Hehe, jak jsme na podzim kastrovali hříbě a já jsem pak běžela do ordinace nechat dopsat tu kastraci, páč nějak na to nedošlo, tak jsem měla dost času se prohrabovat průkazem, a koukám, že jsme nějak asi nepodchytili očkování… (Se mi připomnělo, je ve výpisu nějaké téma o očkování, teda na psy…)
No majitelka mi nechtěla věřit, tak jsem říkala, hele, radši to zkonzultuj s vetem, já tomu tak nerozumím, jak jsou ty lhůty, jestli po půl roce nebo po měsících, asi bude podle očkovací látky, tak to raději nech zkontrolovat… No šla k vetovi a ejhle, měli jsme prošvihnuto. A protože u černého to očkování bylo taky nějaké takové divoké, tak jsem raději nechala majitelku zkontrolovat i to, no ten byl taky zpožděný, že… To se nám povedlo. Takže černého ještě vzal vet na milost, rychle dopíchnul před vánocemi, a snad nám to nějak projde letos na akcích… A mladej musel na primovakcinaci 😀 Takže před vánocemi poprvé, v lednu podruhé, a teď si sem odkládám myšlenku, že v létě musíme po půl roce znova! Asi pak oba necháme ještě jednou přeočkovat před vánocemi zase a následně je sjednotíme se všemi ostatními na březen, očkujeme takhle těsně před sezonou, kdyby zase zkrátili AIE na půl roku, abychom měli vyšetření (bereme při očkování) platné po většinu sezony…. A konečně bude klid. No ale až za rok 😀
ciwe, já v předklonu nechodila, to bych u toho doktora byla v tu ránu. Já v předklonu pouze ráno na záchod, ze záchoda, ale jak jsem se pak musela už oblíkat, a krev se trochu rozproudila, tak pak už dobré (ono, čtvrté patro bez výtahu, to bych do práce prostě nedorazila… už se mi taky stalo… to jsem tenkrát na záchod šla po čtyřech)
Zvláštní je, že jak mě bolel ten kříž a kyčel, tak přestal bolet úplně hrudník (žebro na zádech při spaní). Bedra mě nebolí už přes rok a půl, na ta pomáhají ta cvičení všeliká.
Napíšu i sem, včera opich u doktora na to zablokované nadprdelí:
Zabralo! Včera jsem běžela přes silnici! Do auta nastupuju jak zamlada, vystoupím pak i ven, nemusím nejprv odsunout sedačku, vystrčit jednu nohu, druhou přistrčit oběma rukama, posunout zadnici na kraj sedačky, a pak se o dveře zvednout (a mezitím dvakrát spadnout zpátky)! Dvě sta to stálo. Příště nebudu váhat a jedu na píchačku hned jak se něco potento! Cha.
Dneska jsem si ve stoje navlíkla punčocháče! I ponožky! tralala 🤗
Zabralo! Včera jsem běžela přes silnici! Do auta nastupuju jak zamlada, vystoupím pak i ven, nemusím nejprv odsunout sedačku, vystrčit jednu nohu, druhou přistrčit oběma rukama, posunout zadnici na kraj sedačky, a pak se o dveře zvednout (a mezitím dvakrát spadnout zpátky)! Dvě sta to stálo. Příště nebudu váhat a jedu na píchačku hned jak se něco potento! Cha.
Dneska jsem si ve stoje navlíkla punčocháče! I ponožky! tralala 🤗
Říkal dochtor, že jak to půjde, tak pomalu rozcvičovat. Nejen jóga, ale i ty cviky, které mi fyzio nakázala, jsou super. Teď ruplo zase něco jiného, než na co normálně cvičím 😀 Naštěstí dochtor pravil, že to je jen svalstvo a nikoli plotna nebo hůř. Ale na tu skoliozu teda taky koukal jak puk. Na březen mám objednanou fyzio, co rovná koně i mě, tak mě snad porovná.
A nachytala jsem slépky, jak si ozobávají jablka nakrájená pro koně. Takže si holky dopřávají ode všeho 🙂
Ještě musím vychytat, aby ta hřbitovní svíce hořela. Nevím, jestli jsem chytla nějaký blbý kus zrovna, ale zapalovala jsem ji asi 4x v průběhu dvou dnů, vždy dohořel knot k vosku, a tam chcípnul. Vzduchu má dost, vítr ji také sfouknout nemůže. Takže prostě stávka. Uvidím, jak budou fungovat ty další. Teď je ještě celkem teplo, tak není třeba.
