Aktuálně: 2 767 inzerátů261 328 diskuzních příspěvků19 165 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 25.11.2025, 18:49:04 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 25.11.2025, 18:28:35

Dárky u nás neřešíme… ty se dávají jenom pesanům…já jsem už musela na oknech tu podzimní výzdobu vyměnit za vánoce.

Já bych se s tím ani nedělala, děti jsou dospělé, je jim to putna… ale já mám ráda, když za tmy přijíždím dom z práce a svítí mi světýlka v oknech.

Mě ta vánoční atmoška neskutečně nabíjí.

A tím, že už nemám ten frmol, co jsem mívala, když byly děti malé a chodili k nám ještě babičky a děda a já mladá a blbá, aby bylo všecko dokonalý.

Takže já už se tak potutelně usmívàm, když pozoruju ty spěchající, uštvaný a vystresovaný lidi… a já si užívám pohodu, světýlka.. pohádky, cukroví. ..

Sardullah
Sardullah 25.11.2025, 18:13:49 xxx.xxx.221.235

Já dnes dělala doma vánoční výzdobu… sousedi už to mají přes týden, tak abych nebyla tak pozadu… umyla jsem okna, navěsía vánoční cingrlata a světýlka…takže v obýváku jak po výbuchu, že jsem si pak říkala, že jsem se na to nevys… takže trochu poklidit…. asi už stárnu, protože jsem nějak pomalejší a pomalejší… si říkám… to za hoďku zvládnu a strávila jsem na tom celý odpolko… ještě jsem chtěla vyluxovat, ale moje záda říkaly, že to necháme na sobotu, až budu mít volno. No asistentku Máťu to zmohlo víc jak procházka a už to zalomil…

Obrázek
Sardullah
Sardullah 24.11.2025, 07:16:12 xxx.xxx.221.235

Dnes ve 22:00 na ČT1 v pořadu Reportéři+ by měla být teportáž o pašování psů z Balkánu do ČR… jakej je to byznys.

Sardullah
Sardullah 23.11.2025, 14:25:10 xxx.xxx.189.104
Dafi:

tak si češu psy a sleduji u toho -POLOPATĚ-na ČT1,dopoledne,

je tam havanský psík-slova chovatelky-čistotu učit na plínku,

ven od 3 měsíců po očkování a když je zahrada tak NEMUSÍ BÝT VYCHÁZKY,KDYŽ JE V BYTĚ TAK VYCHÁZKY JO….

NO A MY SE TADY PAK DIVÍME☹️☹️☹️-DOTAZŮM OHLEDNĚ HYGIENY…

No já kolikrát skřípu zuby, když je nějaká reportáž o psech…

No ano…my se divíme…chudák začátečník si zodpovědně vybere štěně s PP, dorazí do chovatelské stanice pro štěndo a bere chovatele jako toho zkušeného, co mu poradí a když mu chovatel sdělí toto, tak se toho drží…no a když mu někdo řekne opak, tak argumentuje tím, že tohle mu řekl chovatel.

Vždyť kolik z nás je ráda, že má psa od zkušeného chovatele a často se s případným problémem nebo o radu obrací na něj…máme ten “chovatelský servis”.

Když vzpomenu na můj “boj” s chovatelkou mojí pyrenejky, když jsem sdělila, že teda granule jsou fujky fujky a já budu krmit masem…být začátečník, tak po tomhle krmím jedině a výhradně grancle na věky věků ámen, obzvlášť, když i můj veterinář málem upadl do mdlob, když jsem mu řekla, že samozřejmě nekrmím jen maso, ale i kosti (prostě pokud chcete psa zabít, tak mu dejte syrovou kost)…i můj manžel se nakonec vyjádřil tak, že když tím krmí chovatelé, tak my bychom měli taky, protože oni to VÍ nejlíp…a veterinář taky.

