Aktuálně: 2 519 inzerátů241 347 diskuzních příspěvků18 744 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 21.04.2025, 09:49:27 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 21.04.2025, 09:32:22

No zrovna u té druhé otázky si myslím, že by to mohlo být 45% (ale když o tom tak přemýšlím, tak mi to přijde nějaký primitivní, tak ani nevím jestli je to správně.

Ale buď v klidu, já to vzdala hned, jak jsem si přečetla první otázku, tak jsem si říkala, že tohle by už vyžadovalo se hluboce zamyslet…použít papír a tužku, protože já si takový věci musím prostě nějak napsat, zobrazit a podobně a hlavně opravdu začít přemýšlet a lovit v paměti jak na to. 

Já na matematiku moc nejsem…jasně na základce jsem měla jedničky, protože to bylo pro mě jednoduchý…

No a pak jsem přešla na prumku a teda jenom díky našemu matikáři, který nás furt honil jak nadmutý kozy a furt jsme dostávali hromadu příkladů na doma a to dokonce i přes prázdniny…letní i vánoční…a díky tom (protože já jsem lenoch a doma bych si určitě nepočítala a zároveň nejsem génius, takže to potřebuju), takhle díky tomuto člověku, jsem proplula na pohodu za lidovku..tedy za tři. Asi kdybych se snažila víc…ale měla jsem bambilion dalších odborných předmětů…

Nicméně, tak odvážná, abych z matiky maturovala jsem nebyla, vybrala jsem si raději fyziku.

Sardullah
Sardullah 21.04.2025, 09:28:16 xxx.xxx.221.216

No otevřela jsem to a hnedkoňs slovní úloha, tak jsem to zase zavřela…já měla vždycky se slovníma úlohama problém…a ve své podstatě mě už z principu rozčilují a ani o nich nechci přemýšlet…takhle to mám i se sudoku.

Takže možná se časem hecnu…ale spíš, až budu v práci a budu mít všecko hotový a nebudou chodit lidi…volný čas doma tomu rozhodně neobětuju.

Sardullah
Sardullah 21.04.2025, 09:24:42 xxx.xxx.221.216

Tak děti už mám dospělý…a tak jsme se dohodli, že přestaneme dělat z vánoc svátky utrácení a kupování zbytečností…že si chceme vánoce opravdu užít.

Takže jsme si dali limit 200,- Kč…teda vlivem zdražování máme nyní 500,- Kč a musíme vymyslet něco, aby to bylo i vtipný…já miluju překvapení a navíc takový, že to člověk rozbalí a fakt se potom nasmějeme…

Jako jsou to fakt blbosti…ale třeba jeden rok se nám nezávisle na sobě povedlo nadělit si vzájemně ježky v kleci a pak jsme soutěžili, kdo ho dřív vyndá…

Když dám někomu dárek, tak mu ho dávám proto, abych mu udělala radost…a ve své podstatě už nejsem dítě, tak mi dělá větší radost dárky dávat než dostávat. A neočekávám, že protistrana mi dá dárek v podobné hodnotě…..jakože když mámě koupím novou televizi, tak fakt nečekám, že mi něco koupí v té hodnotě.

Tap:

Takže čert vem prošlou čokošku…mě tohle spíš přijde jako putovní dárek, někdo to někde koupí v akci, pak jí jeden daruje druhému, druhý třetímu a dostane se k tchýni, která tu čokošku taky nejí, tak jí daruje vám…no a v tu chvíli už je čokoška prošlá. 

Měla tchýně radost z vašich dárků, líbily se jí?…to je důležité, čokošku si kupte sami. 

A jestli jste dotčení tím, že jste jako protidárek neobrželi něco v adekvátní hodnotě, no tak jí příště nedávejte vůbec nic a přijeďte k ní s prázdnýma rukama na pokec u kafíčka…možná to nakonec bude víc, než ta nejkrásnější dárková taštička na světě.

Sardullah
Sardullah 21.04.2025, 09:05:37 xxx.xxx.221.216
Dafi:

o u nás jsou  ty výlety někdy náročný..a to nemyslím ani kvůlipsům..

máti v autě 15 minut rozebírala,proč má Dafina normální-kožený cvočkovaný obojek a k tomu postroj,a proč ten postroj má 2 kroužky-u krku a uprostřed zad….

chudák pes prý…..

tak určitě….

