Aktuálně: 2 775 inzerátů261 560 diskuzních příspěvků19 169 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 25.10.2025, 15:32:47 xxx.xxx.189.104

Tak všichni známí, co měli psy v boudě, tak dávali slámu….jako suchý to bylo, ale mně vždycky přišlo, že sláma je dost tvrdá…ne teda na ležení, ale třeba na zapíchnutí do oka, když si pes lehne…ale nikdy se nikomu nic takového nestalo, tak je to asi jen můj dojem a taková přehnaná opatrnost.

Teď dost slyším, že se dává dřevitá vlna.

Sardullah
Sardullah 25.10.2025, 09:41:33 xxx.xxx.189.104

Já už bych to s těma myšima uzavřela…každý se snažíme zbavit myší dle svého…také každý máme jiný problém…něco jiného je odchyt jednotek myší u mě v obýváku a kuchyni (do patra naštěstí za celé ty roky žádná nevlezla) a ve sklepě…a něco jiného je potřeba likvidace myší v jiných prostorech mimo dům.

V každém případě BaLu…neřešte…já k vám moje myši nevozím, nevypouštím je ani nikomu za zahradou, abych přesunula svůj problém k jiným lidem.

Myslím, že jediné, nad čím by se mohl někdo pohoršovat je případné podezření na týrání, když myš opečovávám přes zimu doma a když začne být opravdu hezky, tak tu myš vypustím, ať se stará…v tomhle mohou mít pravdu ti, komu přijde humánnější jí usmrtit hned. Ale to zrovna není alfa a omega toho, co vadí vám.

Sardullah
Sardullah 25.10.2025, 09:32:40 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 25.10.2025, 09:09:19

No já chtěla napsat, že když už to jde k soudu, tak doufám,  že jí ty psy co nejdříve “odeberou” i papírově a uvolní se pro adopce…že nebudou “hnít” v útulcích ještě několik let.

Sardullah
Sardullah 24.10.2025, 12:49:02 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 23.10.2025, 23:06:12

No tohle mi připomnělo, že tak nějak zapomínám na strasti, které přináší život s kočkou a vzpomínám spíš na ty slasti.

Sardullah
Sardullah 24.10.2025, 12:42:59 xxx.xxx.221.235
Dublinbarzoj:

Jsem ták šťastný, když jsem venku s celou smečkou. Jen páníčci se bojí, že moji maličkost to bílý střevo zašlápne.   Prostě velký,střední, malý a nejmenší v akci😍

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

To je až neskutečný, že běloušek byl nedávno taky takový prtě… tak jasně člověk to vidí na fotkách, že už je velikej převelikej, ale teprve vedle toho malýho si uvědomuje jak moc…. no prostě benjamínek předal tuhle funkci mladšímu.

A teda musím říct, že moje chrtí srdéčko plesá… kéž by všichni chrti měli takový život.

Sardullah
Sardullah 24.10.2025, 10:43:03 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 24.10.2025, 07:44:57

To, co děláte vy, se mi příčí a považuji to za neefektivní, protože problém jen přesunete, tedy převezete, 

Já myslím, že už se tohle moje vypouštění myší jednou řešilo…

Takže já osobně si nemyslím, že myš bude putovat někam xy kilometrů. A i kdyby ano, tak kolik jedinců z těch povětšinou cca deseti myší… a dobře jednou asi z 25 myší do té civilizace doputuje. 

Nepřesouvám problém jinam… když už půjdeme k meritu věci, tak v přírodě je xy zvířat, která myš dokáží ulovit a která si jí dají jako svačinku.

Takže tak max přispěji do potravního řetězce.

Upřímně mi řekněte kolik si myslíte, že s těch mých cca 10 ti myší, co vypustím, přežije do doby, než by se vrátilo do civilizace a nebo do rozmnožení, které by způsobilo přemnožení na louce v lese…

Opravdu si myslíte, že tohle je problém?

Jestli ano, tak sorry, ale to mi přijde jako názor “ zničit krtka”… resp. zničit všechny krtky, protože opravdu jednotky myší žádný problém v přírodě nezpůsobí.

Sardullah
Sardullah 23.10.2025, 19:17:31 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 23.10.2025, 17:47:21

No nemyslím si, že by se vrátily domů…vozím autem a několik kilometrů od budov a od nejbližšího pole…mám svoje “místečko”…fakt nechci, aby třeba vlezly někomu jinýmu do baráku. Myslím, že pokud to nejsou myši turistické s buzolou, tak je čeká krutý život v přírodě…😉.