A takhle je to podle mě se vším…no u toho chovatele to fakt zamrzí…

No tak příště až někdo bude mít dotaz ohledně hygieny, tak asi nejdřív vypátráme, odkud ten člověk informace má, aby chudák nedostal pojeb a vlastně by za to ani nemohl.

Sardullah
Sardullah 23.11.2025, 14:12:43 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 23.11.2025, 12:53:00

No já myslím, že jde spíš o to, jak hodně bude vlk chtít a jak zhodnotí případná rizika…upřímně si myslím, že ani párek radikálních obrovských kavkazáků by neměl proti vlčí smečce šanci…jde tedy spíš o to, jestli vlk bude riskovat případné zranění a nebo ne resp. jak vyhodnotí, jestli to riziko podstoupit a nebo si hledat jinou kořist.

Ovce jsou z mého pohledu to, co bych nazvala dle lidské terminologie “měkký cíl”…snadná kořist…a jde jen o to, jak člověk predátorovi a je asi jedno jestli je to vlk…ono i pes nebo víc psů dokáže nadělat pěknou paseku…jde o to aby ovce nebyla snadná kořist…samozřejmě asi primárně nějakým oplocením, které by mělo účinně predátorovi zabránit, aby se k ovcím dostal  (tady prosím nechci rozvířit debatu, kolik stojí peněz a úsilí něco takového vybudovat) a nebo hlídačem, který nedá ovčí kůži zadarmo (v ideálním světě kombinací obého)…

Obecně si myslím, že každá šelma jde po co nejsnadnější kořisti…že si vybere raději mládě, staré zvíře resp. s nějakým handicapem, i když třeba ten handicap je to, že je lovený jedinec pomalejší než zbytek stáda, popř. se někde zapomene a je sám.

Já jsem hrozná, na netu nedokážu nic dohledat…možná to tam někde bude…by mě opravdu zajímaly zkušenosti s “oslími strážci” v praxi…jestli byly nějaké vlčí útoky u takhle hlídaného stáda a případně jak dopadly.

Sardullah
Sardullah 23.11.2025, 06:51:45 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 23.11.2025, 03:54:20

Jejda…. tak přeju brzské uzdravení. 🍀🌷

Sardullah
Sardullah 22.11.2025, 23:24:59 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.11.2025, 22:01:01

Moc gratuluju👍

Sardullah
Sardullah 22.11.2025, 22:28:00 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 22.11.2025, 21:48:06

Jo tohle počasí má ráda… není mokro, je mrazivo, ale ne extrém. To se che i častěji válet na dvoře a já se chytám za hlavu a každou chvíli se jí jdu zeptat, jestli nechce dom a ono že ne a já… tak si tady zmzni…. A jen doufám, že mi ta medvěfice nenastydne

Ještě by mihl napadnou pěknej prašan..

Sardullah
Sardullah 22.11.2025, 20:36:33 xxx.xxx.221.235

Já zapomněla večer doma rukavice… jako asi takovej mráz není, ale myslela jsem, že mi umrzne ruka. Nakonec jsem to riskla… vzala psy každýho do jedný ruky a ty ruce držející vodítka dala do kapes a modlila se, aby nenastala nějaká nenadálá krizovka… sice mám bundu od 4dox, takže kapsy jsou veliké převeliké, ale kdybych  ty ruce nevyndala, tak si myslím, že bych padla rovnou na hubu. Gina park proběhla neuvěřitelnou rychlostí, na to jak se normálně courá… chvílema jsem i popobíhala, abych jí v tom tempu. . nedej bože.. nevyrušila.

