Pletete si inteligenci s instinktem.
Lidi instinktivně taky dělají divný věci, vedoucí až k sebezničení. A to se tváří chytře.
Pletete si inteligenci s instinktem.
Lidi instinktivně taky dělají divný věci, vedoucí až k sebezničení. A to se tváří chytře.
Slepice, které mají zelené k dispozici, asi neutáhnete na okurku. Každopádně ty moje mi na okurku háží bobek tak leda. Tak uvidíte 😀
Tak u nějakýho 8-10 letýho dítěte mu uděláte ještě větší guláš v hlavě.
S 8-10letými dětmi pracuji několikrát týdně a kupodivu jsem celkem přesvědčená, že žádný guláš nenastane. Jednoduše vysvětlím, dítě už od školky ví, kdo je doktor (školkové děti mám taky), asi by bylo náročnější vysvětlit, co je to výkladní skříň… 😀
Vysvětlit dítěti, že o sobě může říkat (hrát si), že je kůň, ale když bude nemocné, asi nepůjde k veterináři, je snadné. To dítě taky bude vyžadovat, abych mu říkala “Šemíku”. Ale k sváče bude chtít paštiku a ne seno. Ale třeba mám na to vysvětlování talent nebo praxi, co já vím.
No vida, čemu šašci na blízkém východě pomohli: https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/blokada-hormuzskeho-prulivu-ovlivnuje-jihoceske-zemedelce-dusikata-hnojiva_2604100755_jos hurá do toho, půl je hotovo 🙂
Kupuji taky vinařskou filtrační F4 na základě místních rad. Je velmi levná a nemám skladovací prostory bez vlhkosti, takže skladování na více let by pro mě bylo kontraproduktivní 🙂Kupuji na e-shopu https://www.vinarskepotreby.cz/kremelina-f4-sacek-2-kg.html
Důležité, vážení přátelé, je, že především JÁ jsem se nemýlila!
Teda Muži v černém:
Člověk je chytrej, ale lidi jsou hloupý a nebezpečný zvířata.
A v tom se opravdu nikdo nikdy nezmýlí 🙂
Když mi pak přijde dítě a řekne, že něčí rodič je výkladní skříň tak co mám pak dělat já?
Říct “no fyzicky je to člověk, pokud bude nemocný, půjde k doktorovi jako každý člověk a nepůjde za výrobcem oken, pokud není blázen. Pokud je blázen, a půjde s nemocí za výrobcem oken, je jeho představa, že je výkladní skříň, skutečně jen představou. A pokud není blázen, tedy nemoc bude řešit s doktorem, ale ostatním bude říkat, že je výkladní skříň, tak to ber jako že si tak říká, teda že někdo je Franta, někdo Maruška, někdo je učitelka, někdo zase metalák (metalista?), tak tenhle je výkladní skříň, no prosím, říkat si to o sobě může a pokud to nikomu neubližuje, tak ať.”
Já kupuji dvoukilovku křemeliny a vydrží mi rok.
A to já jsem zase pro kolektivní vinu, mně to vyhovuje, co jsme si zvolili, to tam máme, a to si zasloužíme. Dokud je to demokratické, tak dobře tak. Každý, kdo tam je, udělá něco dobrého a něco špatného, holt je to jako ten autobus, co má nějakou svoji linku, a když zvolíte špatný autobus, který jede vaším směrem, může vás vysadit před barákem, ale taky o půl okresu jinde. Tenhle příměr se mi líbí. Už se někomu stalo, že si přečetl autobusový jízdní řád, a pak ten autobus jel někam trochu jinam? Třeba protože je výluka, má objížďku, zastávka je v rekonstrukci… Také si nemyslím, že by se individualista v kapitalismu nemohl realizovat, však se můžeme kouknout na různé šikovné lidi, kteří to někam dotáhli. A ti demonstranti snad byli nespokojení s některými opatřeními, asi jim nevadí kurz vlády celkově, kdo by byl proti stavbám nemocnic nebo přístavbě Dukovan třeba.
Máte pravdu, prostě na jedovaté kytky pozor, buď z dosahu nebo odstranit, můj si jich prostě nevšímá, ale není každá taková, prostě jsem na to chtěla upozornit a vidím, že jsem dobře učinila.
