Aktuálně: 2 745 inzerátů261 966 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 22.09.2025, 12:41:18 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 22.09.2025, 12:28:23

Jejda…vodnatelnost? To většinou bývá důsledek zvýšené hodnoty dusitanů v akvárku, případně v kombinaci s rybou, která má oslabenou imunitu, je ve stresu.

Ale mně přišlo, že akvárko pro beťáka bylo cajk, určitě probíhaly i pravidelné výměny vody…

No on kolikrát i když se člověk snaží, tak ta ryba prostě onemocní…

Sardullah
Sardullah 21.09.2025, 20:47:48 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 21.09.2025, 20:34:30

Kamarádka se seniorkou rotvičkou po mrtvici chodila na rehabky…nevím teda co všechno tam dělaly, ale vím, že cvičily na balónu..

Sardullah
Sardullah 21.09.2025, 20:45:45 xxx.xxx.221.216

Tak museli jsme dát sedaci, protože Gina sice není taková, že by vetku sežrala, ale packu jí prostě neukáže…

Tak vetka vytáhla něco malýho černýho…mohl to být trn nebo klidně včelí žihadlo, těžko říct. Pro jistotu jí to rozřízla a dot hluboko “šťourala”, ale osinu žádnou nevytáhla…jenže to bylo defakto dva dny, tak kdyby to byla osina, tak už může být někde dál…takže dobrá zpráva to není, ale budeme doufat. Hnis tam teda nebyl..ten otok  čirá tekutina. Dala jí do toho nějakou antibiotickou pastu a píchla jí antibiotika a dostaly jsme antibiotika v tabletách ještě na doma….no a jsem o 6500,- tisíce lehčí.

Tak budu doufat, že to bude cajk.

Sardullah
Sardullah 21.09.2025, 16:11:18 xxx.xxx.221.216

No…Gině se asi zapíchla osina do meziprstí…nejdřív jsem si myslela, že jí třeba bodla vosa, protože fakt kvůlivá Máťovi prochajdy děláme v parku, kde je posekáno a po cestách…ale říkám si, že kolem tý jedný cesty, co chodíme je to nějaký zarostlý, tak teoreticky by to bylo možný. Osinu jsem včera teda neviděla, ale teď si myslím, že to, co jsem si myslela, že by mohlo být místo vpichu žihadla, tak že to bude místo vstupu osiny.

Včera jsem to na to nalila betadinu..chladili jsme to a pak jsem jí dala ponožku, aby si to neblemcala…dneska ráno to vypadalo dobře, ani neměla tendence si to lízat. Byly jsme chvilku na “procházce”…ale fakt chvíli třeba 20 minut, protože bylo fakt horko…všechno ok, přijeli jsme dom, čuba si lehla…nějakou dobu spala a když potom vstala, tak pajdala a tlapajzna nateklá.

Veterinu otvírají v pět odpoledne, tak pofrčíme, aby na to jukli. Vůbec nevím, jestli si na to Gina nechá od cizího sáhnout…beru teda náhubek, ale mám strach, že jestli jí to budou potřebovat nějak ošetřit, tak jí budou muset uspat…

No a samozřejmě tohle se stane v tu nejméně vhodnou dobu, kdy je kolegyně od zítřka na dovolený a já budu v práci nonstop….

😴

Sardullah
Sardullah 21.09.2025, 09:31:09 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 21.09.2025, 07:24:37

Já bety nechovám, nikdy jsem je neměla, tak nemám úplně nastudováno. Vím, že může být problém v soužití beťáka a třeba samců gupek- pavích oček, protože mají ty velké ocásky a beťák by na ně mohl útočit… naopak “ nehodím” beťáka k tetrám krvavým, to jmůžou bejt pěkný potvory… k neonkám klidně. A co se týče velikosti akvária, tak di myslím, že jde hlavně o to, jak to v něm vypadá, jestli se tam beťák bude cítit na pohodu.

Akorát nevím proč… mám vsugerováno, že by akvárko nemělo být moc hluboké…ale nejsem si jistá, jestli si to s něčím nepletu.

