Aktuálně: 2 328 inzerátů269 983 diskuzních příspěvků19 349 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 25.02.2025, 11:40:25 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 25.02.2025, 07:45:34

No v berňuchovo štěněcím a telecím období padly za vlast 3 ovladače na televizi…jako v obýváku na stolku si jich ani nevšimnul, ale v ložnici, jak jsem ho zapomněla uklidit a zůstal na posteli a nebo nočním stolku, tak jsem měla po ovladači.

A teda měli jsme rozloženou štěněcí ohrádku, kterou jsme ohradili kabely, prodlužováky a pod.

Sardullah
Sardullah 24.02.2025, 21:10:07 xxx.xxx.221.216
Kilian:

….mám ji dodnes..mně se zase líbil moc ten zrzoun..

No já si myslím, že tu knížku budu mít někde taky… řekla bych, že jsem z ní četla dětem když byly malé… asi to bude uložený někde v krabici spolu s Krásou nesmírnou a Diamantovou sekyrou … tak to možná pohledám, vybalím a počtu si… co jsou děti velký, tak jsem ty knížky neměla v ruce.

Sardullah
Sardullah 24.02.2025, 16:44:01 xxx.xxx.189.104
janaa:

Hele,já napsat do nějaký barf skupiny,jak krmím,tak si lidi budou rvát vlasy,že to nejde. Protože to budou stejný fanatici,co před dvaceti lety tvrdili, že na mase psa zabiju😂 fakt nemám peníze,čas,náladu dávat každej den jiný maso, přílohy,zeleninku,vitamíny,oleje,bylinky….

No nápodobně…navíc můj berňák papá pouze hovězí srdce, hovězí svalovinu a hrubomleté hovězí s droby, ale to jen od masožravců a potom kuřata a hovězí chrupavky. Když má dobrou náladu a je příznivá konstalace hvězd, tak sní i nějaké to vepřové, ale tím končím tvá Máňa. Přílohy nejí vůbec, zeleninu nejí vůbec, ovoce nejí vůbec…když do toho zamíchám bylinky, tak to nejí taky, tak max lososovej olej v tom zkousne a tvrdej rohlík…no a pak teda to co sní se mnou….lidský jídlo, ale to je v množství spíš na ochutnání…a žijem. Na podzim jsme dělali rentgeny na dysplazii a úplně na jedničku s hvězdičko…teda spíš na nulu…pes je zdravej, vitální, tak z mého pohledu je všechno ok a může se z toho hroutit kdo chce.

Mě bylo zase před více než třiceti lety předhazováno, že když krmím ovčandu syrovým masem, tak bude agresivní….

Já teda nerada používám slovo barf…my říkávali, že krmím masem…jenže spousta lidí to pochopí jakože krmím jen svalovinu a tak raději říkám, že barfuju.

Sardullah
Sardullah 24.02.2025, 16:18:30 xxx.xxx.189.104

Já vždycky tak zálibně koukám na fotky barzojíků a říkám si….až jednou nebudu mít současné psy, tak bych třeba i na ten důchod mohla doma barzoje vydupat, ale tak to není tak jednoduchý…nemůžu mít jednoho barzoje, musím mít minimálně dva…no tak nakonec zase spadnu na zem a říkám si “uklidni se a na důchod si pořiď mainskou mývalý kočenu…”

Je to hrozný…když je člověk mladej, tak si vůbec neuvědomuje, jak je ten život krátkej…obzvlášť pokud to počítá na psy, které si ještě může a nebo už nemůže pořídit. Ještě bych toho chtěla tolik…kavkazáka, barzoje, leonbergera…ale moje psí roky jsou sečteny (pokud se mám tedy chovat zodpovědně) a najednou člověk kouká do budoucnosti bez psa a ta je strašně smutná a i když jsem ještě relativně mladá…tedy jako padesátnice se tak cítím, tak už mi to přijde jako zazvonil zvonec a psí pohádky je konec. Když budu mít štěstí, tak mám před sebou tak 7-8 let se současnými psi a čus bus bambus…

Sardullah
Sardullah 24.02.2025, 16:06:43 xxx.xxx.189.104
Dublinbarzoj:

Já  se totiž bojím,  že  jakmile přijde domů  Trojka, tak se někde  vyloupne  ta správná  barvička  a budu v pr…., protože Čtyřka a Pětka už bude fakt cvrkot🙈🙈🙈

Pohoda…chrtů není nikdy dost. Naštěstí to jsou zvířata i přes svou velikost velmi skladná a doma povalečová, tak těch se do interiéru vejde…jé jé..😉

Sardullah
Sardullah 24.02.2025, 14:29:55 xxx.xxx.189.104

Já to zas až tak neřeším ani u psa…ráno jsme si všichni společně dali k snídani míchaný vajíčka s anglickou slaninou (dřív jsem dělala se šunkou, ale berňucha vajíčka se šunkou nepapá)…k tomu chlebík s máslíčkem a Gina to ještě zapila kakajíčkem z hrnku, co jsem zapomněla v obýváku na stolku….myslím, že se svět nezboří…zítra budeme k snídani papat vánočku (namazanou máslem a marmoškou - berňucha suchou vánočku nepapá) a taky bych to viděla na to kakajíčko…