No tak druhý chudák pes je naše Gina…nejenže má na krku kovovej stahovák, ale k tomu ještě taky postroj a ten má dokonce 3 kroužky, jeden ještě na hrudi…a ten stahovák má ještě pro jistotu připnutej karabinou k postroji…když se někdo narodí jako Houdini…no a na druhou stranu, když připnu Ginu na stopovačku, tak k tomu kroužku na zádech, pak se jí nemotá stopovačka mezi nohama.

Hele s maminama je sranda…ta moje se mi teda neplete do psů, ale zase se neustále diví, co já…"dáma" lehce po padesátce dokážu.

Teď sepíšu výběr “veselých historek z natáčení” s mojí mámou…není tam nic o venčení psů, tak koho to nezajímá dál nečtěte…

Třeba…vánoční cukroví pečeme u mamky, ale těsta si vždycky zadělávala sama, mnou nabídnutou pomoc odmítla s tím, že se to musí dlouho zpracovávat a že to bych nezvládla…fajn hádat se nebudu. No a předloni poprvé přiznala, že na to nestačí a byla mi svěřena tato zodpovědná funkce…samozřejmě za jejího dohledu…no tak ručně stručně zpracovávám, hnětu těsta na vanilkový rohlajze a linecký a moje máma mi řekne…"no to čumim, ty umíš i těsto"…jo představ si, že v padesáti letech mám už nějaký těsta za sebou.

Další věc…léta jsme chodili k mojí mámě v sobotu na oběd…pak děti odrostli, já začala pracovat i některé víkendy, tak ta “tradice” vyšuměla", ale i tak mi máma pořád 1x za 14 dní uvařila a já když jsem jela z práce, tak jsem si to vyzvedla…no a když si zlomila před pár lety nohu, tak jsem začala vařit já jí…a to bylo údivu “no ty taky děláš měkoučkej řízek a i ten přírodní řízek máš výbornej a tohle je dobrý a tamto je výborný”…" no promiň mami a co jsi si myslela, je mi přes padesát a jsem ještě stará škola, co doma vaří"…a ona mi na to řekne “tak teď už jsem v klidu, když vím, že umíš udělat měkkej řízektak to už budu klidná.."…takže ona mi ty leta letoucí furt cpala řízky, protože žila v domění, že já neudělám měkký maso.

Další věc…podceňování mých schopností obecně…vezla jsem jí svojí starou televizi, aby měla do ložnice…ona jede pořád na normální anténu a ta televize musí být ještě přes set-top box…no tak to tam ladím..chvíli to trvá a máma hned “neměla by si na to zavolat Tomáše? (jako mého manžela)…a já ”mami já jsem technickej antitalent, ale televizi naladit zvládnu…když jsem jí pokládala koberce do kuchyně a obýváku tak zase “no to nezvládneš, neměly bychom zavolat Tomáše”…jako VTF…já doma dělám úplně všecko. Nakonec jsem Tomáše zavolala, Tomáš přijel a konstatoval, že nefunguje set-top box…a moje máma řekne “no tak jsi měla pravdu”

Nejvtipnější bylo, když se mamce rozbil v kuchyni vypínač, zrovna jsme tam byly i s dcerou a nabídly se, že jí ho vyměníme…ale prej “né, ať přijede Tomáš”…ráda bych tady poznamenala, že já i dcera máme elektrotechnickou průmyslovku a zapojovat zásuvky a vypínače jsme se učily už v prváku, navíc dcera na to všechno má i certifikáty, mohla v té době provádět i revize …tak říkám mámě, že Tomáš nepřijede, že doma měním vypínače já, protože, když bych měla čekat, až se rozhoupe, tak se nedočkám…jako chápu, je to chlap, stačí mu to říct jednou, není potřeba mu to každý rok připomínat. 