Sardullah
Sardullah 20.09.2025, 21:08:04 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 20.09.2025, 20:39:33

😴

Sardullah
Sardullah 20.09.2025, 20:37:58 xxx.xxx.221.216

Samec bety nemusí být se samicí…akorát ten objem akvárka viz výše…určitě by se mu lépe žilo třeba v takových 20ti…30ti litrech.

Sardullah
Sardullah 20.09.2025, 17:40:04 xxx.xxx.221.216

Bych brečela….když je jediný důvod to, že člověk nemá nikoho, kdo by ho přepravil z místa A do místa B…😕 jinak by mohl už být odoperovaný…

Sardullah
Sardullah 19.09.2025, 17:52:47 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 19.09.2025, 17:01:46

Tak u nás na veterině není problém…pokud se jedná o dobu, kdy je veterina otevřená, být se psem, když mu kape kapačka. 

Běžně teda v čekárně v rohu se pejsovi udělá nějaký “zázemí”…jeho dečka nebo pelíšek…ti co by to tam nedávali, tak je možnost sedět u psa i v hospitalizační místnosti…

Prostě třeba z tohodle, že by pes musel jezdit na kapačky přes den, tak z toho strach nemám, protože vím, že by tam sám nebyl…horší by to bylo přes noc, to nevím, jestli je někde možné u něj dřepět i noci…třeba tam kde je teda i v noci personál…

Já bohužel poslední dvě dvojice psů…psí kluci totál mamánci, maminčini ocáskové…když je na procházce bude vést na vodítku jiný člen rodiny a bude chtít jít jinam než jde maminka, tak to je konečná, to ho pes odtáhne ke mně…Jack, tak ten dokonce ztropil divadlo, když zjistil, že vodítko drží třeba syn…ale u něj to spíš přikládám tomu, že to byl bojínek a že se se mnou cítil bezpečně. Tak fakt si neumím představit, že bych je tam nechala a odešla…kolikrát za mnou Máťa chvíli poplakává i když jdu do práce a to podotýkám, že doma zůstává s Ginou a se synem….

no a u psích holek, tak tam si úplně neumím představit, jak by to dopadlo, kdyby s nimi cizí člověk chtěl manipulovat tak, že by se jim to nelíbilo.

Tak Sára vůbec, tam jedině v narkoze, Gina…u ní si nejsem jistá, ale taky se umí pěkně ohradit, když jí chci něco dělat, co nechce a musím to vymyslet jinak.

No prostě budu doufat, že nás to nikdy nepotká…

Sardullah
Sardullah 19.09.2025, 16:37:41 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 19.09.2025, 16:33:21

Holka…co na to říct…drž se…

Ve své podstatě v tom teda taky nevidím žádný efekt, ale nejsem doktor…

Sardullah
Sardullah 19.09.2025, 16:10:56 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 19.09.2025, 14:43:27

No já si to neumím v praxi představit, že by můj pes musel být hospitalizovaný…

Třeba když šla Gina na kastraci, tak nebyla ten den jediná…na veterině mi řekli, že máme ráno přijet, že tam Ginu nechám a až bude popopo a bude vzhůru, tak mi zavolají, že si pro ní mám přijet…no tak to někde upadli na šíšu a nebo z jahody na znak…říkám, že počkám a že s ní budu do té doby než usne a chci být u toho, když se probudí…tak prej ale, že my jdeme na řadu až cca za dvě hoďky a že neví přesně, jak rychle to půjde, možná dřív….no jasně, mně to neva, my počkáme…

Upřímně, byla jsem jediná, kdo fenu neodevzdal ráno na veterinu, kdo tam s ní ten den čekal.

