Aktuálně: 2 450 inzerátů • 292 734 diskuzních příspěvků • 21 444 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 15.05.2026, 10:10:11 xxx.xxx.198.226

Jinak se teda ještě podělím, že v zimě v mrazech mi vejce častokrát zmrznou v bedně, kde je u koní skladuji. Zmrznou ve skořápce, ta praskne, samozřejmě. Taková vejce po rozmrazení spotřebovávám co nejdříve, a u nich jsem také žádný problém nezaznamenala.

⋮
Buggyra
Buggyra 15.05.2026, 10:07:46 xxx.xxx.198.226

Neznám žádnou teorii, vyklepla jsem vejce do kelímku, několik vajec najednou, strčila do mrazáku, vijola. Vyndala z mrazáku, rozmrazila, strčila do těsta nebo do omelety. Vzhledem k tomu, že nedělám nic ze sněhu ani ze samotných žloutků, tak nepotřebuji oddělovat, takže ani nevím, jak by se vejce po rozmrazení chovalo při tom oddělování, jestli není nějak narušená struktura, že by se to rozlilo a smíchalo. Zkoušela jsem jen párkrát, mám celoroční dostatečný přísun…

⋮
Buggyra
Buggyra 15.05.2026, 07:50:06 xxx.xxx.198.226

Asi by si z pachové značky vlk nic nedělal. Pes, rys a medvěd také zanechávají pachové značky a nevím, jestli si teritoria vlci s rysy a medvědy rozdělují, že na jednom území by byli jen vlci a na druhém medvědi, to asi neklapne 🙂 Ten vlk se z té značky dozví, co tam běhá, ale že by to nějak řešil, když původce značky není zrovna přítomen, to si nemyslím. Navíc ohrady bývají napachované dobře, jednak je někdo staví, za druhé je někdo udržuje, podsekává, napíná, prochází kolem… 

⋮
Buggyra
Buggyra 15.05.2026, 07:39:29 xxx.xxx.198.226

Já na našeho plnokrevníka 21 let teď jedu bonharen do žíly druhou sezonu a loni jsem z toho měla dobrý pocit. Takové to okultní kulhání “z ničeho nikam” se neobjevilo, a to míval posledních pár let na začátku léta (po zvýšení zátěže) celkem pravidelně. Tak teď máme první dávku a drzý veterinář si jednu píchnul sám, takže mi prodal jen pět, správně je kůra šestidávková, ale peču na to, dávám jen takhle na rozjezd, a uvidíme, jestli i letos z toho budu mít dobrý pocit.

Holky tady mi před mým uvažováním od bonharenu říkaly, že jejich staříci se pěkně rozchodili, teda že u někoho to efekt nemělo žádný viditelný, ale někomu si třeba začal bolavý kůň lehat, protože se nebál, že nevstane. Takže nějaký efekt to mít u někoho bude - a jak řečeno, pokud teda vet něco nepo*** při injekci, tak aspoň neublíží. (za mě lepší než injekce do kloubů, zejména na pastevku, kde tu čistotu prostředí člověk nepohlídá)

⋮
Buggyra
Buggyra 14.05.2026, 13:11:09 xxx.xxx.198.226

A to já zase používám neeko čistící prostředky, a to na tu ekologii mám i papíry na hlavu 😛 Ani nepřispívám na žádné eko projekty, jen sem tam seberu nějaký odpadek vůkol. Ale kecám do toho zdatně, to mi jde dobře, huba se hned tak neunaví 😄

⋮
Buggyra
Buggyra 14.05.2026, 12:24:21 xxx.xxx.198.226

Leyenová: nezávislost v obraně, energetice, ekonomice i digitálních technologiích; pojmenování hybridní války pravým jménem; společná obrana EU jeden za všechny všichni za jednoho; zabavení ruských aktiv v Evropě a jejich překlopení do pomoci Ukrajině; sankce, sankce, sankce. Kde v tom vidíte potenciál útoku na východ?

