Irma19:😂😂😂😂🤣
Jak?? To jsou lidi až tak blbí? Asi brzy vymřeme! 🫣
No upřímně lepší když naletí a jedná se o hračku, než když “ naletí” a koupí živé štěně z množírny…
Irma19:😂😂😂😂🤣
Jak?? To jsou lidi až tak blbí? Asi brzy vymřeme! 🫣
No upřímně lepší když naletí a jedná se o hračku, než když “ naletí” a koupí živé štěně z množírny…
Vždycky když něco takového čtu, tak jsem fakt ráda, že u nás je to už léta v poho… alespoň tam, kde se vyskytuju se psy.
Ono paradoxně na tyhle pubescentní otravy platily moje feny… netýkavky, které měly jasný názor, že k princeznám se nečuchá… ale to byly velké dospělé feny, které takového puboše srovnaly do latě hned jak se přiřítil a ručně stručně mu vysvětlily, že se bude chovat slušně…než jsem se vůbec na něco zmohla, tak bylo vyřešeno… a příště se takový výrostek přišel pozdravit velmi uctivě… resp. počkal v bezpečné vzdálenosti, jestli mu to vůbec bude dovoleno…jo pak akorát člověk slyšel od majitele, že tohle přesně jeho puboš potřeboval… jako myslím, že moje ovčanda takhle “vychovala” několik mladých pánů.
Nejhorší na tom je, že člověk se snaží jako debil, aby jeho pes měl dobré zkušenosti se psy a pak se přižene takové telátko ignorantského majitele…
Jako člověk by to i pochopil… jo stane se… ale stane se jako momentální selhání majitele… psa běží aktivně odchytit… omluví se… a snaží se aby už se mu to nestalo… ale tohle co popisujete, to je děs…
Coudas:Když jsme ve firmě dva lidi a jestě manželé… 😉
Tak tím se lecos vysvětluje 😄…
Coudas:Když už se rozjižděj vánoční přání…. Tak hezke svátky,no.
My měli dnes firemní vánoční večírek v sauně. Hezký relax, mohlo být míň lidí. V úterý bývá.
Firemní večírek v sauně? No to zní zajímavě 😜
No tak já jako pracovnice v maloobchodě jen tiše závidím svým kolegyním na centrále a řidičů…ty to zítra zapíchnou a pak jdou do práce až 5.ledna…to je prostě sen…to my samozřejmě finišujeme předvánoční prodeje a přípravy na roční inventuru.
Letos teda byl docela frmol až do teď, takže jsem samozřejmě s přípravou inventury pozadu, tak místo, abych si teď užívala 3 dny svého volna, tak jezdím do práce dodělávat administrativní resty.
Jako miluju předvánoční čas a vánoce, ale pracovně je ten prosinec prostě děs a běs…pracovně už se těším na leden, to je docela mrtvo a tak po tý hoňce si pak člověk trochu odfrkne.
Jinak…já teda kupuju hrubomleté…hrubomletén hovězí s droby od masožravců (Složení: 50% hovězí ořez,ořez z hlav,chrupavky,šlachy 50% vnitřnosti (plíce, vemeno, játra,ledviny,slezina)
V zooshopu ho kupuju za 75,- Kč/kilo….přímo od dodavatele to stojí 65,- Kč/kg, ale zase já nemám mrazákové kapacity na to, abych vzala najednou tolik masa, abych měla dopravu zdarma…takže když bych objednala maso na týden …i kdyby na 14 dní a rozpočítala dopravu na kilo, tak by to vyšlo dráž….když bych koupila další mrazák, tak samozřejmě mám nějakou pořizovací cenu toho mrazáku, plus spotřebovaná energie…návatnost veliká…
U nás za 59,- Kč/kg koupím tak max mletén plíce a ty teda “ani Pinďa nežere”
Kusový (krájený) maso nejlevnější hovězí srdce za 125,- /kg…jo levněji se dá pořídit třeba kuřecí prsa a nebo vepřový v akci normálně v obchodě, ale to taky berňucha nejí…kuřecí od sní pouze jako kus kuřete s kostí…jak v tom není kost, tak se toho nedotkne.
U nás je taky producent kuřat…žádný bio chov, chová normálně v halách, sám to zpracovává…tam se dají koupit třeba kuřecí žaludky za 50,- /kg…jenže to Gina ani Máťa taky nejeděj, takže tím teda průměrné náklady na krmení taky nesnížím.
