Aktuálně: 2 688 inzerátů263 313 diskuzních příspěvků19 192 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 07.06.2025, 11:51:05 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 07.06.2025, 11:39:53

Tak u nás je deštík každou chvíli…třeba dneska ráno vypustím psy, šla jsem si domů pro kafe, že si s nima chvilku sednu na zahradě, než pofrčím do práce a vylezu a leje jak z konve, tak jsem je rovnou zase nahnala domů.

Na jednu stranu jsem ráda, že prší…na druhou stranu mě to trochu sejří, protože potřebuju pokračovat v likvidaci džungle v zadu na zahradě a vždycky když už se na to chystám, tak začne lejt…což samozřejmě způsobuje to, že ta vegetace bují o to víc a bude s tím víc práce…

Sardullah
Sardullah 07.06.2025, 11:44:34 xxx.xxx.189.104
Anonymní:

Sice to nejsou psi ale v Plzni nám utratili 80 nutrií parchanti. Jak se na to díváte? Chodili jsme je tam s dětmi a jak jim to teď máme vysvětlit jako.

Ono je to těžký…nutrie je roztomiloučké zvířátko a chápu, že to byla místní atrakce…že dětičky byly určitě z krmení těhle zvířátek nadšení.

Ale jak bylo psáno výše…nepůvodní druh, který škodí naší přírodě.

Ono by to možná nebylo tak dramatické, kdyby nutrie v téhle lokalitě měly nějakého přirozeného nepřítele, který by stavy zreguloval na jednotky jedinců, ale tolik zvířat, to už je velká kolonie.

Nutrií je mi samozřejmě taky líto, ale někdy to jinak prostě nejde.

Ono dětem se něco takového těžce vysvětluje, pokud jsou malé, tak to opravdu nepochopí…upřímně bych v tomhle případě použila nějakou milosrdnou lež, jakože je odvezli do domova pro nutrie, že jim tam bude líp. 

Sardullah
Sardullah 06.06.2025, 19:25:38 xxx.xxx.221.216
Bobca:

chlap s culíkem taky nemá chybu🤭

no a u toho prvního příspěvku..ta písnička je boží..jsem ji poslouchávala ještě v originále..nevím,kdo ji zpíval,a vlastně co je originál.

Ta písnička je od Cranberries…ale mě je trochu poslechově příjemnější tahle verze…

Sardullah
Sardullah 06.06.2025, 17:21:34 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 06.06.2025, 16:04:32

No koukám, že množitelé na Slovensku nejsou žádní žabaři…to snad ani není možný…

Tady je asi vidět, že i když se postavíme na hlavu a nebudeme kupovat štěňata bez PP, tak množírny si prostě najdou odbyt jinde…možná nebude tolik malých množitelů, ale množky které budou více spolupracovat s překupníky a štěňata prodávat v zahraničí…

Sardullah
Sardullah 06.06.2025, 16:35:17 xxx.xxx.221.216
Buggyra:

Vedoucí na józe stahuje různé hudby k cvičení, posledně jsme poslouchali jakésti “tlučení” velryb, tedy velrybí zvuky, ale ne takové ty zpěvy, ale spíš jako echolokační dunění mi to přišlo. A to bylo zajímavé. Nedávno také stáhla jakési kytarové a flétnové melodie se štěbetáním ptactva, ale jistě by se daly najít i nahrávky jen toho ptactva 🙂 Jinak nám pouští různou tibetskou hudbu od nějakého norského skladatele, což je vtipná kombinace.

Mě občas funguje zvuk moře nebo bouřky….štěbetání ptactva…to miluju, ale jsem ráda, že večer konečně moje vrabčí hejno zavře zobáky…ještě abych si to večer zapla na relax😴…no to asi nee.😎

U mě je to obecně takovej paradox…já se pokládám za klidného a trpělivého člověka…ale jsou čtyři věci, které mi bezpečně zvednou mandle…a ta relaxační hudba je jednou z nich…na to prostě nemám nervy…

Já musím cvičit na záda, ale i to musí mít nějakej rytmus…neumím si představit, že bych si u toho pouštěla nějakou relaxační hudbu. Když potřebuju něco pomalejšího, tak určitě toto https://www.youtube.com/watch?v=mW5xEDaXSCQ (Zombie _Ran-D)…

Vlastně vůbec nechápu, jak to na ženskej mozek může působit relaxačně…mozek mi neustále jede na plný obrátky, přemýšlí nad deseti věcma najednou…no a relaxační hudba je rušivej element, protože vůbec nejede v mém rytmu….je to jak otravná moucha…prostě asi relaxovat neumím…resp. když nebudu počítat nějakej relax se psy na procházce, tak pro mě je to nějaká dobrá česká komedie…