Merz: “Nejsme ve válce, ale už nejsme ani v míru. Ruská agrese je válkou proti naší demokracii a naší svobodě.” - souhlas s tím, protidemokratické snahy z východu máme na stole každý den, hybridní útoky a trollí farmy jsou vystopované do Ruska a Běloruska opakovaně a spolehlivě. Už se uchylují i k takovým trapárnám jako že vkládají politikům do úst výroky, které nepadly, a je to snadno ověřitelné, jenže český člověk neověřuje. “Německo transformuje své ozbrojené síly v nejsilnější konvenční armádu na kontinentu, aby chránilo svobodu před jejími nepřáteli.” to už zní trochu štvavěji, že? Zajímá mě, jestli až Německo vybuduje tu armádu, tak půjde a vše na východ od Němec srovná se zemí. Počkám si. “Tato válka nerozhoduje pouze o osudu Ukrajiny, ale určuje, jaké právo bude fungovat v Evropě – zda převáží násilí, nebo zákon.” já to vidím úplně stejně. Nebo je tu někdo, komu bude vyhovovat, když se mezinárodní konflikty budou řešit válkami? 

Kallas: “Obrana Evropy nezačíná na našich hranicích, začíná na Ukrajině. Pokud dovolíme Rusku uspět tam, příští bojiště bude u nás doma.” jako neoddiskutovatelný fakt je, že jediný, kdo v poslední době zaútočil v Evropě, je Rusko. A znova, hlasuje tady někdo pro to, aby se mezinárodní konflikty řešily válkou, invazí? Pokud se povede Rusku vysvětlit, že řešení válkou bylo špatně zvolené, třikrát hurá. “Historie nás učí, že mír zakoupený územím agresi neukončí, pouze ji oddálí a učiní ji nebezpečnější.” no k tomu asi nemám co dodat, že ano.

Starmer: “Musíme být schopni agresi odstrašit a, ano, pokud to bude nutné, musíme být připraveni bojovat.” no tak nějak nám to řekl Trump, ne? Postarejte se sami o sebe, plňte podmínky, nespoléhejte, že vám někdo pomůže. Pořád mi to zní jako příprava na obranu a nikoli na invazi na východ. “Máme obrovské obranné kapacity, ale příliš často tvoří dohromady méně než součet svých částí.” a to je celkem klíčové. My máme materiálu, vojáků, zdrojů nad hlavu, ale neumíme to účinně koordinovat. Stačilo by tak málo, aby bojeschopnost vylítla na povážlivá čísla. My už to všechno máme, jen to neumíme využít, souhlas. A to je ovšem podle mě věc, která by se měla řešit nezávisle na tom, jestli je nějaká válka nebo ne. Jsme lidi, nějaká válka může vypuknout vždycky. A Evropa by měla mít dobrý systém, jak se na ni připravit. “I v případě mírové dohody na Ukrajině, o kterou všichni usilujeme, se ruské zbrojení jen urychlí. Širší nebezpečí pro Evropu tím neskončí. Naopak, zvýší se. Musíme na tuto hrozbu odpovědět v plném rozsahu.” Musíme na hrozbu odpovědět. To už zní podezřele, že ano? 🙂

Pavel: „Rusko je a zůstane největší hrozbou pro budoucnost Evropy. Musíme v sobě najít "skandinávského ducha" – nebát se postavit mocnosti a jasně definovat své hranice, tak jako to udělalo Finsko nebo Dánsko.“ tak to je teda čajíček proti těm výše. “Musíme budovat vlastní kapacity tak, aby případné snížení americké přítomnosti v budoucnu nezpůsobilo bezpečnostní vakuum.” někdo nesouhlasí?