A největší trapas…moje mamka je nejhodnější ženská na světě a děkuji bohu, že jsem se narodila právě jí, ale je teda tvrdohlavá jak bejk…

Situace..jedeme na hřbitov, že tam jen popálíme svíčky…maminka se musí poslouchat, tak jsem zakoupila svíčky (dostala přednášku, že jsem koupila moc drahý, že jsem měla jít k vietnamcům) a vyrazili jsme …jel s námi i můj syn, protože pak jsme se chystali ještě do krámu a že teda on počká v autě. Měli jsme kliku, našli jsme místo na parkování, vylezu z auta, vezmu svíčky a máma se mě ptá, kde mám kýbl, hadr a koště…."no ale ty jsi neříkala, že chceš uklízet, že jenom popálíme svíčky"

A vidím ten její nafuněnej obličej (jakože to je jasný, že když řekne JENOM popálíme svíčky, tak mám vzít i věci na úklid)…tak jí povídám, ať si hupsne zpátky do auta, že teda pro ty věci zajedu (jako cesta 10 minut tam, 10 zpátky)…ale ona ne, že do auta zpátky nepude, že se nejdřív podíváme, jak hroby vypadají…hele mě bylo jasný, že to nebude pro ní úplně recht, tak říkám, že nepudu tam a zpátky a pak stejně pro ty věci pojedeme, že pojedem rovnou a máma že ne a jakože “já vyrážím ..” a já, ve snaze, narvat jí do toho auta, jsem jí chytla za paži a mírným tlakem jí táhla do toho auta…do toho moje máma zařvala “aůůůůůů”…no lidi si museli myslet, že týrám seniorku, komedie na parkovišti v přímém přenosu…můj syn prohlásil, že už s námi nikam v životě nepojede…

S maminkou se móc milujeme…❤️

Sardullah
Sardullah 21.04.2025, 08:14:43 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 21.04.2025, 08:01:51

On je vysmátej takhle nonstop…šťastný pes, ale opravdu permanentně…🙂

Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 23:15:31 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 20.04.2025, 21:41:24

To je děs… s těma rotvíkama se divim, že lezou  někam, kde je předpoklad pohybu psů a ještě na omezeném prostoru a pak ještě v klidu řeknou, že ti jejich rafani jdou jen po psech… fakt super..

Bordera na volno… taky nepochopím, je základní slušnost připnout si psa na vodítko minimálně ve chvíli, kdy mě o to někdo požádá, protože na mýho psa není zvědavej a je jedno jakej to má důvod, priorita je, aby se dotyčný cítil v bezpečí. A to i za situace, kdy můj pes poslouchá a mám ho plně pod kontrolou např u nohy… ovčandu jsem taky dávala na vodítko, když jsme se pohybovaly mezi lidmi, i když bych nemusela. Ale spousta lidí se psů bojí, spousta lidí má špatnou zkušenost stejně tak třeba jejich pes. 

A není povinnost majitele malého psa ho furt brát do náruče.

Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 20:17:50 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 20.04.2025, 16:46:59

Tak ono to vypadá složitě, ale zeťák pracuje povětšinu týdne z domova, do práce jede jednou za týden na poradu…to má tak na dopolko.

Holka povětšinou venčí kluky ráno, když má ranní, to vstává hodně brzy, venčí kolem páté…tak vezme ausíka na volno, protože on je na volno dobře ovladatelný a ten barák kolem oběhne, je to fakt jen na čůranda později ráno je pak bere páníček, než začne pracovat….odpolko záleží…když má dcera ranní a nebo volno, tak choděj celá rodinka, když ne tak zase jde s nimi páníček…no dcera většinou absolvuje večerní čůranda kolem baráku, dle mého to s oběma psy trvá tak 45 minut, hodinku a to jde s každým zvlášť.

Pokud se stane, že by musela řešit oba, jakože “prochajdu”, tak je naloží do auta a popojede kousek má babička zahradu, tak se kluci vylítají tam.

Takže ono to není tak, že by kluci byli xy hodin sami doma a pak by dorazila první domu dcera a muselo by se okamžitě venčit.

