Aktuálně: 2 701 inzerátů262 864 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 05.09.2025, 20:56:16 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 05.09.2025, 10:21:52

Jo…dneska AI dokáže skorem všechno…jako ještě to není úplně dokonalý, alespoň mě přijde, že některými momenty se to “proflákne”, ale jinak já nestačím zírat, co je možný a hlavně dnes už člověk pomalu nemůže věřit ničemu, co na videích vidí…

Sardullah
Sardullah 05.09.2025, 20:49:39 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 05.09.2025, 20:41:55

No tý brďo…takovej horor…jsem ráda, že jsem se dočetla šťastného konce🤗…chudinka malá a vy jste si teda taky noc užila…

Sardullah
Sardullah 04.09.2025, 21:42:08 xxx.xxx.221.216

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-ta-smrt-dvou-psu-mne-dosud-velice-trapi-poslanec-kobza-promluvil-285373#dop_ab_variant=1519111&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest294_new_tab_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Jako fakt mě udivuje, jak lidi napadne zavřít psy do auta, aby mu neutekli …jako napadlo by tohle někoho normálního…buď zavřu psy do baráku, případně mám kotec, tak do kotce…ale do auta?

Sardullah
Sardullah 04.09.2025, 21:35:15 xxx.xxx.221.216

Kurňa, já nevim…to je furt dokola. Když je hic, řidič sedne do auta, otevře všechna okna a vyrazí, aby to profukovalo nebo zapne klimatizaci, protože se v tom rozehřátém autě nedá dejchat…ale úplně v poho nechá v takovém autě zavřené psy a nebo děti.

Bože dej, ať lidi začnou používat mozek a ať se tohle nestává.

Sardullah
Sardullah 04.09.2025, 20:58:23 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 04.09.2025, 20:26:46

Takhle…proti drápům to vyzkoušené nemám, protože moji psi na mě neskáčou. Nemám jí vyzkoušenou ani v trní, protože do trní nelezu…ale nějaké ta blízká setkání s větvemi a větvičkami už měla a bez ztráty kytičky.

Myslím, že by to muselo být něco hodně ostrého, aby to tu látku rozřízlo…pořád je to “jen” látka. Nebo by se to muselo do tý bundy zaseknout a pak pohybem trhnout.

Jako takhle, nemám zkušenosti s nošením “normálních” králíků…měla jsem jen zakrslíky a teda ty jsem nosila normálně v náručí, tak při takovém přenášení si neumím představit, že by bundu roztrhli. 

Nevím, když si představím, že teda přenáším za kůži na hřbetu (či jak je to správně) a králík se mi třeba nějak mrskne a zadními běhy “škrábne” do bundy…holka nevím, tak nějak nedovedu posoudit, jestli má králík tak ostrý drápy, aby to protrhnul.

Ten vrchní materiál je softshellu…tak nevím, jestli jsi nějakou softshellovou bundu u těch králíků zkoušela a jak to případně dopadlo.

Sardullah
Sardullah 04.09.2025, 19:51:53 xxx.xxx.221.216
efe:

Moc děkuju. A jak moc je teplá? Nedočetla jsem se, jestli a jakou má podšívku. 

Teplou podšívku má…jakože není to žádný “beránek” a mezi vrchní látkou a podšívkou není žádná zateplená vrstva….ale v zimě mi stačí povětšinou nějaký termo triko s dlouhým rukávem…když je teda echt mráz, tak mikina. 

Já spíš mám problém s tím, že doma mi přijde, že je fakt zima a navleču se, ale jak se člověk na prochajdě hejbe, tak si kolikrát říkám, že jsem si tu mikču brát neměla…že je mi potom vedro.

Jako takhle…zimní bunda to vysloveně není, ale zima se s tím v pohodě odchodit dá…teda nepamatuju si, jestli jsem jí třeba měla na sobě v mínus 15ti stupních, ale nepamatuju si, že by mi v ní zimě bylo zima…samozřejmě dle venkovní teploty vhodně navrstvit oblečení pod bundou.

