Jééj, do debaty o krizi zdravotnictví se pouštět nechci. To je problém našeho státu, ne směřování EU. To je náš boj. Přístup k změně klimatu je boj EU, protože ta nás vleče za sebou - kdyby bylo na naší vrchnosti, žádné emisní povolenky by se nezaváděly. Kdyby bylo na naší vrchnosti, vůbec by se životní prostředí neřešilo, páč my jako samostatná země na to nemáme peníze.
A já budu vždycky za, aby mohli lidi jít držkovat na Václavák. A nemám nic proti tomu. Motivace toho držkování je věc druhá. Že musíme investovat do klimatické změny, je fakt. Lidi držkují, že odcházejí peníze, ale ty budou odcházet i když půjdou správným směrem. Vyhnout se tomu nemůžeme, můžeme akorát zvolit lepší cestu. Ti lidi by měli držkovat v Bruselu a ne na Václaváku, pokud jim vadí plýtvání na elektrifikaci a emise…
No, s tím zbavováním se energie konkrétně v případě Němců úplně souhlasím. Oni jsou fakt extrémisti, jak to říkal Neverend nebo kdo. Magoři. Ale to v případě našeho státu není tak úplně pravda. My tady máme dosluhující elektrárny, se kterými se tak jako tak bude muset něco udělat. A když je budeme umět během té modernizace přehodit na jiný zdroj (třeba ten geotermál), budeme vítězi. Když dostavíme další jaderky a zajistíme si stabilní dodávky zdrojů a odbyt odpadu, budeme vítězi. Modulární jaderné zdroje by mohly být budoucnost. A tak dále. Ale v tomhle se vezeme s Evropou, a když se Německo rozhodne, že se zblázní, tak smůla. To můžou jít lidi držkovat zase do Berlína.
Štítkům nemusím věřit, známá vyměnila jeden rok spotřebiče v domácnosti tenkrát za tři pluska, a nestačila se divit účtu za elektriku. Takže ověřeno v praxi.
Co se zemědělství a průmyslu týče, nevidím důvod, proč by to nemohlo fungovat jako dosud. Ať si devastují půdu a zamořují vzduch jinde. Nám stačí se na ty změny přizpůsobit u nás tak, abychom si udrželi životní standard.
Budete muset ten barák zateplovat i poté, co vám energetický rozbor potvrdí, že ten barák je dostatečně izolovaný sám od sebe? Však jestli to správně chápu, tak ten dům tedy podle vás je zbytečné zateplovat proto, že drží teplo v pohodě v tom stavu, v jakém je?
Jistě, že si uvědomuji, že vrchnost na tom akorát tříská moc (ani ne tak prachy, že, protože ty jsou a budou, ale hlavně to zabezpečení, upevnění pozic, stabilitu pro ně samotné). No a co? Vrchnost si bude moc uzurpovat vždycky. To je lidská povaha. Holt se nahoru dostali obyčejní lidi, co naděláte 🙂
Jak to tedy chcete vyřešit, když vše, co říkám, je špatně? Co navrhujete? Já jsem navrhla své řešení, říkáte, že je nereálné, tak prosím, pokud máte nápady, ráda se poučím. Jak chcete vyřešit, aby se vrchnost začala starat o udržitelnost svých rozhodnutí? To mě moc zajímá.