Lesem…. do krkolomnýho kopce… no tak já do kopce nee, Gina do lesa nee….my bychom si museli najít nějakou jinou kešku…. ideálně u nás v parku… rovinka, stín a spousta pro Ginu zajímavého čmuchání….😅
Lesem…. do krkolomnýho kopce… no tak já do kopce nee, Gina do lesa nee….my bychom si museli najít nějakou jinou kešku…. ideálně u nás v parku… rovinka, stín a spousta pro Ginu zajímavého čmuchání….😅
😎
No tady je jasnej příklad toho, jak na lidi působí barva psa… dcery lapiňák je hnědej… dost lidí si myslí, že to je malej haskoun a všichni se s ním chtějí ňufat… černých psů se lidi povětšinou bojí…
No to opravdu může napsat jen člověk, který nemá šajn, co do toho chovu odpovědný chovatel nainvestuje a nejen finančně, ale i svůj čas a jako ať si to někdo zkusí…přeci chovatel není charita.
Problém opravdu vidím v tom, že toho opravdu potom zneužívají ti bez PP odchovatelé…pak se opravdu může stát, že si někdo pořídí štěně bez PP a přitom by stačilo, aby přihodil pár tisícovek a má PP štěně. Myslím, že se i může stát, že třeba nestandardní PP štěně může být i levnější než bezpapírák. V Máťově vrhu byla nestandardní holčička…nějaké odchylky ve zbarvení, kvůlivá který by jí neuchovnili…být to kluk, tak po něm skočím okamžitě, protože bych dost ušetřila a mě je jedno, jestli by byl barevnej trošku špatně.
Tak to s tím jídlem asi fakt byla klika… třeba moje mamka není moc vybíravá, ale na jídlo si v nemocnici dost stěžovala… jo nějaká omáčka s knedlíkem jakž takž jinak nic moc… nosila jsem jí jídlo z domova.
Tak mě přijde, že u psů se to tak nějak neuvádělo nikdy. Teda u těch s PP a to i v dobách, kdy byla jen novinová , časopisová nebo případně vývěsková inzerce. Fakty mám pocit, že zrovna v Pes přítel člověka se inzerovali výhradně psi s PP a všichni cena dohodou. Zatímco v jiných tiskovinách povětšinou regionálního formátu, kde inzerovali i ti, kdo prodávali štěňata bez PP tak u těch ceny byly.
A později, když začala vycházet třeba Anonce, tak to bylo to samý… šťeňata s PP bez cen, ostatní s cenami.
Takže tohle není nějaký nešvar poslední doby… spíš mi to přijde jako tradice.
Chovatelé často argumentují, že není přeci problém si zavolat a na cenu se zeptat… ale pozor, ne aby se dotyčný jako první pídil po ceně. A já to na jednu stranu chápu… na druhou stranu.. spousta lidí nemá absolutně šajn kolik stojí papírové štěně… tak aby si ušetřil toho nepříjemna, že bude muset chovateli říct… po té co mu nastínil, co pejskovi nabízí a co očekává, že si pejska nemůže dovolit, tak buď se ptá na diskuzích, na FB nebo pátrá na internetu kolik cca takový štěně stojí a nebo … vidí cenu štěňat bez PP a řekne si, že když bezpapírák stojí tolik a tolik tisíc, tak že papírový štěně musí stát o bambilion víc a že je mimo jeho možnosti… resp. nějaký finanční strop, který je ochoten zaplatit za štěně na mazlíka… ale často to takový rozdíl viz výše není.
Takže z jedné strany inzerující chovatelé, kteří mají svoje důvody neuvádět cenu… z druhé strany si myslím, že to přeci jen malinko nahrává množkám, protože pak můžou mít ceny vlastně velmi podobné cenám štěňat s PP.
A vlastně taky nechápu v čem jsou psi tak specifičtí, že se ceny neuvádějí, ale jak už bylo zmiňováno .. kočky, koně, papoušci atd atd jsou inzerováni povětšinou s cenou.