Co teda u mě úplně nefunguje je to zapnutí až ke krku…4 dox tam píše, že díky tomu není potřeba šála…já teda, když fouká hodně vítr a studenej, tak si beru takovej slabej nákrčník…samozřejmě můj subjektivní dojem, ale já prostě musím mít krk v teple…při běžným počásu ..větýrku…není potřeba.

Sardullah
Sardullah 04.09.2025, 17:55:20 xxx.xxx.189.104
efe:

Máte někdo prosím tu výcvikovou bundu 2v1 od 4dox? Moc se mi líbí, je fakt vymakaná, tak jestli za ty (nekřesťanský) peníze fakt stojí?

Já jí mám…jako nekřesťanský peníze to jsou, ale já jsem s ní spokojená. Mám tu maskáčovou, aby se tam ztratil nějakej ten slintanec a bahýnko…jako kdybych měla prachy, tak bych si koupila asi ještě černou…jakože “mezi lidi”…já když pak jdu v “civilu”, tak mi v normálních bundách nějak chybí ten bambilion kapes.

A teda tahám jí hodně a nějakej ten rok už jí mám a teda není to na ní poznat, když jí vyperu, tak je jak nová.

Sardullah
Sardullah 03.09.2025, 20:37:37 xxx.xxx.221.216
Anonymní:

Dobrý den, v kolika měsících začít s výcvikem sedni lehni. 2 měsíce je už akorát nebo brzo.

No tak se vraťme na začátek…

dvouměsíční štěně je mimino, které si člověk právě přivezl od chovatele a tak mu v první řadě děláme tátu-mámu, budujeme vztah a každý 2-3 hoďky štěně vynášíme ven dělat čůranda a možná i bobek.

Takhle malé štěně se necvičí, ale snažíme se láskyplně vychovávat.

Otázkou je, co tazatel opravdu myslel… začít s výcvikem sedni, lehni.. určo ne.. zkusit během hry naučit, co znamená sedni, lehni je dle mého nic proti ničemu. Samozřejmě štěnítko nepřetěžujěe…

My, co už jsme nějaké to štěně vypiplali víme, že nejužitečnější, co můžeme malé štěndo naučit, je čůrání na povel… v noci, když je počasí pod psa naprosto neocenitelné…

Sardullah
Sardullah 03.09.2025, 15:45:32 xxx.xxx.221.216

Když to tak čtu, tak mi přijde, že když mám psa, kterýmu jsou povely šumák, tak si tím ušetřím spoustu nervů…a nemusím mít strach, že mi výchovu bude někdo “kazit”.

Asi podobně jako píše acher…jaký si to kdo s našimi psy udělá, takový to má.

Ještě mi přijde, že pes taky rozlišuje “kdy se jde pracovat” a kdy je fríčko…chci říct, že když jsem cvičila ovčandu, tak si nemyslím, že následně mělo vliv na její práci to, že babi s dědou to nebrali doma nijak kynologicky..

U nás je prakticky jen jeden “problém” v tom “jaký si to kdo udělá, takový to má”…a to je, že na procházky se psy můžu chodit jen já…resp. teď  berňuchu zládne venku asi každý…ale třeba s Ginou, nedejbože s oběma psy by si nikdo netroufnul a s předchozími berbery to bylo to samý…upřímně si myslím, že by to nemuselo dopadnout úplně dobře.

Sardullah
Sardullah 03.09.2025, 13:08:10 xxx.xxx.30.79

No sedni, lehni u štěněte? Proč ne, ale asi bych tomu neříkala výcvik.

