Můžeme nařídit co chceme… jo třeba i povinnou registraci čipu, ale kdo to bude kontrolovat.
Nevím jakou zkušenost máte vy, ale Gině je 5 a půl roku, Máťovi budou 4 roky. Nikdo moje psy za celou dobu nezkontroloval, jestli jsou čipovaní. V zimním období se se psy často pohybuju v městském parku… letos defakto celoročně… nikdy jsem neviděla, že by třeba měšťáci kontrolovali, jestli mají psi čipy nebo jestli jsou přihlášení, jestli jsou očkovaní proti vzteklině…
Maslím, že takový věci se kontrolují tak max na udání. Věřím, že by mě řešili tak max, kdyby mi psi lírali v parku na volno, když je to zakázaný.
Další věc … já vím, že moji psi mají čip, jehož číslo se shoduje s číslem v očkováku a na kupní smlouvě. Že má to konkrétní štěně… protože chovatelky měly čtečku a čip přede mnou načetly. Dřív tuhle funkci mělo tetování…
Ale vůbec si neumím představit, jak to člověk , který kupuje, piřizuje nějakého bezpapiše nebo i voříška zjistí, že štěně čip má, že třeba ta nálepka s číslem není “ zfalšovaná”. Nevím jestli někoho napadne hned při odběru zkusit čip zaregistrovat a nebo přeregistrovat, pokud chovatel udělal registraci. …