»
Odpověď na příspěvek uživatele
Theo z 14.07.2025, 18:26:55
toho hodně obávám, poměry masa-kostí, různých živin, živočišné složky-rostlinné složky (jaké množství přílohy)
A jak velkou část u vás tvoří přílohy (zdá se mi, že někteří přílohy dávají více, někdo dokonce vůbec)?
Ještě bych se vrátila k tomuto, možná to holky někde výše psaly, ale nechce sie mi to celý pročítat.
On ten barf opravdu vypadá složitě, pokud jím člověk nekrmil a začne to “studovat” tak mu může jít ze všeho hlava kolem, protože to není jenom kolik kostí, kolik masa, ale ještě poměry vápníku, fosforu, mikro a makro prvky, vitamíny a já nevím co ještě.
Jenže v praxi to tak složité není.
Zkuste juknout na https://www.manwe.eu/ jsou tam i ukázky jídelníčků a myslím, že se od toho začátečník může docela dobře odpíchnout.
Co se týče příloh a podobně…předchozí psi přílohy jedli, ať už se jednalo o brambory, těstoviny, rýži, vločky…a jedli i zeleninu, takže měli do krmné dávky zařazen i zeleninový salátek…povětšinou třeba ledový salát, strouhanou mrkev, strouhanou červenou řepu, někdy přistrouhané jablíčko…a povětšinou to bylo zamíchané s lžící bílého jogurtu.
No a pak jsou současní psi…ve své podstatě jsou to na první pohled masožravci…u nás se krmí 2x denně a to teda oběd a večeře. Nemůžu říct kolik procent jsou čistě kosti, protože krmím kosti obalené masem…takže baj voko maso za den 500g a k tomu třeba 250g kuřecího stehna, křídla…přílohy ani zeleninu v krmné dávce nejedí, ale tak když si udělám já zeleninový salát a nebo nějaký těstoviny s vejcem, tak to se s nimi podělím, takže něco do nich takhle našťouchám…když teda mají zájem.
Berňákovi teď kvůlivá nemoci dělali testy na všechno možný i nemožný a teda mimo těch hodnot související s jeho nemocí má vše ostatní má na jedničku s hvězdičkou…tak si myslím, že to moje krmení žádnej velkej průšvih není.