Dobrá, nebudu vás více přesvědčovat, někomu mé informace posloužily, někomu méně, tak to je 🙂
Nene, já budu dál jako předchozí desítky let zatloukat hřebíky kladivem a tvářit se u toho patřičně trpitelsky 😀 On když není po ruce ON, tak ani jeho komprdel, takže musím jen se svou nekomprdelí 😂 Ono aby si někdo nemyslel, já toho zase tolik nezatloukám… a pokud se mi dokonce povede nabít starou akučku, tak možná budu spíš vrutit a ne zatloukat.
Prostě jak máte rýmu, kašel, bolest v krku, tak je to běžná viróza a ne chřipka.
spíš bych přepsala:
Prostě jak máte rýmu, kašel, bolest v krku, tak je to běžná viróza, třeba chřipka.
🙂
Mám kocoura nalezence od kotěte v domácnosti a ven nechodí. Nemá ani balkon. Jestli mu něco nechybí, nevím, neříkal. Nějaké kytky na okus tady má, hlavně zelenec. Tak leda aby kočka neměla na “pasení” jen něco jedovatého, ať vám to neohlodá a neotráví se, ale já mám kromě zelence kočce přístupné i další kytky, některé jedovaté (tchynin jazyk), a kočka volí ty nejedovaté. Kocour je chován v samotě, příště už budou kočky dvě. Je vychovaný jako pes, takže trochu jako u HelaS.
Tyhle henty mašinky má všechny ON a odmítá, že bych si něco kupovala, protože tu práci přece s těma mašinkama udělá ON. Nezmiňoval se, kdy tu práci udělá, ale prý mu to nemusím každý rok připomínat…
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/stop-sudetakum-zastupitele-brna-vyjadri-svuj-postoj-k-planovanemu-setkani_2604141019_bva
Sudetoněmecký sjezd
Komprďák a nastřelovačka by se mi taky líbily 🙂
Krtčí pletivo dobrý, ale abyste pak teda ty kalhoty neprodělala na tyčkách či roxorech. Krtčí pletivo nebude samozřejmě UV stabilní, tak s tím počítat taky tak na ty dvě sezony.
No ty přece, co si kupujete (nebo už koupila?) na přidělávání drátěnky k voliéře! 😀 Ty, co umějí nějaký ten drátek nebo sponku nebo vázací plastík nebo co, omotat kolem toho pletiva samy - no pořizovala jste něco takového, že? Jste se těšila, jak to na tu voliéru použijete…
Já být vámi nekoukám na prachy a koupím prostě něco takového https://www.ketris.cz/sit-pro-drubez-poultrynet-vodiva-vyska-106-cm-delka-15-m-dvojity-hrot-zelena_z2467/?gad_source=1&gad_campaignid=22689817609&gclid=Cj0KCQjwy_fOBhC6ARIsAHKFB7_rLh-tveaZG6x4JWw8rumdHCmexEksl3j8UfH_Tt902j0rb9Z9qKYaAt-BEALw_wcB
Nafotím vám, jak to smotávat, abyste nevyšilovala, mám takových kozích plůtků šest a motám a instaluju je několikrát do sezony 😀 Dobré je, že ty tyčky jsou v tom integrované, takže čék pak nemusí hledat, kde k tomu má všechny propriety, popadne celou roli a jde. Jen to první rozmotání je dobré dělat ve dvou, jak je to v tom bagu narolované, ale pak to další je pohoda. Já mám ty sítě padesátimetrové 🤣
Existuje teorie, že prodělaná chřipka nebo pravidelné očkování díky “procvičeným” imunitním mechanismům umí pomoci i k slabšímu průběhu Covidu, a naopak prodělaný nebo očkovaný Covid, pokud teda člověku tu imunitu nepodrazí, umí napomoci s budoucími chřipkami 🙂
Studie probíhaly na základě zjištěných protilátek - protilátky jsou specifické vůči určitým kmenům a mutacím chřipky, takže se ze sezony na sezonu dá snadno zjistit, zda člověk prodělal infekci konkrétním mutantem.
No a ano, o tom jsem právě mluvila, pojmy s dojmy 🙂 V pořádku, běžný lid se tím nezabývá, ale říkám si, že třeba dobré vědět. Jako že argument proti očkování, že “já jsem prodělala chřipku jednou za život” úplně neobstojí, pokud se bavíme v této rovině, protože dotčená osoba dost pravděpodobně prodělala chřipek pěkných pár, jen o tom “neví” - a tedy nevidí důvod se očkovat. Ale chřipek lítá kolem dost, infekční tlak je značný, a ohrožené skupiny by to neměly podceňovat.