Aktuálně: 2 776 inzerátů261 569 diskuzních příspěvků19 169 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 10.10.2025, 16:45:46 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.10.2025, 14:30:57

Pes uvázenej u stromu …na to nemám obhajobu…

Je to malamut…tak tam bych předpokládala nějaký vyžití…běh, běh u kola, u koloběžky. Nemyslím si, že takovej pes potřebuje nutně unavovat mozek, že je z meritu věci určený k tomu, aby tahal. A takovej utahanej malamut určo zvládne doma prospat pracovní dobu majitele.

A když teda opomenu nějaký welfare psa, tak myslím, že v zákoně není nic o tom, že pes nesmí být uvázaný na veřejném prostranství…některé obce, ale možná mají vyhlášku, že pes na veřejném prostranství musí být pod vlivem doprovázející osoby…nebo něco v tom smyslu…jakože nemůže být ani uvázaný u obchodu….no tady to asi evidentně není.

Já se vlastně dost divim, že toho psa ještě nikdo neukradl.

Sardullah
Sardullah 10.10.2025, 13:18:27 xxx.xxx.11.55
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 10.10.2025, 12:17:45

No já jen takovou poznámku… předení u kočky memusí vždy znamenat, že je na pohodu…. tím samozřejmě nechci říct, že u Fida to tak není, jen bych zrovna to předení nebrala jako ukazatel toho, že je vše v pořádku.

Sardullah
Sardullah 10.10.2025, 12:02:23 xxx.xxx.11.55
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 10.10.2025, 11:59:27

Podle tý fotky mo taky přijde, že se to trochu šklení… tak  snad to bude dobrý🍀

Sardullah
Sardullah 10.10.2025, 11:31:18 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 10.10.2025, 11:30:09

No mám pocit, že něco takovýho je, ale teda upřímně nevím, jestli už je v platnosti.

Sardullah
Sardullah 10.10.2025, 11:26:58 xxx.xxx.221.216
Sarah01:

Místní lidi na FB píšou, že pes tam prý bývá jen 3 hodiny denně, někdo ale píše, že už údajně začíná být agresívní. Nevím, já tam nebydlím, ale asi je to dost neobvyklé, že je na sídlišti, i kdyby jen na několik hodin, takto uvázaný. Jako majitel bych se o něj bála.

Pes tam bývá uvázaný 3 hodiny denně?….ale to přece nejni normální…ty 3 hodiny denně může být klidně doma. A jak jsem četla výše, tak to asi bude víc jak 3 hodiny…

Je mi toho psa fakt líto a divím se, že tohle se může…nechávat psa několik hodin přivázaného na veřejném prostranství…i když nic jinýho, tak tam nevidím misku s vodou, o přístřešku ani nemluvím…

Tak si jako pokládám otázku, proč ho jeho majitel má…

Sardullah
Sardullah 10.10.2025, 11:16:08 xxx.xxx.221.216
Bobca:

aháá..tak na trpaslíka já nekoukám🙂..a to B by mě teda nenapadlo..to už je na mě moc složité🤭

Buď v klidu, mě to B taky nenapadlo…musela jsem si přečíst řešení hádanky. Můj mozek a řešení hádanek se tak nějak neslučuje.

Jako upřímně, kdybych hádanku “dvě panenky vedle sebe sedí, jedna na druhou nevidí” neznala už od školky, tak v životě nevymyslím, že to jsou oči.  

Sardullah
Sardullah 10.10.2025, 09:44:05 xxx.xxx.221.216

Plíce jsem dávala Sáře, když jsem potřebovala, aby trochu zhubla …teda nejen plíce…ale berbeři syrový nejedli, tak jsem je normálně upekla v troubě.