Ve své podstatě se snažím o jedno jediné…vybalancovat poměr masa a kostí tak, aby cca seděl poměr fosforu a vápníku…jinak defakto jedí se mnou cokoliv…nej hit je pečený kuře s bramborovou kaší…

Sardullah
Sardullah 24.02.2025, 14:20:03 xxx.xxx.189.104

Měla jsem v dětství knížku pohádek …tuším, že od Boženy Němcový a tam byla pohádka “O třech zakletých psech” - pokud si to dobře pamatuju a jako ilustrace tři barzojové (nebo barzoje připomínající psi)…rezatej, černej a bílej…a já si jako holka říkala, že ten bílej je úplně nejkrásnější a hle…o několik desítek let později se někomu splnil můj dětský pohádkový sen…a ještě ten dotyčnej bude brblat, že chtěl jinou barvu barvičku…to jsou dneska dneska lidi 😴😜

Obrázek
Sardullah
Sardullah 24.02.2025, 12:47:27 xxx.xxx.189.104

Barfuju…vyšetření krve teda dělat nenechávám.. po konzultaci s mým vetem to ukáže momentální stav, ale ještě to prý neznamená, že je tam dlouhodobě nějakej problém.  Takže se snažím hlídat poměr fosforu a vápníku…a obecně tak nějak ve stravě mít zastoupeny vitamíny, minerály…psi jsou ok, ani jako štěňata a mladí psi neměli žádné růstové problémy, tak si říkám, že to je asi cajk.

Vzhledem k tomu, že u barfu nemám dokonale vyváženou denní dávku, ale snažím se v horizontu týden, dva týdny, aby to vyvážené bylo, tak mi to tak nějak dává smysl, že to vyšetření mi může ukázat nějakou momentální nevyváženost, kterou bych třeba dohnala v následujících pár dnech. 

Můj vet…a teď neříkám, že to je nějakej bůh, ale je to starej praktik, chodím k němu už léta, ještě v době předgranulové…říká, že preventivní vyšetření může být kontraproduktivní…že může zrovna vyjít, že by měl člověk přidat na vápníku (například) a tak lidi na ten vápník přitlačí, ale často zbytečně moc…

Možná na to mají holky jinej názor, ale já se raději zaměřuju na to, co moji psi jedí, abych měla jakejs takejs přehled, co krmím…co obsahuje to či ono.

Sardullah
Sardullah 24.02.2025, 12:29:43 xxx.xxx.189.104
Orionka:

Jestli to nebude tím, že psi nenosí ponožky?

😂😂😂

Sardullah
Sardullah 24.02.2025, 07:54:50 xxx.xxx.221.216
Dublinbarzoj:

Držte pěsti, když  všechno klapne jak má, tak se tento malý bílý vílý kluk od začátku března venčí s mýma bráchama.  Smečka se rozrůstá 😻😻😻. 

Obrázek

Ještě bych k tomu chtěla říct, že tohle je taková nespravedlnost… někdo nemá žádnýho barzoje a někdo bude mít tři😪 Tak alespoň těma fotečkama se můžu kochat🥰

Sardullah
Sardullah 23.02.2025, 22:38:48 xxx.xxx.221.216
Dublinbarzoj:

Držte pěsti, když  všechno klapne jak má, tak se tento malý bílý vílý kluk od začátku března venčí s mýma bráchama.  Smečka se rozrůstá 😻😻😻. 

Obrázek

Ááááchchch😍

Sardullah
Sardullah 23.02.2025, 16:24:05 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Pavel z 22.02.2025, 12:09:29

Na chemii se vyprdněte….důležitá je rovnováha…když bude rovnováha a nebo stav rovnováze se blížící, tak řasy sice budou taky, ale ve snesitelném množství…

Navíc chybí informace, jak je akvárko staré…ono často, když je akvárko čerstváček a ještě si to nesedlo, tak řasy můžou být problém…záleží na mnoha faktorech…jak to mám osázený…mám přerybněno, funguje dostatečně filtrace atd atd…

Dlouhá štětičková…jakože ruducha??…černá řasa ??…tu stejně většina řasožroutů neřere…možná parmička černopruhá (siamská)…mladí jedinci, ale pokud budou mít na výběr, tak se na ní taky vybodnou…

rasa na kryptokorynach…pokud byly rostliny zakoupeny v emerzní formě a přechází do submerzní formy, tak emerzní listy můžou odumírat a může na nich růst řasa…já třeba na echinodorech staré listy nechávám, rostlina z nich čerpá živiny, ale kdyby byly napadené ruduchou, tak je odstraním…pokud rostlina prosperuje a rostou nové listy, tak na těch by se už řasa dělat neměla…

po stenach svetle zelena(bez vlaken)…no napadá mě, jestli v akvárku není příliš světla…já si teda osobně s řasou na sklech moc hlavu nedělám, to se dá vyřešet setřením skla…

Naléváním zázračných vodiček do akvárka se možná na chvíli problém vyřeší, ale…rozhodně to ale nevyřeší příčinu a navíc bych se bála, že mi to akvárko ještě víc rozhodí…

Sardullah
Sardullah 23.02.2025, 16:06:20 xxx.xxx.189.104
Doron:

Teďka mi teprve došlo, že mám strašně málo psů !