Lukašenko: “Evropa se zbláznila. Chtějí válku, aby zakryli své vlastní ekonomické selhání. My na nikoho útočit nechceme, ale pokud překročíte naše hranice, odpověď bude okamžitá a zdrcující.” první ze zmíněných, kdo vůbec mluví o nějakém útočení někam. “Dnes máme v rukou zbraně, které dokážou zastavit jakéhokoli blázna ve Varšavě nebo Bruselu. Nejsou to zbraně pro agresi, ale pro mír. Ale pamatujte: prst na spoušti máme společně s našimi ruskými bratry.” máme prst na spoušti. “Já nabízím stůl, nabízím dialog, dokud ještě je co zachraňovat.” to je konečně slovo chlapa - třeba by Zelenský přijel do Minsku? Ale Putin se chce sejít jen když bude uzavřen mír, tak nevím… “Stavějí ploty, posílají tanky k našim hranicím. Co čekají? Že budeme jen přihlížet? Budujeme nedobytnou pevnost. Každý metr naší země je pod dohledem." no jako když byste mi k zahradě navezli partu nepřizpůsobivých, kteří by mi lezli přes plot a pokoušeli se mi zabydlet v garáži, tak bych taky k plotu postavila betonovou zeď a číhala za plotem s hadicí s vodou.

Putin: “Stokrát jsem říkal, že válku s Evropou nechceme. Ale pokud se nás rozhodnou zničit, jsme připraveni. Budeme jednat tak rychle, že už nebude s kým vyjednávat.” další, kdo mluví o válce (ale asi nemyslí tu hybridní).  “Rusko je připraveno obnovit úroveň vztahů s Evropou, která odpovídá našim historickým kořenům a vzájemnému prospěchu. Míč je na straně evropských metropolí.” jen teda když za Evropu bude jednat Schröder, to je taková podmínečka. Jenže Evropa nechce obnovovat úroveň vztahů jako by se nic nestalo. Těm ženským, co se neustále vracejí k chlapům, co je mlátí, se taky divíte. “Svět musí pochopit, že Rusko nelze zlomit ani ekonomicky, ani na bojišti.” na to si počkáme. Zatím Rusko nějak nevyšlo z překvapení, že se nekonal žádný Blitzkrieg.

Černochová: “Rusku dáváme poslední šanci – je to takový "last call". Pokud se narušování našeho vzdušného prostoru nebo útoky na infrastrukturu NATO nezastaví, přijde tvrdá odveta. Jedinou správnou reakcí na ruské provokace je tyto letouny a drony sestřelovat.” tady se povídá aspoň o odvetě. Jenže koho výkřiky bývalé ministryně CZ zajímají? Ta už nemá na povel ani těch našich pět chlapců v aktivní službě. “Rusko proti nám vede hybridní válku už dlouho a kybernetické útoky na naše instituce jsou její nedílnou součástí. Musíme si uvědomit, že bojištěm už dávno není jen fyzický prostor, ale i servery našich úřadů, nemocnic nebo energetických sítí. Na tyto útoky musíme reagovat s vědomím, že jsou součástí širší agresivní strategie Kremlu oslabit naši jednotu a bezpečnost.” tady souhlasím. Je tu někdo, kdo si myslí, že to není pravda?

Pardon za sloh, ani to nejsou všichni, některé z těch českých ani neznám, nevím, kdo to je… Chtěla jsem si jen ujasnit, co kdo veřejně vykřikuje, páč to moc nesleduji. Tak jen kdyby se to taky někomu hodilo. I budu ráda, pokud nahodíte nějaké další parafráze (citáty to úplně nejsou, něco se v překladu nemusí povést, známe to).