Je vidět, že když se chce, tak i čuchací couračka se dá zvládnout v rychlejším tempu…. když nad tím tak přemýšlím, tak letos to rychlejší tempo vyvinula asi 3x 😎

Sardullah
Sardullah 22.11.2025, 16:46:40 xxx.xxx.189.104

Ono lidi možná i o zákazech ví…ale teoreticky…někdo bude střílet rachejtle a nevidím viníka, protože mi to neodpaluje před brankou, co udělám já…zavolám měšťáky, než dojedou, tak je už je dostříleno…

No a když jsem zahlédla, že bouchací kuličky nejsou problém…no když to parchanti hodí psu pod nohy a somo utečou, tak to problém je…bohužel neřešitelný…když jde člověk sám, tak má co dělat, aby uklidnil psa a nikoho honit nebude.

Ono, kdyby se střílelo jen na Silvestra, tak se na to člověk připraví, popř. se sebere a někam odjede, když má psa bojínka s reakcí….ale to se střílí celej prosinec a často ještě začátkem ledna evidentně někomu něco doma zbylo…fakt nevím, kde na to lidi berou prachy…

Sardullah
Sardullah 21.11.2025, 19:02:22 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 21.11.2025, 16:16:21

Ten záchvat bych riskla… maximálně bych si od syna vzala algifen🤪

Sardullah
Sardullah 21.11.2025, 10:46:35 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 21.11.2025, 10:41:14

No a podle těch papírků něco poznali?… mě to celý přijde od toho úterka jako promarněnej čas…🙄

Sardullah
Sardullah 21.11.2025, 10:43:28 xxx.xxx.221.235

A tak to nevadí, že se zadavatelka už neozve, tak třeba si z těch informací něco vzala a když ne ona tak si to třeba přečte někdo jinej.

Sardullah
Sardullah 21.11.2025, 10:40:36 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 21.11.2025, 09:59:15

Kdybyste věděla jak vám rozumím a soucítím s vámi…. 

Sardullah
Sardullah 21.11.2025, 09:10:32 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 21.11.2025, 08:14:03

To není ono, to není novej plyšák… minule jsme našli při vyklízení bývalýho děcáku medvídka, vyprali jsme ho a úspěch žádnej… já myslím, že on prostě pozná ten pach tý novoty.

Tak my nejvíc plyšáků pořizujeme za známky v Penny… a to je těžký… oni dělají minimálně dvě plyšákový akce ročně a z jedné my minimálně 10 plyšáků urveme… teď si tak říkám, že jich màme asi víc, než si myslim.

A tím, že si Maťulka plyšáky neničí, tak se hromadí.

On má tak rozzářený očička, že je to pro nás radost mu ty plyšáky kupovat. Jako v tomhle ohledu je asi dobře, že jsem socka, protože jinak by těch plyšáků měl násobně víc., to už bychom byli zavalení.

Co je mi třeba líto… v minulý plyšákový akci měl Máťa nejoblíbenější model… duhovýho králíka a tak když už měl všechny varianty a rozhodovali jsme se, co bude mít tuplovaně, tak ten králík byl jasná volba a beru teda dva a stojí tam u regálu holčička, co škemrá na mamince právě duhovýho králíka… a odpověď…” jednoho už máš, to ti stačí”… tak mi to tak bylo trochu líto, že můj “ čokl” už bude mít doma čtyři a dítě nemá nárok ani na dva.

Sardullah
Sardullah 20.11.2025, 21:03:50 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 20.11.2025, 20:15:00

Koně jsou plně extra kategorie…tam by měla být snad povinnost si odkroutit nějaký ten čas v nějaké stáji, aby dotyčný věděl, co to obnáší…ale jinak máte pravdu…je to podobný, asi taky převládá ta romantická představa, jak se za pěkného počasí proháním na koni s větrem ve vlasech, ale pak přijde drsná realita😎 I mně se ta romantická představa moc líbí, ale když opomenu finance, tak na koně bych neměla absolutně kapacity, tedy takový, jak bych si představovala….to není jako za školních let, že člověk hodil po škole aktovku domů a do večera byl u koní, protože jiné povinnosti neměl….

Sardullah
Sardullah 20.11.2025, 18:14:45 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 20.11.2025, 18:11:32

Retro jde do módy…😉