Umím si představit, že abych udržela mozek nějakou dobu “na neutrál”, ale abych ho zaměstnala tak, aby nevymejšlel bejkárny, tak bych si místo relaxační hudby pustila nějaké nenáročné mluvené slovo…třeba horory od Švandrlíka…

Sardullah
Sardullah 06.06.2025, 08:56:25 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 06.06.2025, 08:44:21

Já bych řekla, že tohle je nejhorší…když máme zvířat víc a teď jsou na něco zvyklá a my jim do toho hodíme vidle. Takže sice jednomu uděláme “dobře”, ale zbytek nechápe, proč je něco jinak. Ono možná u psů, kteří jsou zvyklí, kteří často cestují, spí na návštěvách a nebo i pod širákem…tak ti nejsou tak konzervativní a případnou změnu uspořádání nesou lépe, ale třeba my jsme jenom doma a Gina, ta už je nervní, když je kolem desáté večer a já jsem se stále ještě neodebrala na kutě….to je schopná jít nahoru do ložnice a tam nahlas kňourat a štěkat, aby mě jako přivolala a když to nepomáhá, tak se sebere, jde zase dolů a začne držkovat dole.

My jak žijeme hodně stereotypně, tak Gina je strašná konzerva, ale jako omega, takovýho psa jsem ještě neměla a bude hůř…v tomhle mi připomíná dost Sáru, ta nás taky buzerovala, abychom dodržovali nastavený denní režim, zajímavý je, že psí kluky mám takové přizpůsobivější, ale ty psí holky, to je kolikrát horor, nemyslím si, že by měl psice udělat kňour, kňour nebo haf haf a moje odpověď je “no jo, už jdu, aby ses nepopo”….jako třeba teď…ležím v obýváku na “svém” gauči a datluju do klábosnice….ale to není ranní rituál, ráno ležím na druhé sedačce, která je permanentně rozložená a ležíme tam s Ginuškou…no tak teď začala držkovat, ať si jdu lehnout na moje “ranní místečko”….

Sardullah
Sardullah 06.06.2025, 08:45:24 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 06.06.2025, 07:00:58

No tak hurá…alespoň nějaká dobrá zpráva..🤗

Stáhla jsem si na MP3 pěkné písničky a relaxační hudbu(si chystám sebou pak)tak si dávám do ouška před spaním..

K té relaxační hudbě …já jsem chronický nespavec a tak zkouším všechno možné na usnutí…něco chvilku funguje, něco vůbec…no zkoušela jsem i tu relaxační hudbu, ale to se nedá, mě ta hudba normálně vytáčí do běla, vůbec nechápu, že to může někoho uklidňovat, zrelaxovat….asi mi funguje mozek jinak, než zbytku populace😴

Sardullah
Sardullah 06.06.2025, 08:36:13 xxx.xxx.221.216
Vahine:

😃 jsi obětavá a žádaná panička a psi, co choděj ještě tzv.po houbách, si na Tebe vedou pořadník ❤️

Ale jenom ti, co nechtěj nic dělat…resp. na prochajdě je zábava ta prochajda, doma mi tak max můžou asistovat, neboť mi necvičíme a neděláme žádné psí sporty a nevymýšlím psům zábavu…prostě spolu jen bydlíme a trávíme spolu čas…😉

A teda doufám, že ti psi, co choděj po houbách, neviděj, jak je Gina rozmazlená a rozmazlená, to by nebylo nejhorší, ale jak je vytrvalá a spoustu si toho vykňourá…protože to by se k nám potom chtěli dostat samí vychcánkové.

Ale teď vážně…myslím, že když je potřeba, tak každá z nás klíďo bude spát se svým psem za zemi a nebude to brát jako oběť, ale jako samozřejmost…😉

Sardullah
Sardullah 05.06.2025, 21:30:09 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 05.06.2025, 19:41:39

Tak to já jsem teda držák…když měl Máťa ten urvanej dráp a pajdal a bolelo to, tak aby za mnou nelozil do patra do ložnice, tak jsem si ustlala na chodbě hned za venkovníma dveřma…když byla Jessinka štěňátko a nechtěla spát v ložnici, tak jsem takhle s holkama spala asi dva měsíce, abych jí v noci pustila na čůranda, když se vzbudí. Jenže ona to není chodba, ale chodbička 1,15x2.15m takový zádveří a pak schody do zvýšenýho přízemí. 

