Anonymní:
Tady si myslím, že teda úplně nesedí obrázky “muži”…ta první fotečka by měla patřit k ženatému, neboť o něj jeho drahá polovička pečuje…krmí ho, stará se o jeho zevnějšek…😉
Anonymní:
Tady si myslím, že teda úplně nesedí obrázky “muži”…ta první fotečka by měla patřit k ženatému, neboť o něj jeho drahá polovička pečuje…krmí ho, stará se o jeho zevnějšek…😉
No ono si dost dobře neumím představit, že by byla odpověď na víc příspěvků najednou…protože když teda dám odpověď na jeden konkrétní příspěvek, tak potom po kliknutí v odpovědi na příspěvek uživatele xy se mi rozklikne celý jeho příspěvek…kdyby tam teoreticky byly třeba 3, tak si myslím, že ani pro ostatní už by to nebylo moc přehledné.
Jak píšou holky výše…napsat komu odpovídám a popř. teda napsat konkrétně na co reaguju…okopčit příslušnou část příspěvku, dát do kurzívy a normálně odpovědět…
Buggyra:mně se do těch výklopných také nic nechytilo právě… Teď používám mrtvochytky, ale jsou to šunty a hned se rozbijí ☹️ Už jsem zlikvidovala 3 ze 4… tak nakonec stejně asi pořídím kočky, ale kočky žerou a chodí trousit do sena, nic o co bych stála. Tak hledám, co by fungovalo. Že to tu myš přerazí, to mi nevadí, já je stejně krmím slepicím.
No já nejdřív to místo, kam dám sklopec, tzv. zakrmím…třeba 3 dny dávám na určitý místo piškot a pokud vždycky zmizí, tak tam čtvrtý den dám sklopec…a myš vždycky chytnu.
Protože když jsem dala rovnou past, tak se mi stalo, že mi myš lítala třeba týden po obýváku, ale do pastičky nevlezla.
Navíc já, jak mám “nastražený” piškoty, abych viděla, jestli se u nás nějaká již ubytovala a nebo ne, tak jakmile piškot z nějakého místa zmizí, tak automaticky na to samý místo dám další a pak další a pak teda piškot šoupnu do sklopce…
Jo a ještě ohledně návnad…jako vyzkoušela jsem všechno možný, co jsem kde vyčetla, že by to pro myš mohlo být atraktivní a teda nakonec s klasickými dětskými piškoty mám největší úspěch…
Používám tyhle https://www.zelezodum.cz/past-na-mysi-a-hrabose-gaun-32620-5-5x12x5-5-cm?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=Zbozi.cz:+Zelezodum.cz&utm_content=Vsechny+produkty&utm_term=sklopec+na+mysi
Mám i několik pastí, kam myši vlezou a překlopí se s nimi taková záklopka a už se nedostanou ven. Pořídila jsem je, protože se mi jednou stalo, že i ten sklopec přerazil myšce páteř. Ale teda ještě se do nich nic nechytlo…
Tak já letos v baráku ještě žádnou myš neměla. Asi je ještě “teplo” venku.
Mám všude nastražené piškoty, jak nějaký zmizí, tak vím, že je čas vytáhnout sklopce.
Gina by vnučky brala… problém by byl s Matesem, protože on je horlivka a navíc takovej slon v porcelánu, tam by vnučkám hrozilo povalení, zasednutí, zalehnutí a hlavně podrápání, protože aktivně sám podává pac, když to nikdo nečeká.
No tak jsem vlastně ráda, že žádný vnučky se nekonají a konat nebudou.
I když připravená jsem byla… jsem… koupila jsem pyrenejku, což bych vyhodnotila jako top psí chůvu a zasadila ovocné stromy…
No tak Gina holt leží na gauči se mnou a ovoce sežereme sami.
No ale tu šílenost kompenzuje tím, že je to neskutečnej fešák..😍
No ale barvičky mění do krásy….
Dublinbarzoj:Povaha už je trošku poznat teď, uvidíme, co z něj bude. Zatím je nebojácný tygr a přitom uvnitř klaun, který chce okolí bavit. Máme ho krátce, ale velmi intenzivně už projevuje svoji lásku. A krásný je, že když usíná, tak si vždycky chvilku povídá sám se sebou.( taková směsice kouření, mručení)😍, je zas úplně jiný než Santana, Kejný nebo Dobi.