K těm jedům…teda “trávila” jednu sezonu…nekupuju jedy v obchodě, mám je přímo od deratizační firmy v takových těch plastových boxíkách…ty v obchodech jsou prý většinou nespolehlivé….slabé…ten, co se měla já se v obchodě neprodává, správně by mi to ani neměli prodat, měli by to přijet sami umístit…

Celý problém s tím trávením je v tom, že se bojím, aby mi otrávenou, ale ještě pohyblivou myš, nesežrali psi…to by byl problém…s tím trávením jsem skončila, když se mi jedna takhle otrávená myš producírovala poooomalu prostředkem obýváku a byla chytitelná normálně mnou, natož psem.

A na klasický usmrcovací pastičky nemám žaludek…

No a co se týče těch mých přesunů “mých” myší…jako opravdu jsem jich měla nejvíc 25 kousků za celou zimu…povětšinou je to tak do 10ti kusů…nemyslím si, že bych tím nějak přispívala k přemnožení myší v naší přírodě, když vezmete v úvahu, že opravdu všechny, které vypustím, nepřežijí ani do doby, kdy by reálně zplodily mladé, že se třeba stanou něčí potravou…

Sardullah
Sardullah 23.10.2025, 17:42:07 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 23.10.2025, 14:10:34

Máte to dobře vymyšlený a smekám.

Právě, že to mám blbě vymyšlené…ani nechtějte vidět můj výraz, když se v třeskuté zimě objeví u nás v obýváku myš…"Nééééééé 😴🙄☹️"….protože vím, že rovnou můžu mazat do zveráče pro piliny, seno, papání a vytáhnout akvárko, napáječky, domečky, mističky a až do jara se starat….😕…ale co nadělám, když musíš, tak chceš 🤪

Sardullah
Sardullah 23.10.2025, 17:36:41 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 23.10.2025, 13:27:24

Chápu ale, že to tak každý nemá. Za čím si ale stojím je to, že by se ty volně se pohybující kočky venku měly všechny kastrovat.

Kéž by tohle byla samozřejmost…

Sardullah
Sardullah 23.10.2025, 17:33:56 xxx.xxx.189.104

Já myslím obecně, ať to jsou psi a nebo koně, tak dokud se “šlechtila" pracovní zvířata a bylo potřeba, aby teda makala a tedy, aby byla hlavně zdravá a měla požadované povahové vlastnosti a pracovní vlohy a zas až tak se nehledělo na exteriér, protože darmožrouta nikdo živit nebude a nefunkční zvíře “darmožrout” je a to si lidi nemohli dovolit…tak to bylo ještě fajn, ale jak se začalo šlechtit na hlavně na exteriér, líbivost, extrémní vizáž…jako jsou třeba ty hodně spláclé čumáčky u některých plemen, to šílený úhlení zadních končetit třeba u exterierových NO a spousta dalších věcí…plus množení pro prachy a teď nemyslím ty strašidelné množky, ale i chov s PP…víme všichni, kam to některá plemena dopracovala.

Já třeba doufám, že u chladnokrevných koní se toto ještě tolik neděje, protože jasně, jsou lidi, kteří si chladnokrevníka drží pro nějaké rekreační účely, ale pořád si myslím, že dost těchto koní pracuje a že při chovu jsou zohledňovány hlavně ty žádoucí vlastnosti.

Nejsem od koní, ale doufám v to.

No ale to už jinde jsme…

Sardullah
Sardullah 23.10.2025, 12:59:40 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 23.10.2025, 11:53:59

No já asi nemám nějak problém s venkovními kočkami…resp. mně nemají jak škodit, nevadí mi, když se pohybuje cizí kočka na mém pozemku…resp. jo trochu mě to štve kvůlivá tomu, že na ní pak štěkají psi, ale není to nic, co by se nedalo přežít.

Já osobně bych venkovní kočku nechtěla…bydlím u silnice a už jsem za ty roky viděla několik koček sousedů, co přejelo auto…navíc vím, že třeba moje přímá sousedka na kočky dost nadává kvůlivá rozhrabaným záhonům.