Jinak já mám podobný “problém” s Ginou…kastrovaná a je prostě obrovská a na můj vkus by určitě potřebovala pár kilíček sundat…

Ale teda u ní to prostě nejde….u předchozí feny, berberky Sáry…taky kastrované…to normálně šlo, upravila jsem jídelníček, jak bylo psáno výše…libové maso, plíce, přílohy jsem škrtla a nahradila větším podílem masa a zeleniny…a šlo to, ětšinou to bylo po zimě, na zimu prostě psi měli o 5 kilo víc…na jaře to tak nějak přirozeně shodili, ale když ne, tak jsem nasadila dietu. Je teda fakt, že Sára měla víc pohybu než Gina, protože jí nevadilo chodit i delší prochajdy.

Jinak Sára na 55-58 kilo váhy měla denní krmnou dávku 1 kg + snídaně a svačina.

Gina je o hodně většatější a krmnou dávku má cca 750 gramů a svačinu žádnou, tak max dostane ochutnat sousto co jim já a eventuelně hrstičku granulek..ne plnou hrst….té už prostě jídlo zkrouhnout nemůžu, to by měla prázdný břicho.

Je teda fakt, že toho pohybu nemá tolik, co Sára, protože ona nikdy nebyla nějaká dálková chodkyně a já jí nenutila…možná chyba, ale táhnout za sebou zpruzelýho psa se mi nechtělo.

Jako žebra jí nahmatám, když jí uplácnu chlupy tak vidím pas, ale na těch žebrech cejtím, že oplácaná prostě je…a co si budem, velkej pes, každý kilčo navíc je zátěž na klouby a ve stáří dvojnásob …ale nedokážu jí dostat do takové “figury” jak bych si představovala.

Vždycky když byla řeč o kastraci a obezitě, tak jsem vždycky tvrdila, že je to blbost, že když nenechám fenu žrát dle jejího uvážení a bude mít pohyb, tak obézní nebude. Že ta obezita je povětšinou spojena s tím, že feny jsou po kastraci žravější a páníčci jsou nedisciplinovaní…

Upřímně potom, co mám doma kastrovanou Ginu si to myslet přestávám. Mám dva psy…kastrovanou pyrenejku a nekastrovanýho berňuchu…co se krmné dávky týče, tak berňucha dostává víc než Gina a při stejném množství pohybu je berňák jak lunt a Gina je medvědice. 

No držím palce, abyste byly ten případ, co opravdu bude stačit dávat libový maso a eventuelně omezit sacharidy.

Ještě teď mě tak napadá…co třeba vařený brambory jako příloha…teda upřímně nevím jak u psů, ale když si je já jako člověk zadávala do kalorickejch tabulek, tak překvapivě vycházely hodně dobře…ale nevím, jak teda u psů.

Sardullah
Sardullah 09.10.2025, 20:42:06 xxx.xxx.221.216
Bobca:

1.a 4.jsem nějak nepochopila..hm?😟

No ono se mi to tam přimíchalo omylem, ale tak se pokusím vysvětlit.

č. 1 je klasická hádanka a rozluštění je písmeno B…

na naBi je, na zemi není, ve slově žena žádné B není, ve slově BaBka jsou dvě písmena B.

A číslo 4, tak to opravdu pochopí pouze fanoušek seriálu Červený trpaslík…

Sardullah
Sardullah 09.10.2025, 18:48:20 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 09.10.2025, 17:31:09

Tak značku Tetra nerozporuju…myslím, že obecně my akvaristi máme nějakej pojem a dojem o značkách, firmách, které vyrábějí techniku do akvárií a Tetra určitě patří mezi ty, jejíchž výrobky doma sice nemám, ale není to pro mě neznámý pojem….proto jsem i psala, že bych prostě gůglila recenze.

Když jsem přecházela na externí filtry a teda jeden z parametrů bylo hlavně, aby byl filtr tichý, tak Tetra Tec EX byl v hledáčku, protože mají z mého pohledu dobrej poměr cena/výkon, ale nakonec teda vyhrály filtry od JBL.