Já chci taky barzojí miminko 😟…
to je hrozný, když má člověk nějaký sen a ten sen je splnitelný…protože koupit barzoje opravdu není neuskutečnitelné….ale zároveň neproveditelné…
Jako normálně už mě napadlo, že jednoho krásného dne koupím barzojí mimčo…budu ho vydávat za nějakýho křížence třeba kolie a chrta…to by tak bajvočně mohlo býti…a než ten pes začne “hrbatět”, tak už si k němu pánové doma vytvoří nějaký vztah…už ho budou mít rádi, tak toho “hrbatýho” psa už zkousnou a já budu dělat překvapenou, co z toho vyrostlo…😲
Měla jsem kožený vodítko kdysi dávno na ovčandu a jednoho dne udělalo vodítko prásk a ruplo. Od tý doby už tomu nevěřím.
Myslím, že názory na vodítka a obojky se liší i dle toho jak velkýho a silnýho psa máme.
Tak jako jasně… i Máťu jsem na veterinu dovedla na šňůrce od klíčů, protože jsme ho do auta nakládali držíc za postroj a vodítko jsem zapomněla doma… ale rozumíme si… když nastane krizovka, tak malýho pejska udrží cokoliv… u velkýho psa už nad tím já teda dost přemýšlím, obzvlášť když to není pes, ale lední medvědice a vzhledem k tomu, že je to sice neradikální pastevec, ale přeci jen pastevec, tak může být i potenciálně nebezpečná… a to člověk fakt nechce, aby cokoliv selhalo, to je ochoten si nechat vykloubit rameno a stát se pro psa zátěží v podobě ležícího střelce, ale nepustit.
No a samozřejmě sebou táhnu ještě náhradní vodítko a náhradní karabiny… kdyby něco.
Tak na Máťu mám vodítko obyčejný přepínací, takový to pletený s dvěmi karabinami… normálně ze zveráče. Používám to na psy celej život… tohle je ještě po jackovi, takže asi 16 let starý.
Gina má teda lanový s posuvkou…. To mi hodně vyhovuje.
Že mám značkovou flexinu, to je dané tím, že mám velký psy a potřebuju, aby je udržela i v krizovce… stejně tak kladu důraz na karabiny na vodítkách pro Ginu… u růžovýho posuvnýho vodítka jsem si je měnila.
No a pak mám teda dvě 20 metrový stopovačky… ty jsem si nechávala dělat od Timeru… na konci mám taky posuvku, abych si mohla konec přehodit přes plece…
Já doufám, že jsou i lidi, kteří jsou třeba jen diváky zdejších diskuzí… že sice nepřispívají, ale přečtou si to…
A třeba tohle alespoň někoho nakopne k tomu, aby o nákupu štěněte víc přemýšlel a aby podobným lidem neskočil na špek.
Ph:Drive to vodiko ztratim nekde, nez ze se rozbije…a to vetsinou pouzivam do 50kg na psy, co maji nad 50kg. Ale ten giant je strasne tezky uz na me na bezne venceni.
no-name ty ano, ty uz jsem vyhazovala jako nefunkcni, ale primo Flexi ne, ty vazne odchazeji po letech…
Já ho mám hozenej v autě… domu ho vůbec neberu a když autem nejedeme, tak si ho tam vezmu a pak vrátím.
Giant je těžkej jak prase… já ho nenosím v ruce, ale přes plece mám pověšený vodítko a na něm pověšenej Giant. Do ruky beru opravdu vyjímečně… povětšinou psy upoveluju tak, abych vůbec nemusela korigovat ručně.
Psy na flexi připínám jenom tam, kde se to hodí, jinak choděj na normálních vodítkách.
Jo kolem zdraví už se to točí…teda hlavně holky o tom mluví, kluci moc ne…
Upřímně je mi kolikrát trapně, že mě až na nějaké maličkosti zdraví netrápí (ťuk, ŤUK)…ohledně tohodle, když vezmu, že jsme se spolužačkama stejného věku, tak klidně řeknu, že jsem zdravotně na tom skorem nejlíp…
Jako nej paradox je, že i ty, co oproti mně se udržují, nejsou tak tlustý jako já, snaží se sportovat a nebo nějak jinak být pohybově aktivní, řeší stravu…jakože, aby to bylo zdravé a tak…ale jsou na tom hůř než já….si kolikrát říkám, že bych to taky měla nějak řešit, že mě to jednou dožene, ale nějak není čas…
No já teda vůbec nemám s flexinama zkušenost…až teda na ten Giant (pro psi nad 50 kg), co jsem kupovala, pro malou Ginu…a teda musí opravdu říct, že v jejích pubertálních letech, kdy se Gina rozbíhala a opravdu dobíhala na konec a končilo to často prudkým škubnutím…dokonce měla na postroji před flexinu připnutý ještě amortizér, aby ten ráz nebyl takovej, ale ve své podstatě to bylo jedno…
Gině je 5,5 roku, vzhledem k tomu, že to je pes, kterého nelze vypustit na volno a ne všude je vhodné použití stopovačky, tak flexinu používám opravdu často, buď na ní a nebo pro berňáka, třeba v parku, kde psi nesmí být na volno. Používala jsem jí i na kavkazandu…a to vám ani nebudu popisovat, co nastalo, když se namočila v potoce a ještě u potoka byla loučka, kde lítali motýlci…to se mi chtělo brečet, protože se mi jí vůbec nedařilo stopnout…resp. mi to přišlo nebezpečnější pro mě, než doběhnutí Jessinky na konec flexiny….
