Dafi: tak si češu psy a sleduji u toho -POLOPATĚ-na ČT1,dopoledne,
je tam havanský psík-slova chovatelky-čistotu učit na plínku,
ven od 3 měsíců po očkování a když je zahrada tak NEMUSÍ BÝT VYCHÁZKY,KDYŽ JE V BYTĚ TAK VYCHÁZKY JO….
NO A MY SE TADY PAK DIVÍME☹️☹️☹️-DOTAZŮM OHLEDNĚ HYGIENY…
No já kolikrát skřípu zuby, když je nějaká reportáž o psech…
No ano…my se divíme…chudák začátečník si zodpovědně vybere štěně s PP, dorazí do chovatelské stanice pro štěndo a bere chovatele jako toho zkušeného, co mu poradí a když mu chovatel sdělí toto, tak se toho drží…no a když mu někdo řekne opak, tak argumentuje tím, že tohle mu řekl chovatel.
Vždyť kolik z nás je ráda, že má psa od zkušeného chovatele a často se s případným problémem nebo o radu obrací na něj…máme ten “chovatelský servis”.
Když vzpomenu na můj “boj” s chovatelkou mojí pyrenejky, když jsem sdělila, že teda granule jsou fujky fujky a já budu krmit masem…být začátečník, tak po tomhle krmím jedině a výhradně grancle na věky věků ámen, obzvlášť, když i můj veterinář málem upadl do mdlob, když jsem mu řekla, že samozřejmě nekrmím jen maso, ale i kosti (prostě pokud chcete psa zabít, tak mu dejte syrovou kost)…i můj manžel se nakonec vyjádřil tak, že když tím krmí chovatelé, tak my bychom měli taky, protože oni to VÍ nejlíp…a veterinář taky.
A takhle je to podle mě se vším…no u toho chovatele to fakt zamrzí…
No tak příště až někdo bude mít dotaz ohledně hygieny, tak asi nejdřív vypátráme, odkud ten člověk informace má, aby chudák nedostal pojeb a vlastně by za to ani nemohl.