Nicméně do ní furt rejpu, že s tím musí něco dělat…já mám na vodítkách tak 100, možná i 110 kilo živý váhy a neexistuje, aby mě psi vláčeli, tahali a to ani v nějaký krizovce, to bych fakty mohla tak max dělat kotvu v poloze ležícího střelce…a ona vede na vodítkách polovinu, možná i méně.

Dle mého to prostě zanedbali, když byl ausík štěndo…na vodítku mu to moc nešlo a oni bydleli v lokalitě, kde stačilo překonat krátký úsek a pak už defakto mohli zbytek procházky bez vodítka…díky tomu jim výborně funguje na volno, protože byl zvyklý potkávat se se psy, lidmi atd…to ho naučili…a to vodítko zas až tolik neřešili, protože i holka ho samotnýho udržela. Ale teď bydlí na sídlišti a tam je to vodítko potřeba minimálně na to, aby se dostali z bodu A do bodu B…a pořídili si druhýho psa a jakmile se sfanfrní jeden, tak samozřejmě začne i druhej a už je problém.

Jako zase abych jí nekřivdila…mákla na tom a když má každýho psa extra, tak jí netáhnou resp. je schopná to upovelovat, jenže není to stopro…ale když je krizovka, tak jednoho psa v pohodě udrží. Co já vim, lapinkovi je rok, tak ještě není stoprocentní…možná za rok, až to nebude takový “jatýrko”, tak se to srovná. Na druhou stranu, co já jí mám říkat…jak dlouho jsem se mordovala s Ginou…ta kolem toho roku měla to nejhorší období, až se mi kolikrát chtělo brečet…a taky jsme to daly.

Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 18:12:24 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 20.04.2025, 17:58:10

Díky… informace předám, tak potom už je to na nich… na toho vipeta to moc nevidím… líbí se jí orientálci, ale co člověk ví…jak říkám, zatím je to ve fázi výhledového výběru…

Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 17:52:13 xxx.xxx.221.216
Dublinbarzoj:

Tak jestli to má rozumně daleko, tak ať 3. května na Konopiště přijede mrknout, saluk tam bude přes 30 a výstavy tam jsou krásný.   Tam se dozví úplně  všechno a na pohodu.

Vyřídím… ona si saluku vybrala proto, že jsou to i vytrvalci a může s ní vhodit běhat, ale pak spolu můžou vegetit na gauči, zároveň nechtěla “ normálního” psa, kterému bude muset vymýšlet extra zábavu a dle toho, co si pozjišťovala, tak to nejsou extra hlídači, co by za plotem řvali na procházející.. tak kvůlivá sousedům. A chrti se jí moc líběj.Ona měla vždycky kočeny, tak si myslím, že asi dobrá volba. 
No zatím jsou pořád ve fázi.. “ pořádně to promyslíme, než si psa pořídíme” tak na té výstavě by jim to mohlo pomoci v rozhodování.

Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 16:38:17 xxx.xxx.189.104
Dublinbarzoj:

Netuším,  loni jsme se bavily s jednou chovatelkou na výstavě  a byly od 35 tis výš. Ale 3.5. je na Konopišti chrtí klubovka, tak pokud chcete, provedu průzkum 😉

To jste hodná, ale tohle mi asi stačí, díky …volala mi známá, že prý jsem přes ty chrty (ano opravdu jsem si před 27 lety pořídila afgána😜), tak si myslela, že vím všecko. Přemýšlejí o pořízení saluki, ale ona je něco jako já…nemá problém zavolat do chovky a všecko s nima probrat, ale je jí trapně se zeptat na cenu…tedy spíš se bojí, aby nebyla zaskočena, aby nemusela říct po “hodinovém” hovoru…"no tak nic, to je moc peněz", manžel jí dal finanční limit na psa 40 tisíc, tak teoreticky by se do toho mohla vejít. 

Já si to tak nějak i myslela…30-40 tis, ale pak jsem si říkala, bůh ví, jak to s těma cenama je, u některých plemen mě cena fakt dokáže překvapit…tak aby to nakonec nebylo 50+ přeci jen to nebude úplně početné plemeno.

Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 15:12:46 xxx.xxx.189.104

Hele holky nevíte někdo, jak se v současnosti cca pohybují ceny štěňat saluki?…  

U tohodle plemene jsem úplně mimo mísu.. 

Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 14:12:06 xxx.xxx.189.104
Vahine:

Je moc hezký, vnouček hnědej chlupatej 😊 zajímalo by mě, co to s Ginou povídají…🤷‍♀️

To ti řeknu naprosto přesně…Gina říká “furt mi někde stojí v cestě…to je vopruz" a Árčí…vsadila bych se, že v hlavě mu hraje taková ta opička na čineli..😜

Lapiňák je takový to šťastný sluníčkový stvoření…kam se na něj hrabe náš sluníčkovej berňucha…přijde mi, že mu hlavou běží “juchuchů…ptáčkové, juchuchů balónek…juchuchů ..vodička…juchuchů čmeláček…” asi tak… 😇

Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 14:08:02 xxx.xxx.189.104
acher:

A jenom jednoho?😊

Jo…ausík je po kastraci, tak aby ho lapiňák neotravoval. V pátek si Árčího odvezli a včera už mi dcera volala, jestli by ho u mě nemohli ještě upíchnout. Iki má límec, takovej ten trychtýř a Árčí k němu furt lozí a olizuje mu ho a ikimu se to nelíbí, tak po něm vrčí…ale zase když kluky oddělí, tak kňouraj, že chtěj k sobě.

Navíc s ausíkem už ke mně nejezděj, protože on je na berňuchu pěkně protivnej a furt po něm vyjíždí..Maťula se defakto beztrestně nesmí přiblížit k Gině a ani k lapiňákovi. Možná kdyby ho u mě mladý nechali, tak bych ho srovnala do latě, ale za tu chvilku, co jsou na návštěvě a má páníky za zadkem, tak je to děs…to defakto neděláme nic jinýho, než ho korigujeme, návštěva o hovně (sorry za ten výraz, ale přesně to vystihuje…místo abychom pokecali, tak furt řešíme psa)…teda spíš mladý, protože já když houknu, tak mi zase přijde, že potom samozřejmě víc zakročuje zeťák, protože má pocit, že už jsem asi naštvaná…no je to celý takový pitomý…a Maťula se do sporů nepouští, ale je z toho takovej nešťastnej a to já teda fakt nechci, aby ho na domácí půdě šikanoval nějakej rozmazlenec…což můj druhý psí vnouček teda je. Takže jsme se dohodli, že budou jezdit jen s lapňákem a naopak já budu jezdit naštěvovat je, abych se taky poňufala s asíkem, protože jinak ho samozřejmě mám ráda.

On byl vždycky tak trochu protiva na Matěje, protože ač je Gina kastrovaná, tak si jí usurboval pro sebe a na Ginu zase furt skákal…ale když ho přivezli na hlídání a odjeli, tak jsem ho během 20ti minut srovnala do latě a byl svatej klid…když neměl páníčky za zadkem, tak zas takovej hrdina není.

No ještě jsme říkali, že to zkusíme znovu na podzim…když teda bude ausík kastrovanej, tak jestli se to chování trochu nezlepší…ale nejsem si jistá. On byl hodně dobře socializovanej a sice otravnej, ale se psy neměl problém…a jak dospíval, tak si začal vybírat…feny všechny, ale psy si hodně vybírá. Přijde mi, že se v pohodě snese jen s golďákem, kterého zná už od štěněte. 

Nemyslím si, že to jeho chování souvisí s tím, jestli má nebo nemá koule (když to řeknu zjednodušeně).

