Aktuálně: 2 467 inzerátů • 292 747 diskuzních příspěvků • 21 460 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 28.04.2026, 06:42:29 xxx.xxx.198.226

Ano, proto Finové vyjadřují svoji solidaritu s RF slovy (parafrázuji): Rusové říkají, že k našim hranicím pošlou další tisíce vojáků. My jim odpovídáme: Jen pojďte, pod naší zemí jich už leží dvě stě tisíc a je tam dost místa pro další.

⋮
Buggyra
Buggyra 27.04.2026, 14:45:33 xxx.xxx.198.226

rapotačko, ještě že jste nebyla své doby v Karlových Varech. Tam jste ruštinu nejen slyšela, ale bez znalosti azbuky jste si málem nepřečetla ani jízdní řád. Tuna pořád ještě dobrý. Vy se pohybujete civilizací v době, kdy většina z nás je v práci, tak naprosto chápu, že potkáváte hordy dětí courajících mezi školou a jídelnou nebo po krátké škole městem, stejně jako matek tlačících kočáry nebo holek jdoucích třeba na tramvaj. Pocity vám nikdo nebere, jen tady ostatní přidávají svoje zkušenosti. Také jsem měla rozepsáno, ale usoudila jsem, že moje zkušenost zase nebude až tak zásadní, tak jsem neposlala. U nás přes den hlavně dopoledne dominuje ruština, děvčata jsou s dětmi venku, courají s kočáry a odrážedly vesnicí a švitoří, chlapy mají v práci a české buchty sedí s ratoletstmi doma a šoupou po telefonu, tak kde by se ta čeština venku vzala. Na hřišti češtinu neuslyšíte, české děti doma sedí na zadku, na prolejzkách se houpou ukrajinci…

⋮
Buggyra
Buggyra 27.04.2026, 10:13:12 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 27.04.2026, 09:41:41

Mno já pod to poruštění spíš počítám nucenou výměnu osobních dokladů a bez nich upírání přístupu k jakýmkoli službám. Asi se toho tam děje víc (indoktrinace mladistvých…), ale tohle je taková vlajková loď.

⋮
Buggyra
Buggyra 27.04.2026, 07:34:14 xxx.xxx.198.226

Zajímavé

Od czeXperiment mohu doporučit shlédnout všechna jejich videa, jsou tam dotazování i terénní pokusy, do Politiky jsem kolem voleb dávala “manipulace”, ale záběr je mnohem širší.

⋮
Buggyra
Buggyra 27.04.2026, 07:15:49 xxx.xxx.198.226

Tak já bych si tipla, že na Tail Story (netuším, co to je)

⋮
Buggyra
Buggyra 27.04.2026, 07:12:56 xxx.xxx.198.226

Jsou rodiče, kteří jsou zvířaty netknutí, vyrůstali v rodině bez zvířat, a zvířata, která si na nich děti vymůžou (křeček, ptáček, králík…) berou jako plyšáka nebo prostře předmět, vybavení domácnosti. Nechají ho na starosti dítěti, a když zvíře pojde, řeknou dítěti, že už mu jiné nekoupí, a tím je to vyřízené. Pak dítě pošlou na jezdecký kroužek a dítě vůbec nevnímá, že koně něco může bolet, že mu něco může vadit, že se mu něco nemusí líbit, a dokud je ten kůň “hodný” a dělá, co dítě chce, je to v pořádku, a jakmile se kůň ozve a dítěti dá za vyučenou, tak je rozbitý. Já jsem takových dětí pár potkala, co braly koně jako bicykl, a dost jsem je musela korigovat z pozice autority, a stejně jak jsem zmizela z dohledu, činily zvířeti příkoří, třeba ne programově, ale když nezvládaly vlastní emoce… Na takové si dávám extra pozor, a funguje mi u nich pouze vysvětlit, že pokud se ke zvířeti nebudou chovat slušně (nemusíte ho mít rádi, ale ubližovat mu nebudete, tečka), tak na ně nastoupím já, a pak si povíme, co to zvíře cítí, když mu někdo dělá něco, co se mu nelíbí. A to ty děti zůstanou často s hubou dokořán a pokud neodejdou z oddílu, sekají latinu a postupně se jim to zautomatizuje, ten přístup.