Jako takhle, pokud bych měla prachy, tak to samozřejmě vyřeší nějaká venkovní voliéra kolem baráku…jako mít kočku zavřenou v domě je u mě sci-fi…od jara do podzimku máme venkovní dveře přes den dokořán a neumím si představit, že bychom zavírali třeba dveře do obýváku, aby byla kočka doma, když se psi neustále courají sem a tam.

Jako hodila by se mi nějaká myšilovka, ale prostě na to nemám takový podmínky, jak bych si představovala, aby moje případná kočka byla v bezpečí.

A fakt nechci trnout, když se mi kočena nevrátí z rajzu, co se jí stalo.

Co se týče označování venkovních koček…no to mi obecně přijde jako problém…tedy teď nemyslím čip, ale to, podle čeho by majitele kočky identifikoval obyčejný člověk.

Pokud bude mít kočka obojek, tak mi lepší varianta přijde takovej, co se rozepne, když se kočena obojkem někde zachytí a to samozřejmě, jak už bylo popsáno výše dopadne tak, že obojky bude kočka ztrácet a je velmi pravděpodobný, že když jí nakonec někdo najde, tak stejně žádný obojek mít nebude.

Jako nějaká místní databáze a založení nějaké FB skupiny místních kočkařů je určitě částečné řešení. Dají se tam pak vkládat ztracené a nalezené kočeny. No a pokud je obec třeba i menší, tak zase úplně nevidím problém založit si nějakou místní databázi koček…dle čísla čipu a mít třeba na tom obecním úřadu čtečku čipů…

Sardullah
Sardullah 23.10.2025, 12:25:16 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele rina z 23.10.2025, 08:22:47

Tak já na odchycené myši nesahám….pokud je přesouvám tak opravdu bez dotykově.

Ty “ochočené”…to byla opravdu vyjímečná sestava, neboť byly v zajetí opravdu několik měsíců a ty “divoké” potvůrky se naučily, že ode mne přichází potrava a mňaminy. A taky možná dáno tím, že v době odchycení byly dost malé (tedy minimálně 2/3 sestavy)…takže předpokládám nějaká odrostlá mláďata, tak asi ta zvykačka probíhala rychleji a neměly pocit, že by jim od člověka hrozilo nějaké nebezpečí.

Ani na tyhle “ochočené” cíleně nesahám…ve své podstatě ten “bližší” styk probíhal spíše ve formě pamlskování z ruky….nicméně nebyl problém manipulovat s myší rukou…třeba nějaké popostrčení, abych jí “zahnala” do přepravky.

Jako myslím, že jsem obecně tady profláklá tímto způsobem zbavování se myší v domě…to znamená, že to dělám už několik let…a tohle byla jediná sestava, co se takhle “ochočila”, jinak myši zůstávaly plaché i třeba po měsíci v zajetí.

To už člověk vidí…když jdete k akvárku a nesete jídlo, tak tyhle myši hned hrrrr kam jsem strčila ruku s jídlem a už panáčkovaly, jestli jim něco nestrčím do tlamky…a to chci upozornit, že u mě rozhodně hladem netrpí….a naopak normální stav je, že jakmile odklopím krycí mříž z akvárka, tak se snaží buď zalézt do domečků a nebo se alespoň drží, co nejdále v rohu. 

No tyhle byly asi dobře motivovatelné na jídlo…😉 

Sardullah
Sardullah 23.10.2025, 12:03:34 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fi z 22.10.2025, 22:45:59

No ale to jsme v jiné ženské kategorii 😜

Sardullah
Sardullah 23.10.2025, 08:14:01 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 23.10.2025, 07:01:31

No a vidíte… zrovna nad tím se já, byť jsem myší samaritán, pohoršovat nebudu. Nejsem naivka a vím, že určitě nějaké “moje” vypuštěné myši, skončí v něčím žaludku.

Pohoršovala bych se jen nad nějakým týráním.

Upřímně bych byla raději, kdyby mi moje povaha dovolila ty roztomiloučký myšky zahrdlit…určitě by s tím bylo méně práce, starostí a peněz…

Sardullah
Sardullah 23.10.2025, 08:09:37 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 22.10.2025, 23:20:03

Jako smrad to je…. a to já při tom počtu myší měním podestýlku třeba obden… já mám to akvárko s myšicema ve sklepě.

Sardullah
Sardullah 22.10.2025, 22:41:16 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 22.10.2025, 19:40:31

Tak já jsem samaritán … mám pro ně vybavený akvárko, tak je několik dnů skladuju a pak je vyvážím mimo civilizaci na louku k lesu.