No tak já nemůžu říct, že by to byl vysloveně vopruz, ale pro člověka jako jsem já to je prostě těžký. Když jsem si pořizovala afgána, tak žádnej internet nebyl, prostě inzerát v Pes přítel člověka… vůbec jsem neměla šajn kolik může afgánský chrt stát. Teď samozřejmě v inzerátu vypsáno bambilion titulů rodičů, až mi šlo z těch CACIBů a šampionu hlava kolem… jako zavolala jsem tam, protože nebylo zbytí, ale strašně jsem se bála, že na mě chovatelka vybalí nějakou závratnou sumu a já budu muset říct..” promiňte, tak to teda nic, netušila jsem, že to štěně je takhle drahý”… teda takhle, cena mě zaskočila… předchozí pes byla ovčanda bez PP za 500,- a o 8 let později (1998) si chcete pořídit štěně a řekbou vám 10 tisíc. No tak jsem omdlela a když jsem se probrala z bezvědomí, tak že teda jo… následně teda omdlel manžel, když jsem mu to sdělila.
Prostě obecně by mi bylo milejší, kdyby tam ta cena byla… třeba …od … do…
No u toho afgána ve vrhu byli tři kluci … a taky byl každý za jinou cenu… no my samo domo toho nejdražšího…
Bertík se má nejlíp😂
Sarah01:Nechápu, s PP se dá sehnat za 25.
No právě…že to už není takový finanční rozdíl..
No jak jsem psala…u normální králíků ty drápy fakt zkušenost nemám…velký králíky jsem si jenom hladila, nikam nenosila.
Kilian:.já jsem ji měla,ale měla jsem problémy s rukávy, prostě úplně netěsnily nebo jak bych to vysvětlila, prostě se mi pak rozjížděly zipy, nešly úplně u rukávů dozapnout…ale mam od nich vestu celoroční delší a ta opravdu nemá chybu..jenom jak u bundy, tak u vesty ta podšívka opravdu ze mně nachytá kde co, takže zevnitř nám ve své podstatě z chlupů dalši kočku… takže bych koupila samostatně bundu i vestu..
Tak je teda fakt, že já ty rukávy sundám na jaře a pak připnu dle počasí na podzim a za 2x ročně to na ty zipy není takovej záhul, tak mě nenapadlo, že by tohle mohl být problém….
acher:https://www.chovzvirat.cz/inzerat/216160-zlaty-retrivr/
https://www.chovzvirat.cz/inzerat/216153-labrador-holcicka/
že by nějaká množka
Zlatý retrívr Prodáme čistokrevná štěňátka Zlatého retrievera bez pp (viz akt. foto), štěňátka budou v době odběru očkovaná, 3 x odčervená a očipovaná, jsou zvyklá na děti, papají granulky (Royal canin). Oba rodiče (otec s průkazem původu) jsou u nás doma k vidění. Kupní smlouva samozřejmostí. Cena za chlapečka 15 tis. Kč, za holčičku 20 tis.
Jako to vážně dá někdo tolik peněz za bezpapíráka??
Sarah01:A člověk by si řekl, že poslanec musí být chytrej a vzdělanej, že?
Já to nechci tady plevelit politikou, tak jen malinkou poznámečku…
Jako já se politice vyhýbám, jak čert kříži…a když už to na mě někde náhodou a omylem vykoukne, nějaká ta politika v televizi, tak to rychle musím přepnout, protože i za tu chvilku mě to povětšinou strašně rozčílí a když nic jinýho, tak mě napadá jediné “no to je reprezentace…a velebnosti jdu blejt”.
A pokud už se objeví někdo inteligentní, který chce opravdu dělat něco pro lidi a čestně, tak ho ti ostatní buď vyštípou a nebo ho časem změní k obrazu svému…
Jo…dneska AI dokáže skorem všechno…jako ještě to není úplně dokonalý, alespoň mě přijde, že některými momenty se to “proflákne”, ale jinak já nestačím zírat, co je možný a hlavně dnes už člověk pomalu nemůže věřit ničemu, co na videích vidí…
No tý brďo…takovej horor…jsem ráda, že jsem se dočetla šťastného konce🤗…chudinka malá a vy jste si teda taky noc užila…
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-ta-smrt-dvou-psu-mne-dosud-velice-trapi-poslanec-kobza-promluvil-285373#dop_ab_variant=1519111&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest294_new_tab_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Jako fakt mě udivuje, jak lidi napadne zavřít psy do auta, aby mu neutekli …jako napadlo by tohle někoho normálního…buď zavřu psy do baráku, případně mám kotec, tak do kotce…ale do auta?