SEDNI mi přijde jako to nejjednodušší na naučení… štěně většinou usedá  automaticky, když třeba máme v ruce pamlsek a dáme… jak to mám popsat… nad štěně a štěndo, aby na něj dobře viděli, tak si dřepne… spojit toto s povelem nebo gestem je to nejmenší… stejně tak lehni… 

Spíš jde o to, že to u mimina neprovádíme jako nějaký cílený výcvik, ale v rámci hry nebo nějakých stereotypů. Jakože třeba chci, aby si štěndo dřeplo, když… chci mu nasadit obojek… čekáme na výtah… no prostě, když je to provozně výhodné. Dělám to vždycky a pes si pak v těch situacích sedá nakonec automaticky bez povelu.

Zrovna sedni s lehni mi nepřijde to nejdůležitější na co by se měl novopečený majitel zaměřit… bylo zmiňováno chůze na vodítku, přivolání, tak to určitě potřeba je… já bych ještě zmínila nácvik samoty, abychom štěně naučili odpočívat a manipulaci… ono i “ blbé” česání, stříhání drápků  nemusí být samozřejmost.

Sardullah
Sardullah 31.08.2025, 20:14:54 xxx.xxx.221.216

Berberům jsem taky vařila…můj Jack syrové maso nejedl a teda přiznám se, že jsem přidávala mletý vaječný skořápky zakápnutí trochou citronu kvůlivá vápníku.

Jinak se přiznám, že jsem ostatní moc neřešila, protože zase jedli syrovou zeleninu, jablíčka, nějaký ten lososový olej třeba.

No a teda já, vzhledem k tomu, že berbeři byli ve váhové kategorii 50+, tak jsem ještě dávala hydrolyzovaný kolagen jako prevenci na klouby…ale to fakt nevím, jestli to má nějakej preventivní účinek nebo jestli to bylo spíš pro můj dobrej pocit.

Sardullah
Sardullah 31.08.2025, 20:07:51 xxx.xxx.221.216
kometa:

tento týden Yoda hlavně hlídal stavaře

Závidím psa, kterého může člověk podrbat za ušima, aniž by mu louplo v zádech při ohýbání.🙂

To říkám furt…minimální velikost psa je, když ho můžu chytnout za obojek a nemusím se přitom ohýbat.

No ale ono všechno má něco, já zase toho psa zase neunesu.

Sardullah
Sardullah 30.08.2025, 21:47:37 xxx.xxx.221.216
Sarah01:

A na co ty 3 dny staré housky? Mně se to zdálo jako protlak, ale toto mě dokonale zmátlo. 😀

To je z jedné scénky od Holzmanna…

„Já nerad vařím podle kuchařky. Psali tam krájejte tři dny starý housky. Já nekrájel ještě ani den a už jsem jich měl plnou vanu...“

Tak bych řekla, že to byla metafora k tomu nakrájenýmu množství…😉

Sardullah
Sardullah 29.08.2025, 21:03:49 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 29.08.2025, 20:19:56

No vidíš a já to třeba u mých psů nezažila, že by to bylo takhle dlouho…teda k nám háravky nechodily, ale v sousedství feny nekastrované vždycky byly.

Prostě zkušenosti s něčím takovým nula nula prd, většinou reakce na háravky byla nějaké pokňourávání, nežraní, třeba Jack furt Sárině furt olizoval uši a packy, ale vystrčeno jen v řádech minut…alespoň to, co jsem zaznamenala.

Sardullah
Sardullah 29.08.2025, 20:15:33 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 29.08.2025, 19:39:45

No on každej není zběhlej…upřímně, pokud by můj pes měl penis venku nějakou delší dobu, než je z mého pohledu obvyklé, tak bych asi taky volala na veterinu.

Vy jste odborník, vystudovaný, v praxi už jste toho viděla bambilion, tak vám něco může připadat jako banalita resp. víte, že s tím a oním se na veterinu nemusí, ale pak je tady bambilion laiků, kteří raději budou za hysterku na veterině, než aby něco zanedbali nebo prošvihli.

Máťa je můj třetí psí kluk…a teda nevím, jak dlouho měl ten “problém” pes zadavatelky, ale já se třeba u svých kluků nesetkala s tím, že by to trvalo třeba v řádu hodin…tak bych to možná taky na veterině řešila.