Magnussoni…
jo, to mi přijde dle mého hodně laického pohledu docela dobrý…a teda na granule v cenové relaci, co si tak nějak majitel představuje…info předám a ať se s tím nějak poperou…
Juknu…
Díky…juknu na to…upřímně bych se na to krajc vajc, ale jak je člověk samaritán, tak chce, aby ten pes měl alespoň to “nejlepší” co je majitel ochoten koupit…
Díky za tip…jukla jsem na to a myslím, že 34% čerstvýho masa v granulích je fakt málo…to už mi ty Brit Care vycházejí lépe.
Tohle je fakt na palici…člověk řeší, aby bylo v granulích co nejvíc masa, ale za rozumnou cenu a v tomhle určitě všichni dáváme Lupusovi za pravdu, že když koupím maso, tak to vyjde levněji…když vezmu, že nemusím krmit 100% masem, ale dám nějakou přílohu…těstoviny, brambory..tak se snad ještě sníží cena za krmnou dávku…jenže ne vždycky je to vysvětlitelné majiteli psa…
Věřte, že jsem zkoušela…sama masem krmím, tak mám představu za kolik se dá u nás v zoo shopu krmný maso koupit…aniž by člověk musel někde objednávat, aniž by člověk musel mít óbr mrazák, protože toho musí vzít bambilion kilo najednou…jsou prostě lidi, který masem krmit nechtějí a na rovinu řeknou, že je to vlastně z pohodlnosti….budiž jim ke cti, že psa nešoupli někam do útulku, jak se někdy psům po zemřelých páníčcích stává a vzhledem k tomu, že pes byl doposud zřejmě na nějakých marketovkách, tak mu chtějí “dopřát” něco lepšího…
Prostě se smiřme s tím, že je spousta psů, kteří jsou krmeni granulemi a vzhledem k tomu, že myslím, že granule jsou prostě obrovský kšeft, tak těch psů nebude úplně málo a každýho páníčka psího granuláře prostě nepřesvědčíte…
Někdy mi přijde, že lidi, co krmí masem existují pouze imaginárně na sociálních sítích a diskuzích. Protože reálně mi přijde, že nikoho, kdo krmí masem snad ani osobně neznám…dokonce ani když se třeba o psech bavím se zákazníky, co chodí k nám do prodejny a náhodou přijde řeč na krmení, tak se nebojím říct, že z 90% granule….resp. už si ani nepamatuju, že by mi někdo řekl.."jé, vy krmíte masem? Já taky."
… obrátil se na mě známý… jakože já jsem omega zkušená pejkařka s prosbou o radu na granule (návrh na krmení masem byl zamítnut)… a víte jak já to mám s granulemi, absolutně se v tom neorientuju ..
Takže neřeším proč granule, jen teda kdo se z vás v tom orientuje líp…
Velký dospělý pes, ne moc aktivní… vybrali brit care nějaký jehně s rýží… je něco ´lepšího” v podobnéé cenové relaci… cca do 100,- Kč za kilo? Víc dát nemůžou… psa zdědili po příbuzné …
Upřímně jsem s tím nechtěla otravovat, snažila jsem se najít info… ale je to tak půl na půl… buď dobrý grancle jakože poměr cena/výkon a nebo fujky fujky… a nebo ložená reklama na Brita…tak jsem stejně v zadeli jako předtím.
Moje psí holky… ať už to byla Sára a nebo Gina bylo potřeba držet alespoň na velikosti- váze, kterou bych nazvala vačičanda. Obě totál po kastraci žravé popelnice.. Sára teda byla taková i před kastrací.
U Sáry to bylo lehký… prostě jsem poskládala krmnou dávku ve stejném objemu, ale dietnější a místo bábovky s kakajíčkem ke svačině dostala jablko… šlo prostě o to, aby měla spokojeně plné bříško, ale méně kalorií.
U Giny je to óbr problém… už takhle jí málo a když jí uberu, tak už to hraničí s nenapapaným břichem…
Prostě mi přijde, že snižování dávky na úroveň takovou, že pes je defakto hladový, je cesta špatným směrem.
Známá má flatku…no já bych o ní řekla, že je chodící diagnóza…nikdy přddtím jsem o flatech neměla blžšího tucha… prosrě černej retrívr… myslela jsem si, že to není módní plemeno a tudíž to zdraví bude obecně dobré. Myslela jsem si, že zbámá má prostě smůku na “ špatný kus” a koukám jak blázen, že to plemeno je na tom takhle…
Já bych mu prostě granule nedávala, když mu nedělají dobře
Tohle jsem přesně chtěla napsat… já jsem teda člověk, co jde vždycky cestou nejmenšího odporu… takže bych krmila jen to, co nedělá problém.