Jednu skupinu jsem měla hodně dlouho… byly hodně mrazy, tak jsem čekala na lepší počasí… měla jsem je skorem 3 měsíce a to už z nich byly opravdu ochočené potvůrky.

A tak úžasné, že jsem byla v pokušení si je nechat, no nakonec naloženy do přepravku a odvezeny na místo začátku svobody… no tak jsem popšla pár desítek metrů od auta… vytřásla jsem je ven, popřála hodně štěstí s jdu zpět k autu a najednou na mě syn volá, že ty myši běží za mnou… no fakt jsem byla jak krysař. No mám delší nohy, utekla jsem jim, ale bylo mi to líto… fakt jsem byla v pokušení na ně počkat se slovy “ holky tak šup, naskákejte zpátky do přepravku a jedeme domu…l

No poučila jsem se a snažím se minimalizovat starání pouze na krmení, napájení a čištění ubikace… žádné mluvení, mlaskání, hladní, drbáni…. Ato už neprovozuju, ale s velkým sebezapřením.

Sardullah
Sardullah 22.10.2025, 09:38:23 xxx.xxx.11.55

Koně co tahají turisty v kočárech…

Nechci se pouštět do debat o jejich welfere… do toho prostě nevidím a i když jsem v mládí strávila pár let u koní, tak ne u koní v tomhle režimu. Prostě to nedokážu objektivně posoudit… a subjektivně mi to nepřijde úplně v pořádku… možná by můj pohled byl o fous lepší, kdyby koně, kteří mají zrovna volno, měli k dispozici adekvátní výběh.

Ale jako laik se mi chce napsat, že i za předpokladu, že to koně zvládají na pohodu, že je s nimi dobře zacházeno atd atd, takže ani za těchto podmínek mi nepřijde super, aby kočáry jezdily v takovém městském provozu… přijde mi, že to si nemůže užít vůbec nikdo.

Kdo už v kočáře jel, tak mi asi dá za pravdu, že to zážitek je… ale umím si to představit jako zážitek třeba v nějakém rozsáhlejším parku… ale v centru Prahy mezi auty… No ale jasně… někde v parku by nebyly ty kšefty takový.

Vždycky když jsem viděla ty koně kolem Staromáku, tak mi jich bylo spíš líto.

Sardullah
Sardullah 22.10.2025, 07:40:47 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.10.2025, 07:27:13

Hele mně do toho vlezly dvě , a to asi během dvou let, takový malinký myšičky. Mně přijde, že se tam ani udatnej myšák nevejde… jako jo, vejde, ale některý kousky, co chytnu, jsou fakt veliký.

A co teda mi přijde na týhle pasti takový nekomfortní je, dostání té myši z pasti ven… když se jí nechce, tak je to docela sranda.

Sardullah
Sardullah 22.10.2025, 07:11:24 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 22.10.2025, 06:55:15

No tak já jsem samozřejmě v naprosto jiné situaci… řeším myši pouze v baráku… jestli jsou nějaký třeba v kůlně, tak to ani netuším… asi určitě jsou… ale mimo sezonu tam nemám důvod lézt a teda jednu past dávám do garáže.

Když to řeknu sumárně, tak umísťuji 4-5 pastí max najednou… většinou i méně, protože ne na všech místech je past lovecky úspěšná.

A maximální počet myší, které jsem za myší sezonu odchytla je 25 kousků… a tím myslím, že žádné další myši se v domě nenacházely.

Sardullah
Sardullah 21.10.2025, 14:16:28 xxx.xxx.189.104
šavlozubka:

Tady všichni s podzimníma fotkama a mladý pán včera prohlásil, že se hlásí do klubu Vltavských otužilců. 😅

Obrázek

No náš mladý pán lapiňák je teda asi jinej gang…vodu fakt nemusí…

Já mám pro psy…resp. pro pyrenejku, protože berňucha tam nevleze, takový dětský plastový pískoviště, které teda používám jako brouzdaliště…madam když přijde z procházky, tak si jde ochladit pacinky….no jak to může být hluboký??…nevim, určitě pod 20 cenťáků…a pokud ho mám napuštěný plný, tak tam lapiňák nevleze…ale když nechá babi (jakože já jsem babička psí) jen voděnky tak 10 cenťáků, tak to si ty nožičky namočí…