Takže já osobně na tuhle konkrétní flexinu nedám dopustit….i potom “co zažila”, tak není nejmenší problém s navíjením.
Tak teď už teda nedostává flexina zabrat, protože jak Gina, tak Máťa jsou slušně vychovaní pejsci a už to doběhnutí nehrozí.
Formality taky nemám ráda…jako teď už neoslavujeme, ale dřív to bylo každou chvíli, ať už rodina a nebo kamarádi. No kolikrát se mi ani moc nechtělo, ale nakonec jsem si to vždycky užila…ve své podstatě mi to dneska chybí, protože na těch oslavách se člověk potkal i s lidmi, se kterými se nepotkává tak často.
Mám ráda i třídní srazy…jak ze základky, tak z průmyslovky…na obou školách si myslím, že jsme byli super parta a fakt se moc rádi vidíme. Je mi líto, když mi někdo ze známých řekne, že lidi ze školy už nepotřebuje v životě vidět, protože to byl děs…mrzí mě, že nezažili ve třídě takovou pohodindu jako já…pořád k sobě máme se spolužáky blízko…prožili jsme spolu dětství a pak i pubertu, to se nezapomíná😄
Se základkou už to děláme skorem každý rok…asi jak stárnem, tak zvyšujeme frekvenci setkávání.😎…
Akorát čím je člověk starší, tak se tak nějak víc probírají i ty životní starosti…to mi tak nějak chybí takové to “bezstarostné mládí”. Ale i tak se spolu hodně nasmějeme…
Jsem ráda, že mám ve svém životě hodně lidí, kteří sice nejsou moje “nejky”, ale berou mě takovou jaká skutečně jsem…ještě kdyby to byli tak fanatičtí pejskaři jako jsem já, tak by to už nemělo vůbec žádnou chybičku.
I když mi život uštědřuje jeden kopanec za druhým, tak za ty lidi v mém životě jsem fakt ráda.
Dublinbarzoj:Už venčíme Čtyřku😍. Představujeme vám Aristokrata Silent Enigma. Hurá jsem v novém doma😍
Jezunky…to je bobíšek😍…no tak hlavně ať je zdravej, to psí štěstíčko a bezvadnej chrtí život mu zajistíte vy.
A co na něj kluci?
je to lepší než v bytě
Já jsem v tomhle asi hodně subjektivní vzhledem k tomu, jak to mám s mými psy já. Já mám psy domácí s přístupem na zahradu, kdy chtějí a teda vzhledem k tomu je můj názor dost ovlivněn. Moji psi si mohou vybrat, jestli budou doma a nebo venku…mimo teda noční dobu, to jsou zavření doma, aby nerušili sousedy případným štěkotem. A vidím tedy, co takový pes (můj pes a že už jsem jich tedy v tomto režimu měla několik) preferuje a ta preference je jasná…pokud chce spát, tak si zaleze do baráku…pokud nejsem doma, tak prochrápou větší část dne…pokud jsem doma, tak jsou aktivnější, ale tak do oběda…pak si jdou hodit šlofíka a jdou si lehnout do baráku, i když je období, kdy jsou dveře ceý den otevřené…naopak berňucha je spokojenější, když mu na tu spací dobu ty dveře zavřu.