Ale takové děti k tomu prostě nemají vztah z rodiny. Nevnímají zvíře jako bytost.

⋮
Buggyra
Buggyra 27.04.2026, 07:00:41 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 26.04.2026, 15:45:43

Budu dost překvapená, pokud Německo někomu vyhlásí válku nebo začne obsazovat cizí území, ale nebudu tak nějak překvapená, pokud totéž udělá RF.

Omlouvání vojenského tažení RF tím, že se jejich menšinám ve vedlejším státě dělo příkoří, ve světle činů RF naprosto ztrácí barvu, protože pokud by RF řešila pouze toto, tak už to pomstila tisíckrát a v příslušných oblastech dávno “bezpečnost zajistila” (čti: vyrabovala, obyvatele poruštila, deportovala, infrastrukturu, krajinu a přírodu zdevastovala). Tak snad aby zas odtáhli a všechny své soukmenovce, kteří se bojí útlaku, vzali s sebou.

⋮
Buggyra
Buggyra 27.04.2026, 06:31:19 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 24.04.2026, 17:34:10

Nevím, ale v tom případě jedu na takovéhle hormonálce v podstatě celý život, protože já jsem toho schopná kdykoli - mňam 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 24.04.2026, 14:20:27 xxx.xxx.198.226

Mám široké mělké podmisky (víka od kyblíků jsou to) pod květináči na nerovném stole, takže včely by si mohly posedat tam, kde začíná hladina. 

⋮
Buggyra
Buggyra 24.04.2026, 12:12:50 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 24.04.2026, 12:05:45

Když ve mně to sezení natvrdo evokuje různé nepříjemnosti pro společnost:
musíme to živit
naučí se to v krimu nové bezvadné věci
nebo to v krimu bude šikanované a bude to do budoucna poškozené (inklinovat ke společensky závadnému chování, protože se v krimu vyplatilo)

Já bych fakt byla pro exemplární tělesné a pracovní tresty. Takové vysekávání invazních rostlin se samo neudělá. A odpočívadla na dálnicích potřebují údržbu pořád, neřád. Nedávno jsem shlédla film Frajer Luke…

⋮
Buggyra
Buggyra 24.04.2026, 11:38:36 xxx.xxx.198.226

Nemůžu to číst. Ale v takových případech myslím intenzivně na to, že by měl existovat tým Strážců vesmíru, který by za takovými výlupky vyrazil a z nich duši vyrazil a třeba kolínko nebo kotníček podrtil, aby bylo pamatováno a pro všechny ostatní výlupky exemplárně varováno.

⋮
Buggyra
Buggyra 24.04.2026, 11:29:53 xxx.xxx.198.226

AI k tomu připsala toto:
Průběh události 
Účel cesty: Žena se do lesa vydala se svým 27letým synem brzy ráno, aby sbírali shozy jeleních parohů. 
Rozdělení: V lese se dvojice na chvíli rozdělila. Podle výpovědi rodiny se žena krátce před útokem synovi ozvala telefonicky s tím, že vidí „telátko“ (mládě jelena) a jde za ním. 
Útok: Krátce poté syn zaslechl křik a ryk medvěda. Matka mu stihla ještě jednou zavolat a do telefonu údajně zakřičela, že ji napadá medvěd. 
Nález: Syn okamžitě začal matku hledat a našel ji po několika minutách. Žena měla devastující poranění, zejména v oblasti hlavy, a nejevila známky života. Přivolaní záchranáři, kteří na místo dorazili na čtyřkolkách, již mohli pouze konstatovat smrt.

