Já dneska dělala těstoviny s uzeným a se zelím… jakože smíchaný všechno dohromady… ale teda přiznám se, že na to nemám ani moc chuť, spíš si nakrájím meloun.
Včera jsem strčila kuře do trouby a fertig.
Byla tady zmiňovaná žemlovka, tu bych si dala, ale kdo se s tím bude v tomhle vedru crcat… to si dám radši nudle s mákem nebo tvarohem, když mě bude honit mlsná.
A ci se týče dětí… klidně bych jim udělala pizzu… těsto už se dá dneska koupit vyválený, jen se to hodí na plech, na to ingredience dle chuti a je to.
Tak zítra, vlastně už dnes se nekoná jenom Národní výstava psů v Klatovech, ale i Extreme Dog Race v Opatově. Rušit to prý nebudou, jsou přihlášené týmy i ze zahraničí a přijedou. Ti lidi se fakt zbláznili. 🙄
Tak snad budou mít rozum majitelé psů a nepojedou tam s pesanama.
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 26.06.2026, 17:21:36
U nás na dvoře jsem si taky připálila chodidla… budiž mi ke cti, že to bylo, když jsem “zalévala” dvůr, chladila dlažbu, než vypustím psy na venčení…
Jinak my jsme procházky zrušily úplně… to se těch pár dní nepopo… a příští týden bude líp…
Já jsem nějaká nakřáchlá nebo divná nebo co. Původně jsem si myslela, že to je z toho nastydnutí od větráku… teď nevím, mi přijde, že mám spavou nemoc… fakt velkou část dne prospím… a to už od úterka. V práci jsem byla jen ve středu, tak to jsem nějak přežila.
Tak nevím, jestli to není tím horkem a tím, že stárnu, tak už to tělo tak nezvládá.
Tvl… zrovna minule … psala jsem ve spěchu a bez brejlí… a pak když jsem si svůj příspěvek přečetla, tak tam byly hrubky, který i mě praští ne do očí, ale palicí po hlavě… třeba myčka na nádobí jsem normálně napsala s měkkým.. mička.
Psi a psy… jo taky se mi stane, že to napíšu blbě, ne z neznalosti, ale prostě to píšu ve spěchu a nepřemejšlím nad tím.
Ve svý podstatě mi nevadí, když se někdo neudrží a na chybu upozorní… na druhý straně se už několikrát strhlo kvůlivá nějaký hrubce fakt zbytečný, pitomý dohadování.
Holky… vím, že pro některé z vás je těžký si sedět na rukou, když my, obyčejní smrtelníci uděláme chybu, ale nejsme ve škole, nepíšeme diktát na známky, nepíšeme ani žádný ofigo dokument… no tak to prostě občas ulítne… důležitější je, jestli text dává smysl..
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 26.06.2026, 13:49:09
No holka, dneska se rukama lidem moc makat nechce… no v tomhle vedru je to i o zdraví.
Možná nehledat brigádníky, ale firmy, co dělají zahradniciý práce. Vím, že kámoška… než se teda asi před 5ti lety odstěhovali, tak jednou týdně přijeli zahradníci a provedli veškerou údržbu… ona byla chabrus na záda a navíc byli s manželem přes týden pracovně vytížení a nechtěli víkend strávit údržbou zahrady.
Jinak moje spolužačka se vdala … a tedy se z ní stala paní Grospičová… jako upřímně, tak tohle bych svým dětem neudělala, to bych si nechala svoje příjmení a jmenovali by se po mně….
No a nejlepší je, když člověk něco řekne a teda hned ví, že to teda moc nedopadlo a tak se to snaží vylepšit.
Moje bývalá kolegyně se snažila osvětlit zákazníkovi, že jakmile vidí, že její kolegové lelkují, tak je žene do práce a řekla to takhle..
“ já, když je vidím stát, tak je musím honit”… vycítila z toho, že by to mohlo být bráno jako dvojsmysl, tak to chtěla uvést na pravou míru a dodala “ ty kluky myslim”.
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 26.06.2026, 11:56:41
No jasně … to mi tvrdí doktoři v lékárně vždycky.. stejná účinná látka… ale mám vyzkoušeno třeba i na typu léků brufen, ibuprofen… že účinek prostě stejnej není, i když je to prý to samý, akorát to vyrábí jiná firma. Ale ty prášky asi totožné nejsou.