Alespoň teda do tý doby, než se zjistí… jestli se zjistí… v čem je problém.
No myslím, že obecně velká plemena neměla nikdy stejnou dobu dožití jako malí psi…jasně i velký pes se může dožít třeba 16ti let, ale nemyslím, že by to byl nějakej standard…už za mých mladých let třeba němečtí ovčáci nejčastěji 11-13 let…většinou…alespoň, co člověk tak nějak viděl kolem sebe, tak to všechno “odešlo” na zadní nohy…prostě jednoho dne už se pes nepostavil…
A když tak vidím třeba u těch ber|ňáků je to fakt katastrofa….někdy mi přijde, že se to zlepšuje, protože čtu na skupině komu umřel pejsek třeba 13 let a ostatní, jak projevují soustrast, tak většinou písnou v kolika umřel jejich pejsek a opravdu je to 10, 11, 12, 13…jo na berňuchy super….a pak tam někdo písne, že mu pes odešel v šesti letech a najednou se množí příspěvky těch, komu berňák odešel opravdu v šesti letech, někdy i dřív a to je prostě katastrofa…
Myslím, že retrívr není žádný óbr medvěd…tam bych si prostě říkala, že těch 12-13 let je nějakej standard…
No já si myslím, že on je to obecně problém, i když je pes zdravej…alespoň to, co jsme “studovala” u berňuchů a nebo co vídám ve skupině…
Si to vem…Máti brácha už je chovnej, je to pěknej pes, výstavně úspěšnej…jako rodokmen by mohl být o fous lepší (teda já se o to zajímám z pohledu zdraví a délky dožití), ale je to si myslím docela dobrý, proto jsem taky Máťu kupovala…takže si myslím, že se určitě nějaká nevěsta, možná několik nevěst najde, prostě myslím si, že asi nějaké potomstvo mít bude (jestli teda už nějaké nemá, ale to jsem zatím nezaznamenala) …psu jsou 4 roky, teď je zdravej a já doufám že mu to vydrží…ale víme jak to je…berňáci klidně odejdou v 5, 6, 7 letech na rakovinu, ledviny…a to už jeho potomci klidně můžou mít potomky…a nějaká predispozice tam potom být může…
Loni v září umřela Máťovo babička, o měsíc nedožitých 11 let, tak jsem si říkala dobrý…11 let na berňáka je víc než slušný a že jsem snad ten rodokmen nastudovala zodpovědně s ohledně na tu dlouhověkost….resp. dožití cca 10 let a více…
Tak já si obecně myslím, že americká plemena jsou prostě jiná….ono vlastně některá jsou extra…jako třeba americký akity, ale obecně si myslím, že v americe prostě ty psy vypadají jinak, že se to vyvíjí jiným směrem než evropští psi. Nevím, jak se to dá vůbec posuzovat dohromady.
Já jen doufám, že se u plemen, která ještě nedoplatila na to, že se jede na nějaký extrémější exteriér, zvýtězí zdravej rozum a že se plemeno bude udržovat hlavně s ohledem na funkčnost…že to nedopadne jako třeba u německých ovčáků, kde ti exteriéroví psi jsou hodně smutné podívání.
U těch mladých…no to je přesně o tom…obzvlášť pokud je ta rozdílnost už v liniích…prostě těžko pes, u kterého je pravděpodobné, že bude fyzicky hotový až kolem třetího roku, to potom může těžko konkurovat psu, který je fyzicky hotový podstatně dřív.
Tak Calvin dnes…V2, res. CAC…hodně jsem držela palce na “zlatej hatrick” a úplně to nevyšlo, ale i tak si myslím, že paráda…
Jako kdybych měla výstavní ambice, tak bych si z vrhu vybrala taky Calvina a ne Máťu…myslím, že Calvin a už to bylo vidět i na štěndu má zbarvení dle standardu takový ideál, alespoň podle mého…Máťa, i když má standardní zbarvení, tak jednu přední packu nemá bílou resp. jenom minimálně a ideál by bylo mít ty paciny vybarvené stejně nebo podobně…jako je to asi maličkost, ale když člověk přemýšlí o nějaký výstavní kariéře, tak si myslím, že třeba na tyhle věci prostě kouká už při výběru štěněte.