Tak tedy pakliže žena zahlédla něco hnědého a chlupatého a vydala se za tím, mohla ji medvědí matka celkem oprávněně vyhodnotit jako hrozbu. Takže to by byl v podstatě vyprovokovaný útok.

⋮
Buggyra
Buggyra 24.04.2026, 11:18:05 xxx.xxx.198.226

No to je právě jakoby ta teorie, ale nikde jsem nenašla, čím by to bylo podloženo (no moc usilovně jsem nehledala), ale tady ty zkušenosti chovatele, který odchoval x hříbat (předpokládám desítky) je jiná, a řekla bych prostě taková, jakou bych očekávala, a nevidím úplně vývojový důvod, proč by hříbě malého koně mělo být “pečené” déle než hříbě velkého koně… Tak mě zajímalo jestli na někoho někde nevyskočila nějaká statistika z praxe nebo někdo něco konkrétního neví.

AI ale našla, že informaci o 12 (13)měsíční březosti, která se považuje za znak plemene je uvedena i na stránkách Falabella Miniature Horse Association a jako shrnutí statistických údajů o březosti mi vypsala celkem uvěřitelné informace:

Typ koně / Průměrná délka / Rozptyl (95% CI)
Standardní kůň / 340 dní / 320–365 dní
Miniaturní kůň / 355 dní / 330–385 dní

A toto mi přijde už jako celkem rozumný rozdíl. Že existují odlehlé hodnoty, to je jasné, ale tak to úplně jako statistika plemenného znaku neposlouží.

Trochu specifičtěji se uvádí, že březost se prodlužuje v závěrečné fázi, kdy se dokončují plíce a klouby - to by i dávalo smysl u malého subtilního koně, že aby to tu klisnu třeba nevyflusalo tak, že by sama přišla při výrobě hříběte o podstatnou část svých minerálních zásob, tak se to rozloží do delšího úseku, aby stihla doplňovat… To už by mi vývojově znělo opodstatněně.

⋮
Buggyra
Buggyra 24.04.2026, 08:23:53 xxx.xxx.198.226

https://www.chovzvirat.cz/clanek/1363-falabella-nejmensi-plemeno-koni-na-svete/

To mě zaujalo, proč by falabella měla mít delší březost než ostatní plemena? Naopak čtu ve výpisu vyhledávání googlu a nějakých stránkách nějaké chovné stáje At Stoeterij Hooidonkhof foals are born after 321 days on an average. The longest gestation period was 337 days. This was a mare we bought pregnant. The shortest gestation period here was 309 days. But a few years ago, a foal was born at 298 days from a mare that had been covered here.

Vidím, že se to o falabellách píše na Wikipedii a všude možně, že březost 12-13 měsíců, není to náhodou mýtus? Tak dlouho je březí osel…

⋮
Buggyra
Buggyra 24.04.2026, 07:12:09 xxx.xxx.198.226

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/ekonom-kovanda-od-potrubi-k-namornim-dodavkam-evropa-je-zavisla-na-novych_2604232322_adn

Jo, já jsem si přesně tohle říkala, jak před x lety stály pohonné hmoty taky kolem 40 korun a lidi breptali, ale že by se něco dělalo s cenami shůry, to ani náhodou (za to mohl Kalousek). A teď, kdy je zase potřeba vybírat peníze, kde to jde, tak šup, na dluh přistrčíme občanům koblihu.

⋮
Buggyra
Buggyra 23.04.2026, 19:40:24 xxx.xxx.198.226

Mno jo, zdá se, že je teď v módě být politik jenom v případě, že jste zločinec a nebo asociál. Báječná doba 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 23.04.2026, 19:34:29 xxx.xxx.198.226

Ehm, právě jsem předala sedláři sedlo na výměnu výplně v polštářích, hehe 😀 

⋮
Buggyra
Buggyra 23.04.2026, 13:18:55 xxx.xxx.198.226

Akorát teda než jsem se pořádně zakoukala na tu adresu, tak jsem si říkala, proč proboha někdo pejskařský profil pojmenuje “chalífát”… ehm.