Mně se strašně líbí jméno pro psa Targo… kdysi měl soused NO, který se tak jmenoval. Vždycky jsem si říkala, že až si pořídím psa, tak se tak bude jmenovat… no a když si toho psa pořídím, tak je to ňuňáneček, mamáneček, troubelíneček, no prostě určitě ne Targo… prostě ani k berbeřímu chlapečkovi, ani k berňuškovýmu se to nehodilo.
Jako je to těžký… teda alespoň pro mě… když si člověk domu přiveze roztomilý psí mimčo, tak mu dát nějaký drsňácký jméno a i ho tím jménem oslovovat… to prostě nedokážu.
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 25.06.2026, 21:50:58
přítel-dostala Dafi odměnu po ostříhání????????????? já-jasně,proč?? sedí na posteli a je neštastná….
Tak tohle přesně řešíme u nás…jsou ustálené stereotypy, kdy se dává mňamka nebo se třeba jen podrbe, pohladí…. a naše Gina není nešťastná, ona významně kouká… až významně vtipně… no prostě “ už zase načuhuje divizna”… a manžel to samo domo taky hned nahlásí, jestli jsem na NĚCO nezapomněla.
Jako často slýchám od lidí, že Nimesil je zázrak a dost lidí se ho snaží nějak sehnat, aby ho měli doma, kdyby něco… je na recepis.
My ho doma máme zásobičku, synovi ho píše doktor… vzala jsem si ho asi 2x a účinek nic moc, spíš nic než moc… mně to prostě nějak nezabírá.
Veral mi zabere podstatně líp…veral je náhrada diclofenacu… mám pocit, že býval v takové červenobílé krabičce a teď nevím jestli padesátkovej nebo stovkovej… ten teda fungoval ještě líp než veral, i když by prý veral je to samý… no neřekla bych , že úplně to samý.
Obecně problém s dotazy na granule… dle mého… je ten, že spousta z nás krmí masem a tak nějak se v granulích neorientuje, další skupina nějakými granulemi krmí, ale já bych je neoznačila za nějaké odborníky. Prostě dle svého nejlepšího vědomí a svědomí vybrali.. možná po poradě s někým.. granule, které psu sedí…
Jediná, kdo tady granule umí tak nějak rozebrat, je Megí. Resp. alespoň mně to tak přijde, ale to taky nevím jistě, protože tomu jejímu rozboru vůbec nerozumím… aneb zlatej barf… grancle jsou vyšší dívčí.
Takže pokud se tady někdo zeptá, jaký máme názor na granule… teda o těch z tohoto vlákna jsem v životě neslyšela, tak se ani nedivím, že nedostane uspokojivou odpověď.
Když na seznamu zadám di vyhledávače název granulí, tak eshop, na který byl dán odkaz, mi vyjede na prvním místě.
Nechci nikoho obhajovat, ale pokud budu chtít dát jen odkaz na konkrétní granule, kvůlivá složení, tak bych taky dala to první, co na mě vykoukne.
Jasně může to být celé reklama, eshop může mít zaplacenýho zlatýho bludišťáka, aby ho robot vyplivnul na prvním místě… ale přeci jen díky tomu, že “ skryté” reklamy jsou tady časté, tak není potřeba hned tazateli nasazovat psí hned na začátku. Můžem normálně reagovat.
Takže za mě jsou všechny granule fujky fujky.
A pokud už granulemi krmím a není to nějakej šrot jako marketovky, pokud chci krmit granule a na stávajících mi pes prospívá a vyhovují, tak bych je neměnila.
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 25.06.2026, 06:35:10
Tohle přesně měla nedávno kolegyně z práce… přestala mluvit, kašel…
Ale tam si myslím, že to na ní skočilo ještě v tom týdnu, jak byla zima… zmokla… takže asi nejsoíš nějaký prochladnutí.
Jinak… koupila jsem Gině větrák, dva dny mi běžel v ložnici, aby tam měla madam lepší klima… první den se nepřišla ani podívat… druhej den jsem neustále štelovala větrák směr postel nebo zem, kde zrovna ležela a výsledek? Včera mi jasně řekla, že to hučení větráku nebude poslouchat, ať to laskavě vypnu… a já jsem si z těch prvních dvou nocí uhnala pěknou rýmu a pčíkám kudy chodím… a to se vyplatí.