Podle zprávy to vypadá na kortikoid k úponu gluteus medius. Prý do tří dnů bych měla očekávat zlepšení. V sobotu jedem na závody, tak bych to zlepšení doporučovala ☝️ 🙃
Odpověď na příspěvek uživatele bassrock z 28.01.2026, 10:28:01
Já u vědomí, že ledva rozepnu kurt, tak ten kůň padne do největší louže nanovo, odmítám investovat více energie, tím ji udržím trochu na to ježdění 😀 A hlavně čas… ten je zásadní, protože než vykopeme ze země bobky, jsou čtyři, a máme na to, vylézt na hérečky, asi tak čtvrt hodiny, abychom stihli ten nejmenší okruh tak nějak za světla a nebo trochu popracovat na jízdárně.
Jakékoli doplňky na podporu přelínání je dobré dávat od začátku ledna 🙂 Já jinak mezi zimou a jarem rozdíl nedělám, začnu měnit nějak víc kyblíčkový příkrm (ubírat) až když pořádně roste tráva. Ale my máme flákací koně.
No já mám problém se dostat právě do sedla i od jara do podzimu. Tím, že jsme měli jediného velkého koně a na něm se střídala dvě děvčata, jsem to ježdění tak nějak upozadila u sebe a hlavně se věnovala jim. No a věnovala jsem se také výchově toho mladého, kterého jsem připravovala částečně do budoucna pro sebe, protože někdo ho musí taky přijezdit, a to u kombinace holky-začátečníci, já-instruktor začátečník a mlaďoch by nemuselo dopadnout. Tak teď holt jezdím já, která se jezdecky za úplně začátečníka nepovažuju, a kdyžtak toho koně holt zkazím sama… a za druhé jsem ulovila konečně tu trenérku, takže bych s ním ráda chodila pod ni. Mně trenérka bude doufám opravovat sed a postupně bychom spolu mohly nějak vzdělat toho koníka. A na velkém spíš že by pod trenérkou jezdila holčička, ale ta ty peníze nemá, takže uvidíme, jestli nám někdo přiklepne pozoru hodnou dotaci, která by nám třeba financování trenérky i pro další členy kompenzovala… hm mhm
To jsou všechno takové mé fantazie. Dopadne tak, že holčičky budou jezdit a já se zase potáhnu pěšourem (v lepším případě zapřáhnu ponyny, protože na těch nám už zase skoro nemá kdo jezdit) a ještě jim budu ze svého platit trenéra 🤣
A já jsem se zase zařekla, že až se vzpamatuju z těch zad, začnu jezdit pravidelně. Jednak konečně začnu ty víkendy s tou trenérkou, když už na to mám taky jednou prachy, a za druhé se pokusím vždy aspoň jednou v týdnu. Mně to vyloženě vadí, že si nesednu na koně, a když už mám konečně i dva velké koně pod zadek, tak toho musím využít, dokud jsem něčeho schopná. Když budu jezdit s holčičkama, můžu jezdit klidně 5x týdně 😀 Ale musím se stíhat věnovat i začátečníkům, bohužel zapojit holčičky do výcviku začátečníků je nereálné, holčičky samy mohou pracovat zhusta jen pod dozorem a samy zapomínají důležité věci (nebo se tváří, že je v životě neviděly/neslyšely), takže to by dopadlo… 😀 Ale nějaké ježdění prostě uskutečním, i kdyby na úkor členů, to se nedá svítit.
Je vidět, že jste ještě neměly dva valachy velikosti mini, on by vás ten nedostatek kreativity přešel. 😂 Ne že by hříbata taky neuměla VĚCI.
Sem tam nacházíme prkna, která se nějak vyhákla z dvou U-profilů ze stěny přístřešku. Ta prkna jsme do toho přístřešku původně dávali tak, že se nahoře ve dvou metrech založila konci do těch U-profilů a pak se kladivem sklepávala k zemi, až se vyskládaly celé stěny. Pak se ta prkna mezi sebou ještě prošroubovala dvěma příčnými fošnami, aby se nekroutila a nesesedala. Kdybych to prkno odtamtud chtěla vyndat, musím vyšroubovat dva vruty, prkno na jedné straně vyříznout, aby se dalo na druhé straně vyháknout z účka.
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 27.01.2026, 13:26:12
No právě, tím spíš si to lidi musí občas nacvičit bez psa.
(já jsem nepsíčkař, tak tyhlety detaily nevím, asi se to bude taky lišit pes od psa, majitel od majitele, filosofii od filosofie - někdo třeba potřebuje psa dávat do hotelu nebo svěřit venčiteli atd.)
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 27.01.2026, 13:53:37
Já jsem jen přečetla nějaký ten post k tomu, že fiakrům je konec, protože jim Pha vypověděla nájem z prostor, kde jsou ustájení. Jo pardon, tak z místa, kde stáli na Staromáku je vypověděli. Tak ale pořád je to výpověď z prostor.
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 27.01.2026, 13:52:10
Máme stromy a zavrtávací izolátory… No a ještě včera šel i oplůtek s kozí síťkou zapíchat do země.. Jak to bude dneska, nevím, tak nějak tiše doufám, že to ještě nepromrzlo, však je kolem nuly…