Co mně do dneška mrzí, že jsem si nepohlídala víc to probuzení…když Ginu uspali, tak jsem si taky potřebovala odskočit, dát si kafe a tak, takže jsem byla domluvená, že jak jí odoperují, že mi dají vědět a volali až když už byla Gina vzhůru…jako jasně, asi to nebylo nějak velké trauma, protože ještě byla po narkóze taková oblblá, ale já tam chtěla být ve chvíli, kdy se probere…

Takže hospitalizace mého psa je moje černá můra…

Sardullah
Sardullah 19.09.2025, 11:35:56 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Eliška K. z 07.09.2023, 09:18:22

Já si myslím, že důležitý je opravdu koupit psa s PP, protože jak bylo výše psáno…raslíků bezpapošů bhá asi po světě hodně, myslím, že k popularitě plemene přispěl film Maska…Majlo (nevím jak se to píše)..dodnes se tak nebo v nějaké obměně jmenuje spousta pejsků raslíkových….to si myslím, že přispělo k tomu, že se množitelé na tohle plemeno, po kterém byla poptávka vrhli. Já se přiznám, že tyhle psi nemám v oko, tak pokud je to raslíkovi podobné, tak nepoznám jestli je to papírový pes nebo vořechoid, ale když se bavíte s majiteli, tak většina těchto psů jsou bez PP…věřím zkušenějším zde, že tam samozřejmě může být diametrální odchylka od povahy, která by měla být pro toto plémě typická.

Jinak určitě záleží na tom, jaký je budoucí páníček, jaký má životní styl, co od života s pejskem očekává a jak je schopen naplnit pejskovi potřeby…prostě ideálně, aby si sedli jak poklice na hrnec.

Já jsem člověk “chrtí a pasteveckej” mně by nutně z teriéra hráblo…no a jsou lidi, kterým teriér max vyhovuje a zase by mu hráblo z pastevce nebo chrta……

Sardullah
Sardullah 19.09.2025, 10:59:33 xxx.xxx.221.216

U nás na zahradě dnes vzácná návštěva… jak já říkám “ babočka jenerál” tedy babočka admiràl. Tu na zahradě vidím zřídka, většinou ke mně zavítá nabočka kopřivová nebo paví oko.

Obrázek
Sardullah
Sardullah 19.09.2025, 10:57:18 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 18.09.2025, 21:13:35

No já jsem si myslela, že by to mohla být mrtvička.

Já teda taky nejsem pro držet psa za každou cenu. Dodnes lituju, že jse Sáru nechala probudit po rentgenu, když jí disgnostikovaly osteosarkom. Na jednu stranu to asi bylo dobře, užily jsme si spolu  ještě 2,5 měsíce rozmazlování, mazlení, prostě každou chvíli, kdy jsem nebyla v práci jsme defakto strávily na gauči a v posteli přitulené…vše ostatní šlo stranou, na druhou stranu, ten strach, jestli na ní poznám, že už prášky na bolest nefungují, že už je čas, ten strach, že se jí ta noha zlomí… to už bych zažít nechtěla.

U mrtvičky bych bojovala… kamarádka měla starou rotvičku a teda chodily i na cvičení na balonu a tak a docela se zmátořía, tak tam si myslím, že ta naděje být může i u starého psa, že asi spíš záleží na míře postižení konkrétního psa a dalších okolnostech.

Sardullah
Sardullah 17.09.2025, 17:42:45 xxx.xxx.189.104

Celulitida ale není o tom, jak je kdo tlustý a nebo hubený, je to závislé spíš na genetice a hormonech….celulitidu můžou mít i štíhlé ženy.

Sardullah
Sardullah 17.09.2025, 17:38:54 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 17.09.2025, 16:39:11

😂😂…supr, hned jsem přeposlala kámošce…

Sardullah
Sardullah 17.09.2025, 17:36:31 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 17.09.2025, 16:49:00

To bylo takový štěstí v neštěstí, mohlo to dopadnout podstatně hůř.

Fakt nevim…už jen to, že tolik psů už je regulérní smečka a zvládnout je je podstatně těžší, než u jednoho jedince…tvl, já si dávám pozor jak sviň a to mám defakto hodné psy, Máťa by na nikoho nezaútočil a u Giny dost pochybuju, že by někoho bezdůvodně napadla, i kdyby nedejbože vyběhla mimo pozemek a přesto furt kontroluju, jestli je branka zamčená, i když jdu třeba převzít poštu a stojím za vrátky, protože člověk nikdy neví, blbě dovřu, nesoustředím se v tu chvíli na psy…..s 12ti psy bych to zkontrolovala raději vícekrát, jestli je mám dobře zavřený.