Sardullah
Sardullah 09.10.2025, 15:06:46 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Timor z 09.10.2025, 10:44:15

Osobně bych si zkusila na to topítko vygůglit recenze.

Měla jsem jedno levné topítko z nějakýho setu…používala jsem vyjímečně, třeba když jsme měla karanténu na nový ryby…nejenže to po nějaké době vůbec nedrželo nastavenou teplotu, ale defakto mi tam nešla vůbec nastavit nějaká žádoucí teplota…buď byla voda studená a nebo to bylo “sepnutý” furt pryč. Některá topítka třeba topí docela solidně na teplou např. 24 stupňů, ale běda, když člověk potřebuje přitopit třeba na 28 stupňů…to je opravdu u některých topítek sci-fi.

A pak další věc…rozbitý topítko, to opravdu člověk nechce, aby se mu “uvařily” ryby…

Nebudu tady lobovat za nějaký značky, ale za těch xy let, co pro potěchu oka, mám doma akvária, tak jsem se naučila jedno…že chci, aby mi akvarijní technika spolehlivě fungovala…takže opravdu kupuju jen značky JBL a Eheim…někdo říká, že je to zbytečně drahé, že platím za značku, ale já už se jednou spálila, když jsem koupila filtr od SUNSUNu…

Takže ještě jednou doporučuju pohledat a přečíst recenze na to vybrané topítko. 

U akvária předpokládám, že si ho pořizujeme minimálně na několik let a tak “šetřit” na technice…nebo něco koupit jen proto, že zrovna tohle mají v blízkém obchodě skladem…to z mého pohledu není správná cesta…a rozhodně tím nechci říct, že vybrané topítko není kvalitní, ale pokud nemám zkušenost, tak bych si informace dohledala…opravdu není topítko jako topítko.

Hlavně vybrat zodpovědně osádku akvária, aby měly rybky podobné nároky na podmínky. Ono často je možné, že v akváriu ani topení není třeba, protože v místnosti se topí a teplota v zimě není problém..naopak je problém třeba v létě a musí se chladit.

Upřímně, jestli akvárko zakládáte, tak stejně se tak měsíc bude zabíhat, než začnete postupně dávat do akva ryby…já osobně bych zatím topítko nekupovala, uvidíte, jak se teplota v akváriu bude držet…třeba by to nakonec byly vyhozený peníze. Já topím třeba jen u skalárů v zimě, protože v ložnici skorem netopím a teplota vody je kolikrát 22 stupňů a mi přijde taková hraniční, to u skalárů nechci riskovat, topím na 26 stupňů. Ale v obýváku mám neonky a tetry krvavý a razbory klínoskvrný a tam těch by i těch 22 stupňů bylo v pohodě, ale většinou má voda i bez topení 24 stupňů.

Tak bych prostě s nějakým topítkem klíďo brďo počkala…

Sardullah
Sardullah 08.10.2025, 11:09:12 xxx.xxx.221.216

mikrovlnku používám…parodaxně asi nejčastěji na ohřívání knedlíků. Když si jdu já pro sebe ohřát knedlíky, tak kvůlivá dvěma plátkům se mi nechce tahat hrnec a pařák, tak to šoupnu do igeliťáku, nastříkám tam trochu vody a tradá…

Neříkám, že si v mikrovlnce nikdy nic neohřeju, ale povětšinou jenom když spěchám, jinak raději ohřívám na kamnech nebo v troubě.

Ale moji chlapi doma ohřívají v mikrovlnce často…a moje mamka taky. Když jí třeba navařím na 3 dny, tak si to jen nandá, ohřeje a nemá s tím práci.

Sardullah
Sardullah 07.10.2025, 14:25:14 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 07.10.2025, 08:39:58

Snažím se napsat nějaká slova, co by vyzněla jako útěcha, podpora ve smutku, ale už asi na popátý jsem to napsala a zase  smazala, protože ve finále nejsem schopná to napsat nějak, aby to vystihovalo, co chci říct.