Já jsem hodně rozmazlovací, ale vocamcaď pocamcaď…myslím, že by potřeboval podstatně pevnější ruku. Nemůžu říct, že není vychovanej…běžná provozní poslušnost je asi slušná a teda teď mám spíš na mysli přivolání, s tím není sebemenší problém. Ale třeba na vodítku tahá, pokud jdou s oběma psy…dcera si třeba vůbec nelajzne jít s oběma najednou…no a myslím, že mají velké mezery třeba ve vítání návštěv…no a tohle chování, co předvádí u nás…z mého pohledu je v těchto ohledech ignoruje…já se teda snažím mladým promluvit do duše, ale ono je to těžký…myslím, že pro ně nebyl ausík opravdu dobrá volba…resp. pro dceřina přítele, protože ten si tohle plemeno vybral (protože se mu líbilo) a koupil…to spolu teprve začínali chodit, takže do toho dcera nekecala. On na něj zeťák docela platí, je to chlap jak hora a tu autoritu si prosadí…ale taky ne dokonale, ale dcera je po mě, rozmazlovací…vždycky to doma viděla, jak se chováme ke psům…resp. jak já se chovám ke psům, ale jak žádného nevychovávala, tak si neumí dupnout (nebo jak to mám nazvat)..obecně si myslím, že jí chybí autorita a že to ausík těžce zneužívá, sice jí bezmezně miluje, ale nerespektuje.

Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 13:01:53 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 20.04.2025, 12:39:23

👍…no tohle mi vlastně vůbec nedocvaklo..😄

Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 12:34:49 xxx.xxx.189.104
Tap:

Jste zapomněly, že přiletí holoubci a Popelku, lehkou jako pírko,
z jámy lehko vysvobodí. Hlavně proto, že mají pro podobné věci potencionál.

přiletí holoubci

Jo…to určo…velký kulový s přehazovačkou…na mojí zahradu holoubci nelítaj, jenom hrdličky a ty čůzy šedivý se na ní vyprdnou, ty koukaj jenom, jak si nacpat banďoch a narvou se kolikrát i do krmítka.😄

Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 12:30:47 xxx.xxx.12.254

My teď neprocházkujeme… od středy do pátku jsem hlídala psího vnoučka a se třemi psy to nedám, tak jsme jen na zahradě. Na víkend si ho mladí odvezli, protože jsem musela do práce a dnes večer ho zase přivezou . 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 12:13:19 xxx.xxx.189.104
kometa:

Popelku někdo chytal do pasti na mamuta? Já myslela, že se jí přilepil střevíček.🙂

Past na Popelku…

Já myslela, že se jí přilepil střevíček.🙂

No a evidentně to nebylo účinné, stejně utekla…takže jáma na mamuta je sázka na jistotu.😜

Já mám pocit, že tohle výrazivo mám z filmu S tebou mě baví svět, tam taky připravili past na Pepu …defakto propadlo …a Albert to nazval pastí na popelku.

Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 11:31:10 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 20.04.2025, 09:31:27

No já myslím…vzhledem k tomu, že jsem na zahradě našla zvětšenou past na Popelku (prohloubenou díru), tak že si to udělal při tom hrabání.

Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 11:26:07 xxx.xxx.189.104
BaLu:

Doufám, že tvůrci pořadu Kočka není pes RD za FŠ nevymění. 

Pro mě je taky RD bližší…neříkám, že všechno dělám tak jako on, některý věci jsou mi proti srsti….ale je pro mě srozumitelný. Na druhou stranu si myslím, že naopak pro spoustu lidí je srozumitelnější pozitivka nebo něco jí velmi podobné.

On to RD ve své podstatě popíše z mého pohledu moc hezky a naprosto jednoduše…četla jsem i komenty k tomuto pořadu od Šusty https://www.treninkjerozhovor.cz/t_cz/2196/760/aktuality/komentar-pro-kocka-neni-pes/ 

To se teda všem omlouvám, ale to je na mě vyšší dívčí …na to jsem móc JEDNODUCHÁ.

Sardullah
Sardullah 20.04.2025, 09:02:14 xxx.xxx.189.104
kometa:

Já taky ne. Však jde o kýbl nudlí. Ale to číslování je stejné jako u člověka (i u toho koně, akorát jemu moc prstů nezbylo🙂). Palec je první, výše a kratší. A už mlčím.

V pohodě…ono je to těžký,  schválně jsem pak koukla na net a wikipedie i další zdroje to uvádí podobně..třeba na  radaveterinare.cz 

Paspárek, též vlčí dráp, je pátý prst na pánevní končetině psa. Většina psů má na pánevních končetinách jen čtyři prsty, paspárek je zcela zakrnělý rudiment. Je-li přítomen, vyrůstá výše na noze a nemá kontakt se zemí.

V tom případě laik jako já nemá šanci …