Sardullah
Sardullah 29.08.2025, 18:18:01 xxx.xxx.221.216

Budování cyklostezek asi na jednu stranu super, na druhou stranu pokud už někde vedla pěkná polní cestička, po které se dalo taky pěkně jet, tak nechápu, proč se to musí nutně vyasfaltovat.

Já s cyklostezkami nemám moc zkušeností, chodíme jen po jedné v našem krásném údolí a to teda jedu na konec cyklostezky (která je zároveň i pro pěší)…odměsta to vede asi 6-7 kiláků…a pak buď pokračujeme dál směr hory po silničce, kde můžou je zákaz vjezdu mimo lesáků a povodí Ohře, takže minimální provoz aut…nebo směr přehrada a nebo jdeme cyklostezku v obráceném gardu směrem do města. Nechodím hned na začátku, protože pokud je hezky, tak je to tam jak procesí k panence a ani se nedivim, je to moc hezká procházka a i na kole se to dá jet i s děckama na pohodu.

S cyklisty mám vesměs dobré zkušenosti…tedy s těmi “normálními", co nejedou na výkon, ale co se jedou jet projet…nefrčí rychle, ale na pohodindu, dají o sobě vědět, když je mám za zády, zdraví mě…

No a pak tady máme ty cyklisty s těmi čupr barevnými oblečky, kteří jedou na výkon a ne se kochat. No a tam teda problém trochu vidím…já teda se psy chodím u kraje a i když jsou na “dlouhém vodítku” tak nezasahujeme víc než do středu, většinou se ale šmrdolíme v “krajnici”.

Nejvíc mě sejří, že už neexistujou zvonky na kolech…za mých mladých let prostě člověk jel a dal o sobě vědět tím, že cinknul o zvonek…ale to už neexistuje, takže já jsem jak radar, co se neustále ohlíží, jestli za námi někdo nejede….jenže to bych musela mít oči permanentně i vzadu, protože se ohlédnu…nikde nikdo a za sekundu kolem nás prosviští cyklista.

Psala jsem to tu už několikrát…už jen z meritu věci, že mám sebou psy a cyklisti určitě mají bohaté zkušenosti s tím, že spousta psů reaguje na cyklisty tak, že je chce ulovit…cyklista neví, jak budou reagovat moji psi, ale ani nezpomalí, ani neudělá “ehm ehm” a nepočká, než psy stáhnu ještě víc ke kraji, ale prosviští těsně kolem nás…stačilo by, kdybych udělala jeden krok stranou a sundá mě, protože já o něm nevím.

Na druhou stranu ..můj kolega je cyklista, ten zase říká, že na lidi zavolá třeba “předjedu vás z prava”..ten má zase problém s pejskaři s malými psy na flexině…páník na jedné straně, pes na druhé, flexi defakto natažená přes stezku.

Sardullah
Sardullah 29.08.2025, 10:31:34 xxx.xxx.221.216

Možná kdybych ty brejle neměla v práci celý den na ksichtě, tak by mi to asi nevadilo si večer brejle nasadit a něco si přečíst, ale po celodenním brýlování jsem ráda, že je odložím.

Knihy si raději poslechnu večer v posteli audio.

Sardullah
Sardullah 29.08.2025, 09:39:24 xxx.xxx.221.216

Já jsem strašná konzerva a stěhování je pro mě problém… je velký problém než se v “novém” začnu cítit jako doma.

Naviíc se opravdu nehodlám stěhovat nikam od rodiny a hlavně od přátel… prostě neumím si představit, že bych bydlela jinde… žiju tady celý život a nechtěla bych to jinak.

Prostě tohle máme každý jinak… pro mě domov není jen nějaký prostor k bydlení, ale prostě domov… ale spousta lidí to tak nemá resp. stačí jim, když mají kde bydlet a nemají problém se stěhovat klidně jednou za rok…