»
Odpověď na příspěvek uživatele
Tenurri z 23.10.2025, 11:53:59
No já asi nemám nějak problém s venkovními kočkami…resp. mně nemají jak škodit, nevadí mi, když se pohybuje cizí kočka na mém pozemku…resp. jo trochu mě to štve kvůlivá tomu, že na ní pak štěkají psi, ale není to nic, co by se nedalo přežít.
Já osobně bych venkovní kočku nechtěla…bydlím u silnice a už jsem za ty roky viděla několik koček sousedů, co přejelo auto…navíc vím, že třeba moje přímá sousedka na kočky dost nadává kvůlivá rozhrabaným záhonům.
Jako takhle, pokud bych měla prachy, tak to samozřejmě vyřeší nějaká venkovní voliéra kolem baráku…jako mít kočku zavřenou v domě je u mě sci-fi…od jara do podzimku máme venkovní dveře přes den dokořán a neumím si představit, že bychom zavírali třeba dveře do obýváku, aby byla kočka doma, když se psi neustále courají sem a tam.
Jako hodila by se mi nějaká myšilovka, ale prostě na to nemám takový podmínky, jak bych si představovala, aby moje případná kočka byla v bezpečí.
A fakt nechci trnout, když se mi kočena nevrátí z rajzu, co se jí stalo.
Co se týče označování venkovních koček…no to mi obecně přijde jako problém…tedy teď nemyslím čip, ale to, podle čeho by majitele kočky identifikoval obyčejný člověk.
Pokud bude mít kočka obojek, tak mi lepší varianta přijde takovej, co se rozepne, když se kočena obojkem někde zachytí a to samozřejmě, jak už bylo popsáno výše dopadne tak, že obojky bude kočka ztrácet a je velmi pravděpodobný, že když jí nakonec někdo najde, tak stejně žádný obojek mít nebude.
Jako nějaká místní databáze a založení nějaké FB skupiny místních kočkařů je určitě částečné řešení. Dají se tam pak vkládat ztracené a nalezené kočeny. No a pokud je obec třeba i menší, tak zase úplně nevidím problém založit si nějakou místní databázi koček…dle čísla čipu a mít třeba na tom obecním úřadu čtečku čipů…