Tak jen snad, že budu držet pěsti, aby čas tu bolest, co nejdřív alespoň otupil..

Sardullah
Sardullah 07.10.2025, 14:13:21 xxx.xxx.221.216

Já jsem vděčná na mojí praktickou doktorku…jako jasně, je “otravná”, protože nejenže mě “honí” každý dva roky k ní na preventivku, ale i na gyndu, kožní, oční…no prostě řekne “je vám tolik a tolik a máte nárok na preventivní prohlídku takovou a makovou”, tak si tam dojděte…popř. vypíše žádanku třeba na mamograf.

Předtím jsem měla obvoďačku, kam jsem přicházela rovnou s tím, že jsem si doma stanovila diagnózu a jaký léky mi má napsat a jestli potřebuju neschopenku nebo ne…jako na jednu stranu super a pohodlný, na druhou stranu je to “sranda” jen do té doby, než člověku něco skutečně je…resp. co by se dalo nějakou prevencí zavčasu podchytit, ale ta prevence není.

No a praktika mojí mámy, toho bych nejraději vynesla v zubech…ten neudělá vůbec nic, co si tam vysloveně nevydupu…snažím se mamce sehnat už několik let někoho jiného, ale ti, co jsou dobří, tak nepříjmají nové pacienty ani omylem a tam, kam bych jí mohla po nějakým vynaloženým úsilí nacpat, tak by to bylo z bláta do louže.  Moje maka vždycky když sedíme v čekárně, tak mi preventivně říká “a nic mu neříkej, nebo bude naštvanej”…no tak to je jak červenej hadr na býka…ják jako bude naštvanej a už takhle nastartovaná vstupuji s mamkou do ordinace.

Sardullah
Sardullah 07.10.2025, 13:57:58 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Stalejetostenatko z 07.10.2025, 12:10:34

Je mi to moc líto…😢

Sardullah
Sardullah 07.10.2025, 13:56:10 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 07.10.2025, 10:04:31

Ach jo 😴…taková šlicna 😢…

S tím límcem bych se zbláznila taky, se jí vůbec nedivím. Tak to mám v hlavě asi taky nějak v nepořádku. Ginu si vůbec neumím představit, že by měla límec.

No holky, tak držím palce, ať se to rychle zahojí a hlavně, ať se z toho domácího režimu obě nezblázníte.🍀

Sardullah
Sardullah 07.10.2025, 13:50:22 xxx.xxx.221.216

150ti litrový akvárko…jestli je to celkový objem nádrže, tak vody tam bude nakonec nějakých cca 130-135 litrů…možná i méně…100W topítko by to mělo utáhnout.

Já teda většinou kupuju topítka silnější…resp. cca kolik litrů vody, tolik watů, ale ve finále je to asi jedno…jestli slabší topítko nahřívá delší dobu nebo jestli silnější topítko nahřívá kratší dobu, ale spotřebuje víc energie.

Já teda používám topítka eheim…jako jasně podělat se může každý topítko, ale si tak říkám, že u těch “lepších” značek by měla být pravděpodobnost, že se něco podělá menší. Používám je už asi 6 let a fungují super. Drží nastavenou teplotu.

Se značkou Tetra žádné zkušenosti nemám…

Sardullah
Sardullah 06.10.2025, 11:31:45 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 06.10.2025, 10:08:31

😢😢😢

Sardullah
Sardullah 06.10.2025, 10:50:13 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Eli z 07.08.2025, 07:18:41

To je mi líto… člověk by za svýho psa i dejchal, kdybych mohla, tak vezmu jejich bolesti na sebe… jenže to nejde, nejhorší je ta bezmoc, když nemůžu pomoci.

Je dobře, že jste si pořídili novou parťačku, on člověk pak nemá čas se tolik patlat ve svém smutku a obzvlášť, když je to taková dračice.