Což je na pohodu, když tam se mnou spí pyrenejka, který ještě není rok a půl a malý štěndo…jenže při současných rozměrech Giny, Matěje a mých…jsme se tam všichni nevešli…resp. vešli, ale byli jsme jak sardinky…a Gina byla nervózní, protože si nemohla lehnout kam chtěla a roztáhnout se..

No a teď ta situace…pokud Matěj zůstane na chodbě sám, tak se sebere a bude pajdat po schodech za mnou, ale když s ním bude Gina, tak to dá…takže jsem se sebrala a šla do postele, protože psi leží a spí dole…jenže za chvíli dupyty dup Gina přišla spát taky do postele…tak jí říkám, že teda ať spí v posteli a já musím teda spát s Matýskem a popadla jsem saky paky a šla si zase ustlat dolů…za chvíli Gina “kňourinky kňourinky…tak kde jsi…haf haf..čekám”…tak se zvednu, aby nevzbudila celej barák a jdu jí nahoru vysvětlit, že musí spát v ložnici sama, že musím být s Máťou…jdu dolů…za chvíli přijde Gina a chvíli se tam teda motáme jak nudle v bandě, než se tam zase poskládáme jako puzzle…tak když usnou, tak se zase opatrně zvednu, seberu polštář a peřinu a jdu do postele…

No a teď si to přečtěte tak 3x za sebou a tak vypadala moje noc…

Z toho mi jasně vyplývá jedno…máme malou chodbičku…

Sardullah
Sardullah 05.06.2025, 21:13:31 xxx.xxx.221.216

Mě ty elektroběžky připadají nebezpečné všude..jak na chodníku, tak na silnici…

U nás v sezoně se provozujou takový ty sdílený…takže k tomu všemu ještě lidi ty kolobrndy odstaví klidně uprostřed chodníku nebo naštorc nebo dvě vedle sebe…invalida na vozejku by asi neprojel. Jezdí to kde chce a i ty slabý koloběžky dokážou jet docela rychle…není to slyšet…jako chápu, že je to možná praktická záležitost, ale za mě teda děs…

Sardullah
Sardullah 05.06.2025, 18:19:44 xxx.xxx.221.216
Orionka:

Ono nejde jen o psy. Velmi brzy jsem měla dítě naučené, že silnice je absolutně tabu. Ale po chodníku chodil na volno. Určitě jsem nepředpokládala ani já a už vůbec ne on, že se objeví starší dáma na kole na chodníku a ohrozí ho. Tak jako jsou cyklisti povinni dodržovat jiná pravidla…..Byla jsem svědkem toho, jak se rozjížděli cyklisti z koupaliště a u brány čekala policie a dávala foukat. Dost si jich odjezd rozmyslelo a mnozí asi tahali kola přes plot 😀

že se objeví starší dáma na kole na chodníku a ohrozí ho

Nebudu tady obhajovat cyklisty a ani ježdění po chodníku…nejsem cyklista a rozhodně nebudu za cyklisty “bojovat”, protože když to vezmu čistě sobecky, ať už jako řidič nebo jako pejskař, tak se mi prostě pletou do života a to i když jsou slušní a všechno dodržují.

Ale přeci jen mi to prostě nedá…zrovínka k tomu dítěti, které chodí po chodníku na volno…ta slušná starší dáma vám to dítě neohrozí, protože vaše dítě se na chodníku chová samozřejmě slušně a jde po správné straně chodníku…a jestli ne, tak sorry, ale vaše dítě může být nebezpečné pro ostatní…do mojí maminky takhle narazilo děcko, které nečumělo a zničehož nic se rozběhlo opačným směrem…přímo do mojí malé, křehké maminky, v té době o berlích…kdybych jí nechytila, tak neudrží rovnováhu a určitě by zbuchla a vzhledem ke své křehkosti by si mohla něco zlomit…o tom, jak se chovají rodiče s dětmi na cyklostezkách, to ani nemluvím….

Nemyslím teď nic osobně…ve své podstatě patřím do všech skupin…jsem matka a opravdu kdysi byli moje děti malé, jsem pejskařka, byla jsem v minulosti cyklistka, jsem řidička a chodkyně….a pořád si myslím, že je to všechno jen o lidech…a pořád si myslím, že každá z těchto skupin může být za určitých okolností nebezpečná…i to malé děcko na chodníku na volno, i když se to na první pohled nezdá.