⋮
Buggyra
Buggyra 14.05.2026, 11:33:41 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 14.05.2026, 11:09:39

Děkuji

⋮
Buggyra
Buggyra 14.05.2026, 11:12:16 xxx.xxx.198.226

Taky různá výročí úspěšně ignoruju. Některým z mého okolí se to nelíbí, protože ignoruju i jejich 😂 Ale já fakt nepotřebuju sobě ani jiným připomínat, že jsme zase o rok dál v pr*i 😏

⋮
Buggyra
Buggyra 14.05.2026, 07:46:57 xxx.xxx.198.226

Já bych buchty (tvarohové, aúúú) taky žrala po pekáčích, jenže… mi je nemá kdo udělat a sama jsem líná. Moje lenost je moje spása! 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 14.05.2026, 07:44:10 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 14.05.2026, 01:17:59

Pro bohatou Evropu je nejjednodušší nastrkat do Ruska peníze a koupit za ně co libo, peníze tady tiskneme na běžícím pásu. To je ten vliv, který jsme vždycky chtěli uplatňovat. Vojenská intervence v Rusku je pro Evropu tak vzdálená myšlenka, že bych se rozesmála. Víte, co to stojí peněz? A jako jak si to představujete, napadnout vojensky Rusko? Autíčkama a tankama? Nebo odpálíme nějaké střely (ehm… jaké?)? A co tím získáme, konkrétně, prosím pěkně? Akorát je nakrkneme, víme, jakou tam mají ti lidé mentalitu, raději budou o vodce a syrovém obilí, než by se otevřeli nepřátelskému západu. Jo s přátelským prachy rozhazujícím západem by to bylo jiné, oligarchové by se mohli rozdat, však zlatou mísu by chtěl každý… Takže mně zase pragmaticky nedává smysl jít na Rusko s kyjem, když můžeme namazat med kolem huby a oni nám všechno snesou k nohám, však by prodali i vlastní babku.

⋮
Buggyra
Buggyra 14.05.2026, 07:29:10 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 13.05.2026, 17:40:52

No třeba proto, že SPD už mě zklamala 🙂 chichi

⋮
Buggyra
Buggyra 14.05.2026, 07:28:21 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 13.05.2026, 17:27:05

Já si sdílím jen co se mi hodí a líbí 🙂 Překvapení! 👐 (to vy byste samozřejmě nikdá neudělal/a, vy podáváte jen přísně vyvážené zpravodajství) Tak šup, nasdílejte ultralevicové politiky, ať máme nastolenu rovnováhu. (já vím, já vím, to by bylo moc jednoduché, kdo je chytrý, ten si to přeci vyhledá sám - mrk mrk)

⋮
Buggyra
Buggyra 13.05.2026, 14:58:50 xxx.xxx.198.226

Víno taky nemůžu, prostě mi z toho čpí zkažené ovoce, já za to nemůžu 😀 Však ono taky je, de facto…

Kafe by mi neslazené nechutnalo, resp. když si ho dám neslazené, nechutná. Já teda nepiju kafe, piju něco, čemu byste právě kafe neřekli, je v tom třetina mléka, je to tou kávou jen tak ovoněné 🙂 No a ten cukr (med) tomu asi dává prostě nějakou chuť kromě toho hořkého z kafe. Turka černého vůbec nepiju, turka nepiju ostatně ani s mlékem, pokud to nepožiju vyloženě funkčně - třeba když jsem jezdila dálky autem, i přes noc, tak jsem měla uvařené lógrové kafe v termosce (ale s mlíkem samozřejmě), to pak jo, to na půl litru byla vrchovatá polévková lžíce mleté kávy, aby to mě to udrželo 🙂 

⋮
Buggyra
Buggyra 13.05.2026, 14:57:44 xxx.xxx.198.226

Megi: ano, kupovala jsem na konci dubna z Kosiček, jsou to balvani 😀 Nesly hned od druhého dne, hřebínky jim ještě ani nevylejzaly z hlavy, ale minivejce už byla. Už je na odpoledne pouštím se procházet navolno, jsou to holky šikovné.