Jako obhajoba majitele, že pes štěká a vyje, jak na zahradě, tak v bytě…jako sorry…kolikrát už jsme řešili nějakou separačku a jak postupovat a že teda je to na dýl, ale že je potřeba psa naučit samotě…ale tady budeme říkat, že je to v pořádku. No a pak co vždycky říkáme “unavenej pes, hodnej pes”, takže pak je otázka, jaké měl a má ten malamut vyžití…
Nechci nikomu křivdit, neznám majitele ani psa osobně, ale na první dobrou mi to teda tak nějak přijde, že režim v jakém má psa se snaží omlouvat, ale ve skutečnosti je to kombinace nenaučení psa samotě a nedostatečné aktivitě se psem…
Já teda mám flexi GIANT…mám teda XL, protože pyrenejská psice má hodně přes 50 kilo a berňucha je taky v kategorii 50+ …používám ho 5 let a teda funguje pořád a to si teda za pyrenejky pubertu zažilo brutální škubání a pořád drží, jak karabina, tak “péro”.
Takže pokud bych chtěla flexi třeba i na lehčího psa, tak bych znovu koupila od této firmy.
Je spousta lidí, kteří už nechtějí podporovat Ukrajinu….a já jim rozumím, protože jasně…peníze tečou na Ukrajinu a když naše český dítě potřebuje nějakou speciální léčbu v zahraničí, tak jakio národ děláme sbírku, protože stát potažmo zdravotní pojišťovna tu léčbu nezaplatí.
Další věc je, jestli se vynaložené prostředky využijí opravdu účelně, kde je jich potřeba a že nebudou částečně rozkradeny….tady si nedělám iluze, bude to jako s každou “dotací” vždycky okolo budou lidi, kterým zůstane něco za nehty.
Ale co kdybychom byli v jejich kůži my…nechtěli bychom, aby nám bylo pomoženo? Aby naši civilové měli kam prchnout před válkou?…Myslím, že obecně jsme na tyhle věci možná citlivější, že pořád tak nějak v paměti národa je Mnichov…to se na nás taky všicí vyprdli s tím, že pak bude “klid” a víme všichni jak to dopadlo.
Takže co teď? Zastavíme pomoc Ukrajině a stane se co? Ukrajina přestane válčit a Putin udělá co? Podají si ruce a rusové odjedou dom a co jsme si, to jsme si?
Já jsem neměla iluze o Putinovi, ale nemyslela jsem, že je takový blázen, že se pustí do Ukrajiny…když anektoval Krym a normálně to prošlo, tak jsem dost čuměla, ale to svět neřešil, protože je smozřejmě lepší, když rusům necháme ukirajinské území, než aby byla válka. No tak měl Krym a skončilo to jak…tím, že chce další území. Dnes je pro mě Putin osobou ve stylu “stát se může cokoliv”
Jako to, že chrastí jadernými zbraněmi mě asi nerozhází, vyrostla jsem za studené války, kdy se chrastilo jadernými zbraněmi nonstop, takže jsem v klidu…na ruce a na nohy si navlíknu igelitové pytlíky, vezmu si pláštěnku a lehnu si patama k výbuchu….ale co se tak bavím s mladými lidmi, tak hlavně ti, co už mají rodinu, ty obavy mají.
Přijde mi, že to prostě není tak jednoduchý a ani jeden z těch dvou táborů nemá pravdu a není to řešení.
Co mě zneklidňuje je, že válku máme defakto za rohem a prostě nemůžeme dělat úplně, že se nás to netýká, protože by z poza rohu mohla vykouknout.
A že nás všechny to stojí prachy? No tak to emisní povolenky taky…a spousta dalších věcí, kde se nejedná o skutečné náklady, ale cena je navýšena politickými rozhodnutími. A nemám iluze, že sice máme nos nahoru jakože silná EU, ale skutečnost je jiná, nikoo nezajímáme, my si tady huntujeme průmysl a stáváme se nekonkurence schopnými a ostatní si mnou ručičky, protože pro ně jsme trh, kam můžou lifrovat svoje výrobky….jinak si myslím, že jsme všem u zadele.
No a k Ukrajincům…když to vezmu objektivně, tak spousta jich pracuje. V létě jsem byla příjemně překvapená, když jsme chodila se psy večer do parku a posedávala tam ukrajinská mládež…jak to bylo v klidu, jak se chovali slušně, na rozdíl od českých teenagerů, kteří bývají dost hluční a není to příjemný.
No a můj subjektivní pocit hlavně z ukrajinských žen je nadřazenost…když se mnou mluví, i když je to slušně, tak mi přijde jakože mluví s póvlem, i když děkuji, nebo prosí, tak to zní spíše jako rozkaz. Ukrajinky opravdu nemám obecně ráda…bohužel jsem znala osobně dvě, které defakto mojí teorii potvrzují….ale jak říkám, je to subjektivní, možná takové ve skutečnosti nejsou…