No myslím, že náše vyhlášky chrání děti…teď nevím do kolika let, ale vím, že můžou jezdit po chodníku, protože je to pro ně na silnici nebezpečné…teda jestli neproběhla nějaká změna….a co si budem, ty děcka můžou bý nebezpečnější než stará dáma a přitom jsou na tom chodníku legálně….mě teď, jako chodce, nejvíc sejří děcka na elektrokoloběžkách, to ,i přijde na chodníku nejnebezpečnější pro mě jako pro chodce a když mě srazí, tak co si na něm vemu….

Sardullah
Sardullah 05.06.2025, 16:17:48 xxx.xxx.221.216

K tomu ježdění po chodníku…ano nesmí se to, ale já v tom nevidím zas až takový problém…někde jsou chodníky dostatečně široké, abychom se tam vešli všicí…někde by holt cyklista musel kolo vést, pokud by byl na chodníku větší pohyb chodců….ono jde vždycky o to být ohleduplný. On není cyklista jako cyklista..ono něco jiného je, když kolem pomalu projíždí starší dáma na svém městském kole a něco jiného, když se po chodníku bude prohánět a nahánět a jezdit slalom mezi chodci dvojice nezvedených mladíků….například….

Prostě možná, kdyby lidi používali víc mozek a byli empatičtější, tak bychom se v tom našem prostoru nějak porovnali ..ať už by šlo o řidiče, cyklisty, pejskaře, chodce atd atd…

Sardullah
Sardullah 05.06.2025, 16:03:26 xxx.xxx.221.216
Aluška:

Včera jsem vyměkla a dala na zem do obýváku matraci, že bude spát Mirďa se mnou. 2 hodiny lezl přeze mě, po mě, tahal pelech že si bude hrát, do kuchyně furt chodil že chce něco dobrýho, až jsem se v půl jedenáctý naštvala a vrzla ho zpátky do ohrádky a šla spát do ložnice. No taky že ráno zo už zase zádíčka trošku bolela. Taky v úterý měl poslední léky. Takže musím být krutá matka a z ohrádky nevyndávat….snad jsem to  nepos…… 

Hele ..já ti rozumim a dovedu si představit, že by to u nás dopadlo podobně…

člověk chce pro toho svýho marůdka udělat to nejlepší a tak nějak mu to usnadnit, být mu nablízku a dopadne to takhle…

Sardullah
Sardullah 05.06.2025, 08:12:49 xxx.xxx.221.216
Dublinbarzoj:

Jsem býk, takže potřebuji stádo😄

Tak kozorozi už jsou tři… to už je takový stádečko, tak jeden býk se tam ztratí😅

Sardullah
Sardullah 04.06.2025, 23:38:35 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 04.06.2025, 22:26:32

No tak to je samo domo pravda… náhubky moji psi nenosí, protože nejsou ptvoplánově nebezpeční jako byla Sára…nechci si ani představovat, že by Ginu někdo nakopnul… nechtěla bych jí už nikdy vidět, jak přepne do bojového režimu. 
Navíc si neumím představit, když by došlo na lámání chleba, jak to dokázat… no nijak… a umím si představit komu by asi věřili… no asi tomu zrychtovanýmu chudinkovi…

Já vždycky když čtu tady ty nepříjemné zkušenosti ať už se psy nebo s lidmi, tak děkuju bohu za to, kde bydlím a jak je to tady v klidu a doufám, že to tak zůstane.

Vidíte, to by mě ani ve snu nenapadlo, že by mi cyklista kopnul do psa…

Sardullah
Sardullah 04.06.2025, 21:46:16 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 04.06.2025, 19:33:43

Baba sice neměla na chodníku co dělat, ale teda musím říct, že já jako pejskařka to vnímám tak, že hlavní zodpovědnost je prostě na mně…s jedinou vyjímkou a to kdybychom byli napadeni…protože já vedu na vodítkách to potencionální nebezpečí.

Tady to vidím jako hloupou nešťastnou náhodu…majitelka asi blbě držela vodítko a pes se jí vyškubnul…v horším případě má psi reakční na cyklisty a prostě ho neudržela…k tomu trochu svádí ta informace, že sice ustoupila, ale na mokrou trávu nee, neboť se bála podklouznutí…proč…možná proto, že se bála, protože má reakční psy a mohlo by k tomu podklouznutí dojít protože by se snažili dostat k cyklistce. 

Prostě taková blbá konstalace hvězd pro obě strany.

Tak snad má majitelka psy pojištěný…a cyklistka si snad dá příště větší pozor, když už jezdí po chodníku…