⋮
Buggyra
Buggyra 13.05.2026, 14:45:14 xxx.xxx.198.226

Já mám asi tři pojišťovny (vyzkoušených asi šest) a asi nejlepší zkušenosti mám s Kooperativou. Sice dražší (ale jak kdy, pojišťovačka vždycky uměla najít pěknou nabídku), ale spolehlivá a nedělali problémy s plněním. Mám jen povinko. S ČSOB jsem měla nějaké trochu dohadování nebo dokládání něčeho, už si nevzpomínám, ale posledně mě dost nakrkli celkem citelným zdražením pojistného, ačkoli jsem měla bezeškodní průběh, pouze jsem využila v asistenci odtah (a hodně mastně doplácela). S ČPP jsem nějak nikdy nic zásadního neřešila a myslím, že i to zdražování bylo v normě. Máme také Pillow, ta je tedy z levnějších, protože máme omezení najetých km, nikdy jsem s nimi nic neřešila, tak nevím, jak by se k čemu stavěli. Chvilku jsem měla Allianz, tam žádné problémy ani jsem s nimi ale nemusela nic řešit, zdražování pokud si dobře vzpomínám celkem v pohodě. Generali byla nějak dražší, škodu jsem s nimi neřešila, ale umím si představit, že jako velký pojišťovací dům taky nebudou řešit prkotiny a na to, jakou částku si dali na první pojistné, tak pak to meziroční zdražování bylo nízké. Tak jen co jsem tak vylovila zpaměti. Nevím, že bychom zkoušeli Slavii, ta na mě od začátku dělala takový pofidérní dojem, ale dnes už je prověřená, tak bych se jí taky nebála. S malými nebo novými neosvědčenými pojišťovnami moje pojišťovačka nespolupracuje, takže tam vůbec neposloužím.

⋮
Buggyra
Buggyra 13.05.2026, 13:45:44 xxx.xxx.198.226

Lukašenko prohlásil: „Bělorusko začne selektivně mobilizovat vojenské jednotky a ozbrojené síly, abychom je připravili na válku. Bůh dá-li, ještě se tomu dá zabránit.“

zdroj: dnesnaukrajine.cz

Já z toho uplně vidím, jak ta EU rozpoutává tu válku.

⋮
Buggyra
Buggyra 13.05.2026, 12:31:00 xxx.xxx.198.226

Mně moje problémy nikdo netvoří, já si je prosím tvořím sama 😀 Můj problém potrvá, dokud ho nevyléčím, tak je to. Jsem ráda, že vám je můj postoj ku prospěchu, při řešení svých problémů myslím intenzivně na všeobecné blaho 😂

⋮
Buggyra
Buggyra 13.05.2026, 12:18:57 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 13.05.2026, 11:15:14

Já si ji také výjimečně neodpustím, ale teď už je to opravdu tak, že si ji koupím třeba jednou za měsíc, dva. Přestala jsem sladit čaj, slazené už jen v práci kapučíno, a po práci už jen neslazené… Koukám, že ten půllitr piva je energeticky jak půllitr coly, tak to máte skoro nastejno 😀 Já mám to štěstí, že jsem se odnaučila na sladké, tuhle jsem si z rozežranosti koupila čtyři zákusky v cukrárně a že to zpucuju najednou, no nebyla jsem schopná, dala jsem si jeden a funěla jsem, tak jsem druhý nechala na večer, no a třetí jsem snědla druhý den a na čtvrtý jsem v lednici zapomněla a snědla ho až snad o tři dny později k snídani v práci 😀 Považuji to za velké štěstí, že se mi to povedlo odbourat, ta chuť na sladké, protože třeba mám doma tři tabulky čokolády, kdybych někdy potřebovala na polevu nebo krabičku snickers a ani mě nenapadne si to vzít, resp. napadne mě to třeba když chci rychlou snídani, že bych si dala snickersku, ale pak mě ta představa té lepkavé čokolády s karamelem úplně odradí… A to mám zuby v cajku a tyhle ultrasladké věci mi třeba vůbec nevadí na zuby, což bývá hlavní důvod, proč se podobným věcem lidé začnou vyhýbat.