Krásná smečka🥰

Tak já si neumím představit, že bych měla víc jak dva psy neboť mám dvě ruce a kolikrát je potřeba mazlindat a drblindat stereo…a o posteli ani nemluvím, Gina je strašná almara neskladná, máme co dělat, abychom se tam všichni tři…já, Gina a Maťula vůbec poskládali…

Úplně stačí, když přijede dcéra s klukama…navíc to jsou podstatně větší akčňáci, než moji psi a 4 psi už je docela šrumec…si nakonec oddechnu, když odjedou, už jsem zvyklá na ten náš klídeček.

Nicméně, kdybych ještě měla finanční kapacity na dalšího psa, tak bych asi Maťulkovi pořídila ještě jednoho berňáka…ono s tou pasteveckou Kanimůrou není žádná bžunda…ta se nechá ukecat na pár minut večer a Maťulka by nějakýho kámoše uvítal…ale zase by to byla sázka do loterie, protože Maťula by potřeboval někoho s podobným temperamentem a s podobnými zájmy a to by se taky nemuselo povést…

Sardullah
Sardullah 23.02.2025, 15:54:58 xxx.xxx.189.104
balu:

Jak se říká, pes vás naučí mnohé, např. uklízet si věci. 

Jo jo…a když má člověk psa zloděje a popeláře…jé jé…to je potom pořád uklizená linka a koš nikdy nepřetéká 😄…pokud se jedná jen o boty, tak je to zívačka.

Moji pesani třeba boty neničí, ale…nemám uzavřený botník, jen takový policový systém, tam se berňák bot nedotkne, ale běda, jak zůstanou mimo botník a zapomenu si je následně uklidit nebo si je vyzuju s tím, že potřebujou vyčistit a že to udělám později a je období tepla, kdy jsou dvéře na zahradu dokořán…to pak začíná hra “najdi druhou botu”…pracovně mu říkáme “uklízečka”, protože to vždycky odnese někam za zahradu…když mám štěstí, tak je bota jenom na dvoře, když mám smůlu, tak jí ani nenajdu a čekám, až jí berňák odněkud přinese na dvorek. To je potom radosti, když vylezu ven a bota leží u dveří…po týdnu od únosu psem…😇

A úplně nejhorší, když třeba koupím zeminu v pytli a neuklidím…to se mi může stát, že pytel roztrhaný a celý dvůr zasypaný zeminou…to by člověk nevěřil, jakou plochu ta zemina pokreje…

Předevčírem berňucha pro změnu sypal ptáčkům…nechala jsem na stole venku dva pytlíky se slunečnicí, že nejdřív krmítka vyčistím, než to tam nasypu a nebylo co sypat, protože berňák to mezitím rozsypal všude…

A to bych mohla pokračovat do nekonečna…

Vybouchlé polštáře a zahradní polstry ani nepočítám…to je člověk ve své podstatě rád, že se psu nic nestalo, když to vybouchlo…co je proti tomu taková bota, která se dá někam zavřít…🙂

Sardullah
Sardullah 22.02.2025, 19:48:02 xxx.xxx.221.216

Mám výborné zkušenosti s psí klecí… boty se šoupnou do klece a pes se na ně nedostane… ale samozřejmě stejnou funkci zastane i uzavíratelný botník😜

Sardullah
Sardullah 21.02.2025, 14:31:55 xxx.xxx.221.216
drvodelkafialova:

Ti u nás puknou. Letos jsem už zkrmila 2metráky slunečnice a dnes koupila další metrák + 300 lojových koulí , pár kilo sádla a furt to řve že nemají dost pakáž jedna pernat á 😂

Tak já toho letos moc nezkrmila… oproti minulým rokům… nicméně naservírováno mají nonstop…. já jsem z těch lidí co krmí celoročně.. …a je mi úplně buřt jaký kdo má na to názor. V létě teda ne tak štědře, ale krmím.

Sardullah
Sardullah 19.02.2025, 16:13:57 xxx.xxx.189.104
Xerxova:

já dostala před chvílí od Yody přes hubu… Blbnul, vytáhnul z pod ledosněhu velikou roztřepenou větev a jak se konec náhle uvolnil a vymrštil, trefil mě těsně pod oko. A to byl ode mě docela velký kus. Dvě ranky skrz a líp mi drží na nose brýle  😄

Ještěže vás to netrefilo do oka…😴