiji ve svém luxusu a nepotřebuji se zrovna uskromňovat, takže čím méně hlasů pro “ekoteroristy”, tím pro mě lépe 🙂 Mně na budoucích generacích nesejde, já tam nikoho neposílám. To ať si řeší ty budoucí generace.
Orionko, nemějete deprese 🙂 Vše je na dobré cestě, Trump od UA dává ruce pryč, naše vláda šetří penízky, nevěšte hlavu 🙂 Ukrajina jednou padne a mír a pokoj bude, jen vytrvat 💪
Je to celkem jedno, co je to za cukr, je to pro malého ptáčka moc velká dávka energie, v přírodě to má v ovoci naředěné vodou, vlákninou, a má jen malou šanci se toho nažrat tak, aby ten cukr způsobil problémy, ale v domácím prostředí, kde navíc často pták má minimální výdej energie, je to zbytečná zátěž pro metabolismus.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 30.04.2026, 08:30:28
Pokud je ten pes v kufru navolno nebo v nějaké plátěné budce, měla bych ho i přivázaného, pokud by byl v pořádné k tomu určené kleci (která může i ochránit), tak netřeba přivazovat. Pokud bych měla psa na sedadle, tak by byl přesně přivázaný za postroj. Článek jsem nerozklikávala, tak nevím, jak tam byl uvázaný. Ale umím si představit prostě mít ho zajištěného za krk, ostatně třeba ho dotyčná uvázala až když odcházela z auta, aby jí nepochodoval po autě….
Odpověď na příspěvek uživatele N z 30.04.2026, 01:30:04
Vážně obhajujete Rusko, že vytáhlo vraždit a další hrůzy činit na území vedlejšího státu, protože ten stát chtěl podepsat nějakou smlouvu, protože Rusku nevyhovovala politika toho státu, protože na území toho státu se děly občanské nepokoje? Tohle vám přijde v pořádku? Jako adekvátní odpověď na to, že sousední stát chtěl podepsat nějaký papír?
A pokud tedy to Rusko vytáhne (fyzicky) na EU v pomstě za to, že EU podporovala proevropské hnutí v cizím státě a podporuje obranu toho státu před invazí, tak budete rád, že nemusíte v té válce bojovat, protože byste nevěděl, na kterou stranu se postavit.
Chápu to správně?
Vždy to končilo vražděním bez sebemenší naděje na zlepšení.
A to je přesně to, o co mi jde. Vám vadí vraždění, mně vadí vraždění, vám nevadí vpád Ruska a jejich počin na dobytém území, já říkám, že Rusáci tam kontinuálně páchají zvěrstva a vraždí. A jestli budete rád, že nemusíte vybírat stranu v konfliktu EU-Rusko, tak jsem snad taky ráda, ještě byste si s TACO mohli vybrat Rusko.
Tak já bych teda psa v autě taky měla přivázaného za vodítko, protože asi nechcete, aby vám pes začal skákat po autě, případně kdyby se něco stalo, nechcete, aby pes utekl (nepředpokládáme zrovna, že to auto vybouchne).
V lékárně mi dali cosi Uroperfect, tak jsem na to zvědavá - je tam právě ta D-Manoza, jsem vůbec netušila, že je to na to nějaké dobré, tak jsem ráda, že to tu někdo zmínil. Je to kyselý jako pr*l, čímž pádem hnusný, takže to bude účinný, tedy minimálně placebo efekt by měl zafungovat! 💪💪
Já taky zánět močáku - to je tím, jak začalo teplo, a z ledové kanceláře lezu ven do toho vedra, to je instantní zánět na cestě, moc fajn. Myslím, že mi to utrhne vnitřnosti a pak budu mít klid. Dneska jsem vykoupila lékárnu, mají další týden či dva dovolenou, to by bylo k lepšímu. Jsem zaregistrovaná u nového obvoďáka, příští týden mám přijít a krve a přinést moč, tak se jich musím zeptat, zda to bude s tou močí mít vůbec smysl… resp. rovnou mi bude moct něco předepsat, jestli ten zánět bude přetrvávat… do toho chystám v práci audit a doma závody, trefí mě v běhu, je to jisté. Beztak jsem ho dostala z toho, že jsem ve stresu.
Na prášky na cholesterol bych se krajcvajc, je to svinstvo, to bych radši jen upravila tu životosprávu. Hned po tom měsíci běžte na testy a jestli ten cholesterol spadnul, prášky bych zredukovala (třeba na půl tablety nebo tak, a kontrolovat hladinu). Jinak se dá žít i s vysokým cholesterolem a jsou lidi, kterým to život nezkrátí, ale to asi záleží na dispozicích. Pokud víte, že je to stravou, je snadné to upravit 🙂 Ale cholesterol přijímaný stravou má na hladinu v krvi prý jen mizivý vliv. Spíš bych se zaměřila na stres - cha chá, to říká ta pravá!
Typ na zánět močáku mám ještě namazat frndu Canestenem, pokud je to kvasinka nebo nějaká citlivá bakterka, může to pomoct, no a já tím ještě bojuju z druhé strany, aby mi to neskočilo ještě do pohlavních cest, protože to je mého těla oblíbený žertík, abych se nenudila. Přeji každopádně brzké vylepšení!
Myslím, že doktoři budou protivní čím dál víc. Je jich čím dál méně, berou čím dál víc pacientů, lidé ke stáru žijí déle a jsou nemocnější, různé farma firmy na doktory tlačí ze všech stran, aby předepisovali to a ono a ještě má veřejnost za to, že umělá inteligence nebo sousedka vědí všechno líp…
Rusko chtělo někam přesouvat vojáky, tak asi musí vědět kam. Pokud tvrdí, že na hranice Finska, tak asi nějaké Finské hranice musí uznávat. Tak se zeptejte Rusů, které to jsou. Kdo jiný to má jako vědět. Já tam ty jejich vojáky nepovezu. Chápu, že když jsem vám okomentovala nesouhlasně teorii o tom, že napadení Finska Rusy je jen propaganda, tak se točíte na detailech, ale teď už vážně konec krmení.
Tuna mají plot zabezpečený proti vlkům: sloupky mají teda hustěji, to je fakt, ale jinak je plot z lesáckého (ovčího) pletiva, vysoký dva metry (mám proti lidem u koní taky), nahoře opatřený drátem pod napětím a dole je asi ve výšce 30 cm nad zemí předsazený na tyčkách vodič pod napětím. Podél plotu mají koridor, který párkrát za sezonu objedou sekačkou.