Kurňa, já nevim…to je furt dokola. Když je hic, řidič sedne do auta, otevře všechna okna a vyrazí, aby to profukovalo nebo zapne klimatizaci, protože se v tom rozehřátém autě nedá dejchat…ale úplně v poho nechá v takovém autě zavřené psy a nebo děti.
Bože dej, ať lidi začnou používat mozek a ať se tohle nestává.
Takhle…proti drápům to vyzkoušené nemám, protože moji psi na mě neskáčou. Nemám jí vyzkoušenou ani v trní, protože do trní nelezu…ale nějaké ta blízká setkání s větvemi a větvičkami už měla a bez ztráty kytičky.
Myslím, že by to muselo být něco hodně ostrého, aby to tu látku rozřízlo…pořád je to “jen” látka. Nebo by se to muselo do tý bundy zaseknout a pak pohybem trhnout.
Jako takhle, nemám zkušenosti s nošením “normálních” králíků…měla jsem jen zakrslíky a teda ty jsem nosila normálně v náručí, tak při takovém přenášení si neumím představit, že by bundu roztrhli.
Nevím, když si představím, že teda přenáším za kůži na hřbetu (či jak je to správně) a králík se mi třeba nějak mrskne a zadními běhy “škrábne” do bundy…holka nevím, tak nějak nedovedu posoudit, jestli má králík tak ostrý drápy, aby to protrhnul.
Ten vrchní materiál je softshellu…tak nevím, jestli jsi nějakou softshellovou bundu u těch králíků zkoušela a jak to případně dopadlo.
efe:Moc děkuju. A jak moc je teplá? Nedočetla jsem se, jestli a jakou má podšívku.
Teplou podšívku má…jakože není to žádný “beránek” a mezi vrchní látkou a podšívkou není žádná zateplená vrstva….ale v zimě mi stačí povětšinou nějaký termo triko s dlouhým rukávem…když je teda echt mráz, tak mikina.
Já spíš mám problém s tím, že doma mi přijde, že je fakt zima a navleču se, ale jak se člověk na prochajdě hejbe, tak si kolikrát říkám, že jsem si tu mikču brát neměla…že je mi potom vedro.
Jako takhle…zimní bunda to vysloveně není, ale zima se s tím v pohodě odchodit dá…teda nepamatuju si, jestli jsem jí třeba měla na sobě v mínus 15ti stupních, ale nepamatuju si, že by mi v ní zimě bylo zima…samozřejmě dle venkovní teploty vhodně navrstvit oblečení pod bundou.
Co teda u mě úplně nefunguje je to zapnutí až ke krku…4 dox tam píše, že díky tomu není potřeba šála…já teda, když fouká hodně vítr a studenej, tak si beru takovej slabej nákrčník…samozřejmě můj subjektivní dojem, ale já prostě musím mít krk v teple…při běžným počásu ..větýrku…není potřeba.
efe:Máte někdo prosím tu výcvikovou bundu 2v1 od 4dox? Moc se mi líbí, je fakt vymakaná, tak jestli za ty (nekřesťanský) peníze fakt stojí?
Já jí mám…jako nekřesťanský peníze to jsou, ale já jsem s ní spokojená. Mám tu maskáčovou, aby se tam ztratil nějakej ten slintanec a bahýnko…jako kdybych měla prachy, tak bych si koupila asi ještě černou…jakože “mezi lidi”…já když pak jdu v “civilu”, tak mi v normálních bundách nějak chybí ten bambilion kapes.
A teda tahám jí hodně a nějakej ten rok už jí mám a teda není to na ní poznat, když jí vyperu, tak je jak nová.