Jasně, on z toho neumře, ale……… plnohodnotný život to není. Je to prázdná nádoba.
Tohle budu Gině říkat, až jí potáhnu někde za sebou jako kozu…protože a poněvadž “tudy nejdu, já jsem chtěla na SVOJÍ louku”…popř. až řekne “tak já mám dočucháno a jdeme dom”…popř. až mi v parku řekne “no tak třetí kolo už nejdu…chodíme 2 kola, špatně počítáš” (teda do parku chodíme na večerní čůranda…a teda snažím se i tak abychom ty 2-3 kiláky ušly..😄
Jako jasně rozumíme si…jako fakt nechci, aby můj byl jen a pouze na zahradě…tak za prvé kvůlivá pohybu, nemůžu nechat psy celej život, aby to prováleli na dvorku…a za druhý já si můžu chodit kam chci, psi jsou závislí na tom, kam je vezmu já…neřeknou mi “čau mami, jdu se projít, do tmy jsem doma”
Spíš vždycky když čtu kolik kdo nachodil…navíc třeba s psím důchodcem…tak se hluboce zastydím a pravím pyrenejce, že jsme dvě holky v nejlepších letech a že bychom na tom měly nějak zapracovat….no jasně…zapracovaly jsme na tom tak, že pokud mám volno, tak uděláme 2 kratší prochajdy, neboť to psice nedojde do fáze zpruzelosti…ale říkám na rovinu, že teda Gina je extrém…to jsem fakt nezažila…
Mrzí mně, když na to lidi nemyslí, že jsou pro psa celej jeho svět…zdroj potravy ..vlastně zdroj všeho..,